2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
ez csak egy a sok közül ha nem hiszel nekem de scennelhetek orvosi könyvet is....
Nálunk idén alig jelentkeztek egyetemre. Unokatesóim azért nem kaptak állást mint szakképzetlen munkások, mert egyetemük volt és akkor többet kellene fizessenek a cégek. ezért jobban megéri nekik olyanokat alkalmazni akik csak 12 osztályt vagy kevesebbet jártak, mint olyat aki egyetemet. Szegények éveket ültek otthon munkanélküliként.
Nekem jó a tanügy. Bár a délutánjaimat és minden gondolatomat lefoglalja, de időből csak 4-5 órát naponta. Igen baba-barát munkának tűnik. Csak az idegeimet kímélné. De mivel így 2 év tapasztalattal már tudok fegyelmet tartani, lehet ez sem lesz akkora gond mint tavaly gondoltam.
Látom, hasonló a problémánk. Nekem azért fontos, hogy legyen valamilyen piacképes szakmám, mert a jelenlegi diplomámmal nem tudok elhelyezkedni. Márpedig arra is gondolni kell, ahogy Te is írtad, hogy mi lesz, amikor vége a gyesnek. Valamiből élni is kell, nem hagyhatom az egész család eltartását a férjemre. Főleg, hogy azért nem akarok lemondani a nagy családról, mert mondjuk én nem tudok elhelyezkedni dolgozni.
Két hetente pár óra nem a világ vége, a másik fele, hogy a környezetemben minden anyuka örül is ennyi időnek, amit magára "költhet". Nem attól jó anyuka, vagy rossz anyuka valaki, hogy néhanapján szeretne elszabadulni az otthoni teendőktől pár órára.
Természetesen mindenki magának látja az életét és a mindennapjait. én is az enyémet. az én szakmám is olyan hogy minden nap dolgozunk és nincsenek ünnepek. Drága jó egészségügyünk....
De van 2 diplomám és mégis azt is meg kell csinálnom amit egy 8 általánossal rendelkezőnek, azt amit más nem szívesen csinál(pelenkázás, etetés,tetűírtás bármi amit egy kórházban elképzelhetsz). Az hogy ranglétrán feljebb jussak úgy sem lehetséges, telített a páya szeretem amit csinálok mégha nehéz is. ehez nekem épp elég ami van, az időmet a kicsikémre akarom fordítani. Lesz még elég éjszakás műszak amikor hiányol majd engem....
Nekem sokak által irigyelt presztízsszakmám van, viszonylag jó fizetéssel. Csak épp bekebelezi egészben az embert. Sajnos már most, mielőtt a kisnyúl megszületne, gondolnom kell arra, hogy vajon mi lesz 2-3-4-5-10 év múlva... Visszamehetek persze a munkahelyemre - na akkor tuti nem lesz időm a gyerekre. Idő? Ugyan! Még az ünnepeket se tölthetem a családommal, mert mi karácsonykor, húsvétkor, mindenkor dolgozunk!
Én nem úri passzióból szeretnék tanulni, hanem azért, mert a munkarendem miatt kutyaszorítóban érzem magam, és tudom, hogy emellett az állás mellett még egy kapcsolatot is nehéz üzemeltetni, nemhogy egy (esetleg több) gyereket nevelni! Kiutat keresnék, lehetőleg olyat, ami ugyanígy a kedvemre való, és szeretem, mint a mostani munkámat. Ezért akarok tanulni, mert szerintem másként nem megy...
Bowris!
Köszönöm, megkaptam az e-mailt!:)
ez az meg nem éri meg mert nem lesz mégegyszer pici, nem lehet az elvesztegetett idő pótolni.
na meg így is van már elég papírom amivel még ki sem tudom törölni, mert kemény fedeles(bocs)
olvasom itt mai napot sok téma felvetődött.
jó dolog lehet tanulni de én nem szeretném az időmert arra áldozni mikor itt lehetek a kicskémmel. egy suli sem ér nekem annyit mint a picúr.
Elhiszem, hogy tudod miről van szó. Csak nekem ez az egy is rossz, mert érzem,mert nem vagyok hozzászokva. Zúg a fülem és nehezebben kapok levegőt. Nincs ma kedvem pihenni. Takarítok. Majd kipihenem magam a vacsorán. Csak a tortát készítem én, amugy pizza lesz. Tehát már azzal nincs gondom. Egy kis pórszívózás nem árthat.
Azon gondolkodom, hogy nem azért van vérnyomásom, mert szorít a melltartó :D Mióta levettem kutyabajom.
Hát nekem pont, hogy a mozgástól nagyon felmegy, ha nem pihenek, akkor elszáll, úgyhogy most már kizárólag feküdnöm szabad. A sok folyadék viszont valóban kell!
Amúgy meg egy magas eredménytől nem kell pánikolni, nekem középsúlyos toxémiám van, vasárnap estétől hétfőn délig 145/115 volt, de mivel nem tartósan, ezért a kórházban azt mondták, ne foglalkozzak ezzel, pihenjek, és ha tartósan 140 vagy 100 felett marad, akkor telefonáljak, hogy gond van. Az, hogy valaki stresszel rajta, nem segít.
Tudom, miről beszélek.
Esetleg valami ontettel?
Tedd egy kis idore melegvizbe es akkor talan konnyebben kijon.
kobeninek igaza van
neked most pihizni kell, mindenki meg fogja érteni