2011 januári babák (beszélgetés)
Én is ezért akartam kikérni már ősszel, mert akkor még volt erőm utánajárni, de elhajtottak.
Most meg mindenki szabin...
Köszönöm! Mi sem ott házasodtunk, ahol szülni fogok, viszem akkor az eredetit, és egy másolatot is róla, plusz ma megkérdezem még a szülésznőmet, lehet ő is tudja. hivatalban senkit nem érek el, szabadságosdi van.
Ne izgulj, menni fog, ha meg mégsem "természetes" úton szülöd meg, akkor sem leszel "rosszabb"anya! Lényeg, hogy mind a ketten egészségesek legyetek!
Szia!
Én utánakérdeztem.
Állítólag 2010 január 1-től eltörölték. Ha helyben házasodtál, akkor nem kérnek semmit. Mi nem, ezért az eredeti ha megvan azt elfogadják. Én megkérdeztem Pécsen is, ahol szülni fogok s ott is, ahol házasodtunk, mindkét helyen ezt mondták, szóval reménykedek, hogy így is lesz!
Sztem sincs semmi izgulni valód. Nézd a tényeket: minden rendben van, semmi komplikáció, akkor miért is aggódsz? Én ezért haragszom sok orvos hozzáállására: össze-vissza vizsgálnak, paráztatnak, elveszik az embertől azt az érzést, hogy a várandósság és a szülés egy teljesen természetes dolog, a legtermészetesebb a világon, nem egy betegség. Komolyan nem is értem, hogy miért vizsgálgatnak téged ennyit? Nagyjából olvasom a fórumot és nem emlékszem, h lett volna nálad bármi gond, nem?
Próbálj meg arra koncentrálni, h minden rendben van és kész.:)
A fiam 4.1kg-vel született tavaly, és ha most is olyan könnyű szülésem lenne, akkor hálát adnék az égnek. Küzdhet egy nő 2.5kg-s gyerkőccel és másból meg kipottyan a 4.5kg-s. Ráadásul ha jól értelmezem a számokat, akkor már eléggé nyitva vagy...
Nekem a kiírásnak a doki a mai napot veszi és nem paráztat, pedig hétfőn is még totál zárt voltam (ceruzányi külső méhszáj). Szóval egyáltalán nem érdemes félned, pihenj, lazíts, most még megteheted!:)
Sziasztok!
Csak gyors bekukk, és gyors kérdés!
Lehet volt már róla szó, de néha olyan "termékenyek" vagytok egy nap alatt, hogy nem tudok visszaolvasni mindent. Szóval a kérdésem:
A baba anyakönyvi kivonatának igényléséhez most a kórháznak mire van szüksége? 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatra, vagy eredeti házassági anyakönyvi kivonatra, vagy elegendő a másolat is? Annak idején Levinél a 300 napnál nem régebbit kérték, fénymásolat is elég volt, úgy tudom ezt most eltörölték, nem kell 300 napnál nem régebbinek lennie, de nem találok semmi konkrétat róla, és ha kérnünk kell, akkor nincs sok időnk már rá :D! Help!
Kedves Enie! Semmin ne aggódj, ugyanúgy fogod megszulni mint egy 3 kg-os babát, és még az nem biztos, hogy akkora is lesz. A lényeg ne idegeskedj. Nekem az egyik ismerosom 3 fiút szult természetesen, mindegyik fiú 4500 gr felett volt az utolsó 4900 koruli súllyal szuletett. Egy másik pedig cukorbeteg volt és o is nagy gyerekeket szult, majdnem 5 kgósak voltak. Pont azt mesélte nekem, hogy az elso nagyon nehezen ment, de mert az orvos nem volt igazán segíto, míg a második baba nagyon gyorsan, szinte pillanatok alatt elobujt neki, sokat segített neki az orvos. úGYHogy én azt mondom neked, semmmin ne aggodj, már nagyon a végén vagy, ne idegeskedj, úgyis megvan írva a sorsunk, arra kell gondolni semmi gond nem lesz és kész. Azt meg hozzáteszem, hogy én például fogalmam sincs mekkora lehet az én babám, lehet enyém is ekkora. :) Orvos nem mondta meg :)
:-)
Elhiszem.
Én is már nagyon kivagyok. Szeretnék már túl lenni rajta.
Annyi a különbség, hogy én 2 nappal vagyok fiatalabb és engem nem rémisztgetnek mindenféle adatokkal. Csak azt mondják mindig, hogy minden rendben... Jó mi?
Nem is kell mennem a héten már sehova hálistennek, csak hétfőn majd magánrendelésre (pedig azt hittem megúszom mr ezt a 7.000 Ft-ot...), aztán kedden megint NST-re. Hétfőn talán majd többet tudok én is, ha megvizsgál a dokim.
Köszi,hogy megírtad.....de most ez nem vigasztal.....félek!!!!!! :((((
Persze én is jobban örülnék, ha 3 kg körül lenne a kislányom, de már 2 hete elhagytuk az a súlyt...
Nyugi, szültek már hasonló nagy babát mások is!
Én 4100 g voltam, öcsém 4080, másik öcsém pedig 4620 g!!!!
Segítség gyanánt!!!
Méhszáj (Cervix) és méhnyak értékek:
3000 zárt méhszáj, 3 ujjnyi méhnyak
2000 zárt méhszáj, 2 ujjnyi méhnyak
1000 zárt méhszáj, 1 ujjnyi méhnyak
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, zárt középső és belső méhszáj
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, zárt középső és belső méhszáj
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, zárt középső és belső méhszáj
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, zárt belső méhszáj
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, zárt belső méhszáj
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, zárt belső méhszáj
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
Csajok kivagyok!!! :(
Most jöttem haza az 5.kópiáról....és a cervix 1111.
És hazaengedtek...nem volt ma bent a dokim,de én már maradtam volna!
Vérnyomás:120/80 Vizelet:jó
Voltam flowmetrián is,ott jó az áramlás,a magzatvíz átlagos.
DE!!!! A BPD:102mm És kihangsúlyozták a leletemen,hogy nagy súlyú magzat várható...kérdezem a dokit,mennyi az a nagy súlyú????Hát most.kb.4,2 kilo. :S
Azóta itthon bőgök......annyira fosok....
Hogy szülöm én ezt meg természetesen?????????
Nem lesz semmi gond :) Puszi!
Húha...számolok:-)34 betöltött...ma vagyok ha minden igaz 35 hetes. A doki mondta, ha január 5-ig kitartunk már nem lesz koraszülött. Ez azért is fontos, mert a kórházamban nincs PIC, így a koraszülöttekre sincsenek berendezkedve:-(Szóval addig feltétlen benn kell maradni a kis harcosnak, hogy minden menjen a maga kerékvágásán.
Nekem sincs nagyon messze. Egy 20-30 perc kocsival. Te most hány hetes is vagy?
De jó!:-)))Akkor ő még pluszban nagy segítség!:-)Neked milyen messze lesz a kórház?
Nekem anyukám gyógyszerész, nekem is onnan lesz minden ami kell.
De már be vagyok indulva, mert a kiságyat még nem raktuk össze, ma fogjuk, bele matrac kell, még gumis lepedő is. A komódot még holnap vesszük meg, ha minden igaz, tehát hajtás-pajtás van és még nem is mostam...Gyermekorvossal hétfőn veszem fel a kapcsolatot. Meg is kérdezem frissen, hogy ír-e nekem már gyógyszertárban kiváltható kütyüket/krémeket, mert azok jobbak az első időben. Nem?
Szerintem jó megnézni hol is lesz a nagy akció!:-)))Mármint a szülőszobát. Remélem nem fog elrettenteni!:-))))
:D Az tök jó hogy olyan közel laktok, ha valami véletlenül lemaradt, akkor csak hazaugrik érte valaki :DDD
Egyébként kórháza válogatja. Van ahol kell rögtön be kisruha, van ahol nem kérik stb. Szerintem érdemes megérdeklődni. Képzeld! Nekem a dokim vasárnap lesz ügyeletes és megkértem, ha nem lenne nagyon rumlis a műszak hadd mehessünk be. Azt mondta, hogy hívni fog!:-)))Persze délre megyünk a másodunokatesómhoz babacuccokért, de majd meglátjuk...
Szerintem én még beviszem a kézi mellszívót is, hátha kell...aztán még ami eszembe jut, vagy legalábbis kikészítem, ha kell, akkor hozzák be nekem. 5 percre lakunk kocsival a kórháztól, úgyh talán nem cuccolok be mindent előre:-)))
1 cs.ldobható pelenka 2-5kg méret,2-3 textil pelus,olajos popsitörlő, babakesztyű, Bepanthen kenőcs,pamut kis sapka/cérnasapka(bemutatáshoz), saját kis takaró,Hexaklorofenes hintőpor(de azt asszem adnak is) kis ruha hazamenetelre. Nekünk: bimbóvédő (Medela S-t ajánlották, de nekem Avent-es lesz), szoptatós melltartó, bele betét, esetleg szoptatós párna- én pólyát viszek be. Hűtő-fűtő zselé a mellre, ha nem tudsz forró vízzel zuhanyozni a tej belövellésére. Ja és papucs kell az apukáknak is.
Mert ha nagyon sok nem akarom az idődet elvenni...:(
Van egy listám, amit a Szent Imre egyik csecsemőse diktált le a szülésfelkészítőn.Leírjam?
normaflort ma reggel ittam már egyet. Vettem pufit a boltban azt ettem ma. Tegnap délelőtt voltunk vásárolni lehet ott szedtem össze valamit. És te miket pakolsz majd be a babának a kórházba?
További ajánlott fórumok: