2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
én most nem, köszönöm. most éppen az akkoravagyokmintegyház korszakomat élem :(
Hát? Szomorúan sütöd? Mi a baj? Palacsinta nem kő'.
Csak észreveszed... ha egyéb nem, majd ha ott lesz bugyidban:)
Sziasztok Lányok:)
Kértek egy kis palacsintát?:))) Most sütöm, igaz nem ilyen vígan:S
:))) szép kis történet...remélem nálam (is) simán megy majd minden. Félek nem veszem majd észre...tudom ez hülyeség, biztos lehet tudni mikor jött el az idő.
Jaj, nem, végül szépen beindultak a fájások úgy éjfél körül, de nem nagyon sűrűsödtek. Másnap amúgy is mennem kellett volna NST-re, így dél körül bementünk a kórházba. Pont összefutottunk a dokimmal, mondtam neki, hogy szerintem vajúdok. Azt mondja, nem létezik, 12 óra alatt már rég megszültem volna... De azért megvizsgál. Aztán azt mondta, igazam volt, ebből ma baba lesz. Burkot repesztett, onnantól aztán sűrűsödtek rendesen a fájások, és 4 óra alatt megszületett Barni. Ha nem megyek be, ki tudja, meddig vajúdtam volna.
Szupper :)) én híztam eddig 7-8 kg-ot de nem látni hova ment..talán egy kevés a csípőmre meg talán a fenekemre de nagyon krtikusan nézem magam. Szóval sztem nem vészes.
Neked szokott szívhangot nézni? Nekem mindig meghallgatja igaz nem a védőnő hanem a dokim.
Megnézte ma a méhszájam a gyerek meg jól belerúgott kétszer is :))) duplán volt kellemes
ez tök jó! rendes a védőnőd.
sziasztok hazaértem!
Nem bántott a védőnő hanem megdícsért, hogy hiába híztam az csak pocira ment, mert hogy minden rendben van. 1 hó múlva megyek újra.
én is 5 napot húztam rá Zitával. Az az 5 nap volt a legrosszabb/leghosszabb.Azonban azt mégsem akartam, hogy megindítsák a szülést, pedig már elő voltam jegyezve. Úgy akartam, hogy Zita döntse el mikor akar jönni. Ha nem muszáj, most sem fogom hagyni.
És végül hogyan történt? Bementél hogy akkor csinájanak valamit?
unokatesóm 36 évesen szülte első és utolsó babáját 10 napot késett már ki volt teljesen de aztán megszületett 4kg 70 dkg. Durva....de még csak be sem repedt meg semmi gátmetszés hihetetlen. Aztán a másik unokatesómnál egy hónappal hamarabb jött. Barátainknál is egy hónappal hamarabb toccs elfojt a magzatvíz. Én nem örülnék a túlhordásnak de még messze vagyok attól :)
igen, én is tartok attól, hogy az utolsó napok nagyon nehezen fognak telni. én nem szeretném egy nappal sem túlhordani, de ezt nem én fogom eldönteni :)
Akinek pár nappal előbb jön, annak sokkal jobb. Barni 4 napot ráhúzott, már azt hittem, meg se születik... Minden nap úgy keltem fel, hogy na, hátha ma... Aztán semmi. Ráadásul nem voltak se jóslófájásaim, se görcseim, szóval semmi.
pfúúú tényleg ebbe még bele sem gondoltam...
A leghosszabbak az utolsó napok szülés előtt...:) Nekem hónapoknak tűntek.
Azért sok még ez a három hónap...vagy gyorsan elmegy..mi a tapasztalat?
Igen mindent meg fogok tőle kérdezni. Viszek majd valami papírt amire felírok minden kérdést mert ilyenkor a férjemmel mindent elfelejtünk.
Én csak azt tudom, hogy nálunk hogy mennek a dolgok és mi a szokás. Legegyszerűbb, ha a dokit vagy a szülésznőt megkérdezed erről, hogy mondják el, hogy zajlik a dolog, mert valószínűlg mindenhol kicsit más.
:))) a filmekeben is a szülésznők nézik a tágulást :))))
mert nagyon hasznosak számomra
Okkés meghajlok a tapasztaltabb ember véleménye elott mert nekem lövésem sincs. Igazán még nem izgat annyira a dolog mert még messze van. DE KÖSZI HOGY MEGOSZTOD A TAPASZTALATAIDAT
a szent imrében a tágulást nem a dokik ellenőrzik :) ott valóban csak a kitolásnál vannak jelen. ez is, mint sok minden más úgy látszik kórházfüggő :)
Ez nem akarás kérdése, nálunk ez így működik, és szerintem a többi kórházban is. Logikus, hogy először meg kell vizsgálniukk, hogy lássák, minden oké -e, nem kell -e valami sürgős beavatkozás, és tényleg szülni fogsz -e. Vannak,a kiket hazaküldenek, nem is vesznek még fel. A szülésznő nem orvos, nem vizsgálgathat.
Én meg a tapasztalatomat írtam le.:)
Én többet láttam a dokimat, mint a szülésznőt. Igazából ha a férjed ott van, akkor az idő 80%-ában abszolút semmi szükség senki másra. Minek, hogy ott álljanak feletted? Vajúdni úgyis egyedül tudsz csak. Illetve a férjem tartott meg masszírozta a hátam, stb... Aztán a dokim rohangált bizonyos időközönként, hogy ellenőrizze a tágulást meg hasonlókat. És a kitolás az, amikor ott kell lennie az orvosnak.
de nekem a saját dokim kell nem az ügyeletes. Azt mondta ma az orovosom mire beérek addigra már ott lesz a szülésznő és majd ha kell akkor jön Ő is. Én nem akarom csak ha nagyon muszáj hgy más orvos vizsgálgasson.
További ajánlott fórumok: