Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 novemberi babát várók fórum

2010 novemberi babát várók (beszélgetés)

3354. a1baa7edcc (válaszként erre: 3351. - 24c6db19e9)
2010. máj. 27. 09:53

Udv :)

Ugy olvastam neten, hogy a 20. hetre el fog mulni. Mar az elso trim. veget is ugy vartam, mint a messiast. :(

3353. 24c6db19e9 (válaszként erre: 3345. - Triniti1020)
2010. máj. 27. 09:51

Szorítok!

Jobbulást!!!

3352. 24c6db19e9 (válaszként erre: 3349. - Mujoka)
2010. máj. 27. 09:50

Nálunk is biztos, hogy Zoé Valentinnapon foggant, mert csak akkor nem védekeztünk...

Vicces: Noé és Zoé ;)

3351. 24c6db19e9 (válaszként erre: 3348. - A1baa7edcc)
2010. máj. 27. 09:48

Igen... Marhára kerülget a vukk most is :s

Nahóka, üdv köztünk!

3350. mujoka (válaszként erre: 3345. - Triniti1020)
2010. máj. 27. 09:46

Szia!

Megy a drukk remélem délutánra már jobban leszel.

3349. mujoka (válaszként erre: 3319. - Vvicus)
2010. máj. 27. 09:37

Szia!

Nálunk meg úgy tűnik,hogy a kis "Noé" valentin napon fogant szóval apától nagyon szép ajándékot kaptam valentinra. :-)

2010. máj. 27. 09:36

Sziasztok!

A tablazatot latva megorultem, milyen sokan varjuk novemberre :)

Vannak meg rajtam kivul, akik meg mindig rosszul vannak? :S

3347. evid (válaszként erre: 3346. - Mujoka)
2010. máj. 27. 09:27

Nekem is mindenképp dolgoznom kéne szeptember végéig, mert előtte egy évig magánvállalkozó voltam, és nem kellett fizetnem a TB-t. De mivel nem fizettem, igy csak kevesebb összeget kapnék, ha nem dolgozom le a szülés előtt a 9 hónapot. Mivel csak januártól vagyok munkaviszonyban, igy szeptember végéig melóznom kell.

Főnök nekem normális, de ebből a munkahelyből már nagyon elegem van. Sajnos a pénz nagy úr.

3346. mujoka (válaszként erre: 3272. - Anett0731)
2010. máj. 27. 09:17

Szia!

Ismerős nekem is ez a főnőki viselkedés az én főnőkőm is már ezt csinálja 4-5 napja ordibál velem meg a koleganőmmel, szóval elviselhetetlen már, és képes volt a hétfői ünnepnapon is felhívni reggel fél 10-kor és valam baromsággal zaklatni.Ráadásul mikor összevitázunk akkor még éjszaka is vele álmodok szóval eléggé kikészít már, de muszáj dolgoznom mert úgye a pénz az meg jól jönn a táppénz meg nagyon kevés.ű

Egy választási lehetőségem van.

Vagy megszokom vagy megszököm :)

2010. máj. 27. 08:44
sziasztok. Szorítsatok,már itt ülök a fogászaton,az éjszakám vmi borzalmasra sikeredett.húzás lesz.Du. jelentkezem. Szép napot mindenkinek és üdv az újaknak!
3344. evid
2010. máj. 27. 07:07

Sziasztok,

szép napot mindenkinek. Nahóka, légy üdvözölve köztünk, én is nőnapon tudtam meg, hogy babát várok :)

3343. egypt (válaszként erre: 3342. - 5239d91094)
2010. máj. 26. 23:44
Nálunk a fodrászok nem tartoznak éppen a legrosszabbul keresők közé, sőt... A régi fodrászom már csak 3 napot dolgozik egy héten, annyiból simán megél, közben van két alkalmazottja.
3342. 5239d91094 (válaszként erre: 3314. - Szasza2009)
2010. máj. 26. 23:39

ácsi,ez azért így nem igaz. Egy német szakmunkás összeteheti a két kezét, ha 2500 eurót keres. Tudom, Mo-on mennek a mendemondák, hogy itt mosogatással is ezreket lehet megkeresni, de ez nem igaz!

Legrosszabban a fodrászok és az eladók keresnek, kb. 800-1200 nettót. Ja , azt elfelejtettem, ha itt vki kérdi mennyit keresel, a bruttót szokták mondani.

Én napi tíz órával 1550 nettót kapok, pedig nem wc-t pucolok és hat éve vagyok a cégnél. Ez nöknél nagyon jónak számít. A férjem jól keres, na de ö nem is szakmunkás.

Itt összesen 14 hét gyermekágyi szabadság jár, ez a fizetés 100 %-a. Utána egy évig az Elterngeld, ami a nettó fizetés 65%-a. Otthon maradhatsz a gyerekkel két évig is, de akkor csak a fele jár.

A kindergeld ( mint a családi pótlék) kb. 160 euró havonta.

Valamint egyszeri 100 eurót kap minden újszülött szülöje.

Egy sima három szobás lakás bérlete 800-1000 euró havonta. Tény, hogy az élelmiszerek, ruhák, elektronika kb. ugyanannyiba kerül , mint otthon, viszont az autó költségei, biztosítások, szolgáltatások sokkal többe kerülnek.

Vegyünk egy példát, fodrász : hosszú, melírozott hajam van. Az olcsó fodrásznál, ahol inkább tanulókkal dolgoztatnak 100 euró, egy jó fodrásznál 135, a menönél meg 180.

Bocs, ha hosszú voltam.

3341. egypt (válaszként erre: 3340. - Egypt)
2010. máj. 26. 23:03
fagadás=dagadás:)
3340. egypt (válaszként erre: 3334. - Hnora)
2010. máj. 26. 23:03
Szerintem csak az ülés miatt dagadt be, mert sokat lógattad. Nekem legalábbis így volt, és a végén semmivel sem volt rosszabb. Tök jól éreztem magam még a szülés előtti napon is, abszolút semmi kellemetlenség, fagadás, vizesedés.
3339. egypt (válaszként erre: 3328. - Nahóka)
2010. máj. 26. 22:59

Szia!

Hát nem semmi teljesítmény ezt végigolvasni...:)))

3338. egypt (válaszként erre: 3327. - Vvicus)
2010. máj. 26. 22:59
Sajnos ez tipikus, valószínűleg lesz még rosszabb is. Jönnek majd a vádligörcsök, de utáltam!!! Hiába szedsz magnéziumot, nem lehet sajnos elkerülni. Én is szedtem múltkor végig, de mégis rengetegszer begörcsölt a lábam.
3337. hnora (válaszként erre: 3335. - Nahóka)
2010. máj. 26. 22:26

őszintén szólva fogalmam sincs. tudom, hogy a főnököm nem vehet fel a helyemre senkit, és nagyon meg lesz lőve, ha elmegyek. Nem azért, mert olyan hű de sok munkát végzek, csak nálunk van hétvégi ügyelet, és ugye ott azért ott vagyok, mégha csak fizikálisan is:)

Ezért nagyon is normálisan állnak hozzám, fél 11-kor kezdek és 3-kor eljövök, akkor megyek szabadnapra, amikor jólesik, komolyan aranyéletem van! De nem szeretnék ezzel sem visszaélni, sem kihasználni. Viszont ennyi munkáért az a + 100 ezer, amennyivel több a fizum, mint a táppénz lenne, nagyon is jól jön...

Ugyanakkor hiába keveset vagyok bent, olyan ez nekem, mintha normál esetben 8-10 órát húznék le. Utána már nem nagyon tudok csinálni semmit, max egy kis torna, vagy barátnőzés. Nem szeretnék végig dolgozni, szeretnék minél többet a babámra hangolódni.

A döntés nagyon nehéz, épp ezért nem is próbálom meghozni előre, a szervezetem majd szól, mikor szeretné abbahagyni, én pedig engedelmeskedni fogok neki :) Mindenesetre még mind a 22 nap szabadságom bent van, úgyhogy plusz egy hónapot tuti nyerek...

3336. Nahóka
2010. máj. 26. 22:22
Ne haragudj,de le kell feküdnöm,mert hulla vagyok!Köszönöm,hogy írtál nekem,mert ha senki nem válaszolt volna,most szomorú lettem volna!De így már jó!Jó éjt,és pihenj!Te még dolgozol!!Holnap folyt köv!
3335. Nahóka (válaszként erre: 3334. - Hnora)
2010. máj. 26. 22:18
Reméljük nem lesz vészes annyira!De ha belegondolsz ez az idő se százas!biztos ez is megvisel minket,hiszen mindenkit megvisel.Talán ez most csak egyszeri eset nálad.te meddig szeretnél dolgozni?Ameddíg bírod?
3334. hnora (válaszként erre: 3333. - Nahóka)
2010. máj. 26. 22:14

egyidősek vagyunk nagyjából, engem a menses alapján nov. 12-re írtak ki. Ezt eddig még nem korrigálták, úgyhogy én ezt veszem alapnak :)

Hát a dagadástól én épp azért ijedtem meg, mert ha már ez van a 16. héten, akkor mi lesz a 36.-kon?

3333. Nahóka
2010. máj. 26. 22:11
Hát igen,nekem fura kicsit,mert az első terhességemnél ezek fel sem merültek!De ez egy másik!Már én sem vagyok rosszul,de eleinte katasztrófa volt.A lábdagadás,meg normális!Csak kellemetlen,de ennél már csak rosszabb lesz!Pár hónap és már csak szuszogunk:-)!Néha elnézem a kórházban az utsó hetes kismamákat,hát némelyik teljesen készen van!És nemsokára mi leszünk így!Az idő gyorsan megy!Nemrég derült ki,hogy babám van,és mindjárt félidős leszek(leszünk).Te most mennyi idős is vagy?
3332. hnora (válaszként erre: 3331. - Nahóka)
2010. máj. 26. 22:01
Szerintem mindannyian veszítettük keveset a pörgősségünkből :) A magam nevében azt tudom mondani, hogy nagyjából 10 százalékon pörgök a munkahelyemen. Amíg ezt elnézik, és nem vagyok rosszul, maradok :) Bár abból kiindulva, hogy az első melegebb napokon már feldagadt a lábam (pedig soha az életben elő nem fordult velem ilyen), nem biztos, hogy sokáig fogom húzni...
3331. Nahóka
2010. máj. 26. 21:55
Ja!Én már nem dolgozom!De nem is hiányzik!Szégyen ide,vagy oda.Egyedül vagyok mindenre,úgyhogy így sem unatkozom.Így is állandóan hulla fáradt vagyok!Pedig én egy pörgős csaj voltam!De hol van az már!?
3330. Nahóka
2010. máj. 26. 21:50
Igen jó volt végig olvasni,de már egy csomó mindenre nem emlékszem!nem baj,majd szép lassan kitisztul köztetek!Az én sztorim kicsit más!A lányom 14 éves lesz,elváltam,majd tavaly decemberben férjhez mentem.A férjem tavasszal elment fél évre külföldre.Arról beszélgettünk,ha hazajön,rágyúrunk a babára.Március 3-án felraktam a repülőre,4-én már nem jött meg a menzeszem,március 8-án pozitív tesztem lett.Egy hónapig nem figyeltünk,és ez lett belőle!Sokan most mázlistának gondolnak,és azok is vagyunk!De lelkileg nehéz nekem egyedül.Amúgy boldog vagyok a babától,de sírok is sokat!De szerintem ez normális ebben az esetben.Az ember lánya nem úgy tervezi,hogy ezt egyedül csinálja végig!Amúgy köszi a köszöntést!Kicsit izgultam!De amikor megtaláltalak titeket,el sem hiszitek mennyit adtatok nekem!Végre nem voltam egyedül!!!
3329. hnora (válaszként erre: 3328. - Nahóka)
2010. máj. 26. 21:36

Szia!

Üdv közöttünk :) Érdekes lehetett így végigolvasni minket, így biztos teljesebb képed van rólunk :) Mesélj magadról, magatokról, mióta szerettetek volna babát, dolgozol-e még? :)

3328. Nahóka
2010. máj. 26. 21:23
Sziasztok csajok!Múlt héten találtalak meg benneteket,és én bizony végig olvastam az egész fórumot!Ezek után remélem,hogy jöhetek!Nov 11-re vagyok kiírva,és az ÁEK(Máv)-ba szülök.Amúgy tök jó ez a fórum,legalább is engem teljesen lekötött,csak kár,hogy ilyen későn leltelek meg beneteket!Örülök nektek!!!
3327. vvicus
2010. máj. 26. 20:54
Nektek nem szokott rángani egy-egy izmotok? Mióta terhes vagyok, naponta többször ráng a jobb szemem felett egy kis izom vagy ideg, vagy nem tudom, mi. Tegnap este meg a vádlimban kezdett el rángatózni valami. Férjem szerint a kalcium-magnézium hiány, de szedek kalcium-magnéziumot, és sok tejet, tejterméket fogyasztok, mi többet tehetnék még ellene? Nagyon idegesítő.
3326. vvicus (válaszként erre: 3324. - Evid)
2010. máj. 26. 19:48
Én esküvő után, ami tavaly júliusban volt, már tudtam, hogy hamarosan majd szeretnénk babát. Aztán október végén beadattam magamnak a bárányhimlő elleni védőoltást, azt meg kellett ismételni nov. végén és utána 3 hónapot kellett várni, szóval tényleg csak február végén kezdhettünk volna el próbálkozni, de a március-április mellett döntöttünk sulis okból. Felviztem újra másoddiplomára, és januárra letudtam volna a vizsgákat. Na most vizsgaidőszak elején érkezik meg a babó...:-D Na de majd csak lesz valahogy. Úgysem lenne sok vizsgám, mert csomót el tudok majd fogadtatni a másik szakomról.
3325. vvicus (válaszként erre: 3322. - Evid)
2010. máj. 26. 19:44
Nekem nem tűnt úgy. :-) Különben mi meg nem szoktunk veszekedni, akkor is én kaptam fel rohadtul a vizet és túlspiláztam a dolgokat és olyat vágtam férjem fejéhez, amin nem is csodálom, hogy kiakadt így visszagondolva. Viszont akkorát 6 év alatt még sosem veszekedtünk, tényleg nem szoktunk, inkább kicsit összezörrenünk aztán azonnal tisztázzuk. De aznap még el is viharzottam itthonról, azt se tudta, hová mentem. Persze semmi komoly helyre, csak bevásárolni gyümölcsöt és zöldséget...:-D

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook