Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 februári babák fórum

2011 februári babák (beszélgetés)

14072. Kata06
2011. jan. 5. 11:13

Sziasztok:)!

Brigi, ha jársz erre, mail-ben kértem egy kis segítséget :), köszi :)!

Barátnőm át is küldött nekem két nyomtatványt, amire azt mondta, hogy a tgyás igénylésekor nyújtsam be, s elvileg erre a hónapra még jóváírnak az adóból.

14071. +Acyre+ (válaszként erre: 14070. - KINGABRINGA)
2011. jan. 5. 10:57
A képen is olyan helyes a pocid, nem lesz semmi gond!:-)))
14070. KINGABRINGA (válaszként erre: 14068. - +Acyre+)
2011. jan. 5. 10:42

Szia!

nagyon remélem, hogy igazad lesz a fogyással kapcsolatban.))))))- én amennyire izgultam az elején, hogy ne hízzak sokat annyira nem görcsölök mostanában. soha nem voltam vékony- de végig fegyelmezett voltam- 1 kg-ot híztam. most karácsonykor bizony 2,5 kg rámcuppant. jövő héten védőnőhöz megyek- ha netán szóvá tenné- már egyáltalán nem érdekel..ez van.

14069. stikone
2011. jan. 5. 10:20

sziasztok!

A nagy takarítás közben beiktattam egy kis szünetet.

Ezzel az anyós témával úgy vagyok, hogy nekem anyósom elég jó fej, apósom vette át ezt a szerepet, ott laktunk 2 évet aztán otthagytam mindent egy 3 szobás szintet építettünk magunknak, melynek részleteit nyögjük, még 3 évig, de megérte eljönni onnan, most 260 km lakunk 2-3 havonta találkozunk azt ellehet viselni,apósom sok minden miatt bocsánatott kért már, meg is bocsátottam neki, de elfelejteni nem fogom soha hogy hogy beszélt néha velem!

Sokszor beleszólt abba hogy milyen anya vagyok és ez tette be a kaput nálam, jöhetnek bármikor ide mondtam neki, de ha egyszer a saját házamba megmer olyan hangot engedni hazaküldöm ezt tisztáztam vele-azóta nincs gond:-)

Anyósom az tündér nem tolakodva de segít sokat a maga módján, igaz jönni nem tud nagyon, mert 91 éves anyukáját és 77 éves anyósát ő gondozgatja- így el sem várom tőle.Anyum itt lakik a másik utcába, de ő meg mindig pörög átfut mint egy szélvész itt van 5 percet aztán rohan tovább, de ha kérem ő is segít, csak én nem szívesen kérek. Megoldjuk a párommal ahogy tudjuk!

Mindig azt mondja magunknak szüljük a gyereket és ebben tökéletesen igaza van, így nem lesz kit okolni ha "félrenevelem ".

A hízáshoz csak annyit, hogy én a fiammal 14 kg-ot híztam 78 kgmentem szülni 66 jöttem el a kórházból-utána híztam meg mert áldott jó gyerek volt a kis drágám, most 6-7 kg tartok, kiváncsi vagyok:-)

14068. +Acyre+ (válaszként erre: 14054. - KINGABRINGA)
2011. jan. 5. 10:05
Ugyan már!Rubint Réka is 6 hónaposan pózolt. Akkor még nekem is kisebb volt a hasam. Le kell tojni mindenféle véleményt. A védőnőm szerint én már 13 kg-ot híztam (ma 36 hetes vagyok), szerintem egy kicsit kevesebbet, de nem is érdekel. Jobbára csak a hasamon van, senki nem mondaná meg hogy ennyi kiló feljött. De ha igen, az sem érdekelne különösképp. Ha szülünk egy 3,5 kg-os babát, 6-8 kg egyből lemegy, majd csak figyeljetek!:-))
14067. +Acyre+ (válaszként erre: 14064. - Armika)
2011. jan. 5. 10:02
Hali! Hálóinges témához: Én speciel mindenkitől karira szoptatós hálóinget kértem/kaptam. Anyuéktól kapottat én rendeltem, az hosszúujjú Anita márkájú féláron 4000Ft volt, aztán anyóstól is kaptam egy Brendonosat- megtudtam tőle, hogy ez még annyi sem volt, de nagyon szép, kék és bolerós, ki lehet bújtatni a cicit, aztán párocskám- gondolom anyukája segítségével- szintén meglepett egy halvány rózsaszínnel. Gondolom a Müllerből, mert anyós most erre van kattanva. Mindig vásárol valamit valahonnan. Kicsit kényszeres szegény, de már megszoktuk!:-)
14066. +Acyre+ (válaszként erre: 14062. - Lacry)
2011. jan. 5. 09:58
Hú, Szegénykém, nem irigyellek!Lehet, hogy mi sírunk itt sokat. Ezek tényleg kemény dolgok!Mit tudtok tenni?Párod?
14065. +Acyre+ (válaszként erre: 14053. - Kiscicalany)
2011. jan. 5. 09:57

Hellóka!Látjátok, kiscica leírta az igazságot!

"Amúgy anyósom jó szándékú, csak néha figyelmeztetni kell dolgokra. "

A figyelmeztetés, esetleg szép rávezetés nem árt. Ők is úgy érezzék hasznosnak magukat, hogy tényleg azok. Szegény Anyukámat mindig leosztom, ha nyüzsög.Párunk is megteheti.

De ő nem sértődik meg, mert szeret és mindig azt mondja, hogy nekünk kell tudni. Ő inkább mindig pénzt ad, hogy minden olyan legyen, amit mi elgondolunk.

Arról ne is beszéljek, ha valamit hoz olcsóbban meg lehet úszni, mintha pénzt adna és ha jön valaki ezzel büszkélkedhet, hogy mit vett ő és az egész lakás tele a hülyeségekkel.

Lehet, hogy hálátlannak hangzik, edig nem vagyok az. Nekem anyós költ több tízezreket pici fia cipőjére. Nagyon kíváncsi leszek, hogy nem fogja ezt folytatni akkor is, ha unokája lesz. "Mert a kisfiam úgyse venné meg magának" alapon. Tök jó nekem is az olcsóbb, meg a gyereknek is. Mindenféle kapott cuccokat előszeretettel hoz, de vadi újért kár, mert úgyis kinövi...Na?

14064. Armika (válaszként erre: 14054. - KINGABRINGA)
2011. jan. 5. 09:55

Szia!

Én sem szeretem a hálóinget, így vettem egy hálóinget, a többi gombolós pizsama.

Ha tetszik nekik, ha nem....

14063. +Acyre+ (válaszként erre: 14050. - Iemma)
2011. jan. 5. 09:50
Iemma!Látod, erről beszélek. A párodnak el kellene beszélgetnie anyós pajtással. Ti egy család vagytok, engedtessék meg nektek néhány dolog. Meg lehet szépen kérni, hogy ne jöjjenek. Pár nap múlva találkoztok vagy vmi...Nem hinném, hogy olyan fontos most ez a látogatás. Ez már pofátlanság!Én nem hívok magamhoz senkit, nehogy megfertőzzem most, terhesen!!!!
14062. Lacry
2011. jan. 5. 09:42

Sziasztok csajok!

Anyós témához akartam tegnap hozzá szólni, csak nem volt időm. Mi 350 km-re lakunk az anyósomtól, ami szerintem hatalmas szerencse. Bár így is rengeteg bosszúságot okoz nekünk. Az elmúlt 5 évben, mióta együtt vagyunk a párommal, többször fordult elő, hogy össze vissza hazudozott nekünk mindenről. Az is előfordult, hogy oda vitte a postás a párom pénzét, mert oda volt még bejelenve, és egyszerűen elvett belőle minden szó nélkül.

De a kedvencem az, hogy minden Karácsonyra olyan ajándékot vesz, ami úgyse lesz jó, és visszaviheti levásárolni, vagy visszakapja az árát. Például az én 50 kg-os párom minden évben XXL-es ruhát kap, amit minden évben visszaad az anyukájának, hogy cserélje ki, és soha többet nem látjuk sem azt, sem a kicserélt darabot. Jó üzlet, mi?

Én meg tavaly megkaptam a kölcsönadott könyveimet karácsonyra, persze olyan szöveggel, mintha most vette volna őket.

Ja és a gyerek egyáltalán nem érdekli. Azon kívül, hogy megkédezi, mennyit híztam, és elmondja, hogy neki nem tetszik a név amit választottunk, szerintem nem is tudja mikor fogok szülni.

Ez a másik véglet

14061. a8c8221de3 (válaszként erre: 14059. - 32a0da6e12)
2011. jan. 5. 09:07

Én is sokat ébredek éjjel. :-( A jobb cicim alatt a bordámat úgy nyomja szegény pici!

Nekem is be szokott görcsölni 1 hete, vagyis nem is görcs, hanem baromira befeszül. Tegnap sétáltunk a párommal normális tempóban, egyszercsak befeszült, aztán elkezdtem togyogni, nem bírtam normálisan menni sem...

Ez már a véééég, innen már nincs visszaút lányok! :-DDD

14060. a8c8221de3 (válaszként erre: 14058. - Kata0104)
2011. jan. 5. 09:00
Szerintem a munkahelyeden kérdezd meg! Nálunk a férjem tegnap kérdeztem meg a HR-es nőt, azt mondta, hogy majd ad papírokat, amiket ki kell tölteni.
14059. 32a0da6e12
2011. jan. 5. 08:44

sziasztok!

hajnalban nem tudtam feljönni nem volt kapcsolat vagy mi :S

éjfélkor aludtunk el kb és 2-3óránként keltünk.

kezdek görcsölgetni én is...olyan menstruációs görcs szerű volt éjjel.

gondolom ezek a jóslófájások amikről beszéltetek eddig.

pont éjjel gondolkodtam azon hogy lehet 3-4hét múlva már babázunk :))

Ti páran biztos legalábbis :)

barátnőm még mindig nem szült meg aki tegnapra volt kiírva, szegénykém de kilehet már :)

Nekik Bencéjük van aki ezek szerint jól érzi magát a pocakban :)

14058. kata0104
2011. jan. 5. 07:39
Sziasztok!Ti tudjátok hogyan lehet igényelni a családi adókedvezményt?Annyira nem vagyok otthon ezekben a témákban!!
14057. iemma (válaszként erre: 14053. - Kiscicalany)
2011. jan. 5. 07:27

Hát nem semmi a te anyósod sem.:-)Az enyém is rendmániás, ha feljönnek már jár a szeme én meg magamban csekkolom, hogy ugye mindent letöröltem, elpakoltam.:-) Van a konyhánkban 1 sarok aholvan egy reklámszatyortartó és 2 zsugor víz, na ez annyira szúrja a szemét, hogy hihetetlen, mindenáron el akarja takartatni, mert szerinte az már kupi. Már hozott is oda függönyt. Mondtam, hogy kizárt hogy én azt feltegyem és polcot sem fogunk oda venni, nekünk ez így jó ahogy van. Erre azt mondta, hogy addig nem jön ide míg meg nem csináljuk. Mondtam ok.:-) De már volt jó sokszor azóta is.:-D

Na jó tényleg befejeztem az anyóstémát:-)

14056. iemma
2011. jan. 5. 07:20

Jó reggelt!

Mi is most megyünk NST-re, UH-ra, remélem minden rendben, mert tegnap Huncsi megijesztett picit, olyan másképp mozgott mint szokott, persze lehet, hogy kevesebb a helye és azért.

A hálóinget ne görcsöljétek túl szerintem, mert az első napokban úgyis kórháziban kell lenni. Főleg ha császár van. A pizsialsót fel sem tudnánk venni az első napokban. Amúgy meg a SKÁ..ban, ill. kínaikban lehet kapni elölgombos olcsó hálóingeket. Ha minden gond nélkül megy úgysem leszünk bent sokáig, ha meg gond van akkor adnak mindennap kórházit. Az őrzőben itt nem is lehet másban lenni.

14055. 641fd95e95 (válaszként erre: 14054. - KINGABRINGA)
2011. jan. 5. 06:51

Jó reggelt!

Én alapból nem értem miért nem jó egy gombolós pizsama. szerintem nagy pénzkidobás az egész, főleg mivel én egyáltalánnem alszom hálóingben és ezért venni 3-at... úgyhogy vettem 1-et a többit meg kb úgy oldom meg, hogy átalakítok pár alvós cuccot és teszek rá a nyakánál gombot...vagy viszek valami inget :-)

Drukkoljatok ma vizsgázok!!!

2011. jan. 5. 06:15
Sziasztok! Remélem mindenki jól van!! Nekem nagyon sűrű hetem van-lesz, intézem az apaságit meg egyéb apehes dolgaimat:(( soha jobbkor. Az anyós témához nem tudok hozzászólni, mert a páromnak már nem élnek a szülei, de amitől én kiborultam szilveszter környékén az az, hogy akárkivel beszéltünk mindenki arról érdeklődött, hogy mennyit híztam idáig.. és főleg a párom havarjai. Nem zavar a súlyom nem erről van szó, de sztem elég fura, ha valaki mielőtt megkérdezi, hogy hogy vagy- rögtön azt feszegeti, hogy na az asszony mennyit rántott magára.. Jó nem vagyok rubint réka- de a 9 kg-os hízásom nekem megfelel..Elkezdtem összeszedegetni a kórházi cuccaimat- de a hálóinggel bajban leszek. amit látok a neten-teszvesz+vatera- háát nem igazán jön be.. én viszont túl sokat nem akarok rá költeni, mert nem vagyok egy nagy hálóinges:))) Minél olcsóbbat szeretnék- de azért viselhető legyen...A picikém nagyon mozgékony mostanában- alig hagy élni:))) folyton mászkál. sztem már megint farfekvésben van- de majd ma este kiderül a 32. heti uhán. Mindenkinek szép napot kívánok!!
2011. jan. 5. 05:49

Jó reggelt!

Én már nagyban készülődök az "utolsó" vérvételemre.

Iemma, míg ott laktunk anyósoméknál (egy évig), rendszeresen előfordult, hogy a szobában hagyott ruháim eltűntek, aztán vettem észre, hogy kimosta őket. Szóltam a páromnak, hogy jelezze, hogy NE turkáljon a cuccaim között, ami szennyes, azt kimosom, de egy farmert, ami egyszer volt rajtam, nem kötelező azonnal kimosni.

És összemosta az egész családéval a fehérneműinket is, hozzáteszem, a sógornőm már akkor is hüvelygombával, fertőzésekkel küzdött. És bármennyire is kimosódott a ruha, azért na, egy olyan fehérneműt az enyémmel összemosni... Persze el is kaptam, de fogalmam sincs, hogy a wc-n, vagy máshol, ez már nem is lényeges.

Amúgy anyósom jó szándékú, csak néha figyelmeztetni kell dolgokra.

Szép napot mindenkinek!

14052. iemma
2011. jan. 5. 01:05

Na megpróbálok visszaaludni és nem gondolni anyósra.:-)

Amúgy nélkülük tényleg nem tartanánk itt és nagyon sokat segítettek már akár anyagilag akár máshogy és ő legalább érdeklődik, hogy vagyok, meg őrülten várja az unokáját. Végülis inkább legyen kicsit sok, mint olyan aki ránk se néz, vagy nem érdekli az unoka. 1 gyereknek kellenek a nagyszülők.

14051. iemma (válaszként erre: 14048. - B3756475e8)
2011. jan. 5. 00:58
Nyugi ezen én is kiakadtam. Átmosta a nyári cuccaimat (mai napig nem értem miért, mikor kimosva volt elpakolva) és évszak szerint átrendezte a szekrényt.(Nem aszrint volt) Azt hittem a guta megüt, de szó nélkül visszapakoltam mindent. A konyhában szintúgy. Persze mindig mondja, hogy mondjam meg nyugodt szívvel, ha valami nem tetszik, én naív 1-szer tényleg megmondtam, hát hetekig azt hallgathattam. Eleinte szóltam, ha valami olyat akart venni ami nem tetszett, hogy ne költsön, meg nincs rá szükségünk, de rájöttem, hogy fölösleges, amit kigondol úgyis megveszi és páromnak is igaza van, hogy legfeljebb nem használjuk, de hadd érezze már, hogy segíthet.
14050. iemma
2011. jan. 5. 00:41

Csak nem tudok elaludni, kivételesen nem köhögés, hanem gyomorsav miatt. Fő a változatosság. Persze megint jó esélyeim lesznek a betegségre, mert mikor telefonon beszéltem anyósommal olyan beteg és rekedt volt, hogy alig tudott beszélni, aztán közölte párom az örömhírt, hogy jönnek holnap (vagyis már ma) látogatni. Csak most esett le, hogy jó eséllyel rámragasztja a nátháját, pedig épp hogy meggyógyultam. Én nem tudom, hogy nem képes valaki felfogni, hogy szülés előtt álló nőt nem látogatunk meg taknyosan, betegen, mert nincs szegénynek immunrendszere és rohadt jó lesz friss császárral köhögőrohamokat kapni, de ha magától nem fogja fel én nem szólhatok. Egyébbként pont az ilyenektől félek, hogy majd ugyanígy jönnek a gyerekhez is, hogy hadd edződjön vagy mittudomén.

Lehet én parázom túl, de én 2 héttel később adtam oda barátnőm karácsonyi ajándékát, nehogy megfertőzzem, mert ő is terhes, pedig ő még csak 22 hetes.

14049. Adryka1
2011. jan. 4. 23:28

Jó éjt Lányok!

Holnap NST után jövök! Remélem bulizni fog a Kincsem!

14048. b3756475e8 (válaszként erre: 14036. - Iemma)
2011. jan. 4. 23:25
Olvasgatom a fórumot, azért ez nagyon kemény... :)) Oké, hogy szeret, meg törődik veletek, na de a fehérneműs fiókot???? :))
14047. Adryka1 (válaszként erre: 14036. - Iemma)
2011. jan. 4. 23:22
Jaaaaajjjjj!
14046. iemma (válaszként erre: 14045. - +Acyre+)
2011. jan. 4. 22:17

Szívemből szóltál! Teljesen igazad van, csak legtöbbször párom se szól, mert nem akarja megbántani, de már beszélgettünk erről többször, hogy a gyereknél viszont meghúzzuk a határokat. Hááát nagyon kíváncsi leszek.

Na megyek zuhanyozni.

Jó éjt!!!

14045. +Acyre+ (válaszként erre: 14044. - Iemma)
2011. jan. 4. 21:45
Nálam is dettó ez a helyzet. Én is látom a jószándékot, de ne akarjon helyettünk élni. Nekik is tudniuk kell hol a határ. És ezt nem mi fogjuk megmondani, hanem a párunknak kell. Mi csak kedvesen mosolygunk, elfogadjuk amit kapunk. De néha ne mondd, hogy nem fárasztó!!!
14044. iemma (válaszként erre: 14038. - +Acyre+)
2011. jan. 4. 20:15
Amúgy ismerem annyira már, hogy tudom, hogy ő azért csinálja hogy segítsen és látod is benne a jószándékot és folyton magamat szidom, mert mindig főz nekem finomságokat és néha 2 tele szatyorral jön valamelyik nagyáruházból, hogy telerakja a hűtőm, tényleg nem kívánhatnék jobbat, mert engem is szeret, nemcsak a fiát, de az én anyukám másképp nevelt, ő inkább pénzt adott, ha segíteni akart, hogy én döntsem el mi kell nekem, míg anyós megvesz mindent, mert mi nem tudjuk, hogy mi a jó. Legyen az babaholmi, lakásfelszerelés vagy bármi. Rengeteg olyan ágybeli vagy asztalterítő van ami nem tetszik vagy nem jó az asztalra és csak aszekrényben foglalja a helyet. Igazából jólesik, hogy törődik velünk, csak félek, hogy a gyereknevelésbe is bele akar majd szólni, vagy semmibe veszi az elveimet.
14043. Lacry (válaszként erre: 14041. - 9e87ecb3d5)
2011. jan. 4. 20:12
Én napok óta szenvedek valami éjszakai különös fájástól. Először a derekam, aztán átmegy a pocimra, ami keményedik is, végül kiköt a lábamban. Harmadik napja nem alszom tőlem, de ezen kívül minden rendben.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook