2011 decemberi babák (beszélgetés)
Ezt a 2x10 napot még én sem hallottam... :/
Hát igen, nekem is a veszélyeztetettség miatt lett csak táppénz. Ha egyáltalán még a baba születése előtt megérkezik...:( És képzeljétek, ha mondjuk a munkáltató elcsesz valamit, mondjuk kiderül nem fizeti a járulékokat, akkor sem tudsz sokat tenni, mehetsz esetleg a munkaügyi bíróságra és évekig pereskedhetsz a pénzedért. Addig meg ugye nem jár semmi az államtól (se). Már kínunkban mi is ezen agyaltunk, emiatt a hülye munkáltatói igazolás miatt. Remélem én is hogy most már rendeződik.
Sziasztok!
Kate! Nekem nem mondta a dokim, hogy nem jár táppénz, sőt, a háziorvos sem mondta.
Így okt. 2-től táppénzen vagyok, a dokim már ideadta a papírt.
Remélem, minden rendben Veletek és jól aludtatok!
Én most megyek, pakolok.
Szép napot, vidám délutánt!
Puszik!
Kate: Annak kell lennünk. :)
Nálam is így van az ágyból való kiszállás. Néha fordulva letolatva, néha meg férjemet felébresztve. A tolatós dolog elég viccesnek tűnik, de ha nem megy máshogy.
Kéknefelejcs!
Jó kis munáltatód van, hogy ennyi érdekli a te táppénzed. Remélem most már rendeződik a dolog, és megkapod a pénzedet.
Én is kiakadtam. tegnapi napig szabadságon voltam, mentem a nőgyógyászhoz, hogy adjon papírt a táppénzhez. majdnem fenékre ültem, mikor mondta az asszisztens nőci, hogy júliusi szigorítás óta csak 2*10 nap táppénz jár a kismamának. mondom micsoda??? igen, menjek vissza dolgozni, vagy ülhetek itthon ingyen. az volt a "szerencsém", hogy császárral szültem, és arra adnak 150 nap táppénzt. nem semmi! De azért szüljenek a nők gyereket, felnevelni meg miből fogjuk???
Kéknefelejcs!
Neked is jól lent van a pocakod. Nekem a fiammal is lent volt, most is. De most érzésre is más, néha úgy elzsibbadnak a lábaim, éjszaka alig tudok megfordulni az ágyban. Kezemmel kell tartanom a hasamat, kiszállni pedig... kb 2 perces művelet.
Kicsipetra!
Nem győzök gyönyörködni Benett szobájában. Annyira tuti! NAgyon szép kismami vagy, alig látszik a pocakod. Cuki nagyon, majd most beindul.
sziasztok!
na megjöttem, elég hisztis ma Patrik.
Nagyon szépek ám a zenélő forgók, amiket vettetek. Mi nem veszünk, van ilyen zenélő lógója, csak nem forog.
A vérnyomásom ugrál, de még 140 alatt van. Nem sokkal de belefér.
Néha fekve érzem az egész testemen a pulzálást, akkor fent szokott lenni, de egy langyos zuhany olykor segít.
Lányok Ti hallgattok babazenét? megy a mondókázás éneklés a porontyoknak?
Kendém imádja ha furulyázok neki:)
Azért csak óvatosan! Na igen a háztartás... Még pár hét és vehetünk egy jó nagy levegőt.
Mindenkinek szép napot!
és milyen a vérnyomásod?
Jelenlegi pillanatban Nekem magasoedig semmit nem csináltam, csak érzem, hogy ver a szivem meg izzadok:(
Jaj, még csak most adta be? még emlékszem amikor mondtad, hogy valamit elronott de az már nem is most volt.
Most azon imádkozom, hogy még az idén megszüljek mert el akarják venni január 1.-től azt az 5 napot amit az apuka ki vehet a szülés után.
Olyan vagyok mint egy viziló, pingvines járással :)
Dehogy veszem annak.
Hetente járok védőnőhöz, nem lappadok, pedig eddig éjszaka azért lejjebb ment a dagadás, de most nem.
De amíg nincs fehérje a vizeletben addig nincs gond. Még 4-5 hét, amit ki kell húznunk. És ha feküdni kell, hát fekszünk...
No jól van akkor :))))))
Én is lassabban közlekedem, ha együtt megyünk a párommal mindig rá kell szóljak "túl gyorsan mész" (mint a gps mondja) :D
Áhhhh, ne is kérdezd Zebra a szobát... A munkáltatóm, vagyis az idióta könyvelő jól kiszúrt velem, a héten adta csak be a javított munkáltatói igazolást a táppénzhez. Így egy hónap múlva kapok csak pénzt, amiből a babás cuccokat vásárolhatom :((( Szóval úgy van minden, ahogy beköltöztünk, dobozban a kiságy, a babakocsi, a babás dolgok ikeás papírzacskóban, nincs még függöny se...
De vigasztalom magam, hogy legyen még egy kicsit türelmes és behozom a lemaradásomat :)
Amúgy a szőnyeggel teljesen igazatok van, elég egy kisebb is, jobban lehet takarítani.
Lányok csak Nekem rúgdossa a gyomromat a baba?
Ma már volt rókakoma:(
Te szegény, ezzel a fekvéssel... nem baj, kitartás!Olyan jó, hogy már tényleg közeledik a vége, ez szerintem erőt ad nagyon! :)
Jujj, emlékszem a 15. héten, amikor szobafogságra lettem utalva milyen kilátástalan és bizonytalan volt minden, most sokkal jobb! Köszönöm, most én egész jól vagyok, lelkileg is jót tett, hogy túljutottunk a 30. héten. Kicsit tevékenykedek itthon, aztán ledőlök egy pár órára, így egész jól bírom és mégis haladok a háztartással. A múltkor meg is jegyezte a párom, hogy hogyhogy nem kérem meg mostanában porszívózni... :D
Olyan pingvines?
remélem nem gonoszkodásnak veszed:)
ezt mondta a gyógytornász a minap, hogy az a pingvines járás
elvagyok, tegnap a védőnő megjegyezte, hogy megint látja, hogy tiszta dagadt a lábam:(
Hát mondom ez van sajna.
És Te?
Jaj de drága vagy
hát eszembe se jutna ezen megbántódni, ne vicccelj már:))))))))))))))))))))))
Szia Zebra!
Hogy állsz a vizesedéssel?
A csiga is eljut oda ahová akar, szépen komfortosan :) Hová is rohannánk. Nálam már megjegyezték, hogy tipikus kismamajárásom van. Döcögősen lassú :)
Jaj, hát nem irigyellek az allergia miatt:S
Az nem túl jó, és ha bemész egy idegen helyre akkor lehet, hogy rádjön az allergiaroham?
Csak vicceltem ám Zebra, bocsánat... :)))
Szerintem Te is csini kismama vagy és kész!
:))))))))))
hihihi
áhhh mind a kettő egyben:)
Kéknefelejcs Te, hogy állsz a szobával, tudom, hogy Ti még pakolászásban vagytok, az, hogy áll?
Kate tényleg nagyon szép a pocikád :).
A babakocsi SZUPER. Ezt mi is nézegettük. Nekem is nagyon tetszett. És a színe is szuper :).