2011 májusi babavárók!!! (beszélgetés)
Nekünk is van játszó szőnyegünk. Főleg a csörgős cuccok érdeklik róla, azokat püföli, illetve a tükör. De váltogatni kell neki, mert elunja. Én is magyarázok neki, ezt hol értékeli, hol nem (nem vagyok túl fantázia dús).
Ja és amikor ébren van nincs a kiságyában, azt akarom, hogy azt szokja meg, hogy ott aludni kell, így ébren vagy a mi ágyunkon van vagy a földön van a pihenőszékben vagy kézben:)
Olyan érdekes, hogy 1-2 hét alatt milyen éber-figyelő babák lettek az alvó babákból:)
Ja és nálunk ez a meleg most aluszékonysággal jár együtt, ma eddig kétszer kelt enni reggel óta, de utána rögtön be is aludt:)
Helló!
Nekünk van játszószőnyeg, egész figyeli is a lelógó dolgokat, de azért nem mondhatnám, hogy el van tőle ájulva.
Ő most a legjobban a földön szeret lenni, ott lehet, hogy jobb a kilátás felfele, mint a nagyágyon:) Mi ált. úgy szoktunk játszani, hogy lerakom a földre, mutogatom a játékait, most leginkább azok érdeklik, amelyekben van csörgő, meg énekelek neki, grimaszolok- ezt újabban nagyon élvezi:) kicsit rakom hasra is, de úgy csak pár percig bírja. Aztán ha már unja, akkor berakom a pihenőszékbe, ami hintázik is, bár ezt nem szokta sokáig bírni, és ha jön a kismacska nyávogás, akkor megyünk aludni. Kb. 4 hetes koráig tök jól aludt hason, de azóta, ha úgy teszem le, akkor nagyon ideges lesz és nem marad meg, pedig szerintem is jobban aludna úgy.
Valaki használ játszó szőnyeget? Szereti a gyerkőc? Gondolkodom rajta, hogy vegyek egyet.
Ha nem muszáj azért én se cipelem. Már most fáj néha a derekam, nem tudom, mi lesz később. :) Amúgy nekünk a játék a következőképpen szokott kinézni: beteszem a hordozóba, fellógatok neki egy plüss játékot, azt elnézegeti egy darabig, közben meg dumálok neki. Rengeteget vigyorog rám ilyenkor, meg sikongat, és tegnap óta ő is elkezdett "dumálni", próbálgatja a hangját. :) Nagyon cuki. Ha megunja, megyünk hintázni, ott is elvagyunk egy darabig, aztán ha már nagyon nyűgi, megpróbálom letenni aludni. Tegnap meg ma ez egész jól ment. :) Most hasra szoktatom, és úgy vettem észre, hogy a kezdeti ellenkezés ellenére most már egész jól működik, és sokkal jobban alszik így.
Igen, nálunk is ez van. Kézben egyből megnyugszik, rafkós :D
Igen én is erre gondoltam.
Ma pl. 3 óránként hasfájásra kel, aztán mire elmúlna, kajaidő van és azért kezd sírni. Klassz!!!
De pl. most kaja után is elkezdett nyafizni, ahogy felvettem elhallgatott. Kétszer megcsináltuk és utána beraktam az ágyba, mert akkor csak szórakozik velem.
Én most már igyekszem kemény lenni,és ha jóllakott, tisztába van téve, nem lehet melege nagyon, akkor hagyom sírdogálni az ágyában. Aztán, ha csak nyűglődik, előbb-utóbb abbahagyja. Ha tényleg baja van, úgyis beerősít :D De tegnap meg ma pl. elég nyifogós. Pedig előző napokban nagyon cuki volt, nézelődött, vogyorgott sokat.
Szerintem mi sem azért hurcoljuk fel-alá, mert annyira jó kondiban vagyunk, hanem mert egyébként sír. :D ;)
Nálunk rajtam kívül minden és mindenki több mosolyt kap! :-( Én nem vagyok neki újdonság!!! Bár amikor éjjel nem frissen fésülködve megyek be hozzá, tud ám nézni, hogy ki ez a banya, de mosoly akkor sincs.
Inkább szopi közben kapok mosolyt, olyan elégedettet. :-)
Hát mi most növünk bele az 56-osokba, de általába mindegyik bő. Hosszra már jó lenne, de lötyög rajta :-)
Ezt ismerem. Én azt szoktam mondani, hogy aznap reggel írjanak sms-t és akkor kb-ra meg tudom mondani, hogy lesz a szopi délután és akkor ahhoz igazodnak :-)
Én pont ma kérdeztem rá a védőnőnél, hogy mi az a szemöldökénél, és ő mondta, hogy koszmó. A fején hála Istennek nincs.
De én esküszöm, hogy a szemöldökénél születése óta látom, csak most kezdett el zavarni, mert az arca többi része most szép. Én azt hittem még mindig magzatmázas ott.
Most fakadt ki, még nem lapult le teljesen. pont ma mondta a védőnő, hogy ha jövő7 szerdáig nem fakad ki, akkor a doki steril tűvel kiszúrja. Én most raktam rá gézlapot, hát nem tetszett neki :-(
Ez sajnos nálunk is így van :-( Majd csak kinövik! :-)
Hát én kb. 3 óránként szoptatok, de ez lehet 2,5 és van most már hogy 4 óra múlva kér enni. Teljesen az ő igényei szerint :-)
Mi 2700 grammal jöttünk haza és 7 hetes 4 naposan 3990 gramm, amivel a dokim elégedett!
Eszter a játszószőnyegén játszik, én nem hurcolom fel alá, nem vagyok olyan jó kondiban.
Hát tegnap kezdtük csak, de mintha jobb lenne.
Én még mindig egy ciciből szoptatok, még úgy látom elég neki, napközben ált. 15-20 percet szopizik, de előfordul, hogy 45-öt is. Igen nekem is mondták, hogy 20 perc után válasszam le, de én nem teszem, úgy vagyok vele, hogy akkor lehet, hogy jólesik neki. Na persze, ha 1 óráig rajta lenne akkor azért lehet mást mondanék, de Ő egész jól tartja ezt a 20 percet.
Egyébként én az elején elhatároztam, hogy az igény szerinti szoptatás nálunk tényleg igény szerinti lesz, és valahogy úgy alakult, hogy nem akart állandóan cicin lenni, de ha kért kapott, most napközben ez a 2 óránkénti etetés még nem olyan fárasztó nekem sem, de pl. tegnap kétszer is csak 3 órára kért enni. Este 9-től reggel 7-ig meg kb. 4-5 óránként eszik, úgyhogy ennek örülök.
Ja és nekünk tegnap nagyon aluszékony volt, napközben kétszer is aludt hosszabban, egyszer 2,5 órát, egyszer 3 órát, ilyen már 2 hete nem volt, mert mindig csak max. 1 órát aludt. Lehet, hogy a meleg elnyomja:)
Esetleg próbáld meg átpelenkázni, nálunk az fel szokta ébreszteni általában, mert akkor mégiscsak emelgetem, hideg popsitörlő éri a fenekét, stb.
Nálunk is még csak a sikkangatások vannak és nagyon minimális magyarázás, de már ez is olyan jó, meg persze a mosolygyakorlás, a tárgyak, na meg persze a fények nagyon sok mosoly kapnak, anya meg apa kevesebbet, ezt apa mindig fel is rója neki:)
És jó rá a krém? Felpuhul tőle?
Mi a szemöldökét olajozzuk, most már kb. 2 hete és persze kapargatom az elhalt bőrréteget, talán most kezd múlni. Persze kapargatni szinte csak szopi közben lehet, annak is a végén, amikor már igazából nem szopizik.
Nekünk a szemöldök-koszmó után kb. 10 nap múlva jelent meg a fejbőrén is, ott is elég makacs. De mondjuk ez legyen a legnagyobb baj, ez legalább nem fáj neki:)
ha 2 óránként szoptatsz, mennyit hagyod cicin? egy vagy 2 ciciből szoptatsz? nekem azt mondták, 20 perc után vegyem le a ciciről, addigra mindent megeszik, ami benne van
és nálunk mindig elalszik cicin. ez persze azt jelenti, hogy nem eszik eleget és 1 óra múlva sír, hogy éhes. Na ettől kikészülök, mert az óránkénti etetés borzasztó és nem is akarom ezt csinálni. Egyszerűen képtelen vagyok felébreszteni. Hónalját csiklandozom, fülét tekerem, lábujját tekergetem de semmi!!!!!!!!! Így nem csoda, ha össze-vissza eszik...... Valakinek valami jó tanács? köszi csajok!!
Nálunk az a gond, hogy ha fent van, szinte csak ölben van el. sétálás, babusgatás stb........ Nagyon nehezen viselem a sírásait, nem tudom, miért sír ennyit. Éjszaka jól alszik, nem éhes, nincs kakis pelus, nem fázik, nincs melege (24 fok a legnagyobb hőségben is bent). Szóval akkor tudok kétségbe esni, hogy mi baja lehet. Sokszor én is sírok.....Marha jó: együtt bömböl a család......A vendégek nálunk is ilyenek. Azt kérdezik, mikor jöhetnek?? Hát honnan tudjam?? Mindig változik a napi program, attól függően, hogy hogy tud elaludni, mennyit alszik, mennyit eszik. Mindenesetre hozzánk még csak a közeli barátnőim jöttek, előttük meg nyugodtan szoptatok. Mindegyiknek van gyereke
De jó! Luca még nem dumál, csak sikongat. :) Nagyon várom, hogy elkezdjen eőőzni. :) Nálatok mióta csinálja?
Nekünk is a szemöldökén van! :D Krémet írt rá a doki, gyógyszertárit.. Fején még nincs.
Nálunk is kb. ugyanez. Van, hogy kibírja 3 óráig, ha előbb kér, akkor előbb kap cicit (általában, amikor kevesebbet eszik, hamarabb kér). És ő is van, hogy egyből bealszik kaja után, van hogy fent van egy ideig, nézelődik, és van hogy 3 órát ébren van. Este leteszem 9-kor elalszik kb. félóra alatt, és kel 2x-3x. De már egész sokat magyaráz :DDD Eőőő, őőőő, ilyenek :D
Én csak a gyógyszertári olajjal kenegetem neki. A szemöldökénél már elmúlt, a buksiján még akad, de szépen múlik...
Én próbálok 2,5-3 óránként szoptatni. Annyira nem ragaszkodnék ehhez, ha nem lenne egyébként is hasfájós. Azt hallottam, hasfájós babáknál jobb, ha nem kap olyan gyakran enni.
További ajánlott fórumok: