Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 decemberi babák fórum

2011 decemberi babák (beszélgetés)

10199. Zebra25 (válaszként erre: 10197. - Kéknefelejcs79)
2011. szept. 8. 18:02

Lehet

Nem tudom:)

10198. Zebra25 (válaszként erre: 10196. - Bebike85)

Bitony ám, már lassan lehet gondolkodni, hogy mit kell vinni be:)

Nagy lesz az izgalom az tuti:)

(ez a felülről a harmadik hozzászólás előtt megjelenő hirdetés nagyon idegesít. Ez valami új reklámozási dolog lehet ://////////
10196. Bebike85
2011. szept. 8. 18:01
Csajok elolvastam ezt a 2 listát, hát be kell valljam, hogy kicsit beparáztem, hogy Úr Isten! Már itt tartunk, hogy ilyenekről beszélünk... :) De igazából jó érzés is, hogy nemsokára velünk lesznek kicsi csöppségek :)
10195. Zebra25 (válaszként erre: 10193. - 92a7eaf480)
2011. szept. 8. 17:40

Ha lesz templomi esküvőtök akkor nem kell nagyon kiöltözni.

Én nem kosztümöt vettem fel és nem is menyasszonyit hanem egy csini elegáns ruhát:)

Menyasszonyit csak a templomira vettem fel.

10194. gaju (válaszként erre: 10144. - Bebike85)
2011. szept. 8. 17:33
Egy általános méretet vettem a mamuszhoz 11 cm hosszú. :)
10193. 92a7eaf480
2011. szept. 8. 17:33

:D

Ha az én páromból indulunk ki, akkor már előre félek :D

Ő már novemberben hóláncot szerel fel a golf-ra, hogyha gáz van, azonnal mehessünk. :D

De hál' Istennek, jön velünk anyós is, már lezsíroztam vele, így talán kevésbé fog a Kedvesem pánikolni :D

Holnap megyek anyakönyv-vezetőhöz, bejelentkezni a házasságkötésre.

Okt. 15.-re tervezem, mert akkor van a Kedvesem szülinapja.

Lányok, ez csak egy 2 tanús polgári esküvő lesz, arra menyasszonyi ruhát kell felvenni, vagy kosztümöt? Jövőre lesz templomi nagy esküvő, arra természetesen esküvői ruhám lesz :)

10192. Zebra25 (válaszként erre: 10191. - Kéknefelejcs79)
2011. szept. 8. 17:12

Mikor sógornőmet bevitte szülni a kórházba akkor a Román határnál kötöttek ki:)

1 lehajtót eltévesztettek:))))))))))))))))))))))

Igen még picit odébb van de Nekem úgy repül az idő, hogy hihetetlen. Már szeptember van.

10191. kéknefelejcs79 (válaszként erre: 10188. - Zebra25)
2011. szept. 8. 17:07

Azért még arrébb van ez. :) Bár egyre közelít a november, HÁT NEM IZGI? :DDD

Az biztos, hogy külön előre összekészített, felcimkézett csomagokat kell gyártanunk, mert ha itt az idő, az apukajelöltek szerintem nem fognak tudni rendesen gondolkodni a nagy izgalomtól, örüljünk ha vezetni tudni fognak :)))

10190. lia16
2011. szept. 8. 17:06

Sziasztok!

Megvan a babakocsi, nagy nehezen de megtaláltam az igazit!! Nagyon jó dolga lesz a kis csajnak az már biztos. A babaágy is úton van már. Hihetetlen, hogy mekkora a kínálat, nem is gondoltam, hogy ilyen nehéz ügy ez a bevásárlás téma. :-)

Ruhák is vannak már szinte minden rózsaszín vagy fehér. De még így is sok sok dolog kell még. Egy biztos nagyon érdemes szétnézni!!!

10189. Zebra25 (válaszként erre: 10187. - Kéknefelejcs79)
2011. szept. 8. 17:00

nem biztos hogy butaság

sőt.

10188. Zebra25
2011. szept. 8. 17:00

Hűha

ez nem semmi

lehet válogatni akkor

jaj Én úgy izgulok.

November végére szeretném összekészíteni ezeket, hogyha menni kell hát készen legyen minden:)

Jaj Istenem....hihetetlen, hogy lassan ezen kell gondolkodni:)

2011. szept. 8. 16:59

Nem lehet itt valami fájlfeltöltős táblázatot is kreálni? Mindenki feltölthetne pl. babakelegye listát és mások meg letölthetnék. :)

Mondjuk azt is lehetne, hogy a decemberi babák címmel csinálni egy ideiglenes gmail fiókot, ott fel lehet tölteni dokumentumokat.

Vagy ez hülyeség szerintetek?

10186. kéknefelejcs79 (válaszként erre: 10184. - Zebra25)
2011. szept. 8. 16:55

Van egy komplett babakelengye listám, ebből részlet (kicsit hosszú lesz)...

Kórházban:

A mamának:

2-3 db. hálóing

(bár vannak kórházak, ahol szülés után kapsz hálóinget), ebből a hosszan kigombolhatót ajánlom a szoptatás miatt

2-3 db. Neccbugyi (Tenafix)

Melltartó (szoptatós)

Melltartóbetét: 1 csomag nagy nedvszívóképességű betét. Textil, mosható (Avent) vagy eldobható (Mimi, Nuk, Fixies)

Bimbóvédő – különösen befelé forduló mellbimbónál

Bimbókiemelő – ez nagyon jól felfogja a csepegő anyatejet. Ez utána elrakható.

Fejéshez mellszívó – pl. Medela kézi, de nem pumpás. Sokan szeretik az Avent Isist is, ez drágább viszont nagyon hatékony.

Sötét színű törülköző – az alsó fertályakhoz

Kicsi frottírtörülköző a mellek gyengéd átmasszírozásához. Úgy lehet vele masszírozni, hogy közben annyira nem kell csillagokat látni, mégis hatékony.

Tányér

Bögre

Evőeszköz

Konyharuha

Konzervnyitó

Törülköző (legalább kettő)

Tisztálkodási szerek

Több!!! csomag nagyon-nagyon puha, ennek következtében rettenetesen drága WC papír. Pl.: Zewa soft, nedvesített Kamill.

WC ülőkére helyezhető papírülőke.

Köntös

Papucs – 2 db (külön a fürdéshez, amivel be tudsz állni a zuhany alá)

Könyv, rejtvényújság, kazetták, walkman, fényképezőgép

IRATOK!!!

(személyi, a kiskönyv, házassági levél vagy apasági nyilatkozat, TAJ kártya)

Garmastan kenőcs

a mellbimbó esetleges kirepedésének kezelésére (bár erre tökéletes az is, ha egy kis anyatejet kensz rá, és hagyod a levegőn megszáradni)

Burow kenőcs

Arra az időre amikor elkezd belövellni a tej. Bekentem vele a cicimet, körbebugyoláltam egy tiszta textilpelussal. Éjszakára nagyon jó volt, ezzel egészen jól megelőlegezhető a fájdalmas keményedés.

Orbáncfűolaj – a gátsebre, gyulladáscsökkentő, aranyér ellen

Székrekedés ellen, pl. glicerines kúp

Kisméretű úszógumi, ha gátmetszés után kényelmesebben akarsz ülni.

Betét – jó nagy méretű, kinek mi tetszik, pl.: Tena extra méret.

10185. 92a7eaf480
2011. szept. 8. 16:51

A szüléshez a következőket csomagold be egy kisebb táskába:

1. gumipapucs a zuhanyzóba

2. törülköző (lehetőleg sötét színű, vagy pl. piros:)

3. fázós lábúaknak a komfortérzet növelése érdekében zokni

4. hosszú hajúaknak hajgumi vagy hajpánt

5. fényképezőgép előre gondosan feltöltve

6. telefon, töltővel együtt

7. pléd, esetleg szőlőcukor, egy üveg víz a vajúdáshoz

8. gátmasszázs-olaj

9. zsebkendő

10. iratok:

- terhes kiskönyv, orvosi papírok a terhességről

- a vércsoportodat igazoló lelet

- a hüvelyváladék-tenyésztés eredményét tartalmazó lelet

- TB kártya

- személyi igazolvány és lakcímkártya

- házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat

Kórházanként eltérőek a szokások a tekintetben, hogy adnak-e hálóinget a mamának, illetve babaruhát, pelenkát az újszülött részére, úgyhogy fontos, hogy előre tájékozódj. Amire mindenképpen szükséged lesz a kórházban töltött napokhoz:

1. egy másik papucs (a zuhanyzós mellé, ami már a másik csomagba bekerült)

2. eldobható bugyik (kapható patikákban vagy bababoltokban, csúnya, de igen praktikus!)

