2010 szeptemberi babák (beszélgetés)
Kakagondjaink vannak. Mármint a Bercinek :D Mert vizet nem akar inni egy kortynál többet. Úgyhogy holnap veszek almalevet és keverek neki felesbe babavízzel, mert egyszer kapott ilyet és 30 ml-t beszipákolt két perc alatt. Szegénykém ma bogyókat kakált, most este ahogy pelenkáztam, nyomta kifelé, sírt, majd "visszament" neki :(, meg ma többször vörös fejjel erőlködött. Hátha holnap a folyadék fellazítja. (eddig nem volt gondja pedig az almával...két-három hete eszi, ma kb. 10 ml céklát is kapott, de már tegnap sem kakált) A gabonás cuccból egy teljes adag 4 kanál/200 ml, ő pedig csak 2 kanállal kap 150 ml-be. Na meg a gabona amúgy is emésztést serkentő, nem? Szerintetek mitől lehet?
és ezt pl.lehet állandóan használni? Mert akkor kipróbálom én is. A folytonos bephanten egy kicsit húzós.:(
A miénk lanolinos boraxos, ilyen picit sárgás-picit nyúlós. Én nagyon szeretem, nem is olt csúnya egy egyszer sem a popsija.
Mi még nem husizunk de a listán van az is.próbáltam neki eddig 1* én botmixereztem neki!
Más!képzeljétek a kukiját lehúztam teljesen nincs letapadva nem lila szép.nem fájt neki engedte :)))))))egy gond letudva!
Szombaton megyünk az első babaúszásra! Úgy izgulok!!! :-)))
Luca már másfél órája alszik, én meg nkiálltam tanulgani.
És ma 4 óránként evett csak. Reggel fél 8, fél 12, fél 4 és már több, mint 4 óra eltelt megint, de alszik.
Igen, ezt több helyen is olvastam. 1 napig jégkockatartó, aztán átteheted zárható dobozba. Ilyen kis adagokat külön úgysem lehet csinálni.
Szerintem is ebéd. A husis az nálunk az lesz.Védőnőnk is azt mondta, hogy a főzi az gyümölcs vagy zöldség+hús+olaj mondjuk
Milyen arányban van benne hús?
Én ebédre adnám.
Na ha már így szóba került a husi: Apa vett egy üveges kajcsit: gesztenye-alma csirkehússal. Most szerintetek ezt mikor adjam?
Mert mi 10 óraira eszünk gyümölcsöt, de ugye ha hús van benne, akkor az inkább ebéd?
Én turmixgépet használok, de ugyanígy. Egy főzelékhez egy kocka husi éppen elég. Nem olyan, mint az üveges, mert abban nem is látszódik a hús, ez azért látszódik, de simán meg tudja enni. És teljesen más, sokkal jobb íze lesz a főzeléknek.
Kiolvasztod és hozzáteszed a zöldségpüréhez? Tök jó ötlet!
Ügyi a Doni baba. Én addig nem merek neki nagyon darabosat adni amíg nincs foga. Pedig lehet nincs összefüggés és Fanni is meg tudná enni. Kicsit félős vagyok.
Én még nem, de hétvégén elkészült az első adag. Botmixer, de nekem kellett hozzá víz, aztán jégkockatartóba be. Most fogom kiszedni, a héten kezdjük mi is.
Lehet elhűlsz, de én nem turmixolom össze. Kis körömdarabkákra tépdesem és úgy teszem be a kajcsijába, ha nem üvegest adok neki. Simán megeszi.:)
Lányok! Ti adtatok már saját készítésű husit a babuciknak? Ha igen hogy turmixoltátok össze? Sima botmixerrel?
Fanni egész terhesség alatt rengeteget fickándozott a pocimba. Valószínüleg az utolsó 2 hétben tekerte be magát, mert az utolsó uh-n még nem volt semmi probléma. Szegénykém már nem kapott a köldökzsinóron sok táplálékot, teljesen össze volt aszalódva. Dévény tornára járunk, úgy volt ha a kúszásnál bejön a váltott kezes-lábas akkor nem kell tovább járni. Nem jött össze mert csak a bal oldalát használja, így a mászást meg kell várni biztosan, aztán a többit majd meglátjuk akkor.
Mi is gyógyszertári popsikrémet használunk, nekünk az van ráírva hogy Rp "B" meg még két rövidítés, de azt nem tudjuk elolvasni.
A miénk fehér tégelyben van piros csíkkal és az a neve, hogy Boraxos babakenőcs. Ha jól emlékszem, 200Ft, dr.nő szokta felírni.
Mi is gyógyszertári popsikenőccsel kezdtük, mikor hazajöttünk a kórházból, nem tudom, mi volt a neve, fehér tubus zöld betűkkel. Hát az nagyon rossz volt, másnapra teljesen ronda lett a feneke. Égő vörös hólyagokkal. Aki gyógyszertárit használ, az mondja már meg nekem, melyik az, ami jó, mert van ezer féle....
Húúú, szegény pindur! Még jó, hogy nem lett semmi baja! Hogy a fenébe tud 5x rátekeredni a köldökzsinór???? Nekünk csak 1x volt, szerencsére, azt sem vették persze észre. Dévény tornára jártok? Úgy tudom, oda addig kell járni, míg fel nem áll a baba egyedül. Nektek mondtak valamit?
Tudom, hogy 12 félévet finanszíroz az állam. Nekem államin már van egy diplomám. Ezért már csak master-re mehetnék államin, de a jelenlegi végzettségemre nincs értelme tanulni. Egy újabb alapképzést pedig csak költségtérítésesen tudnám elvégezni, pedig a pontjaim szerintem meglennének.
Azt nem tudom, hogy tudod-e, hogy azért mert másoddiploma, lehet államis, ha a pontjaid megvannak. Elvileg az állam 12 félévet finanszíroz. Nekem az előző suliban csak kettő volt állami, a többi költséges (mert levelezős lettem és úgy csak fizetős van), így a mostani sulim államilag finanszírozott.
Amúgy Szolnoki Főiskola, pénzügy és számvitel. Mikor Anna született, halasztottam, de ebben a félévben már folytatom. Most elég sokat kell menni, de még mindig könnyebb így, mint mikor dolgoztam és akkor szabadság meg egyebek. Anna tök jól elvan az Apjával vagy valamelyik Mamával.
Tanulni még nem nagyon tanultam, de lehet lassan illene.
Lányok! Nálunk már süt a nap! Remélem mindenkinél!
Igen, ezzel a tornával látványos eredményt sikerült elérni. Emiatt a probléma miatt aggódom a legkevésbé. Bár a többi problémánkban is pozitív változások vannak. Nincs okom panaszra.
Apa mérnöknek tanul, én csak egy pénzügyi számviteli ügyintézőt csinálok, aztán majd mérlegképest ha minden jól megy. Először főiskolán gondolkodtam, de mivel már van egy így nem mertem fizetősbe belevágni. Te mit tanulsz? Hogy bírod?
Szegénykém :((( de azért használ a torna nem?
Szép napot mindenkinek! Hát nem semmi történések vannak errefelé....
Más: remélem mindenki jól van, babák s mamák egyaránt! Márk hihetetlenül szenvedve alszik: délelőtt volt kemény 50 percünk most délután meg 1/2 2től alszik de már 4x sírt fel s altattam vissza. Mi a fene van nem tudom? Egyébként tündérbogyó, forog, nevet, eszik. Meg kell őt zabálni. Most lépek egy picit mert ki kell teregetnem amíg még hajlandó aludni. Majd jövök még. Pusszantás! Hanyatka! Boldog névnapot utólag is!
További ajánlott fórumok: