2010 PIC (beszélgetés)
Ja, most láttam hogy Kata a gyümilevet is utálja.. hát akkor nincs ötletem!:(
Gabonát bébiételes üvegből kapnak, lehet úgy kapni hogy valamilyen gyümölcs gabonával. Andris sokat iszik, Julika keveset. Mi is vizet és teát szeretünk nekik adni, a tea ízesítés nélküli általában citromfű. Az utazás alatt gyümilevet kaptak, mert az úton nem akartunk kanalazni és azt lehet cumisüvegből, hát sajnos egyből rákaptak aztán alig akarták meginni a vizet.. Szóval vigyázni kell a gyümilével, mostmár ha adok nekik, akkor is csak higítva. (kivéve ha én facsarom, az úgy az igazi ahogy van:)) Valakitől hallottam egy jó tippet, úgy szoktatták rá a gyerkőcöt a vízre, hogy egyre hígabban adták neki a gyümilevet és a végén már csak vizet kapott. Na ezt én még nem próbáltam így, de lehet benne valami. :)
És milyen gabonát keversz hozzá? Mennyit és mit isznak a gyerkőcök?
Csak azért kérdem, mert Kata utálja a vizet, teát gyümölcslevet. Nem tudom hogyan tudnám megszerettetni vele. Próbálom kanállal, cumisüvegből, pohárból is, de nem nagyon szereti. Csak a tápit, meg az anyatejet.
Na, klassz, akkor csak én vagyok dagi. :SS :D
Én tudok. Nem, nem azért, bár minden napra jut egy-két hiszti.
Mi jól vagyunk továbbra is, a lakásban kb. 25-27 fok átlagosan, így nem kell nagyon felöltöznünk.
Remélem minden babuci meggyógyult!!
Én a hozzátáplálást nem nagyon cifrázom. Kb. az étkezések felét az anyatej teszi ki, 2x gyümölcs, 1x főzelék hússal. Séta közben gyümölcslé. Májjal fogok majd bővíteni.
Nekünk már csak reggel és este van tápi, tízóraira gyümölcsöt esznek, kb 2 dl pohárnyit, mostmár joghurttal és túróval is szoktam adni, vagy gabonával, sinlaccal, mikor hogy. Ebédre főzelék van, szintén kb 2 dl-s pohárnyi, vagy amennyi a bébiételes üvegben van ha nem én csinálom. Néha hússal eszik néha simán. Uzsonnára van a vaníliás rizspép vagy sinlac. (a sinlacot fel kell iratni, HA vaníliás rizspépet simán lehet kapni dm-ben, rossmanban vagy patikában). Én már régóta nem pótolgatok nekik, annyit esznek amennyit esznek. Most hogy náthásak, kevésbé jó az étvágyuk de így is megeszik a háromnegyedét.
Lilike nem a jó evő gyerekek típusába tartozik. Van,amikor annyi főzeléket megeszik,hogy nem kell pótolni, de gyakoribb,hogy kap utána tápit.
a gyümölcsöt én eddig csak magában vagy ebédre zöldséggel Pl. krumplival adtam,de valaki kekszet reszel bele, más pedig rizspelyhet kever hozzá. Én próbáltam keresni DM-ben,de nem találtam. Védőnő vagy orvos javasolja az ilyeneket? Nekem egyik sem mondott erről semmit, csak kérdezgetik,hogy mit adok,és bólogatnak.Lehet, hogy úgy vannak vele,hogy Lilike korrigáltan még kicsi,nem cifrázzuk???
Nálatok már kiváltotta a gyümölcs vagy a főzelék a tejcsit? Mit tettetek a gyümölcshöz? Mennyt esznek belőle?
én is remélem! Mindent megteszek, porszívózom az orrát, amit nehezen visel. Úgy sajnálom, de jobb mintha ráhúzódna az arcüregére, vagy máshova.
Szegény, remélem,hogy most már meggyógyul!
Eszembe sem jutott megbántani Téged, csak magamról írtam. Csakhogy lusta vagyok tornázni,és azt szeretném,ha más módon tűnnének el a kilóim. Gondoltam,hogy nem jókedvedből műttetted meg magad!
Kata elég nyűgösen alszik, de szerencsére már jobban van. Eddig csak egyszer szívtam az orrát éjjel. Este 38,2 volt a láza, úgyhogy kapott egy kúpot, most sztem nincsen. Itt alszok vele a nagyszoba kanapéján. Csináltam neki leejtős ágyat, hogy kapjon levegőt.
Én elterveztem, hogy szeptembertől futok a Margitszigeten, de még nem jutottam ki, depig már lassan vége is a szeptembernek.....De rajta vagyok az ügyön!
Nekem azt mondta az orvos hogy ez a kinyúlt bőr soha semmilyen tornával nem menne le. De mindegy is, etéren nem tudjuk összehasonlítani egymást hiszen nekem két babával valószínűleg sokkal jobban kinyúlt mint neked. Te választhatod a fájdalommentes tornás megoldást :)
Nekem is lefaraghatnának itt-ott, de szike nélkül.(Nem kívánom a fájdalmat újra.) Talán ezt a módszert hívják tornának??!!
Krisztáról tud valaki?
Lehet,hogy azért tűnt el,mert nagyon nyűgösek a fiúk,és nem ér rá semmire?
Képzeljétek tegnap kiszedték a köldöksérves varrataimat. Hát én áldom az Istent hogy köldöksérvem lett, a doki olyan gyönyörűen összébb varrta a felesleges kinyúlt bőrt hogy tök lapos hasam lett. Én ezt gondolni nem mertem volna hogy az a sok cucc az mind bőr, azt hittem kicsit meghíztam és inkább fogyóznom kéne. De nem híztam meg és nem kell fogyóznom!!!!! :)) Mostmár max egy kis alakformálás Zsuzsival (majd ha már lehet) :)
Nálunk is picit szörcsögnek de még nem orrszívóztam egyet sem mert elmúlt. Vagy éjszaka hallottam hogy picit mintha horkolnának de utána semmi úgyhogy én egyelőre nem nyilvánítom magunkat betegnek. Azért Cebion cseppet már én is adtam biztos ami biztos. Rettegek amúgy a megfázástól mert tavasszal nálunk is volt és azt az egész éjszakázás orrszívózást és kínlódást nagyon nem kívánom.
meg pont most jön a foga is, és ilyenkor állítólag gyengébb az immunrendszerük. Csak nagyon szar, hogy utálja a teát meg a vizet. Így kénytelen vagyok többször etetni őt.
szerintem ez valami kórság! Nem hiszem, hogy mindenki csak simán megfázik! Meg Zolinak is ez volt a 7végén.
köszi! Veszek illóolajat!
Jaja mostmár én is sokkal jobban beöltöztetem őket, főleg reggel, azért ott lent csúszni mászni szerintem már nagyon hideg van.. Már adtam a (vékony) nadrág alá harisnyát, meg hosszú ujjú bádira még egy pulóvert és azt délután néha leveszem. Ja és most veszünk még egy szőnyeget hogy az egész nappalit le tudjuk fedni vele. Nem is tudom mi lesz télen, majd jól be kell durrantani! :)
Jobbulást Katának!
Nagyon vigyázok,hogy Lilike ne fázzon meg,de nem tudom néha,hogyan öltöztessem-vetkőztessem.
Ez volt nekünk is, vagyis még mindig tart de már csak ritkábban kell porszívózni. Nekünk 5 napot jósolt a doki és holnap lesz az ötödik nap, Andris már nagyjából oké, Julika azért még elég taknyos. Az a mellkas balzsam elég jó, első két nap használtam, aztán elfelejtettem... de nagyon jó mentolos illata van. Javasoltak még illóolajat éjszakára párologtatni a gyerekszobába. Jobbulást Katának és kitartást neked!
Katát is utolérte az első megfázás. Éjjel 3szor kellett porszívózni az orrát. Rajtam aludt, mert így legalább kapott levegőt a Drágám. 37,5 a hőmérséklete. A dokinéni azt ajánlotta, hogy vegyünk gyógyszertári mellkasbalzsamot, meg cebion c vitamin cseppeket, és tengervizes orrspayt. Állítólag nagyon sok a beteg a napi hőingadozások miatt. Remélhetőleg hamar elmúlik. Olyan rossz nézni, hogy nem tudja kifújni az orrát. Ahogy kiporszívózom, már kezdhetném is elölről.
nagyon köszönöm Zsuzsi!!!!!!
Szia, válaszolt a barátnőm! Corában és Auchanban is lehet kapni, illetve itt:
[link]
Ajándékba kaptam és a neten csak azon a linken találtam meg amit múltkor kiraktam. Meg fogom kérdezni az ajándékozótól, hogy hol szerezte be. Könnyű tisztítani, simán vízzel ki szoktam mosni belőle a maradékot, de lehet mosogatógépezni is. Eddig még csak a banán után bizonyult kevésnek a sima vízzel kimosás.:)
Szia Zsuzsi! Te hol vetted ezt a szerkezetet? Könnyű tisztítani?
Persze, ugyanúgy esznek kanállal mint eddig. Ezzel csak az étkezések között kapnak egy kis nasit, illetve jól jött utazásnál, hogy amikor reggeliztünk, tudtunk nekik is adni a gyümölcsökből turmixolás nélkül. Nekem azért tetszik, mert pl egy szőlőszemet másképp elég macerás lenne megetetni velük, így viszont beleteszek 1-2 szemet, és kiszivogatják belőle a fincsi részeket, amiket meg tudnak emészteni. Nem kell félni hogy félrenyelik vagy hogy benyelnek egy magot. Én még csak gyümölcsöket és zöldségeket adtam nekik, de kíváncsi lennék hogy egy darab csirkemellből mennyit nyernének ki..:)
További ajánlott fórumok: