2011 januári babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Megint csak beugrok, bocsi!
Remélem mindenki jól van!
Tegnap voltunk 4D-n, nagyon szuper volt, bár picurka szégyenlős volt, mindenét az arca elé pakolta, de azért 1-2 fotó sikerült róla:-)
Feltettem a naplóimba.
Puszi mindenkinek!
még mindig nevek:
szerintetek?
Zsombor
Botond
Bence
sziasztok:)
este voltam dokinál:)
azt mondta elég husi a fiúcska:)))
teszek fel fotót a kis arcáról!tiszta olyan mint a Kittikém:)
az arcvonásai a fejállása:))
26 hetesen:
bpd:68mm
fl:47mm
ac:235mm
Szia Alina!
Igen nagyon drága, de sajna a legtöbbi orvos ezen a tarifá dolgozik.
Szerencsém van a Jergerrel, ő is ottlesz a szülésnél akármikor indul is be.
Szió,
nekem minden alkalom a 9 hónap alatt 10-10 ezer havonta. Ha a vége felé egy hónapon belül akár többször kell menni, akkor azért csak egyszer kéri el a 10ezret, de hát így is legalább 7 vagy 8 alkalommal menni kell. A szülés vezetésért meg még 100ezret kér, de mondjuk tuti hogy ott lesz akkor is ha a karácsonyi vacsorától kell felkelnie, vagy ha lemarad a szilveszteri pezsgőbontásról.
De hát akkor is k drága szerintem.
Szia Alina!
Örülök, h minden rendben volt a csajszival.
Mennyit kér a szülésért a dokid, nekem úgy van, h megmondta, h 50 a terhesgondozás (az, hogy azt egybe vagy 10eével kapja meg nem érdekli) és ha minden rendben 50 a szülés.
Én most + 3kg-nál járok, jelenleg 61 Kg vagyok, a védőnő megkérdezte, hogy nem akarok esetleg hízni.
Pedg az ultrahangszerint a kicsi nagy baba, mint ahogy a fiamnál is volt, ő is 4100 gr-al született, nem értem egyszer az a baj, h sokat hízik valaki, egyszer meg az ha nem hízik, egyébként nem kis mennyiségeket eszek, és nasizok is.
Sziasztok,
na megjöttünk a bölcsiből. Ott volt a lány 7:30tól 12:15-ig. Nem sírt, jól viselkedett, csak ebéd után nem akart aludni. Na majd holnap jön a 2. felvonás.
Én a múlt héten még 3 kilónál tartottam de most jó nagyot nőtt a hasam, ráadásul egy tábla milka csoki társaságában írok most nektek (bocsi a diétázóktól).
Pedig nekem sem kellene ennem, de kell a boldogság hormon :)
Én csak jövő kedden megyek a dokimhoz. Szerintem jól le fog cseszni, mert azt mondta hogy havonta menjek hozzá, viszont jövő héten már a 7.hét lesz.
Én viszont spórolni akarok, mert hát minden jelenés 10ezerbe kerül.
én már 7kg-nál járok.((((!
Úgyhogy ne izgulj!Te jól állsz nagyon!
Akármilyen kis cég, akkor sem rúghat ki, mert akkor munkaügyi per, és tuti te vagy a nyerő. Meg amúgy is, ha kis cég akkor a te táppénzed neki a neked kifizetett összeg 1/3-ba kerül. Az meg sztem jóval kevesebb, mint ha dolgoznál, és a járulékok utánnad. :)
A kg-ról inkább nem beszélnék....... +soknál járok már sztem. :(
Érdekes, de nálunk meg a családban mindenki nagy lelkesen fogadta a Zorka nevet. Meg is lepődtem, nem jellemző, hgy ennyire egységesen pozitív visszajelzést kapjunk tőlük.:)
Nekem a cukoreredmény 5.8 az éhgyomri, a 120 perces pedig 5.6. Hogy lehet kevesebb a második érték, azt nem igazán értem...
Én is úgy tudom, h a táppénz egységesen 60%,az első 15 napja, ami betegszabinak minősül az a magasabb.
Sziasztok,
Gondolotam beköszönök és rákérdezk ki hány kg-nál jár így 23.-24. hétben. Basszus a ma reggeli mérlegelésem már plusz 5 kg-ot mutatott.
Én jól megszivattam magam itt gyes/táppénz/szabival, mert ahány szakival beszéltem mind mást mondott. Sőőt a főnököm közben fenyegetett, hogy kirúg, úgyhogy táppénzre menekültem mert az a legbiztonságosabb. Azt mondta egy multis bérszámfejtő, hogy bár védettek a kismamák a kis cégek megcsinálják, hogy a kivett szabi alatt kivágnak mert úgyis évekbe tellik mire a per lezajlik és ahogy a cég áll, addigra tönkre is megy. Anyukám kapja a gyest, ezért kicsit bonyolúlt a helyzet...
Sziasztok!
Én is úgy tudom, hogy egységes a táppénz mindenkinek. Jaa, és már a munkahelyi baleset sem 100 %, mert sokan visszaéltek vele, hanem asszem talán 80%. Vagyis bármilyen táppénzre mész, nem kapsz teljes fizut. Én is olvastam Antonka írását, és nekem is magas, de reméljük neki lesz igaza, és jól mondták neki.
szerintem bértől, munkahelytől függ!!
én pl nem mentem el táppénzre hanem gyesen vok,mert nekem így éri meg. így kb 40e ft.-tal többet kapok mintha táppénzen lennék most.
most voltam védőnőnél.minden adatom jó lett.
de híztam 3 kilót.le is cseszett rendesen4ugyhogy mától nincs nasi nasi:((((
Alina33
én márciustól viszem oviba a lányom,de már én is rettegek:(
Nem a törvényben a táppénz az úgy van megadva, hogy az első 15 nap 70%, a többi meg 60%-a a bruttó bérnek- a járulékok levonása.
100% csak abban az esetben jár, ha munkahelyi baleset kapcsán kerülsz betegállományba.
Alina!Hidd el a gyerekek között jobban érzi magát mint otthon "egyedül". Gyereknek gyerek a barátja!
A táppénz meg úgy van, hogy az első 15 nap 100% utána pedig 70%.És szerintem is ez egységes!
Nekem is néztek egy csomó mást, csak úgy értem hogy a cukor eredménynél csak egy adat van. Nem írtak előtte meg utána adatot, csak egyetlen egyet.
Csak tudnám akkor miért kellett kétszer levenni a vért. Na most már mindegy.
Hjajjjjjjjj csajok nagyon ki vagyok. Elvittem ma a csajt a bölcsibe (most vagyunk a beszoktatás második hetében) és mondták, hogy akkor anyuka menjen haza (ma reggel 7:30-kor) és majd délre jöjjön a gyerekért. Szegénykém...hogy fogja bírni anya nélkül. :( Persze lehet hogy nekem a rosszabb.
Kicsit pityeregtem, mikor kijöttem a bölcsiből. Most meg kukkolom a telefonom, hogy hívnak-e hogy valami gond van és szaladjak érte. Brühühühühü
Én egységesnek gondolom a táppénzt. Tárgyéven belül az első 15 napra a fizu 70%-a, majd ezt követően 60%.
Lehet, hogy neki van valami extra kivehető szabadsága... nem tudommmmmm.