2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
Tény, hogy 13 évesen kezdtem el olvasni, de még mindig imádom, sógornőm meg már felnőtt fejjel állt neki és falta, ugyanúgy volt gimis ofőm, aki már közelebb van az 50hez. :-)
Szerintem kislányoknak nagyon ártalmas a Twilight, nem hiába van rajta a 16-os korhatár...
Sziasztok!
Én is írogattam egy darabog oda, de aztán rájöttem, hogy mások igazi fanatikusok benne, én meg nem vagyok az, így már nem is élveztem annyira. :-)
Számomra Edi nem álompasi, valszeg egyedül vagyok ezzel a világon, de nekem nem jönnek be az ilyen pasik, már csak a hidegség miatt sem. Nekem nem kell az, hogy mindent rám hagyjanak vagy éppen mindentől meg akarjanak óvni a kérdezésem nélkül.
Szia,
üdv itthon, aztán majd mesélj, milyen volt:)
Attól én is rosszul lettem!:)
Meg néhány fura ötlet nem nagyon jött be, ezt a gyereket nem kellett volna belekeverni, nem illik Edwardékhoz.
Azt hittem, eltévesztettem a topicot, épp most jövök a twilightosból...:)
Én a filmeket nem láttam, csak a könyveket olvastam, most tartok a negyediknél. Megkaptam szerencsére angolul, mert előtt csak rajongói fordításokat tudtam szerezni, egyszerűen borzalmasak... A mondatokat sem értettem. De eredetiben nagyon élvezem, bár ennek is ki lehetett volna hagyni a felét, mint a másik háromnak. Viszont nagyon jól kitalálta a nő Edwardot, tipikus álompasi! Természetesen csak a mesében létezik... És R.P. is nagyon bejön, mondjuk inkább csak mint vámpír, civilben nem olyan extra.
Sziasztok lányok! Újra itthon vagyunk. Képtelenség visszaolvasni, amit pár nap alatt termeltetek. :)
Remélem, mindenki jól van, és szépen növögetnek a pocakok! :) Nekem akkora már a hasam, hogy el sem hiszem! Remélem, más is így van ezzel. :D
Naplót majd holnap írok, ma már nincs hozzá energiám, és rakok fel képet.
Szép estét kívánok mindenkinek, és jó pocaknövesztést! ;)
A HP szerintem irodalmilag igényesebb is, meg összeszedettebb a koncepciója, mint a Twilight-é. Egyébként szerintem mindkét könyv egy újfajta írástechnika szülöttje: ez a nagyon vizuális, nagyon képekben, snittekben, filmesen gondolkodó stílust. Ahogy olvasod, megjelenik előtted minden kép, nem kell hozzá megerőltetni a fantáziád, olyan, mintha egy jó filmet néznél:)
Ugyanakkor a T. egy jóval "izgalmasabb" és érdekesebb témát feszeget ezzel a mindkettejük számára életidegen szerelemmel, a HP szerintem inkább a fiatalabb korosztálynak szól. Ettől függetlenül faltam mind a 7 kötetét, bár szerintem az rá is igaz, hogy az első 3-4 volt igazán jó...
A T-ban egyébként Bella egy könyves szenvedésén kívül az állandó olvadozása is megőrjített:) A Jacob-vonal is idegesített (főleg amikor a filmben kellett csodálni kidolgozott felsőtestét).
Na abbahagyom az elemzést :) Én most ifjúsági irodalmat olvasok, a kedvenc írómnak most nincs új magyar könyve, máshoz meg nincs hangulatom. Épp Lucy Maud Montgomery egyik regnyét, de nem köt le különösebben. Ha befejezem, találtam 1-2 Szabó Magdát:)
Az első hármat már én is olvastam, a következőket még nem vettem meg, de be van már tervezve, csak legutóbb más könyveket vettem inkább. :-)
Valóban jobb, mint az Alkonyat széria.
Igen, igazad van, mondjuk volt, hogy elcsodálkoztam, mi a fenéről olvastam 100 oldalt, mikor nem volt benne semmi extra. Ezt is csak Meyer tudja...leírni 200 oldalba, hogy szenved a Bella :D
Hát a HP az valóban király. A moziban tavaly pont a szülinapomon voltam rajta, nekem nagyon bejött. Az utolsó könyvet meg úgy olvastam ki, hogy szinte le sem tudtam tenni :)
Igen, az elsőnek szerintem is nagyon jó a hangulata filmben, a másodikban ez már nincs jelen. De nekem az a bajom vele, hogy alig történik benne valami, ez simán két kötetben is elfért volna.
De Harry Potter a király!!! :-DDDD
Na, jól szétoffoljuk a babás fórumot. :-)
Helló lányok:)
Én sajna még nem érzem a babát, de nem is reménykedem, hogy a 20. hét előtt érezni fogom. Viszont. Tegnap leguggoltam a kutyáimhoz reggeli után, és majdnem visszajött minden :( De nem az az émelygős hányinger volt, annál sokkal intenzívebb... Rájöttem, hogy azért, mert abban a testhelyzetben valaminek nem volt hely, és nyilván nem a baba, hanem inkább a gyomrom préselődött össze (aminek meg ugye a müzli nem örült...)
Twilightot én is olvastam, külön kis története van ennek a filmnek/könyvnek nálam :) Talán az egyetlen olyan, ahol a filmet előbb láttam, mint a könyvet, és talán a könyvet az első 20 oldal után le is tettem volna, ha nincs bennem a film hangulata :) Szerintem az eslő film nagyon jó lett, a második már csapnivaló, de az a baj, hogy ha elkezded, nem tudod abbahagyni... Könyvek szempontjából is az 1. a kedvenc, bár nyilván abban van a legtöbb érzelmi szál az akció helyett. Én nem olvastam a 4-et, de most rendeltük meg (természetesen a férjem is társ ebben a hóbortban, mint annyi mindenben:)), kíváncsi vagyok rá...
A film meg... hát én attól tartok kezd hűdeszexiezapattinsonfiú-ba átmenni, ha nem bella nyitogatja erotikusan az ajkait :) Ettől függetlenül megnézzük, elolvassuk, de még mindig az 1. a kedvencünk.
Jaj, lányok, olyan hányingerem van, mint az elején..
Ma csak két szendvicset, joghurtot és kinder maxi kinget ettem, éhes vagyok, de nem tudom mit egyek és fözni ma sem bírok.
Én a bal petefészkemnél érzek vmit, nem tudom ez mi lehet, olyan gyenge fájdalomszerü.
Az orrom nekem is folyamatosan be van dugulva, de nem zavar.
ja, reklámmal együzt három óra.
Te már érzed a babát? és mit pontosan?