2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
Örülök, hogy minden rendben veletek :) én holnap megyek az AFP-ért és nem mondom, hogy nem izgulok, hogy rendben legyen :)
Pedig pontosan tudom, hogy úgy lesz, mivel a down-szűrés már a 12. héten jó lett, a nyitott gerinc elkerülése érdekében meg szedtem vitaminokat. Nemcsak a terhesség kezdetétől, de már előtte fél évvel is...
Hát mi az én számolásom szerint havi 100-tól, a férjemé szerint havi 60-70-től esünk el, ha táppénzre megyek.
Na nem azért, mert olyan magas a fizum (mert ugye a táppénz a fizu 60 százaléka), hanem mert ekho-s vagyok tehát havonta 131 000 forint a normál bejelentett pénzem, azután adózom úgy, mint bárki más, és ami fölötte van, abból egységesen 15 százalékot. Ez jó, mert kevesebbet adót fizetünk, de ilyenkor nem annyira... Egyébként választásunk nem volt, régen a sajtóban dolgozók kényszervállalkozók voltak, már ez a félig-meddig bejelentett állapot is sokkal több a semminél.
Egyébként 4 éve hozták ezt be, akkor legalizáltak minket. Addig egy kiadónak se nagyon volt érdeke. Ránk meg nem vonatkozott a munka törvénykönyve, hiszen vállalkozók voltunk, nem nagyon volt az évi szabadság szabályozva (mindenki elment nyáron 1 hetet, azt annyi), táppénz és gyes/gyed annyi után járt, amennyit magad után fizettél (és nyilván a minél magasabb pénz miatt mindenki minimálbérre volt bejelentve).
Sziasztok!
Megvolt az UH. Előtte elmentem a terhesgondozóba a leleteimért, szerencsére az összes megvolt már, az AFP is. Így meg tudtam kérdezni a dokit, hogy jó -e, mert egy rohadt sort sem írtak rá meg referenciaértéket sem. Azt mondták, teljesen jó. Itthon azért utánanéztem és tényleg.
A kislánnyal minden oké, keresztben feküdt éppen, remélem, majd időben befordul rendesen. A méretei korának megfelelőek.
Egyetlen dolog nem volt jó, hogy nagyon lent van a lepény, közel a méhszájhoz. Hat hét múlva vissza kell emiatt mennem kontrollra. Megkérdeztem, ennek milyen következménye lehet. Vérzés, görcsök, stb... De nem fekszik rá a méhszájra, csak közel van hozzá, és azt mondta a doki, nagy valószínűséggel ez egy jó irányú folyamat lesz, és ahogy nő a baba, majd feljebb megy a lepény, de azért ellenőrizni kell.
Nálunk most a fizu késik, meg az étkeztetési jegyek már nagyon régóta. Párom azt mondta, hogy ha jövő hónapban is igy lesz, irassam ki magam...Az meg a másik, hogy amúgy is rettenetesen alul vagyok fizetve, szóval... :S
Kolléganődre visszatérve, én is pont azt várnám, hogy ő álljon mellettem, ha már szegény úgy járt, ahogy :(
Na igen, ezek azok a dolgok, amelyek folyamatosan újabb és újabb szegeket vernek a munkám koporsójába...
Mit mondjak, nem hiszem, hogy sokáig húzom már...
Köszi a bíztatást :) Őszintén szólva nálunk itt eléggé speciális a helyzet... Valójában van egy lány, aki ezeket a dolgokat figyelni szokta, és ő szokott sokszor szólni is értük (a fogászati cucc után is tőle kaptam). Na ő 2-3 éve elveszítette a babáját 8 hónaposan. Hozzá kell tenni, hogy végig dolgozott, és az akkori főnökei ugyanúgy munkába fogták mint előtte - tehát helyszínekre járt, témákat kellett ajánlania, stb... Vizesedett ő is erősen, meg magas is volt a vérnyomása. Egyszer egy lakástűz áldozataihoz kellett felmennie a 9-re. Nem volt lift a tűz miatt, és augusztusi forróság volt. Akkor volt 8 hónapos terhes, és másnap nem mozdult meg a babája...
Szóval ilyen előzményekkel nem igazán tudom, hogy hogy áll a terhességhez... Az biztos, hogy amikor arról volt szó, hogy nem megyek helyszínre, akkor felhorkant...
Jaj, nagyon megértelek. Most panaszkodtam ki magam a decemberi fórumban, hogy nekem meg ballagásra kell mennem szombaton, de akkorra már 36 fokot mondanak, és én is vizesedek (még annyira nem, de nekem is volt már, hogy a gyűrűk nem jöttek le), nyugalmi helyzetben 100-as pulzussal rendelkezem, most mértem a vérnyomásom, 152/90, a védőnő már a 137-et is sokallta. És bizony tudom jól, hogy a meleg csak még feljebb viszi a vérnyomásom és pulzusom is, na ha állni is kell majd, az lesz aztán a tuti. És nem nagyon szeretek én sem panaszkodni, hiszen annyi nő bírja a strapát akár gyárakban is, vagy anyukám építkezésnél hordta a maltert vödörszámra (persze mondja is, hogy most megvan a következménye), én meg egy egyszerű ballagáson állás miatt hisztizzek? Bár, szerintem nem hiszti, de úgy vélem, mások annak veszik...
Szóval megértelek és nagyon sajnálom, hogy nem tudod feltenni a lábad!
Amúgy én mindig is együttéreztem a kismamikkal, mindig átadtam a helyem, ha valaki rosszul volt a krumplisali miatt, amit ettem, hát kimentem, meg ilyenek. De sokan csak akkor képesek felfogni, mennyire megváltoznak a nők ilyenkor, ha maguk is benne vannak.
Sziasztok!
Drukkolok a genetikai uh-soknak, én is megyek mostanában :)
Viszont most más problémám akadt...
Irtó szarul érzem magam, fizikailag és lelkileg egyaránt. Ebben a dögmelegben feldagadt kezem-lábam, a gyűrűimet nem tudom levenni az ujjamról...
Nemrég értem be, a lábtartónak használt székemen persze ülnek, nyilván fontosabb egy ember, mint a lábam... És ha szólok, akkor meg az van, hogy mit kényeskedem, meg nehogymár ennyire rosszul érezzem magam, hiszen annyira az elején járok még... és biztos csak sajnáltatni akarom magam. És sajnos nem, nem az én képzelődésem, ugyanez volt, amikor bejöttem dolgozni a fogimplantátumom betétele után. A szám még sebes volt annyira szétfeszítették, és az orvos azt mondta egész nap jegeljem. Kellett is a jég, mert amint az érzéstelenítő elmúlt, eléggé fájt is. Délután már megkaptam, hogy csak azért jegelem magam, hogy sajnáltassam, és nem lehet ez az egész olyan komoly, ha itt vagyok...
Na mindegy, lehet ma érzékenyebb vagyok lelkileg egy kicsit, és erre rátesz a fizikai diszkomfortérzet... A lábaim például annyira feszülnek, hogy úgy érzem bármelyik pillanatban szétrobbanhatnak... és itt kell ülnöm este 7-ig... Plusz utolért engem is az erősebb folyás, a meleg áldásos hatásával összeadva... háááát... nem vágyom másra, csak egy nagy zuhanyra.
Na mindegy, bizonyára csak egy hisztis pina vagyok, hiszen annyian dolgoznak a terhesség végéig... én meg már legszívesebben most kidőlnék :(
Sziasztok kismamik!
Megy mindenkinek a drukkkk alig várom,hogy délután legyen ás talán mindenki megtudja majd,hogy mit rejt a pocakja(vvicus, kobeni)
Megy a drukk!
Meg Egyptnek is :)
jó reggelt,
most megyek genetikai uh-ra, drukkoljatok, hogy megmutassa a lába közét!
Sziasztok!
Szüléstől én sem félek (még:-D), pedig nem ismerem.
De jó neked, hogy már holnap túlesel a genetikain. Drukkolok, na de hát úgyis tudjuk, hogy minden rendben van! ;-)
Én ma megyek dokihoz délután.
Jó reggelt lányok!
Hu, ezek a férfiak tudnak ám bókolni :)
Én meg azzal kergetem őrületbe a Zuramat, hogy pl. tegnap is mondja nekem, hogy "végre már nem vagy olyan gebe", erre én: " akkor mkost kövér vagyok?" :)))
Tipikus nő ;)
A szüléstől én sem félek.. érdekes módon...
Pedig hajaj.. Azért megszenvedtém én Bumbussal! Oxitoccinal, bum, máris 2 perces fájások, reggel 7-től este6-ig... De valahoyg csak túl éltem :)
Ha gondoljátok el is tudjátok olvasni a történetünket, ha jól emlékszem "egy Bumbus születése" néven van fent ( akkor még Voltaire néven voltam)
Sziasztok!!
Én is egyfolytában álmos vagyok, mondjuk Barnitól sokszor nem tudok éjszaka aludni, mert mindig átmászkál, és ha nem jól alszik, rugdal, meg amúgy is már ezer éve nem aludtam egy jót, lehet, hogy már kezelni kéne az alvászavaromat, de nem érek rá ilyenre.
Annyira jó, hogy ez a második terhességem, sokkal kevesebb görcs meg idegeskedés van most, mint az elsőnél. Mondjuk az az igazi csodavárás meg inkább csak annál élhető át, most azért már nem olyan újdonság semmi sem.
A szüléstől sem félek egyáltalán, én úgy vagyok vele, hogy attól szoktam nagyon tartani, amit még nem éltem át, és nem tudom, milyen. De a szülést már ismerem.:) Egyébként sokkal könnyebb úgy végigcsinálni, ha nem magadra koncentrálsz, hanem végig a babára gondolsz. Tehát nem te vagy az érdekes, hanem ő.
Holnap megyek 18 hetes UH-ra, gondoljatok rám!
Nagyon édes a férjed! :) Én ilyenkor úgy imádom a párom. Nekem nemrég ilyet mondott, amikor álltam a tükör előtt, és mondtam, hogy: aajjhh, már olyan vagyok, mint egy bálna! Erre ő: lehet, hogy bálna vagy, de olyan kecses bálna! :)
Kecses bálna(???) :)Imádom, mert tudom, hogy bóknak szánja!
Biztos túléljük:) Én annyira nem aggódom, persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy teljesen nyugodt vagyok, de tudom, hogy minden rendben van a babámmal:)
Jól hangzik amit főztél, biztos finom volt! Főleg a saláta, most nagyon rá vagyok kattanva a salikra.
Hát, a bókra nem tudok mit mondani, érdekes:S