2011 júliusi babák (beszélgetés)
igen, mindenhol más a helyzet, pl nálunk kerepesen talán 24e Ft az apasági nyilatkozattétel, ami máshol ingyenes. nem is értem, hogyan lehetnek ilyen különbségek. még jó, hogy utánaérdeklődtél máshol is!
Szerintem inkább kérj,hogy ne legyen gond. Legalább ingyenes. Nekünk Júniusban lesz 4 éve:)
várunk vissza az eredménnyel:)
Örülök, hogy rendben vagytok!
Az a jó,hogy mindenki mást mond. Nekünk Deniz nevét kell engedélyeztetni. Felhívtam a helyi anyakönyvvezetőt aki azt mondta,hogy nem kell semmit csinálni,ha az apa külföldi. Nem bíztam benne, felhívtam a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetét is ,ők meg azt mondták,hogy kell engedély amit a helyi anyakkönyvvezetőnek kell elküldeni... Szerdán megyek hozzájuk és majd kiokosítom őket. :)
Borzalmas,hogy mindent több helyen kell megkérdezni.
Kösziii! :)) Na, rohanok, szurkoljatok! :)
ha ez kerepesen is így van, akkor marad az apasági, legalább akkor nem kell elmélkednünk, hogy mi legyen :DD
na mit mondtam hogy eláll?
Már nem is esik:)
akkor csak kell nekünk is kérni mert nekünk már nem 300 napnál régebbi hanem már 600 napnál is mert 2 éves lesz júliusban:)
Itt (vecsésen) csak 10 percet esett, most már 7 ágra süt a nap:)
húha az nem jó
mondjuk én úgy tudom hogy házasság kötéshez 3 hónappal előbb kell jelentkezni.
jó tudni köszi:)
Akkor elvileg ezért nem kell mennünk azért én is rákérdezek mert itt is ki tudja mit hogyan csinálnak.
Igen, én múlt héten voltam anyakönyvvezetőnél, házassági anyakönyvi kivonatot kérni. 300 napnál nem régebbi kell. Csak az a gond,hogy oda kell utazni ahol a házasságot kötöttétek. Nekem 40 perc oda-40 vissza volt.
persze mi még azt sem találtuk ki, hogy akkor összeházasodjunk, vagy apasági nyilatkozat legyen. pedig ideje lenne már :DDD
Jan. 1-jén módosítottak és elvileg nem kell a másolat, ezt az anyakönyvvezetőnk mondta anyunak. De aranyos volt, mondta, hogy a biztonság kedvéért kiadja, mert Budapesten máshogy értelmezik a jogszabályokat. :)
na szuper, akkor nektek is kell még utána járni. azt hittem, ha házas az ember, akkor egyszerűbb...
még én sem kértem házassági másolatot pedig már kéne mert állítólag nem lehet régi a miénk meg már 2 éves lesz.
nekünk meg még mindig nincs apasági nyilatkozat... már a héten el kéne azt is intézni végre.
nálunk már süt a nap, ne aggódj, hamarosan odaért hozzátok! én mindenesetre szóltam ki az ablakon, hogy menjen oda hozzátok :D
ebben mondjuk igazad van. mondjuk kérik a házassági másolatát ott meg más név szerepel.
Küldd át ide a felhőket :), itt annyira meleg van, én mindig az esőt várom, hogy egy kicsit lehűljön az idő..
Szerintem egyébként nem gond, ha a TAJ kártya a lánykori néven van, mert eddig is így voltam a kórházban nyilvántartva. A szüléssel nem változik semmi. (Szerintem.)
:)
Egyébként szerintem nem esik már sokáig mert már világosodik.
Csajok, valaki szugeráljon, hogy elálljon az eső, mert mire beérek a fodrászhoz, megmosom a hajamat. :)
Az jó, ha ilyen is van. :)
Nekem nemrég változott a nevem, és az összes iratomat ki kellett cserélnem. Nem tudom, hogy baj-e ha még a leánykori neved van a TAJ kártyán, de azt tudom, hogy nekem ingyen cserélték, kitöltöttem az igénylőlapot, bevittem, és 5 perc alatt már kész is volt az új, ott rögtön oda is adták.
Eddig még senki nem szólt és nem kifogásolta. Az adókártyám is a lánykori nevemen van és ott sem szórakoztak. Bér annyiban változott, hogy elé jött a férjem vezetékneve kötőjellel. Lehet, hogy ezért nem szóltak.
ja, én azt hittem, hogy ez gátmasszázs krém...
További ajánlott fórumok: