Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

5814. Vick81
2010. dec. 9. 09:20

Sziasztok!

Lányok! Egy kérdés. Elkaptam valami kis gombás mizériát, használom a cane..., de szerintetek ettől nem lesz baja a babónak? Nem kaphat méhen belüli fertőzést, ami kihat a fejlődésére???

Mi a férjemmel megbeszéltük, hogy 100-at áldozunk a szülésre, csak aztán közben kiderült, hogy a szülésznőnek fix gázsija van és így két helyre kell fizetni. Ha egyenlően kap mind a kettő az szerintetek sértő a dokinak? Mert azért még is csak a szülésznő csinálja a "munka" java részét. A doki meg azt mondta hogy ő nem kér a szülésért. Persze ő is tudja, hogy kapni fog szerintem....

5813. kisfari (válaszként erre: 5804. - RLindi)
2010. dec. 9. 09:14

Köszi Lindi!

Remélem Veletek is minden rendben!

Tudtam hogy el fog jönni a pillanat amikor emlék beugrik és elfogy a bátorság, most próbálom magam újra összekanalazni! :)

Tényleg jobb volt a tudatlanság az elsőnél!

5812. orso1
2010. dec. 9. 08:49
Jó reggelt!nem tudom ti hogy vagytok, de én borzalmasan aludtam az éjjel, egyfolytában forgolódtam, ami már nem megy könnyen, attól féltem, hogy a férjem már szólni fog....egyfolytában mocorgott Zsombor, de most is nyomakszik, plusz voltak fájásaim is....remélem ti jobban vagytok...ez a hülye szél, már itt van:-(((((
5811. Audrey79
2010. dec. 9. 08:22
Jó reggelt Csajok ! Megőrülök a gyomorsavamtól....!!!!!!!
5810. Audrey79 (válaszként erre: 5803. - Kj201)
2010. dec. 8. 21:30

hmm, szóval nem vagyok smucig... sajnos a lent olvasott dolgok mellett úgy vélem, ha a választott orvsomnál akarok szülni (és nem valami bunkónál), akkor ezt honorálnom illik, mert nagy rá az esély, hogy nem ő az ügyeletes.

Kérdés, hogy mennyi legyen az összeg. Úgy vélem, hogy egyfajta garanciát akarunk ezzel megvásárolni, hogy semmiféle komplikáció nem fog fellépni, amit nem lehet előre megjósolni.

Azt pedig sokan kihasználják, hogy a nők életük legfontosabb pillanatában elég adakozóak... baba érkezése által okozott öröm nem kell, hogy bármelyik családot anyagilag túlterhelje. Egyetértek abban, hogy ők ezért kapják a fizetésüket, de sajnos ellátás és ellátás között óriási különbség van itthon. Sógornőm mindkét gyerekét az USA-ban szülte és ahol ő szült ott nem csak nem kellett adni, hanem nem is fogadták el a borítékot.

Délelőtti írogatásom óta hallottam olyan anyukáról (az én dokimnál szült), aki a pici érkezésekor már csak 5000 FT-ot tudott adni, de egy olyan családról is tudok (csak hallomásból), akik egyfajta gyors kp-s hitelt vettek fel. Na mondjuk ez az eszetlenség sztem.. amennyiben nem tudja megfizetni nem kell megvenni az új babakocsit és erőn felül tömni a doki zsebét.

5809. kj201 (válaszként erre: 5808. - RLindi)
2010. dec. 8. 21:06
Köszi, már meg is kerestelek :)
5808. RLindi (válaszként erre: 5802. - Kj201)
2010. dec. 8. 20:40

Szia!

Te hogy vagy? még 2 hét a munkából ugye? Azért nagyon durva, én spec. már biztosan nem bírnám a gyűrődést, itthon is nehezen.

A mai nap, talán a front miatt nem volt a legkönnyebb! Egész nap keményedett a hasam, és Johanna nyomta ki magát elég durván.

Gondoltam is, ha már Jázminnál nem repedt volna meg a hasam, akkor ma tutira.

Nem volt a legkellemesebb érzés.

Facebookon fent vagyok, priviben megírom hogy találsz meg, ha gondolod:)

5807. Krisztina1978 (válaszként erre: 5806. - Pe80)
2010. dec. 8. 20:37
Tényleg fura dolog, az elsőnél nem tudja az ember m vár rá, nekem is gyors és szuper szülésem volt, most még is kezd kialakulni bennem egy kis stressz, h úr isten megint mi vár rám, mire vállalkoztam, lehet, hogy rosszabb h tudom, ráadásul engem az összes olyan ismerősöm aki már kétszer szült, mind azt mondja, hogy a második, sokkal gyorsabb volt, de valamiért 100x jobban is fájt nekik, nem tudom elképzelni, hogy azt amit elsőre éreztem lehet még fokozni:-))))
5806. pe80 (válaszként erre: 5804. - RLindi)
2010. dec. 8. 20:20
Fura dolog ez a szülés-para... A fiamnál egyáltalán nem féltem a szüléstől. Most meg igen, annak ellenére, h könnyű szülés volt az első. Nem félek a fájdalomtól, csak attól, h nehogy a babával közben valami legyen, mert akkor tutira rástresszelnék. Előzőleg gőzöm sem volt, h mi lehet, úgyh nem féltem. Azóta meg annyi mindent olvastam-hallottam, h már előre attól félek, h majd ott félni fogok... Teljesen hülye vagyok... De persze mindenkivel minden rendben lesz.:)
5805. Krisztina1978 (válaszként erre: 5801. - Benita anyuka)
2010. dec. 8. 20:17

Szio, elvagy tűnve.

Jól vagytok?????????????

5804. RLindi (válaszként erre: 5791. - Kisfari)
2010. dec. 8. 20:05

Sziaa! Te aztán jól eltűntél tényleg!

Mindenesetre örülök,hogy minden rendben Veletek, eltekintve a szülés-parától, ami szerintem azért sokaknak ismerős:)

5803. kj201 (válaszként erre: 5795. - Antonka)
2010. dec. 8. 19:22

én is teljesen egyetértek veled. sokat gondolkodtam azon én is hogy mit csináljak, válasszak e orvost vagy mi legyen, de arra jutottam, hogy a véletlenre és a sorsa bízom a szülésem alakulásást, persze azért mostanság jókat hallok a korházról, ahova szülni megyek. Én azt gondolom, hogy régen sem volt erre lehetőség és nagyanyáink is megszültek... persze ezt megint csak lehetne elemezni. Sorsunk megvan írva, ha az adatott, hogy konnyen szüljünk akkor nem lesz gond, ha meg az hogy baj legyen, akkor az akkor is megtörténik, ha lesz mellettunk egy hadseregni orvos is. A mások dolog meg az, hogy egyik ismerősöm is ment szülni, magánrendelésre járt, mindenbe a maximumot szerették volna kapni. Az orvosa 4,5 kg feletti babát jósolt neki, persze nagyon megijedt, ment is a korházba az egyik orvos után, hogy elrendezze, hogy császárral tudjon szülni, persze meg is egyeztek semmi gond, kifizette a kb, 150000 forintot és haza ment, azzal, hogy a hétvégén szolgálatba lesz az orvos és meg is csinálja neki a császárt.

A lány miután hazaért, erős fájásai lettek, mentek is vissza a korházba. Természetesen már egy másik orvos vizsgálta, nagyon megijedt, hiába hívta az orvost akinek fizett, ki volt kapcsolva.

Sajnos nem tudott megszulni, elvitték császározni, és másnap derult ki számára, hogy az az orvos csinálta, akinek kifizette a 150000, és semmi kulonbséget tett vele, tehát ha legalább egy napot vár, meg marad a pénze, azóta ebbe van belebetegedve. :)

5802. kj201
2010. dec. 8. 19:10

Sziasztok lányok! Remélem mindenki nagyon jól érzi magát. :) Remélem holnap megússzuk azt a nagy szelet, ami jósolnak.

RLindi, örültem hogy megírtad hogy is megy komáromban a szülés, hogy adnak hálóinget, és hogy viszel normális ruhát is nem csak hálóinget. Hát én is viszem a kedvenc pluss pizsijeimet, azokban imádok lenni. :) Tényleg fent vagy a facebookon?

2010. dec. 8. 16:43
Heeeeeeeeeeellóóóóó csajszik!!Mizujs?????:O)
5800. orso1 (válaszként erre: 5799. - Krisztina1978)
2010. dec. 8. 16:33
a reakciójára én is nagyon kiváncsi leszek, de egyébként szerintem ez hozzáállás kérdése.sosem mondjuk neki, hogy:jaj féltékeny vagy..stb.ezt csak ízért írom le, mert a férjem nővérének a kislánya, Gergőnél 1,5évvel idősebb, és mindig azt mondogatták(és a mai napig mondogatják neki), hogy jaj, olyan féltékeny....ezt egy gyerekben szerintem nem szabad megerősíteni, mert oké, tényleg van egyfajta féltékenység, de ha még rá is eősít a szülő, akkor az nagy bajt okozhat.nálunk pl. szó szerint a kiscsaj utálja a fiaimat, kb.fél óráig, aztán elfelejti a hülye, már bocsánat anyukája megjegyzéseit, és totálisan eljátszanak.képzeljétek, hogy amikor ideköltöztünk, kb 2hete, akkor átjöttek megnézni a lakást, és 1órán keresztül dúlt-fúlt, csak azért, mert a Gergőnek, meg a Márknak van külön nagy szobája.....szerintetek ez normális dolog???!!!számomra nagyon visszataszító, és igazából nem a kislány tehet róla, hanem az anyja, de a kiscsajjal baszik ki...már bocsánat a csúnya szóért!
5799. Krisztina1978 (válaszként erre: 5798. - Orso1)
2010. dec. 8. 16:20

De jó nektek, nekem még a leg végéig van 6 hetem, de a dokim szerint, csak kb 3hét és beköszönt a csajszi, nem is bánnám, ma egyébként nekem is szurkált kicsit a hasam,meg néha megfeszült de a leányzó nagyon mocorog:-)))

Milyen aranyos, h kisgyereknek hívja a tesót, kíváncsi leszek a reakciójára, ha megszületett Zsombi.

5798. orso1 (válaszként erre: 5797. - Freny)
2010. dec. 8. 15:51
huh ennyire a végén lennél már?most néztem január 2-re vagy kiírva, és az végülis 3 és fél hét....én sem jóslok magamnak sokat, ma érezhetően kevesebbet mocorgott Zsombor.....
5797. Freny
2010. dec. 8. 15:42

Sziasztok!

Ki hogy van ma?

Nekem dél óta folyamatosan fáj a hasam alja, nem múlik semmitől sem... lehet, hogy lassan itt az időm? Holnap reggel kell mennem nst-re, meg utána dokihoz. Ma este meg megyünk 4D-re, hát kíváncsi vagyok, mit mondanak. A védőnő kedvesen elbúcsúzott tőlem ma, szerinte jövő héten már nem találkozunk.

Nem tudom, mit gondoljak...

5796. orso1 (válaszként erre: 5795. - Antonka)
2010. dec. 8. 14:20

teljes mértékben egyet értek veled, nekem is volt vitám a barátnőmmel(aki 1hónapja szült), az ő dokija is 80-at kért, szerinte ez tök normális.én is ugyanezt mondtam, mint ost te, hogy igazából ez a munkája, ezért lett szülész-nőgyógyász, mert szeret kisembereket a világra segíteni...ezért kapja a fizetését, miért akar engem is lehúzni, vagy én dönthessem már el, hogy menniyt adok neki...a barátnőm erre azt mondta, hogy nem várhatom el tőle, hogy az éjjel közepén is bejöjjön,szerinte ez tök reális ár, és az anyasági szinte ennyi, szóval, nem is kell olyan sokat hozzáadni...na ja, nem kell sokat hozzáadni, csak az anyaságit nem kapod meg azonnal, plusz, nekem még 20ezer is most nagyon sok, amit hozzá kell pótolni, mi is lakás cserében vagyunk ugyebár, rengeteg volt a felújítási pénz, és azt mondom, hogy nekem nem is kellett sok cuccot venni Zsombinak mert maradtak a fiúktól, babakocsink is van.....de aki a nulláról kezdi, és nincs rá keret??az mit csináljon??erre mondta a terhesgodozóban egy írtó "kedves"nővér, hogy akkor ne szüljön...ez mekkora parasztság?!!!!na mindegy én is csak felbosszantom magamat!!

a fiaim nagyon örülnek Zsombinak, mondjuk igazából Gergő várja nagyon, de ő már nagyobb is hiszen 7éves, Márk sokszor még ma is azt mondja, hogy "mikor születik meg a kisgyerek"?..szóval nem nevezi a nevén, de puszilgatja a pocimat, és simizi is, édes, csak ő még kisebb, és majd akkor szembesül a dolgokkal, mikor már Zsombi is itt lesz köztünk:-D

5795. antonka (válaszként erre: 5793. - Audrey79)
2010. dec. 8. 10:04

Sziasztok! Én a mai világban úgy gondolom, hogy örülhet az aki minden nehézség nélkül ki tudja fizetni a dokinak a 10szeresét, vagy akár adni is tud úgy hogy közben a babának mindene meglegyen. Én például nem tudom, hogy mennyit fogunk tudni addigra összerakni a lakásfelújítás mellet, úgy hogy mi még babakocsit sem vesszük meg, majd februárban vagy márciusban. És ez a dühítő nekem, hogy azért amire felesküdött a doki, és a szülésznő adjunk nekik még pénzt, hogy kedvesek legyenek. Nem akarok én senkit sem felbosszantani ezzel, de mikor elmentem pl ahhoz a dokihoz, akit a nővérem ajánlott 12ezret kért a citológiáért,és közölte, hogy honnan kérjek beutalókat, mert ő nem tud adni. És 100ezret kér majd a szülésért. Hát jó annak aki ezt megteheti. És az a baj, hogy még nekem van lelkiismeret furdalásom, mert nem tudok a doki számára egy kicsit több zsebpénzt adni. (Mert ez neki zsebpénz). Én tudom, hogy plusz szolgáltatás, hogy bejön, ha kell,és remélem be is fog jönni, de ha nem hát nem, akkor zsebben marad az a pénz is, és lesz pl babakocsink is......

Szerencsére olyan helyen dolgozok, hogy van egészségügyi központ, így a "munkahelyem fizeti" a havi dokihoz járást, és még nem is keresek keveset, de mégis rohadtul nehéz. Most adtuk össze hogy ebben az évben összesen több mint 5 millát költöttünk el. Hát nem is csoda, hogy kifogytak a tartalékaink....

Na ennyit a rinyálásról.........

5794. Krisztina1978 (válaszként erre: 5788. - Orso1)
2010. dec. 8. 09:29

Nálad hogy viszonyulnak a tesók a kicsi érkezéséhez??

A Jánosról annyit, hogy pont egy éve ott vették ki a barátnőm méhét, 1 hét után lázasan kivágták a korházból, h szedjen lázcsillapítót, majd hív a barátnőm, h mintha magzatvíz öntené el naponta többször, visszament a dokihoz aki műtötte, az már egy nephrológussal várta, kiderült, h kilukasztották a műtét alatt a húgyhólyagját, amiből hiányzott egy 1.5cm darab, kilukasztották a húgycsövét és a hüvelyét és a kettő között lett egy sipoly, így a hüvelyből is vizelet folyt, beraktak neki egy katétert és közölték vele 40évesen, h szokjon hozzá.

Ismerősök útján eljutottunk a Sotera a Romics profhoz, Ő műtötte meg aki urológus és nőgyógyász is, közel 5 órás műtét volt, közölte, h ilyen hentes munkát még nem látott, 3 hetet volt kórházban a barátnőm, persze perli a kórházat, az egy év alatt amiről tudunk, még 4 nőt kúrtak el ott.

5793. Audrey79
2010. dec. 8. 09:27
Smucig vagyok? Sztem vidéken ennyi elég kell legyen. Hú rohannom kell a laborba, majdnem elfeledtem!!!
5792. Audrey79
2010. dec. 8. 09:25
Doki: Én nem akarom adni a tízszeresét a rendelési összegnek, mert az több lenne 50-nél. Eleinte többre gondoltunk, de az ismerősök 30-50 között mondták.. nem akarok túlzásba esni, inkább a szülésnőnek adunk egy kicsit, hogy kedves legyen.
5791. kisfari
2010. dec. 8. 09:25

Sziasztok!

Rég voltam, gondoltam beköszönök.

Remélem mindenki jól van!

Nálunk eddig minden rendben! Megvettünk már mindent a picinek és a csomagom is összeáll lassan.

Szerintem nem húzzuk januárig, de a lelkierőm igencsak fogytán, nagyon félek! Tegnap találkoztam a szülésznővel és bementünk a szülőszobára, hát nem kellett volna, tudtam el fog jönni az a pillanat amikor minden emlék felerősödik az első szülésről, legszívesebben kifutottam volna a világból és azóta sem tudom magam összeszedni.

Remélem ti Kismamik bátrabbak vagytok, és mindenkivel rendben van minden!!!

5790. Audrey79 (válaszként erre: 5785. - Krisztina1978)
2010. dec. 8. 09:21
Jaj, de figyelmes fiad van !
5789. Krisztina1978 (válaszként erre: 5787. - Orso1)
2010. dec. 8. 09:21
Igen, tudod 18 hónapos volt mikor elváltunk az apjától és én azóta folyamatosan dolgoztam, mindig olyan lelkifurdim volt, hogy nincsen elég időm rá, de most bepótoljuk, és azt hiszem jókor is jött, hiszen kezd bele menni a kiskamasz kórba, bontogatná a szárnyait, így most még inkább a helyes út felé tudjuk terelgetni és nagyon várja a húgit is, imádja a kicsiket.
5788. orso1 (válaszként erre: 5784. - Audrey79)
2010. dec. 8. 09:19
nem tudom, hogy ilyenkor mi a szokás, az első dokim nem mondott semmit, de egy akkora paréj volt, hogy na!aztán meg véletlenül kerültem ehhez a dokihoz(akinél most is szülni fogok), mert nem akartam a jánosban szülni, akkor 40-et adtam neki, de 4hét volt a szülésig amikor átvett, viszont nagyon rendes volt, ezért is döntöttem most már mellette.idáig nem csalódta benne, remélem már nem is fogok!!
5787. orso1 (válaszként erre: 5785. - Krisztina1978)
2010. dec. 8. 09:17
Istenem, de édes:-D:-D Nagyon figyelmes..tartsa meg jó szokását:-D Gondolom, nagyon örül, hogy veled lehet:-D
5786. Krisztina1978 (válaszként erre: 5784. - Audrey79)
2010. dec. 8. 09:16
Az én dokim az elején közölte mikor felkértem,h 50000Ft cakk-pakk a terhes gondozás, tök mindegy hányszor megyek, és50 a szülés, ha minden rendben van, szerintem ez korrekt.
2010. dec. 8. 09:14

Hát csajok, én nembánom, hogy ebben a gány időben nem kell munkába járnom, reggelente úgy sajnálom a fiacskámat is, h ki kell mennie, milyen jó lenne ha itthon lustizhatna velem, pici kora óta sajnos nem volt ennyi időnk egymásra, mint most mióta itthon vagyok, és sokkal közelebb kerültünk egymáshoz, 12 éves nagy cula, és mégis olyan bújos, és kedves,

Valamelyik nap vele jöttem haza a dokitól, mondtam neki menjen fel, vigye fel a cuccokat amiket vettünk, én még beugrok a közértbe, erre majdnem frászt kaptam, mikor jövök ki a boltból teljesen elgondolkodva, valaki kikapja a kezemből a szatyrot, hát Ő volt az, vissza jött elém, hogy én ne cipekedjek, olyan drága volt.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook