2011 februári babák (beszélgetés)
:) Így van.
Köszi. Igen, gyakran mondogatom is,hogy tudatosítsam magamban.
A legkomolyabban mondom, hogy annyira azért nem tűzrevalóak :)Sokszor tuti, hogy nem is tudják,nem is veszik észre, hogy milyenek, mert másból vannak faragva. És mondjuk éppen ez a jó bennük ... meg az, hogy gyermekünk apja :)
Igen, nekem is az ilyenektől borul el az agyam, hogy nem elég a gyerek után pakolni, mosni, vasalni állandóan, de annyival se tisztel meg, hogy a szennyesét berakja a tartóba, vagy hogy elmossa a koszos tányért. Mondja ő folyton mennyire szeret, meg hoz virágot stb., de ezek úgymond nem kerülnek semmibe, mondtam már neki, hogy kicsit nagyobb erőfeszítés, de ha leviszi a szemetet és nem nekem kell a gyerekkel a hasamra csatolva levinni vagy bevásárolni. Ez lenne a gyakorlati része annak hogy szeret, mert mondani könnyű.
Akkor nagy szerencséd van!!!:-)
Jó az enyém se a legrosszabb, meg hát kicsi is savanyú is, de akkor is az enyém, nem?:-DDD
Néha nagyon aranyos tud lenni, csak kár hogy ez nem tart sokáig. Amúgy nevelhető, csak türelmem nincs sokszor hozzá. Tényleg olyan mintha 2 gyerekem lenne. Ezért is érzem úgy, hogy nem kell mégegy.
Szia!
Nálunk még csak a hátról hasra fordulás megy, vissza még nem, de nem erőltetem, majd ha úgy gondolja megcsinálja. Ezzel is úgy voltunk, hogy mutogattam neki, de csak nyekergett, aztán egyszer csak magától pikk-pakk megcsinálta.:-)
ez így van szerintem is!!
Szerintem a pasiknál az első gyerek éppen olyan, mint az első szülöttnek a kistesó: megszokták, hogy őket kényeztetik úgymond, körülöttük forog minden, ők vannak középpontban, sok időnk van rájuk....és ezt nem lehet egyik pillanatról a másikra megvonni, hanem okosan megosztani.
Amúgy gondolkodtam sokat és arra jutottam, hogy itt a többség több éves kapcsolat után vállalt gyereket...van aki már a másodikat. Nyílván mindenkinek új a helyzet mert most a picik vannak az első helyen. ezért intem magam sokszor türelemre mert még nekem is furcsa, hogy ő van de nagyon fontos, hogy a párommal való jó kapcsolatom is megmaradjon még ebben a picit zűrösebb helyzetben is. És nem várhatom el csak tőle, hogy mindent elfogadjon és változzon- nekem is kell arra figyelnem hogy kellő odafigyelést kapjon tőlem...Persze ha ezt nem respektálja egy idő után akkor megint el kell gondolkodni-de nem hiszem, hogy ettől kéne tartanom..
párom szerint- lassan nem lesz olyan megmozdulása amit én ne kritizálnék..na ezért is szedek magneb6-ot..persze van benne igazság, de amikor tálcáról eszik és miután befejezte kiteszi a konyhába a pultra annélkül, hogy lepakolna róla-gyilkos hajlamaim lesznek... és ezt naponta megteszi... hiába pofázok. és ez csak egy a sok közül...mondtam neki múltkor is hogy tévedés, hogy szállodában lennél...ez nem az a hely...
Lilla 7hetesen oldalára fordult, erre délután megkaptuk a terpeszpelust. Mikor lekerült, kellett pár nap, míg rájött, hogy ő tudott fordulni.
így ahogy leírtad, nekem is úgy tűnik.
Bár nálunk tényleg rendeződni látszik a helyzet, sokszor elgondolkodtam az elmúlt 5 hónapban, hogy akarok e a gyerek apjával együtt élni..És igen! időt adtam neki és magamnak is, és egyre jobb, csak nagyon türelmesnek kell lennem, hogy ne b@szogassam - ahogy ő szokott fogalmazni:)- szétdobált ruhák, le nem hajtott wc ülőke, asztalon hagyott koszos tányér stb. miatt:) De gondolom ezzel a problémával nem vagyok egyedül..
Sztem létezik: az egyik ilyen pasi az enyém :)
én is azt látom egyébként a páromon, hogy most már sokkal jobban figyel rá- és van igénye arra, hogy "játszon" vele.. csak még ugye ehhez kicsi és kevés időt tud úgy eltölteni, hogy ne sírás legyen a vége.. ők azért nem tudnak úgy gügyögni nekik mint mi és inkább arra várnak, hogy már lehessen velük jobban kommunikálni. Mindegy én elvagyok vele bébi-nyelven is-sőt imádom ahogy dumcsizik nekem.. egyszer meg fogom zabálni!!!
Na mi lépünk!Megyünk az ortopédushoz!Drukkoljatok,hogy minden ok legyen!!Szép napocskát!!
lányok! nem véletlenül mondják, hogy magadnak szűlsz gyereket!!!! mert az esetek nagy részében bármi van egy kapcsolattal egyedül maradunk velük, ezért kell nagyon átgondolni. és ez sajna nagy szerelmek esetében is előfordulhat.. sőt.
Sziasztok!
Jajj lányok, én nem védeni szeretném őket (mármint a hapsikat), de ők rosszabb helyzetben vannak. Bennünk nem csak egy szituációban :) dolgoznak a hormonok, mint bennük, hanem akkor is, amikor gyerekezünk. Szóval, sajna de belőlük kimaradt ez a hormonkoktél :( Éppen ezért, azoknak teljesen igaza van, akik azt mondják, hogy az egész "nevelés" kérdése. Azt kell valahogy elhinnünk magunkról és így is kell cselekednünk, hogy minket ki kell érdemelni ... Próbáljátok ki :)
Mi sem, csak esténként abban a 10 percben hám nélkül :)) De a mi hülye orvosunk állítja, hogy semmiről nem marad le! Honnan tudja???? Minden gyermek máskor kezdi, honnan tudja, Julcsi mikor kezd/ett volna átfordulni???
Nem lehet, hanem biztos!
Eleinte úgy volt, én megyek ki Belgiumba, ott szülök...erről lebeszélt, mondván nincs annyi pénze, biztosító nem fizeti, stb...aztán úgy volt, kimegyünk amikor picurral már lehet repülni....erről is lassan lebeszélt, mondván, inkább ő jön vissza, jobb lesz itt Julcsinak közel a nagyszülőkhöz.....aztán ezt meg lemondta egyik pillanatról a másikra. Néha van egy olyan érzésem, mintha minden előre ki lett volna tervelve ...:)
Nálunk hátról hasra,vissza még nem megy,de már próbálgatja nagyon!
Csak azért kérdeztem,mert eddig nem derült ki (legelább is nekem nem!)Puszta kíváncsiság!Tényleg az a lényeg,hogy ott van neked Julcsi,pasi meg majd lesz,mivel szép,okos,értelmes nő vagy!!De látod hogy ha van is, csak a baj van velük!!:))))
Mi még nem, a terpeszpelus hátránya, ezt mondta az ortopédus még akkor.
Mi 11.20-ra megyünk neurológiára, 3 hónapot vártunk időpontra. Azóta már megtanulta Z tartani a fejét, már nem is sír hason, plusz fordul hátáról oldalra, hasra még nem tud, vagyis tud, csak a kezét nem veszi ki és ha sír, maga alatt marad, plusz járunk Dévényre. Kíváncsi vagyok így mit fognak mondani róla..
Mindenkitől kérdezem, nálatok már átfordulnak a babók? Domit tudom:)
nem lehet, hogy megijedt a felelősségtől?
Sziasztok! Látom megint kiverte egy-két jómadár a biztosítékot.:)
Nálunk is hasonló a helyzet, bár rájött,hogy ha többet segít a házimunkában, gyereknevelésben, több időm jut rá, úgyhogy most alakulóban van a munkamegosztás:)
Egyébként pénteken éjfélig, szombat éjszaka is dolgozott, úgyhogy ezen a hétvégén a pihenésé volt a főszerep.. NEKI! én föztem 6 féle kaját, csináltam sütit, takarítottam, mostam, vasaltam,plusz ehhez jön egy fogzó hisztis gyerek:) Fél 11kor feküdtem le este, ő fél9kor erre ma reggel fél 8kor(amúgy 6.45 kor kellene kelnie, csak mind még 5 perc, még 5perc..), ,kipattant az ágyból, hogy elaludt, és akkor hanggal készülődött, hogy Z is felébredt, pedig fél10-10ig szokott aludni.. Azt hittem felrobbanok, de már ittam egy kávét és lenyugodtam. Nagymamám mondogatja mindig kutyából nem lesz szalonna...
most mondta a hapsi a tvbe: melegszik az idő de kánikula nem várható a héten több órás napsütés lesz du zápor várható kellemes napot viszontlátásra:DDDD
nálunk sokáig 2-3naponta volt aztán már rég beááltt napi 1re ami reggel percre pontosan érkezik:D de már kb 1hete többször van:/
vajon ma milyen idő lesz?már azt se tudom h öltöztessem a gyerkőcöt,1iknap 20fok másik nap 35...
Nálunk az elejétől többször van kaki.
További ajánlott fórumok: