2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
Szia MAN-ci!
Van egy oldal,az Anyuci.hu ott regisztrálj be és ki választod amelyik tetszik.
Bumbusanya, jó Balcsit, szép időt :)
MANci, Szilvia - üdv ismét :)
Én a 19. hét elején vagyok, de még nem érzek semmit, és szintén mellső fali a placentám, szóval akkor lehet, azért. Igyekszem nem aggódni, és még csak 2 hét múlva megyek dokihoz.
Lányok elköszönök, mert lassan indulunk le Balcsira!
Mindenki vigyázon mgára és a babára!!!
Jó hétvégét!
U.I: Én sem takargatom a pocakom, sőt.. direkt nagyon paszentos ruhákat hordok :) büszke vagyok a pocaklakómra...
Bár tegnap nagyon megbámultak az egyik hipermarketbe... Szerintem nem tudták eldönteni, hogy azért van pocakom, mert még nem fogytam le szülés után... De a bokáimat elnézve ez nem lehet... Viszont Bumbuska még olyan kicsike, hogy fura, hogy jön a ksitesó :)
Sziasztok!
Jó régen írtam nektek szeretnék sűrűbben jönni most már persze ha munkám meg az energiám engedi.
Én november 11-re vagyok kiírva és úgy néz ki fiam lesz megint csak. A héten voltam aminocentézisen annak várom nagyon az eredményét, de csak 4 hét múlva lesz meg. 18 hetes vagyok én is, de én már érzem, hogy rugdos. Valaki nem fog szülni a Péterffybe? Ti milyen babakocsit vesztek majd?
Üdv Márti
Sziasztok!
Nagyon rég írtam a fórumra,de sokat olvaslak titeket.Lányok mit éreztek akinek már megmozdult a baba?Én 18hetes vagyok,de semmit nem érzek.Szerdán voltam dokihoz,ő azt mondta,hogy minden rendben van.A védőnő annyit mondott,hogy talán azért nem érzem mert a placenta mellső falon van.4 hét múlva kell vissza menni,remélem akkorára megmozdul.
hajnali négyig? atyaég! én örülök, ha 2-ig bírni fogom :)
de aztán jövő héten szabadság! már alig várom...úgyhogy most egy bő hétig nem leszek.
vigyázzatok Magatokra, a babákra no, meg a Papákra :)
ezt én is megfigyeltem már, hogy amikor 1-2 napig húzódik a hasam, utána nő is valamennyit. nekem most már eléggé látszik, úgy örülök! eszem ágában nincs takargatni :)
az éjszakázást még én se bírom, pedig jó lenne. holnap mi is megyünk esküvőre, és ki tudja mikor mulathatok egy jót legközelebb a férjemmel.
Én is nagyon fáradékony vagyok, ma is pihiztem egy körül.
Nekem meg összement a pocakom vagy 2.5 centit, még szerencse, hogy előtte napon néztük, hogy minden rendben van Babócával. De már kezd visszanőni. :-)
Sziasztok,
csajok az utóbbi három napban akkorát nőtt a pocakom, hogy csak lesek :) Direkt reggel néztem, mikor még nem is reggeliztem, és akkora lett, mint mikor máskor jól bekajálok :) Gondolom akkor nincs semmi gond, ha növekszik.
Mostanság jobban fájdogált a hasam, mint előtte, lehet ez is annak tudható be, hogy hirtelen "nőttem".
Állitolag ennek aktiv időszaknak kéne lennie, amikor a kismama már nem fáradt, de még a hasa nem gátolja...hát, én lehet tunya vagyok, de nem birok úgy, mint előtte. Hétvégén lagziban voltunk, azért nem mondhatom, hogy nem táncoltam sokat, de most sokszor csak olyan "nyugdijas formán" roptuk :)
Érdekes. És mikor mondtátok el neki, hogy jön a tesó? Bár gondolom, nagyon nem fogja fel, keresztlányom 2 hét múlva tölti be a 3-at, és mondtam neki, hogy kicsibaba van a pocakomban, erre annyit mondott, hogy megnézheti? :-)
A családban az összes gyerek az ovi előtt "hülyült" meg, ilyenkor engem ritkábban is láttak. :-/
Egyszer már belinkeltem régebben, de itt van még egyszer:
Itt ki lehet számolni, mi a legjobb időpont.
Gyereke válogatja, 2 éves kor körül kezdődik inkább a dackorszak. Ha kisebb a korkülönbség, akkor is előbb-utóbb 3 éves lesz a nagyobb, mennyivel jobb, ha akkor jön rá a hiszti, mikor mondjuk a kisebb már egy éves? Inkább csak nehezebb. Úgyhogy ezen aztán abszolút nem múlik semmi.
Szerintem sokkal fontosabb, hogy ne két gyereket kelljen ellátni meg kettő után rohangálni, hanem a nagyobbat egyedül lehessen már néha hagyni.
Épp ma olvastam, hogy nagyon kell hűteni magunkat, mert nagyon nagy kárt okozhat a babában a hőség, és nagy az esélye a kiszáradásra és a magzatvízet is befolyásolja. Vízpartot nem ajánlanak, max vizet s lubickolást, inkább langyos mint meleg vizet, és tisztát. Sok azaz 3 liter vizet fogyasztani naponta, vizes törölközőt a nyakba.
Vigyázni kell nagyon.
Én csak úgy értettem, hogy a teljes vérkép általában jóval részletesebb, mint amit terhesgondozáson csinálnak. Persze nyilván nincs is szükség annyi adatra. Pl. én kíváncsi lettem volna, mekkorák a trombijaim (MPV), ezt pl. nem nézték és sok más egyebet sem.
De ha vércukor is van, akkor tényleg lehet, hogy éhgyomorra kell menni. Nálunk azt csak terhelésesnél nézték.
Szia!
Mi tegnap egész nap Bp-en voltunk, ráadásul kocsival+gyalog is! Sztem engem jobban megviselt, mint a babát....
Lányok! Én úgy félek ettől a melegtől! Megyünk holnap Balcsira. Egyik barátunk hívott meg minket, de kérdőjelek vannak bennem. Nem akarom kitenni a babát ennek a hőségnek, a partra meg biztos, hogy nem fogok lemenni, max este, ha már nincs az a kuka meleg.
Szerintetek mennyire viseli meg a babát, ha esetleg hosszabb ideig a melegen vagyunk? Na nem a napon, ez ki van zárva, csak a meleg miatt...
múltkor találtam a neten egy táblázatot, amiben benne van, hogy mikor a legjobb menni, de persze most nincs meg :( ha megtaláltam elküldöm priviben, nehogy nekem reklámozásnak vegyék :)
egyébként nekünk ez a genetikai ez 3D-ben volt, és mindent teljesen lehetett látni, a kis pofiját is. szóval szerintem innentől kezdve bármikor nyugodtan!
egyébként én ajánlom azt, ahol mi voltunk, 6ezer forint volt a genetikai, képet is adtak. a dvd-ért külön kell fizetni, de azt mi nem kértünk. ha gondolod megadom az elérhetőséget. a szonográfus nagyon kedves ember, és biztos lehetsz benne, hogy addig nézi, amíg meg nem látja kukis vagy punás.