3. has-szorító

4. szoptatós melltartó és hozzá melltartóbetét a hazautazáshoz - a kórházi napokon azonban jobb, ha nem viselsz a hálóing alatt melltartót, mert a mellek érzékenyek lehetnek a tejbelövellés alatt, és a méretük is változik még

5. mellbimbóra való krém

6. mellszívó (ha van) előre sterilizálva - de az is elég, ha ezt csak kikészíted, hogy szükség esetén utánad vigyék

7. köntös

8. hálóing, amiben könnyen tudsz szoptatni - azonban, ha a kórházban adnak hálóinget, inkább azt használd, sokkal egyszerűbb a számodra, hogy ha „baleset" történik (és úgyis történik:) csak kérsz egy másikat. Egyes kórházakban nem adnak hálóinget, ilyen esetben 2-3 darabot is érdemes bekészíteni, és hidd el, nem érdemes drága darabokra beruháznod..

9. zoknik

10. a szokásos tisztálkodó szereid

11. betét, ha nem adnak a kórházban

12. popsitörlő (nemcsak a babának, neked is jól jön)

13. aszalt szilva, vagy egyéb olyan finomság, ami beválik neked székrekedés ellen

14. szalvéta, zsebkendő

15. pénz, toll, egy füzet (ha esetleg írni szeretnéd, hogy mikor és mennyit szopizott a baba)

Az alábbiakat pedig érdemes előre összekészíteni, de otthon hagyni, mert nem biztos, hogy szükség lesz rá. (Ha mégis, a párod be tudja vinni nektek)

- textilpelenka és babapléd, 1-2 rugdalózó, 1-2 body a babának, újszülött kesztyű karmolások ellen, amíg nincs levágva a körme.

Készítsd össze előre az összes babaruhát, amiben a picit fogjátok hazahozni a kórházból, hogy a párodnak csak fel kelljen kapnia a kész csomagot, amikor indul értetek: pelenka, body, rugdalózó, évszaknak megfelelő felsőruházat, pléd, textilpelenka, babahordozó újszülött szűkítővel.

Én ezt a listát néztem, minden benne van elvileg :)

10184. Zebra25
2011. szept. 8. 16:46
van esetleg valakinek jó kis listája, hogy mit kell vinni a kórházba?
10183. 92a7eaf480
2011. szept. 8. 16:22

A persilt és a silan sensitive-e nekem is ajánlották már, bár én most folyékony Ariellel mostam ki Ákosom leendő ruhácskáit :)

Én is sokszor érzem a mozgását, de nem olyan intenzíven, hogy pl: látszana a pocimon, hogy merre jár és apa is csak akkor érzi, ha Ákosom kivételesen erőseket rúg odabenn...

Mikor fogja Ő is "rendesen " érezni?

Most már bőven benne vagyunk a 24. hétben.

10182. Zebra25
2011. szept. 8. 14:48
Én az unokaöcsém ruháit mikor itt volt akkor dreft baby mosószerrel mostam.
10181. kicsipetraa (válaszként erre: 10179. - Klauka_)
2011. szept. 8. 14:42
Húú én nem ismerem :(!!!
10180. kicsipetraa (válaszként erre: 10177. - B46d5f3a55)
2011. szept. 8. 14:36
Jajj Ritus köszi a mosószert, én kérdeztem, angyalka vagy :)!!! Meg is fogadom a tanácsodat és ezt fogok venni a babaruhákhoz :)!!!
10179. Klauka_
2011. szept. 8. 14:09

Sziasztok!

Ismeri valaki a Teutonia babkocsit? Vélemény?

10178. b46d5f3a55 (válaszként erre: 10150. - Maja98)
2011. szept. 8. 14:08

Szia Maja!

Hogy bírod a diétát?

10177. b46d5f3a55
2011. szept. 8. 14:08

Sziasztok kismamik,

csak beköszönök kicsit, ezeregy dolgom van mostanában :)

Petra, jó listát tettél fel, tényleg csak a lényeges dolgok vannak benne :)

Zsuzsi, gratula a kis kukishoz, ez a kis játszadozás később se fog változni, az unokaöcséimből kiindulva.. ;-) :)

Gabica, nem rémlik, hogy éreztem volna, amikor Lizi befordult, de szerintem nem.. Ő nem rugdosott felfele, hanem nyomta ki magát, azt hittem, szétfeszülök és a gyomrom a torkomon jött ki :D

Nálunk 2x volt a védőnő a terhesség alatt, most pedig még egyszer se jött, megyek Lizivel hozzá a terhesgondozáson felül is, gondolom ez így elég neki :)

Valaki kérdezte, milyen mosóport, öblítőt használunk a bébirucikhoz. Persil sensitive folyékony mosószert+Silan fehér bébi öblítőt szoktam venni Lizi rucijaihoz, nekem nagyon bevált a kombináció, és olyan jó illata van.. :)

10176. Zebra25 (válaszként erre: 10175. - 92a7eaf480)
2011. szept. 8. 14:07
Én azt tapasztalaom, hogy egyik órában a gyomromat rugkapálja a másikban pedig az alhasamnál púposodok:)
10175. 92a7eaf480
2011. szept. 8. 13:52

Még nekem is medence végű fekvésben volt a Kis Fiam 2 hete.

Lányok, at lehet érezni, amikor befordul? Úgy értem, esetleg amikor rugdos vagy ilyesmi, akkor a befordult bébik már inkább a rekesz felé rugdosnak?

10174. 92a7eaf480
2011. szept. 8. 13:51

Zsuzsi: Gratulálok a KisFiadhoz :)

Nekünk is beterpesztett, tagadhatatlan volt, hogy ott egy férfiasságot látunk :)

Én elsősorban kislányt szerettem volna, de így belegondolva már cseppet sem bánom, mert azt mondják, a kisfiú és az anya között első pillantásra szerelem alakul ki, és a kisfiúk amúgy is anyásabbak :D

10173. Bebike85 (válaszként erre: 10167. - Dbzsuzsi)
2011. szept. 8. 13:49

Az én Larám már befordult a helyére, azt mondta a doki szombaton ,amikor voltunk 4D-n. Nyugi! Biztos a tiéd is a helyére fordul nemsokára :)

Küldtem egy kis segítséget privátban a kép kimentésről. Remélem boldogulsz vele, szerintem egyszerű nagyon, várjuk a képeket :)

10172. 83a5f80b05 (válaszként erre: 10167. - Dbzsuzsi)
2011. szept. 8. 13:47
Édes lehetett :) nekem most a 24. héten épp be volt már fordulva, de szerintem ilyenkor még bőven van helyül forgolódni, emiatt ne aggódj. A többedik gyerekek egyébként is később fordulnak be állítólag, ismerek olyat is, akinek szülés előtt 1-2 héttel csak.
10171. Cserfescsillag2 (válaszként erre: 10162. - Kisszsuzska83)
2011. szept. 8. 13:42
Akkor én értettem kicsit félre a kérdést. Nálunk sem csinálják már meg a kórházban, de néhány védőnő megcsinálja, vagy ahol amúgy is lyukasztanak fület (legtöbb helyen ki van írva, hogy csecsemő kortól).
10170. dbzsuzsi (válaszként erre: 10168. - Kéknefelejcs79)
2011. szept. 8. 13:27

Sajna nyomtatott fotót nem kaptam,csak lemezen az egész UH-t.

De ez a monitorfotózás jó ötlet,majd megpróbálom.

Az volt az érdekes hogy amég a lábikói olyan vékonynak tüntek addig a pofija szabájossan pufók volt meg a szája is husos.

De lehet hogy csak én vagyok elfogult mert gyönyörünek láttam,de bejött egy aszisztens nő amikor pont a pofiját néztük és lelkendeztett hogy jaj milyen szép.Pedig az a csaj alapba egy bunkó amikor a kislányomat vártam akkor volt hozzá szerencsém egy párszor és ki is voltam rá akadva.Szóval biztos hogy nem jó pofizásból mondta.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook