2010 októberi babák (beszélgetés)
Igen mi sem foguk!
Így kell gyorsan 100.000 Ft-ot spórolni!:-)
De a szülésznéni nagyon aranyos volt és mondta hogy minden kolléganője ilyen!
Hogy bírod az utolsó napod?Számolod az órákat?
Sziasztok!
Ma van az utolsó napom és 2 hét szabi!!! :)
jó reggelt!
a medencecsontmérést csinálják a kórházi felvételnél. Olyan szempontból nem sok értelme van, hogy nagyon ritka, hogy valakinek annyira pici legyen a csípője, hogy nem fér ki egy gyerek. Szerintem ilyen nincs is. Én is keskeny vagyok, de ez fel sem merült. Amit én javaslok:
-gátmasszázs olajjal a 36. héttől
-málnalevél tea a 36. héttől (ez a méhszájnak segít, de ha kórházban vagyunk, jó ha ütemesen tágulunk, mert a dokik nem szeretnek várni...)
-szülésznővel megbeszélni, hogy masszírozza, tartsa a gátat a kitolásnál.
- függőleges póz a kitolásnál (vagy vízben szülés), ha jól esik, mert akkor a baba feje nem a gátra, hanem a hüvelyre nehezedik és szépen kitágulnak a szövetek, valamint a farokcsont sincs útban
-ja és vizualizációs gyakorlatok a terhesség vége felé és a vajúdás alatt. Pl. képzeld azt, hogy egy nyíló virág vagy, amely minden fájással egyre csak nyílik, míg olyan szépen kinyílik, hogy könnyedén kibújik rajta a gyermeked.
Mondogatni kell majd a vajúdás vége felé sok mindent magunkban, ezzel bevonzani a szép szülést, majd írok akkor listát a naplómba, mit érdemes tudatosítani magunkban ;)
hát nagyjából ennyi
ez egy nagyon tuti cikk...
jut eszembe tegnap a védőnőm 2 dolgot tanácsolt a gátvégelemmel kapcsolatban: medence csont mérés (ha van választott dokitok tuti megcsinálja), ezáltal sokminden kiderül,, hogy van-e helye kibújni a babának, illetve tanácsolt egy krémet (a nevet meg kell kérdeznem, amit a 36. héttől gátkörnyékre kell maszírozni és nagyon jó. állítólag, ha látják, hohy jól tágulsz, akkor nem metszenek.
köszi megnyugtattál.Férjem mail címével is betudok lépni,barátnőmé is jó volt.Azért kérdeztem.
Jó kírják,h.elnézést,de ne ennyi órán át.
jó reggelt csajok!
hát ezt én sem tudtam. hasznos video volt, köszi :))
csajok akinek freemailje van,működik?
Mert nekem tegnap fél 2óta nem jönnek be a levelek a levelezőprogramomba,szerver hibát ír ki a freemail honlapján.így nem tudok dolgozni,már falnak megyek.
épp ma találtam a gátmetszésről egy videót.
ne nézzetek hülyének, de én pl. nem is tudtam, hogy oldalt vágnak. ennyit a kismamák tájékoztatásáról.
hááát ahogy néztem jobb lenne elkerülni!!
köszi szépen, ezt asszem ki is fogom nyomtatni és úgy érkezek :)))
ez a baj egyébként a mi kis országunkkal, hogy nem tudjuk a saját jogainkat, mert csak azzal van tele a média, sőt a csapból is az folyik, hogy nekünk mit TILOS, vagy törvénybe ütköző.
amúgy is az ember, ha orvoshoz kerül kiszolgáltatva érzi magát, sok mindenért nem mer szólni és csak bólogat, veszi a gyógyszereket, ilyen kezelés - meg olyan, műtét, stb...
lehet, hogy engem ezért sokan elítélnek, de én soha nem szoktam orvoshoz szaladgálni. mindig a természetes gyógymód, illetve a lelki dolgok gyógyítása mellett tettem le a voksomat és eddig ez nagyon szépen működik is.
most meg annyi viszgálatra kell mennem a babavárás alatt, amennyin életemben nem voltam :)))...és közeledik a szülés, amitől alapjában véve egyáltalán nem félek, de az ilyen gátmetszés, kinyomjuk a babát, burokrepesztés, meg az ici pici baba rögtön beoltása, stb, stb nagy stresszt okoz!