2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
Máskor is volt már kis "hu"zás vigyor közben, de kacaj még nem. én is meglepődtem.
vigyor közben nálunk is kopés a szeme:)
amúgy nálunk sokx csak a szája egyik felét huzza először mosolyra. férjem azt mondta, hogy én mosolygok így. végre valami, amit tőlem örökölt:)
En ugy vagyok vele, hogy ha nem bombol egesz ejjel, hanem akar 3 orankent kelne is meg lennek elegedve. Az igazsag, hogy jo alvo vagyok, ha felkele hamar visszaalszom ezert nem okoz gondot az ejjeli felkeles.
Tegnap F. beajult fel 8 kor, 9 kor szoptattam de ugy, hogy meg sem ebredt szerintem ra, es utana aludt 4 ig, majd 7 ig majd fel 10ig. Most a forgos eneklos jatekat nezi, de mar sir, megunta.
Mi is gondolkodtunk azon, hogy kihuzzuk az estét, de én mindig koránfekvő voltam, így nekem kényelmesebb, hogy korán elalszik Tökmag és vmikor éjjel ébredünk 1x.
Egyszer fordult elő, hogy 11kor aludt el, akkor 5kor ébredt.
sziasztok,jó reggelt! Jól elszaladtatok az időben :)
Már iskolába,meg egyetemre járnak a babák :DD
Mi tápszerezünk,ezért végig alusszuk az éjjelt.Fél 12 felé eszik utoljára,utána meg reggel 7-8- ig kibírja kajcsi nélkül.Nappal viszont alig alszik.
Sziasztok jó reggelt.
Nektek átalussza az éjszakát a babátok? Mert nekem nem.
Elalszik fél tízkor éjfélkor kicsit morog aztán negyed kettőkor eszik kb 130 grammot majd kb öt körül újra. Nappal többet alszik összesen mint három óra. kb 4.5 öt elszórtan.
Okés ez? Nálatok hogy megy?
sziasztok jó reggelt mindenkinek!
Te még nem voltál itt valamikor szeptember táján de tervezgettük(persze nem teljesen komolyan) hogy elmegyünk babalátogatóba mindenkihez :-)Aztán ebből nem lett semmi, de egy ilyen babazsúrban benne lennék én is. Mi panelben lakunk de lehet jönni ide is. Mi is tervezgettük már a sulit Levi manónak, de főleg azért, mert itt nagyon sok "multikulturális" osztály van és azt inkább hanyagolnánk. Lehet ezért lesz egyházi suli belőle, de addig még nagyon sok idő van.
Az általános sulik azért nagyrészt Pesten sincsenek messze, ha egy gyerek a körzeti suliba jár.
Itt Gödöllőn is szeretik a gyerekeket messzebbi oviba, suliba íratni, mert az jobb. Persze, ehhez kell egy olyan munkahely, ami mellett jól lehet hurcibálni a gyereket. Meg lehetőleg külön kocsi anyának és apának is.
Aki beszél nyelvet, ki tud jutni külföldre ösztöndíjjal tanulni, ha igazán akar. Nagyon sok a lehetőség, és azok, akik igazán akarják, meg is találják a módját. Én is mindig készültem, hogy megyek, aztán azért nem mentem, mert képtelen voltam elválni a pasimtól. Aki most a férjem. Azóta két heteket voltunk távol egymástól folyamatosan, és nagyon nehéznek éreztük mindketten. El sem tudom képzelni, hogy bírtam volna ki hónapokat. De nem tettem le a külföldön élésről, csak most már családdal mennék. Persze ehhez az kell, hogy a férjem találjon valami jó állást a szakmájában külföldön. Meg még néhány dolog hiányzik, hogy összejöjjön. De lemondani nem akarok róla.
Amikor én gyerek voltam, mehettünk volna Németországba, csak apám nem akart. Pedig olyan jó lett volna.
Azért fura, hogy a virtuális világban keresünk, találunk barátokat. És hogy mennyire egyformán állunk ezen a téren.
Meg az is fura, hogy milyen kicsi Magyarország, de mégis mekkora távolságok vannak benne.
Egyik barátnőm talán az nlc-n forumozik és éppen tavasszal volt babapartija.
Egyszer mi is tarthatnánk ilyet. Pl. ha már rohangálnak a csemeték. Ha valami véletlen folytán még akkor is itt lakunk, én bevállalom :)
Van kertünk, bár nem nagy (250nm) és ott el lehet szaladgálni.
Ha meg nem lakunk már itt, akkor meg keresünk vmi jó helyet.
Tényleg, Amine-vel mi van. Nem láttam pár napja. Remélem, minden oké.
Jó reggelt!
Hát, jó sokat termeltetek az éjjel. És hogy már a giminél, egyetemnél járunk?! :)))
Mi pont azért akarunk beköltözni bpre, hogy suli szempontjából a legjobbat választhassuk és ne kelljen Tökmagot hurcolászni. Persze, az elején kell majd, de szerintem sokat számít, hogy nem fél6kor kell majd kelnie, hanem fél7kor és nem 5re ér haza, hanem 3ra.
Egy vidéki nagyváros ebből a szempontból sokkal jobb. Ott is vannak nagyon jó sulik és hát a távolság sokkal kisebb. Mi pl. kb 5 percre laktunk az áltsulitól. Na, ilyen bpn nincs. Vagy legalábbis szerintem nagyon ritka.
ha a gyerek tehetséges, én mindenképp az erős gimi pártján vagyok - ott ugyanúgy fog inni meg még ki tudja mi lesz akkor a divat, de mivel általában tudatos szülők gyerekeivel lesz körülvéve, kisebb az esélye, hogy nagyon brutál dolgokba keveredjen. a koleszról nem tudok nyilatkozni, én sose voltam (mondjuk táborban is csak egyszer, mert anyám tanárként egész nyáron itthon volt), utólag azt bánom, hogy legalább az egyetemi évek alatt nem volt részem benne.
amit mindenképp szeretnék, és remélem az anyagi feltételeit is meg tudjuk teremteni: hogy fiatal felnőttként, valamikor az egyetemi évei alatt töltsön el legalább fél évet külföldön, önállóság, más kultúra megismerése és persze nyelvtanulás végett :)
Annával az első idő nagyon nehéz volt, mert nem voltak barátaim errefelé, és főleg nem babásak. Ha kicsit megnőnek, jó lesz az idő, visszük majd őket többet sétálni, meg játszótérre, játszóházba, tök jó barátságok születhetnek. Az én egyik legjobb barátnőm itt lakott végig, az Annával majdnem egyidős kisfiával, tőlünk 200 méterre, de csak egy éve ismertük meg egymást a játszóházban. Most ő is kistesót vár, és ez olyan jó, hogy együtt babázunk majd (a két és fél éveseink már olyan nagyok, hogy nem is törődnek velünk, csak egymással).
Egyébként anno két éve nekem is csak virtuális barátaim voltak, plusz anyám. A barátaimnak nincs még gyereke, jól el is tűntek, ahogy nekem lett.
:-)
Csak visszatértem. Ez már függőség...
Indíts egy titkos naplót!
Én is oda írom a konfliktusokat, nehogy elolvassa...:P