2011 áprilisi babák (beszélgetés)
Szia! :)
Olyan jó,hogy te itt vagy!Mindenkinek tudsz tanácsot adni,mindenkit meg tudsz nyugtatni! :)
Most is úgy megnyugodtam,hogy Áronod is hasonlóan gyarapszik,mint Lili!Én picit tényleg attól féltem,hogy ez sok!De így akkor nem agyalok ezen tovább! :)
Jaj,a versenyben második helyen vagyunk,elég stabilnak látszik a pozíciónk-és már csak 4nap van!Szóval bízom benne,hogy meg tudjuk őrízni,mert az első 3helyezett díjat kap! :) Köszönjük,hogy te is szavaztál ránk! :)
Puszi nektek! :)
Na most megszárítottam az eredeti rugit hajszárítóval, amiben kezdte az evést, ráadtam és megmértem. Most 6700g-ot mutat, tehát min 50-et már visszabukott. (ha egyáltalán jól mér ez a nagy rakás sz@r...)
Sajnálom, h nálatok is van ilyen betegség, nem tudom egyenlőre megítélni mennyire súlyos, de most azonnal elkezdek utána olvasni és felhívom a dokit is, utaljon be egy ilyen vizsgálatra, mert szeretnék tisztán látni! De előtte kipróbálom a praktikákat, amit tanácsoltál Csillus, hátha az is megoldaná.... :(((((((
Sajnos nálunk GOR van. Ugyan kis-közepes volumenű,úgyhogy reménykedek,hogy kinövi!!! :)
Nekünk nem adtak semmit,csak vennem kellett neki a patikában vény nélkül kapható Gastrotuss baby-t!!Evés után kell adni neki!!! :)
Viszont ezt ultrahang mutatt ki,úgyhogy sztem is kérdezd meg az orvost!!
Ne aggódj, lehet csak túl mohó, de ha refluxos, akkor sem kell egyből a legrosszabbra gondolni, hiszen kinőhető
Jusson eszedbe ilyenkor az, hogy ennél sokkal komolyabb betegségek vannak ám!!!
A tejsűritő olyan, mint a tejpép, két kávékanál port keversz össze kis anyatejjel, és hidd el bukós babáknak is 90%-ban felirják!!!
ez nem hozzátáplálás, csak az anyatejnek segited vele a felszivódását!
Mostmár sokkal jobban oda fogok erre figyelni, mert nagyon megijedtem! :(((((((((
Mindig mérem pontosan és inkább fexek mellette 1 órát és nem engedem h átforduljon a hasára. szopi előtt leszívok a mellemből, mindent megpróbálok megtenni, bár ebben a nagy melegben azért nem szívtam előre, mert nehogy a szomjoltó részt leszívjam és szomjas legyen...
tejsűrítőt csak végső esetben szeretnék alkalmazni.
nagyon szépen köszönöm a tanácsokat, nagyon nagyon aranyosak vagytok!!!!!!!!
Mindjárt sírok... :(
nem akarom h beteg legyen. nem tudom mérni bukás után, mivel folyamatosan bukik. át van öltöztetve sokszor, így már nem tud jót mutatni az eredmény, vagy vetkőztessem pelenkára mérések előtt?
Az lehet h túl sokat és mohón eszik. Ezt az adagot 6 perc alatt ette meg. lehet fejnem kellene előre, újszülött korában is ezt kellett csinálnom. de nem gondoltam, h még mindig ennyi a tej, a kiságyat hiába emelem meg, a pihiszék pont ilyen és nem marad meg hanyatt sajnos.
őt nem lehet leszedni ciciről, rácuppan és addig eszik míg ki nem köpi... érdekes módon éjszaka nem bukik evés után, mivel egyből elalszik vissza... ezért gondoltam, h az ugrálásnak köszönhető.
Az evései hol nyugtalanok, hol nem, ha nagyon menne játszani, akkor rugdos közben, de legtöbbször simán fekszik és szorítja az ujjam közbe :) mindig fogja az ujjam. :)
A büfije tej illatú, egyáltalán nem büdös. (persze amikor már rászárad a pelenkára, akkor savanyú szagú, de frissen nem!)
Tehát etetés előtt és etetés után megméred mennyit evett, majd bukás után újra.
Ha mondjuk evés előtt 6000 g, evés után 6150 g, akkor 150 g-ot evett
és bukás után kevesebbet mutat a mérleg, mondjuk csak 6100-at, akkor 50 g-ot evett
30%-tól kóros, tehát, ha a megevett mennyiség 30%-ánál többet bukik vissza
Bocs, nem 50 g-ot evett, hanem annyit bukott és 100 g maradt benn, ez éppen határeset
Egyre gondoltunk :-)
Pamo Domija is refluxos, nekem is Kloé, még a mai napig.
nekünk sem hozott javulást sem az ülő helyzet, sem a hozzátáplálás.
Zsanett, egyet tudok javasolni, próbáld ki, hátha
A sinlac és a nutrilon tápanyag sűritők.
Minden cici előtt két kiskanállal próbálj neki adni belőle, ezek a gyomorban besűritik az anyatejet és nem engedik vissza...
hátha
Tudod mérni, hogy mennyit bukik?
Tehát etetés előtt és etetés után megméred mennyit evett, majd bukás után újra.
Ha mondjuk evés előtt 6000 g, evés után 6150 g, akkor 150 g-ot evett
és bukás után kevesebbet mutat a mérleg, mondjuk csak 6100-at,akkor 50 g-ot evett
30%-tól kóros, tehát, ha a megevett mennyiség 30%-ánál többet bukik vissza
Mennyire eszik mohón?
Talán kicsit fejni kellene evés előtt, hogy ne ömöljön a szájába a tej, mert igy sok levegőt nyel mellé, ajánlott az evést 2-2 percenként megszakitani és büfiztetni a babát.
Ágy végét 45 fokos szögben megemelni, ha ezek sem hoznak javulást, akkor gastroenterológus segitségét kell kérni.
Mennyire büdös-bocs- a büfije? Mert ha nem tejcsi illata van hanem erős savanyú szaga, és etetés után 2 órával is bukik, nyugtalan etetés alatt és ok nélkül sirdogál, akkor felmerülhet a reflux is.
Ennek két tipusa van, de csak izotópos vizsgálattal különithető el biztonsággal a kettő egymástól, az egyik a GER, amikor bukás formájában a renyhe gyomorszáj záró izmok visszaengedik a gyomorsavval együtt a tejet a nyelőcsőbe.
És van a GOR ez a tipusos kezelés nélkül felerősödő reflux betegség, de ez főképp táplálkozással van összefüggésben, ritka babéknál.
Én azért ha tényleg sokat bukik, elvinnél orvoshoz, és nem hagynám, hogy bukás cimszóval lerázzon
Mi az a reflux? :(
Nekünk ez a probléma kb 1 hónapja áll fenn. Előtte semmi ilyen nem volt, pedig mindig túlette magát. A doki azt mondta azért van, mert már nem marad meg egy helyben és kirázza magából a kaját. Előtte amíg csak feküdt, nem jött vissza semmi sem, még büfiztetéskor sem. De most már büfiztetni sem lehet, mert forog a kezemben jobbra balra, nem dől a vállamra, a pihenőszékben sem fexik, húzza magát fel ülő helyzetbe és ahogy görnyed, már nyomatja is..... :(((((( lehet tényleg fel kellene hívni a dokit..
Én kettőből etetek.
Mindig azzal kezdek, amelyikkel az előző etetést befejeztem,és kaja után az első cicit mindig lefejem teljesen ilyenkor még mindig van benne 30-60 ml között.
én mind a kettőből etetem-szóval tuti eszik eleget és soha nem fejtem egyik mellemet se-kiszívta mind.
ha a jobbal kezdem az egyik etetést,akkor a következőt a ballal-úgy tudom,hogy a fotelba mindig azon az oldalon hagyom a párnát,de ha megyünk valahova akkor nem tudom és össze-vissza etetem,de mind a 2mellemet kiszívja.
én nem tudom már mérni,mert a konyhamérlegünk csak 5kg-ig mér a szobamérleg+nem hinném hogy olyan pontos.próbáltuk úgy hogy ráálltam babóval aztán leraktam újra ráálltam kivontam,de furi értékeket adott.
Komolyan mostmár nagyon kiakadok... Segítsetek már mit csináljak ezzel a durva bukással?
1. büfiztetéskor elintéz egy textil pelust (taccsra) plusz a szőnyeget
2. akár pihiszékben van, akár hátán fekszik, akár hasal a szopi utáni 1 órában folyamatosan nyomatja vissza a tejet... (minimum 2x öltöztetem át, mert átázik a ruha!!!) Most még a pihenőszékben a feneke alatt is folyt a tej...
3. nagyon sok esetben szopi után 2 órával is rókázik még túrósat...
:((((((((((((((((((((( hüp-hüp
:-)
Ne idegeskedj! Legalább te tudod, hogy van tejcsi bőven.
Zselykének van, hogy nem elég egy cici.
zsezse de jók ezek az együtt tornázások, én is ki fogom próbálni! :))
Barbi nagyon örülök, h nem lázasodtatok be! Ügyes kis manód van! :)
Én pedig most lemértem mennyit szopik... persze felhúztam magam... :SS
Szopi előtt: 6620g, szopi után 6750g (bukott egy nagyott) ekkor újramértem: 6790g... KIDOBOM EZT A MÉRLEGET!! Na mind1. Valahogy 130 és 170g között ehetett és azóta is folyamatosan bukik... mondjuk ez nálunk mindig így van. :( Ja és szopi után még 60ml-t kifejtem a mellemből.......... Olyan jó érzés, hogy van tejcsi bőven! :)
Ti 1 vagy 2 mellből etetettek egy szopikor? Én mindig csak egyből.
Szia!
köszi, láttam, de amit én keresek, az már kifutott kollekció, 2009-es, akkor néztem ki, mikor Kloé volt kicsi, de lányra azért nem adom rá
Ez kéne nekem :
Jacky baby tiger cup :-)
SORLY! kellenek dm-es kuponok? aug 31én lejárnak akkor gyorsan elküldeném,mert+hirdettem teszveszen de nem kell senkinek
liberos,dm törlőkendő+testápolók,avent cumisüveg mindből 2db van+samponos,fogkrém,hajfestékek,
írj privit és küldöm ingyen :-*
tegnap nem lázasodtunk be,se hőemelkedés nem volt. hál istennek!!!!!!!!!
adtam neki 1ek tejpépet gyümölcslével,de akkor is kelt éjjel 4kor 7kor fél9kor-hát ez van.de imádok szoptatni!csak már kicsit fárasztó,mert egyáltalán nem alszom ki magam.de nem adnám fel semmiért ezt az életet!