2010 PIC (beszélgetés)
Gratula Bendének!!!
Biztos nagyon boldog, hogy már tud mászni is.
Norkát ma mérte a védőnő 8740g és 73 cm.
Azt mondta, hogy ez így jó.
Jobbulást
Andrisnak!!!
Jobbulást nektek, remélem hamar túllesztek rajta.
Ezért szar hogy ilyen meleg van, mert a bacik nem döglenek meg.
Amióta írtad a fülgyulladást, én is jobban figyelek. Egyik este azt vettem észre, hogy állandóan a füléhez kap. Másnap mentünk méretzkedni, és rákérdeztem a dokira. Van egy kezdődő vírusunk, amit mivel ilyen korán észrevettünk, csak az orrát kell egy nap 3x átfujnom a sós vízzel, és nem jön ki rajta a betegség. Legalábbis ha minden jól megy. Úgyhogy köszi, hogy írtad, mert így felfigyeltem rá.
Akit érdekel (én nem tudtam) a hűtőfürdő nem is olyan szörnyű, mint ahogy hangzik. Kicsit melegebb vízzel kell kezdeni, mint amilyenben fürdeni szoktak. Mi 37-38 fok közötti vizet szoktunk csinálni, így most 38,4-eset csináltam. Gyerkőc bele, játékokkal, és az a lényeg, hogy vagy 20 percig bent kell tartani. Ha úgy látjuk hogy valamiért nem tetszik neki, vagy elkezd fázni, akkor kell még bele engedni meleg vizet. Az azért van, mert gyorsabban hűl a víz mint a testecskéje.
Szóval az a lényeg, hogy együtt hűljön a gyerek a vízzel, de ne hagyjuk fázni. Na ez így tetszett, amúgy tök jól eljátszott, röhögcsélt, csapkodta a vízet ahogy szokta, és én kétszer utánaöntöttem még egy kis meleg vízet, így lett a végén 36,6. A víz, Andris először maradt 39,1, de negyed óra múlva lejjebb ment a láza.
Az enyémek nagyon szeretik, ha sótlanul főtt rizzsel és vízzel összeturmixolok banánt és még bármilyen gyümölcsöt (körte, alma). Múltkor, hogy ne legyen unalmas, pároltam almát, tényleg csak pár percig, összeturmixoltam, és abban tettem nagyon kevés vaníliás riszpépet. Hát az olyan de olyan fini lett, hogyn tisztára elirigyeltem tőlük! Szoktam még sütőtököt bármivel, egyik nap kuszkusz volt és azzal kevertem össze, azt is nagyon szerették. Már adok banánt magában is, de azzal inkább játszani szeretnek mint megenni, tetszik nekik hogy kicsúszik a kezükből.
Képzeljétek Andris alszik!!!! Már vagy 20 perce, huh...
Én bébi gyümilevet veszek nekik, hippet vagy kecskemétit, szentkirályit, mikor mit találok.
Ma Andris nagyon rosszul van, több órán keresztül 39 volt a láza! Kapott lázcsillapítót, nem használt. Aztán felhívtam egy dokit, elmondta hogy kell hűtőfürdőzni, először az se használt, de mostmár jobb.. Egész végig a kezemben volt és panaszkodott, de azt is alig tudott, annyira el van gyengülve:( Most remélem menni fog egy kis alvás, egyelőre nyugi van..
Jó mászkálást Bende, Kriiszta Neked meg jó futkosást!
Néha én is bajban vagyok a kajálással, meg az ivással. Szerencsére Kata baba kezdi megszeretni a teát ( kamilla, édeskömény), almalevet. Amióta nincs anyatej, rájött, hogy ez van és kész.
Reggeli: 210 ml tápszer
Tízórai: 180-200 ml gyümölcs gabonával, amíg én reggelizek ő sajtot falatozik
Ebéd: 250-300 ml főzelék
Uzsonna: 180 ml túró gyümölccsel
Vacsora:210 ml tápszer
Napközben kb 150 ml teát, és 100 ml gyümölcslevet, vizet iszik meg.
Uzsira próbáltam neki tejbegrízt, meg tejberízspépet adni, de utálta. Van valami ötletetek még uzsira? Imádja a túrót de úgy adnék neki valami mást is.
Juj de ügyes! Na akkor szaladhatsz utána! :)
Sajnos az iszi nálunk is gyümölcslé, mást már nem isznak meg. Én azért adom nekik, mert fontosnak tartom, hogy igyanak, csak higítom vízzel. Most amikor Julika lázas volt és nem akart inni, inkább adtam neki simán az almalevet, csak igyon.. Most Andrist kell visszavinnünk a dokihoz, tegnap este neki volt 39,4 a hője:( Ijesztő. Hétfőn voltunk, kezeljük, és nem javult, hanem romlott az állapota. Ráadásul amióta beteg, nappal egyáltalán nem alszik, csak kb 5 perceket. Julika horkol mellette, ő meg vigy piszkál valamit, vagy nyüglődik. Olyankor bemegyek és puszira simire úgy csinál mintha aludna, aztán kijövök és megint hallom hogy fent van. Tegnap már rajtam aludt egy kicsit, csak aztán ébredt Julika, Andrist le kellett tennem aztán ő is ébredt. Na mindegy, furi.. Azt gondoltam betegen többet kéne aludni de úgy látszik most nem megy:(
Zsuzsi, milyen az új gyerekülés?
Danim már nagyon nem bírja, úgyhogy lassan nekünk is cserélnünk kell.
Köszi mindenkinek!
Nálunk kb. 130-200 körül mozog, enni szerintem jól esznek, de a napközbeni ivás nem megy nekünk. Se tea, se víz, a gyümölcslevek igen, de az meg nagyon cukros még nekem is... így azt nem adok, szóval nem nagyon isznak.
Akkor úgy nagyjából 1000ml kaja, plusz iszi + falatkák, most összegeztem amit írtatok. Nálunk kb. 800ra jön ki szerintem.
Nálunk du. van ez, Ők esznek, én eszem, aztán megint eszek, megint esznek, és így egész nap morzsaporszívózok. :))
Tegnap Bende 4-5 hónap kúszás után elkezdett mászni. Persze csak bemutatta, és továbbra is kúszik, de legalább tudjuk, hogy most ez fog jönni :)) végre!!!!
Nekem már mindent eszik! Én már nem nézem, hogy mit nem szabad enni. Azt mondta a védőnő, hogy már ehet bármit. Szóval...
Én nem szoktam mérni, hogy mennyit eszik, most sajna keveset, mert arcüreggyulladásunk volt, és még mindig nem tért vissza az étvágya. Most béres cseppet szedünk, hogy visszajöjjön.
Ma voltunk méreztkedni, és 8620gramm, és 76 cm. Nem tudom én valahogy keveslem a súlyt. Mennyinek kéne lennie egy egy éves gyereknek? Ki tudja?
pár hete növeltem a tápi adagot reggel és este 260 ml tápszert mérek ki, hol megeszik, hol nem, de 2 dl az túlnyomó részt megvan.
A tízórai 150-180 ml gyümölcsös dolog, gabonapéppel vagy rizspépel, ebéd 180-200 ml főzelék, uzsi 180-200 ml tejpép. Én is adok neik kekszet is napközben és isznak még kb 3-4 dl vizet, teát elosztva a nap alatt.
Ez így sok?
Néha úgy érzem, hogy olan ki éhenkórászok, simán megennék a teljes szendvcisemet is még.
Aha, köszi az infókat.
Hajni, nagyon szép volt Kata tortája, a szívecskék is nagyon jól sikerültek. Ha tényleg érdekel az enyém, majd megbeszéljük. :))
hát igen, elég nagyok a fiúk, mind a ketten olyan 11 kg körül vannak, de nagyon magasak is hozzá, szóval nem ducik, majd képeken meglátjátok. ez így 22, plusz még a pelus, ruha így szerintem olyan 25 körül vannak.
kaja: ma meggyszósz-krumpli-csirkemellfilé, darabosra összetörve, imádták. Bence elkezdett sírni mikor elfogyott, de holnap is ez lesz, ltalában két napra főzök. Tegnap és tegnapelőtt sóskamártás-krupli-főtt tojás sárgája darabosan.
nekem is szeretik a párolt halat, mindent imádnak amiben van paradicsom és a szndvicsembe beleharapnak, úgy eszik :-)
Az én gyermekem is alig 6,5 kg. Szerencsére egészséges, így úgy jó, ahogy van. Igaz, Kriszta?!
Amúgy én is adok már darabosat, de speciális módon. Lilike ugyanis semmit nem eszik meg, ami félig darabos, azaz pépes, de apró, puha ételdarabkák vannak benne. Pár falat után: sztrájkolni kezd a Drága.
Így pépesítek továbbra is, abból eszik amennyit gondol, illetve amit bele tudok diktálni. Azután mutatja a kezével,hogy mást kér. Ekkor kap a tálcájára apró darabokat krumpliból, tésztából, rízsből, húsból,stb. Már gombát is kapott a hétvégén. Nagyon ízlett neki.Utána mondta nekem egy barátunk,hogy csak másfél éves kortól ajánlott, de ő is korábban adta a gyerekének.