Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 PIC fórum

2010 PIC (beszélgetés)

❮❮ ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... ❯❯
3825. pkzmoni (válaszként erre: 3823. - Tassy kriszti)
2012. jún. 9. 15:41
meglátjuk, utána érdeklődök azoknál az anyukáknál, akik jelenleg is dupla gyest kapnak. majd szólok mi van
3824. tassy kriszti (válaszként erre: 3820. - Timi555)
2012. jún. 9. 12:05

Ezt akartam is írni,h egyalvásnál valószínű később kelnek majd reggel. Azért nem mindegy,h 6 v fél 8!!

Bende sem alszik többet, átlag 1,5 óra. Dani aludna, de ált. felkel Ő is a kis szurikátámra. Bende tök olyan néha, főleg ha kukucskál kifelé a kiságyból, csak nyújtja-nyújta a kis nyakát, néz ki abból a kis fejéből, figyel... gigacuki!!

Én ezt a másfél órás alvást elnyújtom mindig min. 2 óra csendes pihenőre, nem veszem ki az ágyból, ha felkel bemegyek, lefekszem, akkor csendben elmatatgat, idemászik, odamászik, elvan. Dani meg még húzhatja a lóbőrt.

3823. tassy kriszti (válaszként erre: 3822. - Pkzmoni)
2012. jún. 9. 11:58

Érdekes,h 30 órában adják, 40 órában nem. Az biztos,h a barátnőm októberben megy vissza, (ikrek ovisok lesznek) és csak úgy kap dupla gyest,h a férje (nincs bejelentett munkahelye) vagy az anyukája (nyugdíjas) veszi igénybe. Már csak azért levelezik,h Ő mehet-e majd táppénzre ha a gyerekek lebetegszenek.

Én tuti felhívnám a MÁK-ot.

Amúgy jó volt az állatkert??

3822. pkzmoni (válaszként erre: 3819. - Timi555)
2012. jún. 8. 16:02

nem hívtam a MÁK-ot.

Az ikresek.hu-n tettem fel a kérdést, hogy van e olyan, aki 30 órában dolgozik és dupla gyest kap. Többen jelezték, hogy van és ez így jár és mondták hogy az ismerősöm (mivel rád hivatkoztam hogy te kérdezted telefonon)jól kifogott egy "felkészült" MÁK-ost. Mivel többen valóban kapják ezt a dupla gyest így én nem hívogatom őket, hanem majd egyszerűen megigénylem és kész.

3821. timi555 (válaszként erre: 3814. - Tassy kriszti)
2012. jún. 7. 22:32

Én is minden nap mosok :(

Tamás sajnos inget hord, de én a vasalással megvárom anyóst, illetve néha napján már felveszi a vasalatlan inget is. A munkahelyünkön tudják hogy ikres szülők vagyunk és nincs időm vasalni úgyhogy szerintem ezen már nem botránkozik meg senki. Igyekszem vizesen jól kirázni és akkor már majdnem jó.. Mondtam Tamásnak hogy mondja azt hogy a biztonsági öv gyűrte meg a kocsiban :)

3820. timi555 (válaszként erre: 3817. - PICZsuzsi)
2012. jún. 7. 22:29

3,5 óra? Nekem miért nem???? Panna egyszerűen másfél óra után felkel...nem értem miért. Na mindegy azért mégiscsak jó ez az egy alvás mert 6 helyett fél 8-kor kelnek és fél 9-kor már alszanak, illetve mind a két alvásnál 5 perc alatt elájulnak és nem kell egy órát énekelgetnem.

Nekünk is módosult most az evés mert az ebéd előbbre jött fél 12-re így bejött a képbe egy 15 órai evés. Van amikor dupla ebéd van, ma is kétszer ették a krumplis tésztát.

3819. timi555 (válaszként erre: 3812. - Pkzmoni)
2012. jún. 7. 22:25

Móni megtudtál valamit a gyes-ről?

Nálunk is fogzás van, Bazsika szenved, 4 fog kijött, már 12-nél tartunk. Pannának még csak 8 de azok is észrevétlenül jöttek, remélem a többivel sem lesz probléma.

