2011 februári babák (beszélgetés)
Igen, ilyen jó lenne nekünk is:)
Az előbb faggattam anyukámat, hogy első lányának szülésénél nem érezte a tolófájásokat, ezért nem tudta mikor nyomjon, úgy kellett mondani, hogy na most:) Azt mondta neki a fogfájás, és a vesekőürítés jobban fájt. Biztató:)
Mostanában sokat olvasgatom neten, hogy sokkal fontosabb a kismama lelki felkészültsége, mint a testi (sportra gondolok). Szeretnék egy könyvet venni, amiben leírják, hogy lehet ellazulni, mert állítólag sokat csökkent a fájdalmon. Van 17 hetem tanulmányozni.
Mit gondoltok erről?
Igen, már lassan az egy kiló felé haladunk.
képzeljétek, az egyik barátnőm most mesélte, hogy voltak babalátogatóban, és elmesélte a kismama a szülést. Első baba volt, se homeos bogyók, se masszázs, és délután olyan furin érezte magát, családi összejövetelen voltak, és lefeküdt aludni. Este 10kor jött rá, hogy ezek lehet fájások, de nem fájnak igazán, de már 5percesek. Irány a kórház, és éjfél után megszületett, gátvédelemmel,és két nap után hazaengedték őket.
Na ez egy sikersztori nem? Első baba és két óra alatt meg is születik.
Sziasztok!
Ma voltam terheléses vércukron. Háááát, nem egy leányálom, de ki lehet bírni:)
Volt 2órám a 2.vérvételig és gondoltam, hogy addig beugrok szemvizsgálatra, mert én oda is kaptam beutalót, hogy nem áll-e fent természetes szülés közben a retinaleválás veszélye.
Valamit belecsöpögtettek a szemembe, amitől alig láttam és ehhez még társult a vérvétel és a cukros trutyi utáni szédelgés és hányinger is.
Mostanra sikerült megnyugodnom, hogy legalább túlestem rajta...:D
Van köztetek, aki RH negatív?
Adryka, csak nem a darvakat néztétek?
Olyanon már én is voltam Hortobágyon, nagyon nagy élmény:)
Nyilván van akinél a végén van, és van akinél hamarabb.
Gondolom befolyásolhatja, hogy mekkora hely van neki. Pl. képzelheted, a magam 55-56 kg-val kb. akkora a picurom, mint egy 100 kg-os kismamának, nyilván a hely kisebb, így hamarabb ér el szerveket.
Te meg pár héttel előrébb jársz, úgyhogy nálad még jobban érezhető, hiszen a te babád lassan már egy kilós lesz, ha jól gondolom:)
Igen, én is ezt érzem, és nem kifejezetten mozgás után, én is pl. ülve beszélgetés közben is éreztem.
Megfordult a fejemben ez is, hogy már akkora a baba, hogy már hatással van erre is, de tényleg már ilyen nagy lenne? Olyan hihetetlen, én azt hittem, ez csak a végén lesz.
Szia!
Mostanában velem is előfordult, hogy azon kaptam magam, hogy nehezebben veszem a levegőt- nem kifejezetten légszomjat, hanem azt, hogy sokszor pici levegővételek vannak.
Ez előfordul sok mozgás után, de van, hogy beszélgetés közben is. Pl. tegnap is ülés közben egy mondat alatt 3 nagy levegőt vettem, mint aki 3 km-t futott:) De szerencsére hamar elmúlt.
Gondolom nőnek a babák, mostmár nyomják felfelé a szerveket, rá a tüdőre, és emiatt lehet ez.
Szokott valaki érezni légszomjat?
Nem tudom miért, de mostanában egyrészt csak nagyon keveset tudok enni,mert azonnal úgy érzem szétdurranok. Szombaton buli volt nálunk, és ittam egy pohár szénsavas üdítőt, és teljesen úgy éreztem mintha szétfeszítene.
Aztán észre vettem, hogy néha nem tudok olyan igazán mély levegőt venni, csak sok aprót. Másoknál is jelentkezik hasonló?
Olvasgattam a 25. hétről, de ezt nem találtam, mint jellemzőt.
Jó reggelt mindenkinek!
Eddig tartott mire visszaolvastalak benneteket:-D
A gátmetszés jó téma. Én is sokat gondolkodom rajta, lehet homeos bogyókat szedni, meg gátmasszázst használni. Olvasok egy naplót, ahol nemrég szült a kismama gátvédelemmel, több mint 3 kg babát. A szülés után teljesen jól volt, haza akart menni, a saját lábán jött ment, nem volt semmi gondja. Persze haza nem engedték, de olyan jó volt olvasni, hogy a szülés után már egyből ilyen jól volt. Én is ilyen szülésre gyúrok:-D
A gátmasszázs egyelőre kicsit távol áll tőlem, de majd egyeztetek a dokimmal erről, de a homeos bogyókat szedni fogom. Tini korom óta azt hallgatom, hogy széles a csípőm, legalább könnyen fogok szülni, Na erre kiváncsi vagyok:-D
Jó reggelt Lányok!
Nekünk nagyon jól sikerült a hétvége, remélem Nektek is! Szombaton voltunk madárlesen a Hortobágyon és estére úgy elfáradtam, mint eddig még soha, de nagyon jó volt.
Itt süt a nap, pedig lelkileg már felkészültem az esős időre, persze így sokkal jobb! :)
Én is remélem, hogy összejön a gátvédelem, végre egyszer hasznát venném annak, hogy marha lazák a kötőszöveteim, eddig csak károm volt belőle.
Abszolút nem kizárt első gyereknél sem, több ismerősömnek is sikerült, egy egészen közelinek most épp egy hónapja. Túlhordott, egészséges méretű első babával, pici anyukával.
Gátmasszázs lesz az utolsó hónapban, de a dokim azt mondta, az ő tapasztalatai alapján nem a gátmasszázs számít és nem az, hogy hanyadik szülés, hanem, hogy a kismamának milyen kemények a szövetei és hogy mennyire képes "megnyugodni", mert aki nagyon izgul, az megfeszül és nem tágul jól, szóval azt mondta, hogy inkább relaxációt és légzést érdemes gyakorolni szerinte.
Az, hogy a legtöbb magyar kórházban első szülésnél protokoll a gátmetszés, egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem lehet anélkül szülni, csak azt, hogy nehéz olyan helyet találni, ahol egyáltalán megpróbálkozhatsz a gátvédelemmel.
Szia Tana :)
Engem nagyon érdekelne ez az otthonszülés, bár valószínűleg, hogy én Németországban fogok, és ha jól tudom ott azért ez elég jól szabályozva van, vagy van kultúrája, nm is tudom hogyan fogalmazzam... Csak nagyon szeretnék olyan élményeket hallani, akinek itthon otthon szültek. Hogy hogyan s mint működik ez a dolog, mert persze az sem biztos, hogy kint kezdődik el nekem.
Hollandiában pl az a természetes, hogy mindenki otthon szül, csak, ha valami nem úgy megy, akkor megy be a kismama a kórházba..
Az ambuláns szülést talán többen elfogadják, mert a szülés maga a kórházban történik de pár óra múlva haza lehet menni a babával, nekem ez is nagyon szimpatikus. Csak ha jól tudom, ezt is nagyon meglehetetlenítik itthon, a baba oltása és vizsgálatai miatt... Na meg az emberre úgy néznek, mint a véres rongyra, ha eszébe jut. De lehet, hogy rosszul tudom.
Nekem a barátnőm az első babát gátvédelemmel hozta a világra, aki több, mint 3,5 kiló volt, semmi repedéssel, bár erről a repedésről is megoszlanak a vélemények, mert a dúlák szerint, sokkal szebben és gyorsabban gyógyul, mint a vágott-varrott seb..
Mindenesetre a Weleda nagyon jó, szerintem, én a pocakomra is azt kentem, kenem, és Gabóra is használtam, amikor babamasszázsoltam őt.
Lányok, köszönöm a hozzászólásokat, Sheene, iemma, Adryka (aranyos, h hiányoltál :)).
Akkor mégsem ugyanaz a keményedés és a feszülés...ha megint jelentkezik estefelé, majd megfigyelem jobban...meg az orvosnak is megemlítem csütörtökön, ha megyek.
Bambi, igen, nekem nagyon szimpatikus az otthonszülés gondolata, mindannak ellenére, ami most van körülötte Mo-n, sokat olvasok, olvastam róla, mindenkinek megvan a saját véleménye, ez így van jól, de szerintem meg kell hagyni a jogot, h minden nö szabadon dönthesse el, hogy szeretne szülni. Sajnos, nálunk nem lehetséges az otthonszülés. A gátvédelem, ami szóba jöhet. Bár már eleve azzal ijesztgetnek, h elsöszülöként nem lehet megkerülni, mert ha nem vágnak, akkor a végén úgyis sokkal többet kell varrni (bocs, ha most nyersen fogalmaztam). Aki gátvédelemmel akar szülni közületek, az szól elöre az orvosának és akkor vállalja, h majd többet kell varrni pl. vagy hogy müködik ez nálatok? Köszönöm elöre is...
Két hete nekem is begörcsölt hajnalban a vádlim, kiabáltam a páromnak, hogy masszírozd a vádlim! Ő meg félkómában a vállamat kezdte masszírozni:) Mondom a vádlim, nem a vállam...
Még két nappal utána is éreztem, nagyon rossz volt.
Rántott husit én szerdán csináltam, ma paradicsomos húsgombóc volt az ebéd, annyit ettem és ittam, hogy ebéd után majdnem egy kilóval többet mutatott a mérleg.
Akkor maradj fekve, feneket alátámasztva:) Nagyon kényelmetlen póz, de legalább segít.
Az én kisfiam is egyfolytában harcol, most is ugrál a hasam, már ruhán keresztül is látszik és még csak 22 hetes:)
Na szaladok, mert szétfő a húsgombócom:)
Helló!
Rám kb. a 16. hét tájékán hozta a frászt a nőgyógyászom, mikor vizsgálat közben mondta, hogy úgy érzi, kicsit keményebb, mint kellene (8-9 óra munka után...), akkor rám parancsolt, hogy magnézium 3x1, vagy ha szükséges, akkor több, de ennyi legyen akkor is ha panaszmentes vagyok.
Akkor amit én éreztem a "keményedésből", az nem fájdalom vagy ilyesmi, hanem a hasam, ahol az méhem volt, kemény volt, és ahogy a nőgyógyász is nyomkodta, nem volt olyan benyomható, puha, mint pl. most, vagy máskor.
Na ezt jól körülírtam:) De nem tudom máshogy megfogalmazni.
Nem biztos, hogy ez így marad, de szedd a magnéziumot, ha keményebbnek érzed, akkor akár kettőt is bevehetsz, baj nem származik belőle.
Szia! Régen olvastalak! A keményedés nem a hasfeszülésből áll, most növekszik jobban a pici ezért érzed ezt a feszülést erősebben, mint eddig. Én még a 18. hét környékén utánna jártam a témának, mert apocim nagyon hírtelen megnőtt és feszült.
Szóval a keményedés az olyan - állítólag - amit nem keverhetünk össze semmivel sem, mert amikor keményedik a méhed, akkor görcsbe rándul és ki lehet külön tapintani, mintha 1 kő lenne a pocidban.
Nekem ezt mondták többen is. Remélem tudtam segíteni!
De jó, remélem összejön a gátvédelem, de miért ne jönne? :) Sajnos az első szülésemnél nem volt, és én nagyon szenvedtem tőle. A varrásoktól három napig nem tudtam ülni. Arról nem is beszélve, hogy varrással már sosem úgy fog kinézni, mint előtte.
most mindenképpen azzal szeretnék szülni, és sikerülni fog.. :)