Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 márciusra/áprilisra várt pocaklakók fórum

2010 márciusra/áprilisra várt pocaklakók (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
88. *Agnese* (válaszként erre: 87. - Bernkie)
2009. júl. 31. 19:11
Szia! akkor neked dupla gratula jár! :-D :-D
2009. júl. 31. 19:09

Sziasztok!

Most találtam meg én is ezt a topikot!!Nekem 2 kis lakó van a pocakomban és 2010.márc.21-re vagyok kiírva szülni:)))Remélem,hogy engem is befogadtok!!

Puszi:Berni

86. *Agnese* (válaszként erre: 84. - Magil)
2009. júl. 31. 19:04
Üdv! És óriási gratula! :-)
2009. júl. 31. 14:21

szia,

üdvözlünk :)

84. Magil
2009. júl. 31. 11:31
Sziasztok! Most találtam rá erre a fórumra, és úgy tűnik, én is közétek tartozom :) Két hete lett pozitív a tesztem, azóta sem jött meg, mondjuk fájdogál, feszül a hasam, de ahogy olvasgattam, másoknak is van ilyen, és egyébként is, amíg nincs vér, nincs baj :) Még nem voltam orvosnál, jövő szerdára van időpontunk, számolom vissza a napokat, úgy szeretném már hallani, hogy minden rendben van! Nekünk első babánk lesz, tavaly augusztusban volt az esküvőnk, márciusban költöztünk a saját lakásunkba, és ha minden jól megy, jövő márciusban már hárman leszünk :) Remélem, befogadtok :)
2009. júl. 31. 07:22
Mégegyszer köszönöm mindnekinek a megnyugtató sorokat. A tegnapi egész napos pihi nagyon jót tett. Azt hiszem ilyet máskor is beiktatok. Így, hogy már az elejétől táppénzen lehetek, kicsit könnyebben oldom ezt meg, mint aki végig dolgozza a babavárást. :)
82. *Agnese* (válaszként erre: 80. - Ad04b33206)
2009. júl. 30. 18:21
Az utóbbi napokban már csak 1x! :-)
81. noedi
2009. júl. 30. 16:12

Sziasztok, üdv az újonnan csatlakozóknak!


Dinus, barnás/rózsaszínes folt nekem is volt az elején, sőt én azért mentem el a dokimhoz anno, mert "nem akart megjönni rendesen".. (Nekem, akinek órát lehetett volna igazítani a mensijéhez..:)

Mire azt kérdezte a nőgyógyászom, hogy nem érzem-e magam terhesnek, én néztem bután, hogy hát nem tudom, mit kellene éreznem... Aztán még azon a héten csináltam egy tesztet és kiderült, hogy babát várok. A férjem nagyon örült, és alig hittük el, hogy akkor ezek szerint a nászúton, az első próbálkozásunk már sikerrel is járt...


Gratulálok a 2. és 3. gyereküket váróknak a már meglévő babákhoz!

80. ad04b33206 (válaszként erre: 79. - *Agnese*)
2009. júl. 30. 15:02
wow, meg ennyit szopizik? mennyit kel meg ejjel? hu, hat en emellett tuti nem mertem volna belevagni. Le a kalappal elötted! En fel evig szoptattam, es amint abbahagytam ra egy honapra jött meg ujra.
79. *Agnese* (válaszként erre: 78. - Ad04b33206)
2009. júl. 30. 14:27

Timi nemrég még 7 alkalommal szopizott egy nap, ez a napokban csökkent le 4-5-re... mert éjszaka kevesebbszer kel kb. 1 hete... Remélem nem is szokik vissza az éjszakai ébredésekre! :-)

Egyébként 4 hós kora óta visszajött a mensim...

2009. júl. 30. 12:39

na ilyenröl meg nem is hallottam hogy szopi mellett is terhes lett. BAr ok, tudom hogy ettöl meg lehet, de meg nem talalkoztam ilyennel.

Hat igen, erdekes lesz, de van ra 9 honapod :))

Nalunk ez mar reg elintezett dolog, fel eves kora ota nem szoptatok. Nem is volt tejem igazan anyni mint kellett volna, es nem is eröltettem. Nem is kereste ö sem.

77. *Agnese* (válaszként erre: 75. - Ad04b33206)
2009. júl. 30. 12:32

Igen... Én is parázok rendesen, hogy hogy fogom bírni egy kicsivel és egy picivel... Ráadásul Timi még szopizik... :-S Most azon agyalok, hogy válasszam el... :-(


Nekem is van egy égési sérülésem. Ráfröccsent az olaj a kezemre pár napja! Hólyagos lett, utána meg jól begyulladt... :-(

76. *Agnese* (válaszként erre: 74. - Dinus82)
2009. júl. 30. 12:30

Nincs mit! :-)

De azért, ha az megnyugtat, tényleg keresd fel a dokit... :-)

2009. júl. 30. 11:45

Agnese, latom hasonlo cipöben jarun mar ami a gyerekeket illeti :) engem kicsit aggaszt hogy oldom meg majd egyedül ket ekkora gyerköc neveleset + kutya :/


Kristaly26. Latod, alig egy honapja meg kerdezted hol a goly! :)) de ugye mar nem dietazol??!!!


Dinus82, ez teljesen ok. Mar hogy görcsölsz. Ez vele jar.


huu, en meg meg tovabbra is gyomoregessel küzdök. Mar kezd elegem lenni. igy enni sincs kedvem, mert azutan meg jobban faj a hasam.

Raadasul tegnap elegettem a kezem a sütölappal. Kicsi fiamnak pont ott kellett ügyeskendi a konyhaban es hogy nehogy gond legyen gyorsan akartam csinalni...ez lett belöle. Remekül nezek megint ki. Ephogy halvanyul az alkaromon a vasalo nyoma, most itt az ujabb. Ugy nezek ki mint akit folyamatosan kinoznak. Majd rafogom az uramra :D

2009. júl. 30. 11:18

Köszi szépen a megnyugtatást. Utána számoltam, és ha nem lennék terhes, akkor most kellenne megjönnie, szóval igazad lehet. Egyébként semmim nem fáj, szóval már kezdek megnyugodni.

Azért kiderítettem, hogy ki helyettesíti a dokimat. Ma még pihenek, de holnap lehet, hogy elmegyek hozzá.


Gratulálok én is mindenkinek, aki most tudta meg az örömhírt. Vigyázzatok magatokra!

2009. júl. 30. 09:39

Dora! Köszi a gratulációt!Remélem segíteni fog a tej!


Dinus! nyugi! A barnázás, kis vérfolt lehet a beágyazódás jele, az éppen esedékes, elmaradó mensi jele, de okozhatja a hormonváltozás is... Ha nem vérzel és görcsölsz erősen, akkor valószínűleg nincs baj! :-)


Kristály! A " meg akar jönni" érzés teljesen természetes! Lásd a Dinusnak írt utolsó mondatot! :-)

2009. júl. 30. 09:20

Sziasztok Lányok!


Remélem én is csatlakozhatom hozzátok, ma reggel produkáltam egy pozitív terhes tesztet:)Egyértelműen pozitív, és nem 10-15 perc után jelent meg a csík, hanem valóban 3 percen belül ott volt:)

De még nem merem magam beleélni...

Stombaton tesztelek újat, és ha az is pozitív, akkor jövőhéten irány doki.

Egy dolog viszont aggaszt: Folyamatosan olyan érzésem van mintha meg akarna jönni, és egy kevés vizes folyásom van.Ez normális?

2009. júl. 30. 08:52

Sziasztok!

Visszaolvastam és láttam, hogy másnak is okoztak gondot a rózsaszínes és barnás foltok. Tegnap én is nagyon megijedtem. Remélem nincs nagy baj. Ez még talán nem számít vérzésnek. Csak nem nagyon tudom, hogy kihez forduljak egy kis megnyugtatásért, mert a dokim a nyári szabiját tölti és csak jövő csütörtökön megyek hozzá legközelebb. Ma én is csak itthon fekszek és pihenek. Izgulok, hogy minden rendben legyen.

2009. júl. 29. 20:55

szia,

elöször is gratulalok a pozitiv teszthez es üdvözöllek köztünk. :)


a haztartasi keksz nekem nem jött eddig be. Meg nem is nagyon eszem mert igazabol a fiame, ugyanis itt ilyet nem lehet kapni es mar csak 2 nagy zacsink van itthon. Szoval annyira ezt nem erlöltetem. A tejet en is hallottam, eddig 5böl 3x bejött. Lehet ez marad a befuto :)

2009. júl. 29. 17:22

Dora! Sokan esküsznek a hideg tejre és/vagy a háztartási kekszre! :-)


Sziasztok!

Bocsánat az in medias res kezdésért! :-D

Úgy tűnik, belepasszolok a társaságba! Itthoni teszt alapján érkezik hozzánk a kistesó! :-)Elvileg valamikor április elején...

2009. júl. 29. 15:54
csajok, tud valaki valami jo modszert gyomoreges ellen? :(
67. noedi (válaszként erre: 66. - Ad04b33206)
2009. júl. 29. 08:35

Köszi a választ Dóra!

Hát irigykedhetünk, és be kell látni, Magyarországnak még bőven van hova fejlődni az eü ellátás területén is...

Megnéztem a fotóidat, és nagyon édes a kisfiad, gratulálok!

66. ad04b33206 (válaszként erre: 65. - Noedi)
2009. júl. 28. 13:05

haaat nalunk is lehet dokit valasztani es extra juttatasert lehet nala szülni. kikötes hogy akkor abban a korhazban kell szülnöd ahol ö dolgozik, vagy bemehet levezetni a szülest. Sokan doki helyett/mellett Hebamnmehoz (ez hasonlit a szülesznöre, de mindennel foglalkozik ami a terhesseg alatt van es a szüles utan evig. Szoval olyan szülesznö es vedönö egyben)jarnak, ö van veled vegig a szüles megindulasatol a vegeig, söt utana is. A korhazakban nem növerek hanem ilyen Hebammek vannak a szüleszeti osztalyon. Nos sok korhaz megengedi hogy vidd szülni a sajat Hebammed. Ez nem tudom hogy extran penzbe kerül-e.

Amugy a nögyogyaszoknak rendesen külön praxisaik vannak, mint otthon a maganrendeles, de ezek rendes rendelesek amiket a biztosito fizet. Egyebkent a többi resze ugyan ugy van mint otthon. Mar ami a vizsgalatot illeti. Normalis esetben 4 Uh-t csinalnak ingyen, ezen felül fizetni kell erte. Minden vizsgalatkor vesznek vert es vizeletet, ezt ott helyben ki is elemzik. A többi extra vizsgalatert itt is fizetni kell (toxo, himlö, genetikai, stb) illetve a 4d-s kep is penzert van (attol függöen hol csinalja az ember 80-150 Euro)

A terhesseg minden honapjaban van egy vizsgalat, ha valami gaz van akkor több. A 36. hettöl kethetetnet van vizsgalat, a 40. hettöl pedig 3 naponta. 40+10 napot hagynak magadtol. Akkor csinalnak egy terheleses tesztet. Ha akkor sem törtenik semmi magatol, akkor meginditjak a szülest. De itt nem kell befeküdni a korhazba a tulhordas elsö napjatol csak ha valami gond van. (meg jo mert en is 40+10 het utan szültem)

A korhazak nagyon jok, kedvesek, jol felszereltek, nem nagyüzemi szülesek vannak. Nem közösen kinlodtok masokkal a szobaban, hanem külön szobat kapsz, ahova bemehet akit akarsz. (csak egy szemely lehet benn veled) Vegig veled lehet, szülesnel is, mütetnel is akar hogy alakul. A szülöszobakban van minden, van külön kadas szoba, es van olyan szoba is ahol a kad is ott van, de van agy is, labda, bordasfal, mit tudom en mi. Szines falak, gyertya, zene, hogy jobban erezd magad. Nem tudom hogy minden hebamme kedves-e, de en kifogtam 3 nagyon kedveset. (2 muszakvalatast vjudtam at :D) Emberiek, kedvesek, megertöek. A doki csak valoban akkor van ott mikor mar konkretan jön a baba es ö varr össze ha kell. Amugy a hebamme csinal mindent. A szüles utan meg mardsz a szobaban egy kicsit, aztan atvisznek megint a vajudoba, ahol szinte a kis csaladoddal vagy csak, es onnan 1-2 ora utan visznek at a majdani szobdba. 1 max 2 agyas szobak vannak, mondvan 2 anya es 2 gyerek mar böven sok. tv a szobaban, a kaja szuper, 2-3 menüböl valaszthatsz. Svedasztalos reggeli gyümölccsel, zöldseggel sok felvagottal, sajttal, 256 fele peksütivel, kave, kakao, teak, gyümölcslek minden mennyisegben. Ha kered az agyba hozzak a reggelid amit rendelsz. Szoval en csak jot tudok mondani. Nem tudom hogy ez mindenhol igy van-e, de tudtaommal a legtöbb helyen igen. Es mindezt a biztositod fizeti.

Ok, itt van 3 havonta vizitdij, ami 10 euro, de ezen felül semmi. a korhazban mas reszlegen van napidij, de a szüleszeten nem kell fizetni.

+ pernzert a kapsz csaladi szobat ahol apa is veled lakhat a korhazban.:) (annyira nem huzos, ha jol tudom valami 30-40 euro naponta, es teljes ellatast kap ö is)

65. noedi (válaszként erre: 64. - Ad04b33206)
2009. júl. 28. 10:48

Szia Dóra,

én úgy tudom, hogy itthon az még nem jelent semmit hogy kihez jársz (magándokihoz vagy normál rendelésre), hanem majd az számít, hogy kit választasz szülőorvosnak. Ezt a szülés előtt külön le kell fixálni, ha választott orvost szeretnél, nem éppen valakit, aki ráér/ügyel akkor, amikor megindul a szülés.

(Ez az orvosválasztás egyébként mehet úgy is, hogy ha valamelyik kórház szimpi, akkor ott keresel szülész orvost, vagy az is működik, hogy - ha vállalja a dokid - annál szülsz, akihez jársz/jártál nőgyógyászati kezelésekre.)

Elég laza a rendszer, de úgy tudom, hogy sajnos fizetni mindenhol kell/szokás, attól függetlenül, hogy magánba mész, vagy a kórházba adod a dokiknak a borítékot...

Nálatok hogy működik ez a rendszer?

2009. júl. 27. 22:47
akartam mar kerdezni, hogy otthon ez hogy van? ha magandokihoz jarsz, akkor nala is szülsz? vagy hogy müködik?
63. noedi (válaszként erre: 58. - Dinus82)
2009. júl. 27. 21:04

köszi Dinus, bocs, ezt a választ csak most láttam. Nem vagyok még túl gyakorlott fórumozó...


Hát igen vidéken bizonyos szempontból tényleg sokkal jobb, és könnyebb az élet. Mondta is az Anyukám, sokkal könnyebb lenne otthon, Győrben szülni, mert sok mindenkit ismerünk, és tudjuk, kiben lehet megbízni.

Pesten meg már túl sok a kórház, és rengeteg az orvos, nehéz jól tájékozottnak lenni.


Én is minden jót kívánok nektek, jó éjszakát kedves leendő "anyatársak"! :)

62. noedi (válaszként erre: 61. - Ad04b33206)
2009. júl. 27. 17:46

Ez aranyos, garulálok, és meg tudom érteni! :)

Így tényleg nem sok lehetőséged lehet a pihenésre...

Azért vigyázz magadra, és az új bébire a pocakodban!

61. ad04b33206 (válaszként erre: 60. - Noedi)
2009. júl. 27. 17:09
hat nalam az elsö gyerek mint alomüzö remekül bevallt, mert csak akkor pihizhetek ha ö is alszik es eppen nics mas dolgom...jo ritka az ilyen :/
60. noedi (válaszként erre: 59. - Ad04b33206)
2009. júl. 27. 15:56

Köszi, hát 1millió az tényleg durva... :(

Úgy látom, lassan hozzá kell szoknom a normál gondolathoz, és a rosszabb körülményekhez..


Amúgy én is nagyon álmos vagyok, főleg délutánonként érzem úgy, hogy leesik a fejem a billentyűzetre. A munkatársaim már azon röhögnek, hogy hát én biztos minden nap bulizni járok, hogy ilyen fáradt és nyúzott vagyok... :))


Ti tudtok erre valami praktikát, frissítést?

2009. júl. 27. 12:13

gratulalok.

sajnos korhaz temaban nem tudok hozzaszolni, mert itt nagyon mas az egesz rendszer. Vannak itt is bunkobb növerek, de maga a szüles az a hallottak alapjan nagyon mas. Ja, es az egesz terhessegi ellatas egy fillerbe sem kerül, vegig fizeti a biztosito. Igaz nem annal szülök akihez a terhessega alatt jarok dokihoz, de az is olyan mint egy maganrendeles es szinten semmibe nem kerül.

Nekem egy ismerösöm szült maganklinikan, hat ha jol tudom az egesz terhesseg es szüles egy millajaban volt. Nos ezt enyhen szolva soknak tartom.

❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook