2011 februári babák (beszélgetés)
Tehát tényleg azok a hónapok számítanak csak, mikor aktívan dolgoztam?
Mikor ezt megtudtam, nyugodt szívvel mentem táppénzre, de valahogy nem bízom a munkáltatómban (elég szemetek voltak), és nem akarom, hogy kicsesszenek velem...
Szia!
Ezt én is így tudom: a 2010-es évednek a munkával töltött napok számát veszik figyelembe és abból számolják a TGYÁS-t és nem 12 hónappal, hanem csak a hónappal osztják!
Sziasztok!
A tgyással kapcsolatban lenne egy kérdésem. Én az elejétől fogva táppénzen vagyok, mert olyan helyen dolgoztam, ahol kismama nem tevékenykedhet. Amikor kiírtak, utána kérdeztem, hogy ez mennyiben befolyásolja a juttatásokat. Akkor azt a megnyugtató választ kaptam, hogy mind a tgyást, mind a gyedet a szülést megelőző év első fél évének bruttó jövedelméből számítják ki, így mivel én júliustól vagyok táppénzen, semmit sem befolyásol ez, mert az első fél évben még rendesen dolgoztam.
De ahogy közeledik a szülés, és az igénylések ideje, egyre jobban aggaszt a dolog, hogy nehogy ráfázzak, és a táppénzemből számoljanak...
Szerintetek van alapja annak, amit nekem mondtak? Tényleg nem befolyásol a táppénz semmit? Van valakinek valami infója ezzel kapcsolatban?
Hát gyors látogatás volt.:-)
Most nem is bánom, mert ott ahol megnyomott az UH-os orvos most is nagyon nyilal és fáj, mostmár végre lefekszem egy picit. Vacsira meg kivételesen pizzát rendelünk, mert én még 1 bolti levest sem vagyok hajlandó ma már főzni.
Majd később még felnézek!
Helló csajszik!Nemsokára indulok a házidokimhoz. Antibiotikumot ide!!!3x olyan köhögőrohamom volt ma, hogy majd kiköptem a számon a picikém, csoda, hogy bírja, szegény pára!Nem hagyom magam, már valami legyen, nem érdekel!
Iemma!Nem irigyellek a mai napod miatt. Szerintem már a vége felé közeledve én is egyre harciasabb leszek. Velem az a probléma, hogy adott szituban nem merek megszólalni, vagy megilletődök, utána meg csak fortyogok magamban. Anyósodékkat pedig ne ugráld most körül, csak észreveszik magukat, panaszkodj egy kicsit, hogy elfáradtál, hátha észreveszik magukat. Nem is értem!!!
csajok én olyan hulla vagyok napok óta,anyukám szerint nyűgösödöm:-)
megvarrtam a babinak a kis takarót, fejvédőjét-most tettem be a gépbe, hát már alig fértem oda varrógéphez!
én holnap megyek dokihoz kíváncsi vagyok mit mond majd!
Sziasztok!
Hazaértünk NST-ről! Szegény Kisfiamat úgy felpörgettem, hogy már majdnem az volt a gond, de még éppen határon volt az alapfrekvencia, szóval csak 1 hét múlva kell újra mennem! :)
Ja volt bent egy hallgató, de lány létére én még ilyen gyászkeretes körmöt nem is láttam - gusztustalan volt!
Iemma! Borzalmasan bunkók egyesek és mit meg nem engednek maguknak! Én is kiderítettem a múltkori dokinő nevét - aztán csak legyintettek rá mikor megkérdeztem a gazdaságist, azt mondta jobb ha elkerülöm, mert alapból szörnyű orvos, embernek meg inkább nem is mondaná!
Most jöttem meg a védőnőtől. Hát ő is lefárasztott. Elegem van már a jujj már megint mennyit híztál be kell küldjelek a terhesambulanciára mondatokból. Hiába mondom neki, hogy onnan jövök most is te némber!!!
Na lépek, mert most jöttek meg anyósék.
Pedig hullafáradt vagyok!
Szia!
Mindenképpen kérj hüvelyvizsgálatot, a 36. héten úgyis kötelező. Nekem is most nézték már vagy 10 hete először és jó volt hallani, hogy már szépen tágulok, persze eddig meg pont ez volt a gond, de mostmár szabad.:-D
Sziasztok!!
Ki hogy van??:)))Nem vagytok nyügösek és fáradtak??
Sziasztok Csajok!
Mizu? Hogy vagytok?
Sziasztok lányok!
régen írogattam már, de azért mindennap elolvastalak titeket!
Anyóstéma: én anyósomék elég rendesek sokat segítenek, igazából nincs is velük baj! de azért jobb, hogy 90 km-re vannak tőlünk! egyszer-kétszer azért anyósom tett egy-két megjegyzést, ami szíven ütött, de alapjában véve nincs velük probléma!
T-gyás! milyen papír kell a dokitól?? én erről kicsit le vagyok maradva! :D
Kórházi téma:
én is félek egy kicsit, hogy milyen lesz a bánásmód a kórházban, mert nem nagyon van ismerősöm, aki mostanában szült! amikor bent feküdtem, akkor aranyosak voltak a nővérek, meg a szülőszoba látogatásnál is aranyos volt az ügyeletes csecsemős, de hát ki tudja! azért remélem nem lesznek túl bunkók, bár szerintem a férjem akkor helyrerakja őket! :D
Képzeljétek! anyukám ma azt mondta, hogy tegnap leereszkedett a hasam! most vagyok 36+2! holnap megyünk UH-ra! kíváncsi vagyok már! lehet, hogy nem sokára meglesz? ti hogy álltok a pocitokkal? egyébként pár napja éreztem, hogy egészen lent valami más, feszült, egyáltalán nem volt sehogy kényelmes! lehet, hogy amiatt van, hogy leereszkedett a pocim! és elég sokszor nyilallok a hüvelyemben!
Iemma, felháborító ahogy bántak veled! Itt Kanizsán is vannak hasonlóan "kedves" dolgozók a kórházban. Nővérem mesélte, hogy az egyik idióta nőgyógyász kézzel elkezdte tágítani, amikor már vajúdott. A nővérem meg sziszegett, meg jajgatott, hogy mennyire fáj. A doki meg tök bunkón beszólt neki, hogy ne rinyáljon, fog még jobban is fájni...
Egyszerűen nem értem miért kell ilyen bunkónak lenniük?????
Megnéztem a fórum babáinak táblázatát, már 3-an megszültek? Én nagyon le vagyok maradva, már régen olvastam a fórumot!
Többet jársz, és még fizetést se kapsz, mint ők, pedig dolgozol is helyettük - ha hagyják:)
Micsoda hülye volt ez a nővérke, akit mondtál!
Igazából én a bánásmódtól jobban félek, mint a szüléstől, attól nem tartok, más is túlélte, én is túl fogom, majd kiabálok és kész.
Itt nálunk már nem egyszer hallottam az ügyeletes dokik kíméletlen vizsgálati módjáról, és a hetekben két ismerősömet is haza küldték, hogy még nem szül. Az egyik makacs volt, mert 5 perces fájásokkal ment be, és kiharcolta az ágyat, 3 óra múlva elfolyt a magzatvíz...
A másik kevésbé volt szerencsés, neki már otthon elfolyt, de azt mondták majd holnap jöjjön be, na ahogy hazaért, ömleni kezdett a vér belőle, vissza a kórházba, sürgősségi császár. Ja és a fogadott orvosa mellékállásban dj, így be se ment.
Szóval ha úgy érzed, hogy jönni akar Hunor, legyél akaratos, ahogy ma is, olyan nincs, hogy hazaparancsolnak. Elvégre fizeted a tb-t, van orvosod és kész.
Attól félek, hogy ez az idióta dokinő úgy megnyomkodta szegény babámat, hogy ettől indul be és nem magától.
Olyan érzésem van az egész hasamon mintha megvertek volna és zúzódásaim lennének, nem hiszem, hogy ez a rendes UH protokoll.
Jó lenne pihizni, de kb. 20 perc múlva mennem kell a védőnőhöz is.
Kezd már nagyon-nagyon elegem lenni ebből az egészből. Már nem érdekel a szülési fájdalom sem, csak kezdődne már és lennék túl ezen az őrületen.
Utánna kivártam a sorom az UH-nál, de nem a dokim csinálta, hanem 1 idegen dokinő, na úgy megnyomkodott és úgy belémvágta azt a vizsgálóizét, hogy csak sziszegtam meg ógattam és mióta eljöttem a jobb petefészkem körül iszonyatosan fáj, mintha kést vágnának belém időnként és nem szűnik. Nagyon dühös vagyok. Ha lesz velem vagy a babával valami beperelem esküszöm.
Utánna a dokim már kész felüdülés volt. Rendesen beszélt velem és megcsinálta a 36.hetes kötelező hüvelyváladékvizsgálatot. Meg megnézte a méhszájat (szerintem kicsit tágított is, mert nem volt kellemes) de szerinte már több mint 2 újjnyira kitágultam, szóval akár holnap is beindulhat, de akár hetekig is elhúzhatom még.
De az enyém messze van legalább. van olyan, hogy egy fél évig nem is találkozunk. :)
A kettő közt lenne jó egy anyós.
Szia!
Ha tényleg így van szóljatok léci!