Amúgy jó dolog ez a sok fog mert Bazsika már olyan bátran nyomja a kenyér héját,a husit egészbe meg harapja a kolbászt, már nem rettegek :)

3818. tassy kriszti (válaszként erre: 3817. - PICZsuzsi)
2012. jún. 7. 20:57
Mindent jól leírtál :))) mi is 6x kajázunk, de. 3-at, du. 3-at, ebből 1-1 tápszer.
3817. PICZsuzsi (válaszként erre: 3816. - Tassy kriszti)
2012. jún. 7. 20:31
Eddig nagyon jól, majdnem mindig 3,5 órát nyomják.. Ma "csak" 2,5 órát aludtak, illetve hétvégén is egyik nap, a többin eggyel többet. Na ezt jól leírtam:) Szerintem kényelmesebb nekik. Viszont így előbb ebédelnek és előbb uzsonnáznak és vacsi előtt még muszáj enni egy kicsit szóval 6x van étkezés.. De gondolom nem baj, úgy tudom egészségesebb többször kevesebbet enni mint kevésszer sokat..:)
3816. tassy kriszti (válaszként erre: 3815. - PICZsuzsi)
2012. jún. 7. 16:56

Igen, érdekel, de majd csak az a fajta, ami mosó,- szárító,- és behajtogató gép is lesz egyszerre. :))

Most nem kívánkozom lecserélni, mert mosásra tökéletes ami van, majd ha jó sokára tönkremegy, lehet elgondolkozom. Azért köszi az infót.

Hogy megy az egyalvás??

3815. PICZsuzsi (válaszként erre: 3814. - Tassy kriszti)
2012. jún. 7. 13:24
Nagyon bejött a szárítógép, már el nem tudom képzelni, hogy tudtam eddig nélküle élni! A miénk 7 kg-t mos és 5 kg-t szárít. Ki kell tapasztalni a mennyiségeket. Ha nagyon megtömöm, akkor sokáig kell szárítani és gyűrödt lesz a legtöbb ruha.. Én úgy szoktam, hogy ha lemegy a mosás, először kiveszem azt amit egyáltalán nem akarok szárítani (mondjuk ilyen csak ritkán van), aztán beállítom kímélő szárításra. Ha ez lejár, akkor kiveszem Szabi pólóit, meg egy-két kényes anyagot, és kiteregetem a teraszra, ezeknek kb fél óra-óra kell és megszáradnak. Vagy ha vasalnék, ilyenkor lehetne vasalni, az is a neve a funkciónak, hogy vasalószáraz. A maradék meg mehet "szekrényszárazra". Összesen kb. 3 óra az egész és hajtogathatom be a ruhákat.. Szóval nagyon megéri, főleg nekünk, nincs sok hely teregetni és én is szinte minden nap mosok.. Vannak pólók, amiket kicsit összekapott, de ugyanúgy jó rám, csak valahogy passzosabb lett. Talán azért mert nem húzza le száradás közben a víz súlya. A zoknik egészen minik lesznek, nagyon viccesen mutatnak, de ugyanúgy jó a méret.. Nekem ennyi a tapasztalatom:) Ha érdekel, hogy melyiket vettük elküldöm a linket. :)
2012. jún. 7. 12:22

Ti is minden nap mostok?? Én komolyan nem értem. Állandóan van mit mosni. Pedig nem öltözünk napi 10x.

Zsuzsi,h a mosógéped szárít is takarít meg időt v energiát?? Ha szárítja a ruhát, nem gyűri nagyon?? Nem ismerem, soha nem használam ilyet, de úgy képzelem,h gyűrött szárítás után, és ha utána vasalni kell, akkor meg ugyanott vagyok.

Én nem vasalok, szerencsére Feri férjem a pólósok táborát erősíti, így a simítás módszerével könnyűszerrel összehajtom, és kész.

3813. tassy kriszti (válaszként erre: 3812. - Pkzmoni)
2012. jún. 7. 12:17

Ezt a káposztás tésztát már én is kívánom jó ideje, csak reszelni ne kellene!

Biztos nagyon élvezték az állatkertet, nekünk múltkor kimaradt a vadaspark, de júliusban tervezzük. Bende nagyon állatbarát, imádja az összeset. Tegnap valahogy beszabadult két nagy bögöly, bömbölt mintha neki fájna, mikor levadásztam őket..

3812. pkzmoni
2012. jún. 5. 21:19

Üdvözlet mindenkinek Debrecenből. Nyaralnak a fiúk és én is. Apa dolgozik :-(

Holnap állatkert

Gratula Emmának és nektek is Timi az 1 alváshoz.

Nálunk fogzás van ezerrel.

És mindenevők lesznek.

Ma délben: káposztás tészta. Imádták :-)

3811. timi555 (válaszként erre: 3803. - PICZsuzsi)
2012. jún. 5. 20:55
Zsuzsi mi ma kezdtünk átállni az egy alvásra :) Már én is éreztem hogy délelőtt még megy a dolog de néha délután már nehézkes az elalvás vagy este nem akarnak. Délben tettem le őket (amúgy csodálom hogy kibírták) és Panna 2-ig, Balázs 3-ig aludt. Ja és eddig én mindig babakocsiban altattam őket lent az előtérben, ma ágyba tettem mert tudtam hogy ha nem tudnak megfordulni akkor tuti nem alszanak 1,5 óránál többet. De így hasravágták magukat és szuper nagyot aludtak. Ja és én is :) Hétvégén voltak ittalvós vendégeink, takarítottam is csomót úgyhogy most én is alszom hogy kipihent türelmes anyuka legyek.
3810. timi555 (válaszként erre: 3809. - Szilviemma)
2012. jún. 5. 20:51
Hú hát nem semmi ez a csaj. Na mi még ilyeneket nem csinálunk csak futkároznak meg lépcsőznek de még fogom a kezüket mert egyedül leesnének. Ennek persze nem örülnek de mindegy én nem akarok összetört arcú gyereket.
2012. jún. 3. 16:06
A Dévény-módszer hatása nálunk brutál turbó: A mozgása az nagyon-nagyon fejlett és összehangolt, egyértelműen a Dévény-tornának köszönthetően, nem tudom, mi lett volna, ha nem járunk, de így, hogy 2 hónapos korától jártunk rendszeresen, valami hihetetlen. Gyakorlatilag mindent csinál, amit az ovisok, az összes mászókára felmászik (anya meg parázik, oszt mászik utána) . az összes típusra, csúzdázni már teljesen egyedül, felmegy, leül, lecsúszik, de az igazán hihetetlen, hogy ezekre a bonyolult mászókákra teljesen összehangoltan megy fel, ha rúd, ha kötél, ha fa, ha van lépcső, ha nincs, ha lengő, ha szilárd. Tényleg hihetetlen! Bámulatos az egész. Mondták, hogy ez lesz az eredménye a korai és hosszú kezelésnek, de én nem hittem. Ugye itt van nekünk Alizka, aki 5 hónappal idősebb, és természetesen mindenben sokkal fejlettebb is, mint Emmus, de a mozgásban mint ha egy év különbség lenne, Emma javára. Gyakorlatilag ilyesmiket jósoltak előre nekünk a kezelés vgén: a bonyolult, gondolkodást igénylő mozgások nagyon fognak neki menni. Persze ez nem olyan fontos, csak elgondolkodtam, mi lett volna, ha nem járunk kezelésre. Lehet, hogy még nem is járna... Szerintem fel sem tudjuk fogni, mi lett volna...
2012. jún. 3. 16:01
Emmus is dumál folyamatosan, gyalog megyünk már a játszótérre, és ha meg akarom fogni a kezét, akkor rámszól, hogy NEM!EMMA SÁRA!!! Mondogatja az autók színét, a kedvence a fekeke. Ha szembejön valaki, akkor aszondja, hogy néni/bácsi és rájuk ordít, szó szerint ordít, hogy FEKEKE!!!!!! Elég vicces. Ma reggel meg kiment a papája kávézni, és mielőtt kilépett a szobából, rászólt, hogy "APA, gyere, itt van Emma" - hát nagyon cuki volt.Néha már énekelget velem, azaz ez túlzás, inkább azt mondom, hogy felismerem, mit énekel, de rendelni, azt már rendel nótát. Mondd egy szót, pl. Hajó, vagy csip, vagy baba, vagy búbúbú, és akkor tudom, mit rendelt őfelsége.Éjszaka pedig elmondja az ismerősök nevét, én meg mondom, hogy hol van, és hogy alszik, ő meg sorolja tovább. :) És szopizik, de már nagyon abba kéne hagyni valahogy. Ma a misén kivárta a legnagyobb csöndeket, és bekiabált, hogy CICI...
3807. PICZsuzsi
2012. jún. 3. 14:30

Ma végre megcsináltuk a gyerekeknek a homokozót, lent a társasház kert részében (nem a teraszon..). Nagyon bejött nekik, én meg végre tudok napozni amíg játszanak:)

Nálunk mostanában egész nap beszélnek, egyfolytában, nagyon aranyosak. Hangsúlyoznak, kérdeznek, válaszolnak, be nem áll a szájuk! Néha el is találnak szavakat vagy mondatrészeket, pont a szituációhoz, aztán utána semmi csak halandzsa..

Olyan jó lenne érteni!

3806. PICZsuzsi (válaszként erre: 3805. - Tassy kriszti)
2012. jún. 3. 14:25

Azta milyen jól hangzik ez a süti!!! nyaminyaminyami:) legközelebb küldjél is mintát;)

Köszi a könyvvajánlót, nagyon érdekes lehet! Egyelőre azért van mit csinálnom, ruha átválogatás és egyéb tanulás miatt rég elmaradt dolgok.. de majd ha ott tartok utánanézek a könyvnek! :) Még lesz egy kisebb vizsgám vasárnap, arra főleg fejben kell készülni, de azért még egy kicsit izgulok..

2012. jún. 2. 12:38

[link]

ma ezt sütöttem a gyerekeknek, nagyon finom és egészséges, ajánlom nektek is!! A diót még nem mertem, aszalt gyümölccsel helyettesítettem.

Zsuzsi, ajánlom az Agassi önéletrajzot időtöltésnek, fantasztikus könyv, alig tudtam letenni, egyszerű, szabatos, emberi!

Nálunk is kb. olyanok vannak, mint mindenki másnál kisebb nagyobb eltéréssel, csatlakozom Timi anyuhoz, én sem olvasok porontyneveléssel kapcs-ban semmit, eddig is jött érzésből, jön ezután is. Mikor kicsit megtorpanok rájövök,h nálam nem stimmelnek a dolgok, az helyrebillen, aztán minden megy a maga kerékvágásában tovább.

3804. pkzmoni (válaszként erre: 3803. - PICZsuzsi)
2012. jún. 1. 14:28

ez tök jó. Gratulálok a vizsgádhoz és az alváshoz is.

Mi is pont így csináljuk. 10 órakkor már nyűgösködnek, na akkor irány a levegő: játszótér, bevásárlás, pont úgy mint ti. délben ebéd utána alvás nekünk is. Néha picit borulnak a dolgok, de többnyire tudjuk tartani a napirendet. Szerintem nektek is sikerülni fog.

3803. PICZsuzsi
2012. jún. 1. 13:28
Képzeljétek tegnap elkezdtünk átállni a napi egy alvásra. Az volt a bajom a kettővel, hogy 10-kor leraktuk őket, és néha ébreszteni kellett fél1-kor, hogy ebéééd.. Aztán meg délután vagy aludtak, vagy nem, szóval elég össze-visszaság volt. Szóval most azt csinálom, hogy 10-kor amikor már álmosak, elmegyünk vásárolni, meg játszóterezni, fél12-ig hazaérünk, ebéd és alvás. Tegnap 3,5 fél órát aludtak!!! :) Ma is már másfél órája nyomják, még remélem lesz mégegyszer ennyi:) Szóval úgy tűnik bejött, bár egy nap még nem mérvadó, de örülök hogy az első nap jól sikerült. Arról nem is beszélve, hogy milyen boldogan ébredtek és milyen jól elvoltak egészen estig! Már levizsgáztam, szóval hirtelen azt se tudom mit csináljak a sok szabadidőmmel;)
3802. PICZsuzsi (válaszként erre: 3800. - Timi555)
2012. jún. 1. 13:22
Ez érdekes, én is kíváncsi vagyok mit mondanak..
3801. timi555
2012. jún. 1. 11:40
Erzsi, Szilvi! Várjuk a bankszámlaszámot!!!
3800. timi555 (válaszként erre: 3799. - Pkzmoni)
2012. jún. 1. 11:40

Hát igen ez alapján meg 6 óra esetén jár a dupla gyes. Én is úgy tudtam de a MÁK-nál azt mondták csak szimpla. Mondjuk ez egy 2011-es cikk.

Ezek után kíváncsi vagyok neked mit mondanak. Majd írd meg légyszi!

3799. pkzmoni (válaszként erre: 3798. - Timi555)
2012. máj. 31. 21:38

én találtam egy cikket erről:

[link]

most akkor nem értem mi van.

de holnap felhívom őket, köszi

3798. timi555 (válaszként erre: 3797. - Pkzmoni)
2012. máj. 31. 21:05

Nekem azt mondták múltkor a Magyar Államkincstárba hogy ha dolgozok (akár 4-6-8 órába) akkor 1 gyes jár, ha nem dolgozok akkor dupla.

Én egyébként rámentem a honlapjukra, írtam egy emailt a kérdéseimmel és másnap felhívtak. Szerintem kérdezz rá te is az a 100%.

3797. pkzmoni
2012. máj. 31. 14:54

ha visszamegyek dolgozni napi 6 órába, akkor az ikrek után dupla gyes jár? tudja ezt valaki biztosan?

nem vették fel a gyerekeket a bölcsibe, ezért kérdezem. :-(((

3796. PICZsuzsi (válaszként erre: 3793. - Pkzmoni)
2012. máj. 29. 22:19
igen-igen ezt én is akartam mondani!
❮❮ ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook