2010 PIC (beszélgetés)
Ezt akartam is írni,h egyalvásnál valószínű később kelnek majd reggel. Azért nem mindegy,h 6 v fél 8!!
Bende sem alszik többet, átlag 1,5 óra. Dani aludna, de ált. felkel Ő is a kis szurikátámra. Bende tök olyan néha, főleg ha kukucskál kifelé a kiságyból, csak nyújtja-nyújta a kis nyakát, néz ki abból a kis fejéből, figyel... gigacuki!!
Én ezt a másfél órás alvást elnyújtom mindig min. 2 óra csendes pihenőre, nem veszem ki az ágyból, ha felkel bemegyek, lefekszem, akkor csendben elmatatgat, idemászik, odamászik, elvan. Dani meg még húzhatja a lóbőrt.
Érdekes,h 30 órában adják, 40 órában nem. Az biztos,h a barátnőm októberben megy vissza, (ikrek ovisok lesznek) és csak úgy kap dupla gyest,h a férje (nincs bejelentett munkahelye) vagy az anyukája (nyugdíjas) veszi igénybe. Már csak azért levelezik,h Ő mehet-e majd táppénzre ha a gyerekek lebetegszenek.
Én tuti felhívnám a MÁK-ot.
Amúgy jó volt az állatkert??
nem hívtam a MÁK-ot.
Az ikresek.hu-n tettem fel a kérdést, hogy van e olyan, aki 30 órában dolgozik és dupla gyest kap. Többen jelezték, hogy van és ez így jár és mondták hogy az ismerősöm (mivel rád hivatkoztam hogy te kérdezted telefonon)jól kifogott egy "felkészült" MÁK-ost. Mivel többen valóban kapják ezt a dupla gyest így én nem hívogatom őket, hanem majd egyszerűen megigénylem és kész.
Én is minden nap mosok :(
Tamás sajnos inget hord, de én a vasalással megvárom anyóst, illetve néha napján már felveszi a vasalatlan inget is. A munkahelyünkön tudják hogy ikres szülők vagyunk és nincs időm vasalni úgyhogy szerintem ezen már nem botránkozik meg senki. Igyekszem vizesen jól kirázni és akkor már majdnem jó.. Mondtam Tamásnak hogy mondja azt hogy a biztonsági öv gyűrte meg a kocsiban :)
3,5 óra? Nekem miért nem???? Panna egyszerűen másfél óra után felkel...nem értem miért. Na mindegy azért mégiscsak jó ez az egy alvás mert 6 helyett fél 8-kor kelnek és fél 9-kor már alszanak, illetve mind a két alvásnál 5 perc alatt elájulnak és nem kell egy órát énekelgetnem.
Nekünk is módosult most az evés mert az ebéd előbbre jött fél 12-re így bejött a képbe egy 15 órai evés. Van amikor dupla ebéd van, ma is kétszer ették a krumplis tésztát.
Móni megtudtál valamit a gyes-ről?
Nálunk is fogzás van, Bazsika szenved, 4 fog kijött, már 12-nél tartunk. Pannának még csak 8 de azok is észrevétlenül jöttek, remélem a többivel sem lesz probléma.
Amúgy jó dolog ez a sok fog mert Bazsika már olyan bátran nyomja a kenyér héját,a husit egészbe meg harapja a kolbászt, már nem rettegek :)
Igen, érdekel, de majd csak az a fajta, ami mosó,- szárító,- és behajtogató gép is lesz egyszerre. :))
Most nem kívánkozom lecserélni, mert mosásra tökéletes ami van, majd ha jó sokára tönkremegy, lehet elgondolkozom. Azért köszi az infót.
Hogy megy az egyalvás??
Ti is minden nap mostok?? Én komolyan nem értem. Állandóan van mit mosni. Pedig nem öltözünk napi 10x.
Zsuzsi,h a mosógéped szárít is takarít meg időt v energiát?? Ha szárítja a ruhát, nem gyűri nagyon?? Nem ismerem, soha nem használam ilyet, de úgy képzelem,h gyűrött szárítás után, és ha utána vasalni kell, akkor meg ugyanott vagyok.
Én nem vasalok, szerencsére Feri férjem a pólósok táborát erősíti, így a simítás módszerével könnyűszerrel összehajtom, és kész.
Ezt a káposztás tésztát már én is kívánom jó ideje, csak reszelni ne kellene!
Biztos nagyon élvezték az állatkertet, nekünk múltkor kimaradt a vadaspark, de júliusban tervezzük. Bende nagyon állatbarát, imádja az összeset. Tegnap valahogy beszabadult két nagy bögöly, bömbölt mintha neki fájna, mikor levadásztam őket..
Üdvözlet mindenkinek Debrecenből. Nyaralnak a fiúk és én is. Apa dolgozik :-(
Holnap állatkert
Gratula Emmának és nektek is Timi az 1 alváshoz.
Nálunk fogzás van ezerrel.
És mindenevők lesznek.
Ma délben: káposztás tészta. Imádták :-)
Ma végre megcsináltuk a gyerekeknek a homokozót, lent a társasház kert részében (nem a teraszon..). Nagyon bejött nekik, én meg végre tudok napozni amíg játszanak:)
Nálunk mostanában egész nap beszélnek, egyfolytában, nagyon aranyosak. Hangsúlyoznak, kérdeznek, válaszolnak, be nem áll a szájuk! Néha el is találnak szavakat vagy mondatrészeket, pont a szituációhoz, aztán utána semmi csak halandzsa..
Olyan jó lenne érteni!
Azta milyen jól hangzik ez a süti!!! nyaminyaminyami:) legközelebb küldjél is mintát;)
Köszi a könyvvajánlót, nagyon érdekes lehet! Egyelőre azért van mit csinálnom, ruha átválogatás és egyéb tanulás miatt rég elmaradt dolgok.. de majd ha ott tartok utánanézek a könyvnek! :) Még lesz egy kisebb vizsgám vasárnap, arra főleg fejben kell készülni, de azért még egy kicsit izgulok..
ma ezt sütöttem a gyerekeknek, nagyon finom és egészséges, ajánlom nektek is!! A diót még nem mertem, aszalt gyümölccsel helyettesítettem.
Zsuzsi, ajánlom az Agassi önéletrajzot időtöltésnek, fantasztikus könyv, alig tudtam letenni, egyszerű, szabatos, emberi!
Nálunk is kb. olyanok vannak, mint mindenki másnál kisebb nagyobb eltéréssel, csatlakozom Timi anyuhoz, én sem olvasok porontyneveléssel kapcs-ban semmit, eddig is jött érzésből, jön ezután is. Mikor kicsit megtorpanok rájövök,h nálam nem stimmelnek a dolgok, az helyrebillen, aztán minden megy a maga kerékvágásában tovább.
ez tök jó. Gratulálok a vizsgádhoz és az alváshoz is.
Mi is pont így csináljuk. 10 órakkor már nyűgösködnek, na akkor irány a levegő: játszótér, bevásárlás, pont úgy mint ti. délben ebéd utána alvás nekünk is. Néha picit borulnak a dolgok, de többnyire tudjuk tartani a napirendet. Szerintem nektek is sikerülni fog.
Hát igen ez alapján meg 6 óra esetén jár a dupla gyes. Én is úgy tudtam de a MÁK-nál azt mondták csak szimpla. Mondjuk ez egy 2011-es cikk.
Ezek után kíváncsi vagyok neked mit mondanak. Majd írd meg légyszi!
Nekem azt mondták múltkor a Magyar Államkincstárba hogy ha dolgozok (akár 4-6-8 órába) akkor 1 gyes jár, ha nem dolgozok akkor dupla.
Én egyébként rámentem a honlapjukra, írtam egy emailt a kérdéseimmel és másnap felhívtak. Szerintem kérdezz rá te is az a 100%.
ha visszamegyek dolgozni napi 6 órába, akkor az ikrek után dupla gyes jár? tudja ezt valaki biztosan?
nem vették fel a gyerekeket a bölcsibe, ezért kérdezem. :-(((