2011 decemberi babák (beszélgetés)
Szerintem ez annyira egyedi hogy az csak na.
én már 7-8 kg-ot "híztam" de még mindíg csak pocakosodó gebének nézek ki! A férjem busmannak hív! :D Ne stresszelj ezen! a 4 kg, az hihetetlenül kevés!
Megkérdezhetem, hogy a kilókkal, hogy álltok?
Én tiszta depis vagyok, most 12 nap alatt híztam 1 kg-ot:S
Érdekes, hogy a 18-19. hétig semmit nem híztam és most tartok 4 kg-nál
Persze, hogy jöhetsz
Igen, bár 2 napja elég lusta a kisfiam:)
Mikor mész uh-ra?
Nemsoká Te is betöltöd a 27. hetet:)
És Neked milyen mellszívód van?
Már hallottam 1-2 kismamitól, hogy fájhat az etetés az első pár napban, hogy nem is olyan kellemes.
Hajjaj, sokkal aktívabb, mint Lizi volt :)
Most már gondolom Kende is!!
mehetnék vissza a naplódba? :)
Igen, azt mondják, már a kórházba is jó vinni, de én csak otthon kezdtem el.. hamarabb beindul a termelés, ha rögtön használjuk, azt mondják..
Mindenféle ijesztgetés nélkül mondom, de fel kell hogy készítselek titeket (nekem nem mondta senki), hogy az első 2-3 nap iszonyatosan fáj az etetés, én legalábbis csillagokat láttam és minden alkalommal bőgtem.. közben ugye még méhösszehúzódások is vannak.. szóval ne féljetek, de azt tudjátok, hogy nagyon fáj, ne érjen váratlanul, mert én teljesen kiborultam tőle..
Aztán lehet, hogy nektek nem is lesz vészes!
Igen, elvileg a Brendonban és a baba outletben csak ilyeneket árulnak :)
Sosem teszveszeztem, vagy vateráztam régen, de most tök jó dolgokat látok :)
Szia Drága!
Igen, láttam! :)
Jól vagyunk, köszi, Lizi húzza a lóbőrt, úgyhogy most van egy kis időm :)
persze
jelentkezz és beengedlek:)
ezt Én sem tudom
állítólag már jó ha a kórházba is viszed magaddal, de annyira buta vagyok ehhez, hogy nem tudom
ugye amíg nem tudjuk mennyi tejcsink lesz addig nem tudjuk
ha nagyon sok tej lesz akkor elkél az elektromos
van aki nem bírta az elektromosat
sógornőm meg csak azt tudta használni
Én is kézi mellszívót vettem :)
Apa kipróbálta a hasán, hogy milyen, hát eléggé ledermedt :D
A mellszívóm bébécomfort márkájú, eddig csak jókat hallottam róla, de majd kiderül.
Lányok! Bébihordozót/autósülést hol vesztek? Én úgy hallottam, hogy a 7000-10.000 ft-os nem biztos, hogy jó, mert ha nem szabvány,akkor a rendőrök büntetnek érte... Ráadásul sokra ráírják, hogy eu-s szabvány, de nem igaz :(
szia Drága
már hiányoltalak is szinte minden nap.
Hogy vagytok?
Volt egy kis szelektálás de írtam is, hogy aki akar olvasni tovább azt várom vissza szeretettem.
Figyi vagy 120-an voltak bent a naplómban több mint a fele egyáltalán nem olvasott.
Én megmondom őszintén, hogy mind a 2-t szeretnék. Egyszerűen nem tudok dönteni:(((((((((((((
Mindenki mást mond, hogy melyik a jobb.
Te?
Hajjaj! :):)
Mondjuk én 6 hónapos koráig fejtem, mert adtam egy ismerős babának, ahol nem volt elég.
Sziasztok kismamik!
Annyit szaladgálok mostanában, csak néha kukkantok be..
Próbáltam visszaolvasni, amiket írtatok, hát félig-meddig sikerült :)
Kinga, örülök, hogy minden rendben volt az UH-n, képet nem kaptál? Szuper, hogy a nagylány szereti az ovit!! :) Van egy ismerősöm, minden reggel hisztizik a fia, hogy nem akar menni, hát az nem lehet egyszerű..
Sába, nekem kézi mellszívóm van, Avent, és teljesen meg voltam vele elégedve.
Hát igen, Gabica, az biztos, hogy az ápolónők alul vannak fizetve, főleg ahhoz képest, amit nap mint nap csinálnak.. Bízom benne, hogy ez egyszer változni fog!
Ma mentem volna dokihoz, de nem a magánrendelésére, hanem ide az SZTK-ba, mert már nem volt időpontja szeptemberre, hát 14-en lettek volna előttem, inkább hazajöttem.. és az a gáz, ha valaki nem magánrendelésre megy és nem fizet, akkor fél napokat kell eltöltenie, hogy sorra kerüljön a dokijánál.. Ha már a hálapénznél tartunk, előző dokimnál 15 ezer (!!!) volt a terhesgondozás, amikor Lizivel jártam hozzá (előtte évekig 7e volt), a szülésre nem mondott összeget, mi 60 ezret adtunk neki, mert szinte végig ott volt velem, ritkán ment csak ki.. belegondolok, ha azt mondta volna, hogy a magánrendelés tízszeresét kéri, biztos nem szültem volna nála..
A mostani dokimnál 7e a magánrendelés, a szülésre nem mondott összeget, de sztem neki is 60-at adunk majd.
Kinga, lehet írtad már, de Neked könnyebb volt a 2. szülés, mint az első?
Zebrus!!!!!!!! Kidobtál a naplódból amíg nyaraltam? Micsoda dolog ez? NIncs baj ugye?
Mellszívóból kézit vagy elektromosat vesztek???
Sziasztok :)
Voltam tegnap uh-n, minden oké babával. Szép nagy már és nagyon kerek pofija van, két hét múlva meg is nézzük 4D-n. Külső méhszáj picit elkezdett nyílni már, de nem gáz, doki szerint 3. gyereknél ez teljesen normális.
hálapénz: Én is utálom, ha megmondják az összeget. Enyém nem szokta. De nyilván fizettünk neki, főleg mert első gyereknél családi kirándulásról rohant haza, másodiknál meg hajnalban riasztottuk. de 2-3 óránál többet sosem volt ott, és lényegi szerepe csak a szülés közben volt, ami kb fél-1 óra. Most 90%, hogy ügyeletben fogok szülni, a karácsonyi kiírás miatt.
légzésfigyelő: Szerintem megnyugtató. De értelme csak akkor van, ha elmész előtte egy kb egy órás tanfolyamra is, ahol megmutatják, mit is kell tenni, ha riaszt (újraélesztés, ilyesmi). Egyébként meg felesleges, akár árthatsz is, ha elkezdesz kapkodni miatta... Mi a Madarász kórházban voltunk anno, ingyenes volt. Nekünk angelcare van, vaterán vettem, és már a 4. gyereket fogja kiszolgálni (kölcsönbe adjuk mindig a rokonoknak, most fogjuk majd visszakapni pár hó múlva)
Kilókkal ügyesek vagytok. Én is 68 vagyok, de nem valami magas, csak 168 centihez. Ez van, sajnos rengeteget tudok enni mostanában.
Én cukorterhelésre jövő héten megyek. Itt is cukros víz lesz, de szerintem teljesen kibírható. Azért csinálják ezt a legtöbb kórházban, mert megbízhatóbb, mint a tej-kifli kombináció. Azon sajnos simán átmehet egy cukros is. nekem pont a tesóm járt így, aztán szülés után a gyereknek nagyon leesett a vércukra, tesómé meg az egekben volt. Nagyon morgott is a neonatológus (újszülöttgyógyász), hogy nem ő az első ilyen eset, amióta bevezették ezt az u.n "tesztreggelis" cukorterhelést. Szóval én inkább kibírom, csak menjünk biztosra :)
Na megyek, mert nagylányt hozom el az oviból. Múlt héten kezdte, úgy szereti :) Nagylány már, na :)
Én megértelek KisGabica. Én mondjuk olyan orvosnak adnék több fizut, aki mondjuk nap mint nap a műtőben menti az embereket. Az, hogy összevarrja a gátat egy szülész... nem hiszem hogy olyan nagy tudomány. Pofátlanul jól keresnek, persze a magánrendelésen sem adnak számlát.
NEkünk Angelcare van, szerintem megbízható. De van valamilyen magyar márkájú is, valami új fajta, azt is sokan dícsérik.