Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 februári babák fórum

2011 februári babák (beszélgetés)

14192. Bella 13 (válaszként erre: 14186. - Kiscicalany)
2011. jan. 6. 10:59

Mi is ma voltunk az önkormányzatnál, és szintén elkerekedett szemekkel találkoztunk!

Minket átirányítottak a helyi Népjóléti Osztályra, azon belül is a Gyermekvédelmi Osztályra, ahol persze ma nem volt ügyfél fogadás, így mehetünk vissza holnap, de ott csinálják, ez már biztos, mert megkérdeztem a portást. Ha nálatok van ilyen osztály, oda menjetek, mert ott adják ki.

Kell kettőtök születési anyakönyvi kivonata, mindkettőtök jelenléte, plussz a személyes okmányaitok. Nekünk ezt mondták...

14191. Bella 13
2011. jan. 6. 10:55

Sziasztok!

Ma reggel fogtam magam, és bementem a megyei egészségügyi pénztárba, és utána érdeklődtem a tgyás-nak, és egyéb juttatásoknak.

Egy rendkívül kedves pasit(!) fogtam ki magamnak, aki nagyon segítőkész volt. Elmondtam neki, mi a bánatom, erre ő mindent érthetően elmagyarázott.

Tehát: 2009. év végén kezdtem el dolgozni a jelenlegi cégemnél, azóta folyamatos munkaviszonyom van náluk. Mivel táppénzre 2010.07.04.-én vettek, így a 2010-es évre vonatkozóan meg van a 180 nap folyamatos biztosított viszonyom, ezért a tgyásom és gyedem alapja ez az időszak lesz, semmiképpen sem vonják bele a 2009-es évet! (Mert meg van a 180 nap, és ennyinek kell minimum meglenni.) Ezt igényelhetem a szülés várható időpontja előtt 28 nappal, vagy a szülést követően, ez nem befolyásol semmit az összeget tekintve, mindenképp a szülést megelőző év lesz a mérvadó, függetlenül attól, hogy a táppénzem átnyúlik ebbe az évbe is, és nem volt megszakítás.

Ha van munkahelyem, akkor náluk kell igényelnem a tgyást a következő papírokkal együtt: gyermek születési anyakönyvi kivonata, saját személyes okmányok, illetve egy formanyomtatvány, melynek címe: NYILATKOZAT A TERHESSÉGI-GYERMEKÁGYI SEGÉLY MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ.

Ha a cég TB kifizető hely, akkor ők maguk számolják ki az összeget, és utalják minden hónapban, ha nem, akkor kötelesek 5 napon belül a helyi EP-hez eljuttatni az igénylést, és akkor az EP rendezi az ügyet.

A családi pótlékot, illetve az egyszeri anyasági segélyt a helyi államkincstár intézi, szintén szülés után EREDETI anyakönyvi kivonat bemutatásával, és néhány formanyomtatvány kitöltésével.

Körülbelül ennyi. A lényeg tehát, hogy mindenki, akinek 2010-ben megvolt a 180 nap folyamatos biztosítási viszonya, az akkori jövedelme alapján kapja majd a pénzét, és semmilyen más időszakot ebbe nem vonnak bele.

Szóval engem megnyugtattak.

Remélem tudtam egy kis segítséget nyújtani!

14190. kata0104 (válaszként erre: 14189. - Adryka1)
2011. jan. 6. 10:53
ok,majd rá kérdezek!Remélem védőnő majd azért segít,hogy mi kell,mi nem!!
14189. Adryka1 (válaszként erre: 14185. - Kata0104)
2011. jan. 6. 10:49
Kérdezd meg a Klinikán, de nekem azt mondta a szülésznő és a védőnő is, hogy mivel kapcsolatban vannak az önkormányzattal nem szükséges!
14188. 32a0da6e12 (válaszként erre: 14183. - Kata0104)
2011. jan. 6. 10:48
Tegnap nálunk is azt mondták hogy még a másolatot is elfogadják, sőt ha az adott városban házasodtunk össze akkor meg is tudják ők nézni nem gond ha kimarad a kivonat.
14187. 32a0da6e12 (válaszként erre: 14186. - Kiscicalany)
2011. jan. 6. 10:46
Pff nem semmi :S
2011. jan. 6. 10:41

Sziasztok!

Tegnap mi is voltunk az önkormányzatnál, az apaságit, meg a lakcímet intézni, hát csak füleltek, mikor az apaságit megemlítettük, azt se tudták mi az, ma megyünk vissza, talán sikerül utánanézniük...

Tegnap voltunk uh-n, minden rendben a babával és már ő is 2 kg, és annyit mozog mint a sajtkukac.

Mindig hozzáteszem- mikor ilyenre panaszkodok -, hogy biztos hisztis kismama vagyok, de képzeljétek el, tegnap bementem a "barátnőmhöz" a szoláriumba (az anyjáé), és borzalmas bűz fogadott, mint egy kocsmában. Leültem beszélgetni vele, rákérdeztem, hogy mi ez, mert sose volt ilyen szag itt bent. Erre azt felelte, hogy iszonyú hideg van kint, nem tán kimegy, ha rá akar gyújtani!? Ő bizony bent cigizik. Hát mondom te nem vagy normális. Úgyhogy felálltam elköszöntem és eljöttem.

Az kellett volna, hogy rágyújtson még ott előttem is:(

14185. kata0104 (válaszként erre: 14184. - Adryka1)
2011. jan. 6. 10:38
Mi is!Akkor nem kell?Mert úgy olvastam 300 napnál nem régebbi másolat kell!
14184. Adryka1 (válaszként erre: 14183. - Kata0104)
2011. jan. 6. 10:28
Nállunk elfogadják az erdeti házassági anyakönyvit bemutatóra, mondjuk mi itt esküdtünk a városban!
14183. kata0104
2011. jan. 6. 10:26
Sziasztok!!Te jó ég,Én még semmi papírt nem kezdtem el intézni!!A házassági anyakönyvi kivonat másolatot is ki kell kérni ugye?Sőt,November 1-től vagyok táppénzen,de még pénzt nem kaptam,szerintem majd max január végén!!Felrobbanok a méregtől!Azt sem tudom merre kezdjem az ügyintézést,milyen papírt szerezzek be!!ÁÁÁÁ
14182. Adryka1 (válaszként erre: 14177. - 32a0da6e12)
2011. jan. 6. 10:17

Jó reggelt!

Legalább 1 picit sikerült aludnod, ez az este nekem sem volt túl jó 1/4 3-kor még narancsot pucultam, mert nem tudtam elaludni bármit csinálhattam!

Nekem a kórházi csomagba azt javasolta Barátnőm, hogy legyen: konyhai-törlőkendő, mert Ő minden pisi után zuhizott és így puhább volt mint a törcsi és legalább azt sem kente össze, ja meg pakoltam még: szőlőcukrot, 3in1-bent és aszaltszilvát (minél hamarabb sikerüljön a nagydolog)

14181. iemma (válaszként erre: 14179. - 8bd254a33d)
2011. jan. 6. 10:14
Az NST miatt ne izgulj én 2 naponta csinálom. Annyi jótanácsot tudok adni, hogy vigyél egy kis csokit vagy szőlőcukrot, ha pont akkor aludna be a baba egy kicsit beaktiválja. Meg ha nem akar mozogni, akkor terpesztett lábbal picit dőlj előre, ettől általában felélénkül a szívverése.
14180. iemma
2011. jan. 6. 10:07

Ja, bürokratákra visszatérve, most először akartam részletfizetést kérni a fősulin, azt hittem simán elintézhetem a TO-n. Csak kikérem a kérvényt, kitöltöm és kész. Hát nem, menjek be először az önkormányzathoz és kérjek igazolást arról, hogy hányan lakunk a lakcímemen. Hihetetlen, hogy kitágult méhszájjal 9 hónap terhesen még ezek után szaladgáljak, mert a főiskola nem képes aláírni a kérvényemet, hogy hagy fizessek 2-3 részletben.

(Pedig gondoltam beleírom a kérvénybe, hogy mennyibe fájt eddig a babakelengye és mennyi lesz a doki hálapénze, meg a szülésznő és ezek mellett már nem tudok még 90.000-et kisajtolni magamból februárra.

14179. 8bd254a33d (válaszként erre: 14178. - Iemma)
2011. jan. 6. 10:01

Szép reggelt!!!!

Megyek egy óra múlva az első NST-re és ideges vagyok!Mintha nem tudnám hogy mit csinálnak ott velem!!Már a hasam is megy :SSSS

Jól tette igaza van!!!!Pár hét van már hátra nem is szerünk fel szinte semmit sem (én szerintem) és nehogy már..........

14178. iemma
2011. jan. 6. 09:55
A párom is kinyílvánította, hogy mi a véleménye a védőnőről, meg a diétáról. Este hazaállított vagy 6 db krémessel.:-D
14177. 32a0da6e12
2011. jan. 6. 09:54

Mi végül 4körül tudtunk elaludni és 9kor keltem fel.

azért sikernek mondható.

tegnap voltunk szülőszoba látogatáson férjemmel.

hát megvagyok elégedve..nagyon pályázom az új vajúdó szobára...az a hangulatvilágítás,tisztaság.nyugalom...no majd kiderül.

a héten kiválasztjuk a szülésznőt is.

Tegnap megint voltak azok a jóslófájások nekünk, picit megijedtem mert elég korainak tartom..még ne bújjon ki 3-4hétig az Úrfi.

azért biztos ami biztos megyek ma veszek a kórházi csomagomba pár cuccot.

Tesómék ugye febr4-re vannak kiírva..tegnap lejött a nyákdugó..azt mondják hétvégén vagy jövőhéten babáznak majd :))

meg tegnap a szülészeten is mondták hogy frontok jönnek úgyhogy kibújnak a babák lassan úgy készüljön aki már ott tart. :)

Lányok kórházi csomagba miket mondtatok?tudom hogy 100adszorra beszéljük de nehogy kimaradjon valami.

tena lady,nedves wc papír,wc ülőkére ilyen ülő izé,fertőtlenítő,papucsok,zokni,hálóing vagy ilyesmi,köntös,2fürdőlepedő,fürdőcsomag,babának popsitörlő,pelenka.

kb ennyi a lényeg ugye?

14176. iemma (válaszként erre: 14175. - KINGABRINGA)
2011. jan. 6. 09:51
Egyetértek! Mi már a 6. hónap körül elintéztük az apaságit. Nekünk szerencsénk volt, mert kifogtunk 1 olyan nőt aki nem szívózott, hanem kb. 3/4 óra alatt megcsinált mindent csak a kiskönyv és a személyik alapján. De én is hallottam már, hogy máshol még miket kérnek és mennyi plussz szaladgálással jár.annyi lesz még, hogy szülés után kell páromnak visszamenni ehhez a nőhöz és kap majd egy igazolást így végre a nevére veheti.Meg talán így plussz 3000-et kell fizetni, csak nem szeretném, ha a gyereknek 2-szer állítanák ki az anyakönyvét. Meg a szülésznőmmel is megígértettem, hogy megelőlegezik a karszallagon a párom vezetéknevét, mert el szeretném tenni emlékbe és engem is idegesít, hogy nem kaphatná meg rögtön a saját nevét a hülye bürokrácia miatt.
2011. jan. 6. 05:48
Aludni ma azért nem tudtam csak 5.15-ig, mert mind a két oldalamat elfeküdtem. álmos vagyok, és egyszerűen nem tudok tovább ágyban maradni. mi lesz később??? Tegnap délután mentem volna dokihoz erre el kellett még előttem mennie- így csak az apaságihoz szükséges igazolást tudta otthagyni nekem- még jó mert pénteken megyünk egy nagyon "kedves" nőhőz a polgármesteri hivatalban. kb 10*elmondta, hogy a legfontosabb az igazoláson a pecsét!!!!- nem viccelek csak a pecsét nem látszik jól- mert a dokimnak kifogyott a tintája. szerintetek??? majdnem agyvérzést kaptam- de mivel nem találkoztam vele így nem tudtam kérni tőle másikat. ráadásul rányomtatta a nevére- így még annyi sem látszik belőle. Szerintem tömegverekedés lesz pénteken- mert a párom nem egy békés nyugodt ember ha rólam van szó:))) már este kértem, hogy ne azonnal borítsa az asztalt:))) szép napom lesz pénteken..Egyébként meg egy nagy vicc az egész apasági cirkusz- nem nőhőz és nem emberhez méltó amit ezek művelnek...
14174. KINGABRINGA (válaszként erre: 14157. - Iemma)
2011. jan. 6. 05:42
Kedves Iemma! el sem tudom képzelni, hogy mi baj lehet a súlyoddal, olyan jól nézel ki a képeken.. sztem ne foglalkozz vele- mondanak ezek össze vissza mindent. egyébként én is azon filózom, hogy mi van ha az utolsó hetekben már nem megyek a védőnőhöz ( pedig aranyos) talán megköveznek???? tök felesleges-csak az időm megy vele- meg fárasztó. pecsét már van bőven a kiskönyvemben:))) Tegnap átvettem a várandós csomagomat...háááát nem egy nagy szám, de gesztusnak elmegy:))))
14173. iemma
2011. jan. 6. 03:47
Meg asszem előjött egy újabb tünet. Alagút szindróma. A jobb kézfejemen. Már napok óta zsibbadnak az ujjaim végei, éjszakánként meg eléggé fájdalmas, a kisujjamat be sem tudom hajlítani úgy fáj. Rákerestem,elvileg szülés után elmúlik, valószínűleg a vízvisszatartástól van, de ha nem múlik el, akkor műtét. pfff.
14172. iemma (válaszként erre: 14171. - 32a0da6e12)
2011. jan. 6. 03:33

Hali!

Én is itt kotlok a gép előtt már 1 órája, szintén sav.

14171. 32a0da6e12
2011. jan. 6. 02:15

sziasztok!

húú még 1 ilyen rossz éjszakát :(

sav sav sav... :(

és még csak 2óra :S

2011. jan. 5. 22:54

Sziasztok!

Ki hogy van?

Én ma voltam kontrollon a herpesz miatt.

Hálistennek elmúlt. Hallottam a baba szívverését, minden rendben vele, sokat mozog. A szülésznő, megnyomorgatta a pocakom, megnézte hogy fekszik, és 2300gramm körülinek jósolta.

Pénteken meg megyek kórházlátogatóba.

Most megyek, kicsit visszaolvasgatok.

Puszilok mindenkit.

14169. Adryka1
2011. jan. 5. 22:49
Lányok! Kellett nekem falra festenem az ördögöt; Anyósom hisztizik, mert nem hívtam fel miután kijöttem az NST-ről, de tudtam, hogy beszélnek a Férjemmel, nekem meg csak 1 kicsi csendre volt szükségem - Ő meg min.50 percet beszélt volna a semmiről. Nem voltam ma rá vevő, persze most rossz vagyok és meg van sértődve, de legyen nem tud meghatni!!!
14168. Adryka1 (válaszként erre: 14122. - B3756475e8)
2011. jan. 5. 22:24
Sziasztok! Újra itt vagyok ma, de nekem a Kincstárnál és a munkahelyen is azt mondták, hogy a 2010-es évet veszik figyelembe a TGYÁS-nál (szülést megelőző év).
14167. iemma
2011. jan. 5. 21:17

Na megyek én is zuhi aztán még ágyból memorizálom ezt a vacak szociológiát. Most nehéz, mert folyton elkalandozok. Az én agyam már csak a szülés és a baba körül forog.:-)

Jó éjt mindenkinek!!! (vagyis inkább kevés éjszakai felkelést:-))

14166. b3756475e8 (válaszként erre: 14164. - 728bc799e2)
2011. jan. 5. 20:53
Jó éjt, sztem lassan én is lepihenek, ma korán kellett kelnem (9-kor :S)és későn feküdtem, ezért elfáradtam.
14165. iemma (válaszként erre: 14161. - 728bc799e2)
2011. jan. 5. 20:50

Nagyon sok fórumon olvastam, hogy a 36. héttől lehet inni és megkönnyíti meg lerövidíti a vajúdást.

Humánusan nyitja a méhszájat, mert kicsit tartok attól, hogy majd a doki tágítson a kacsával, volt pár lány a kórházban akinek így tágítottak és nekik nagyon fájt és véreztek is. Hátha így ezt megúszom.

:-) Biztos meg fogjuk ismerni, hiszen szülés után megkapjuk őket. Amúgy meg ott lesz a kezén a karszalag a nevével.:-D Ha másról nem onnan megismerjük.

14164. 728bc799e2
2011. jan. 5. 20:48
nah csajok, lepihenek, mert már úgy érzem, hogy az én kis csajom kidugja a fejét lassan, annyit voltam ma talpon! :D jó éjt nektek!
14163. b3756475e8 (válaszként erre: 14162. - Iemma)
2011. jan. 5. 20:46
ez azért megnyugtató, de készülök és legfeljebb ha mégis, nem ér váratlanul :))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook