2010 Májusi babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Olyan érdekes amit a tegnap éjszakáról írtak,én is alig aludtam valamit,én is úgy éreztem,hogy valami nem stimmel odabent.
Nekem a dokim nem ajanlotta, hogy a hatamon akudjak most mar, de ezt kimasoltam a netrol, mert jobban meg van fogalmazva:
Ideje elsajátítanod a helyes alvási pozíciót: hason nem jó feküdni, mert nyomod a magzatot, de egy idő után már nem is nagyon lehetséges, háton pedig azért nem ajánlott, mert a méhed és a magzat növekvő súlya egyre jobban elszoríthatja a tested alsó részébe vezető nagy ereket. Az orvosok azt javasolják, hogy igyekezz a bal oldaladon feküdni, ez a keringésed miatt fontos. Próbálj egy párnát vagy a paplan sarkát begyömöszölni a térded közé, hogy kényelmesebb legyen.
nem baj ha úgy alszol :-) Sokaknak nagyon kényelmetlen, és nagy hassal majd valszeg neked is az lesz, de amíg jólesik, addig nyugodtan!!!
Nem olvastam nagyon vissza h mennyire téma még, de ma még egy nőgyógyászt megkérdeztem mi a véleménye az oltásról, mert ugye kijött az országos levél a nőgógyászok mittoménmilyen kollégiumának h jó lenne minden kismamát oltani. A dokim azt mondta h ha a felesége terhes lenne, nem engedné az oltást.
És most eszembe jutott h egy sima krémet akartam venni még az előző pocaklakóval a patikában, alig akarták odaadni, mondván h terhes vagyok....na meg egy szem gyógyszernél is gondosan mérlegelnek...
Sziasztok Kismamik :)
Latom megint egyel gyarapodtunk :). Udv kozottunk, es gratulalaok en is a babodhoz...
Jaj holnap nekem is UH, mar alig varom!
Az ejjel Telehold volt!!!! En sem aludtam valami jol, de amiota terhes vagyok, en is sok marhasagot almodok, allitolag normalis... Hat igen, most mar egyre kenylemetlenebb lesz az alvas is. Ti alszotok a hatatokon? Dokim szerint nem kellene, en pedig szeretek a hatamon aludni. Most msr parnat teszek oda, es akkor nem tudok rafordulni, valamint parna van a terdem kozt, es a poci alatt is :). Igy tanacsolta a csontkovacs, hogy legalabb minimalizaljuk a derekfajasokat...
Az ábrát azt látom rendesen, a teljes papírt csak próbáltam kihámozni az alapján amit írtál. :)
A vérvételes eredményekhez nem nagyon tudok hozzászólni, a referenciatartományok kellenének hozzá.
az ultrahangos eredményen az van, amit már írtam:
Dátum:
Ülőmagasság:
A CRL szerinti terhességi idő: 11+5
A vérvétel alapján számolt terhességi idő: 11+5
NT = tarkóredő: 1 mm
A többi adat csak arra vonatkozik, ki csinálta az UH-ot.
Hát én sajna nem sok mindent látok belőle.
De a lényeg a 12 hetes UH-on a tarkóredő eredmény és az nagyon jó, úgyhogy nyugi! :)
alapján 12 hét, bocsika eggyel arréb ütöttem.
:-)
SZÉLSŐ SZILÁRD ADAT:
Terhességi kor CRL 11+5 által a
Terhessgi idő 11+5
( a baba nagyságából gondolom , de ezt én is mondtam neked tegnap, mikor irtad az üllőmagasságot, és a fej átmérőt, az alapján 13 hét, itt szűk 12 hétre vett.)
áttetszőség 1 mm
Ultrahang eredménye: terhesség ideje.
Az NT a tarkóredő, ez nagyon jó eredmény! :)
A következő rublika
ULTRA SOUND DATA:
Gestational age by CRL 11+5
Gestation age on the day of serum taking 11+5
Nuchal translucency 1mm
A levett szérum kockázati értékeinek az elemzése ami ide van irva, referencia tartomány nincs?
Azért, ho9gy tudd, hogy ezek az értékek bele esnek-e a tartományba.
Doki látta az értékeket?
Vagy mikor kell menned hozzá, hogy megnézze?
amit nagy betükkel irok az itt nállam nagy fekete betü
RESULTS OF MEASURED SERUM VALUE AND RISK VALUE:fr.Beta 82,40U/mL 1,11MOM
PAPP-A 14,80mlU/mL 2,02MOM
Sziasztok!
És üdvözlöm én is az új Kismamát!
Én sem aludtam valami jól, sokat fent voltam, például, mikor fordulok az ágyban egyik oldalamról a másikra, mindig felébredek, biztosan aggódom a pocaklakó miatt.
Vagy mostanság lesz telihold, azért nem alszunk jól ennyien.
Naiv ird le mit irtak, és kihmozzuk!
Sziasztok!
Makaréna, Isten hozott köztünk!:) Gratulálok a babához! A doki nekem sem javasolta a szezonális influ oltást, az nem öl egészséges kismamikat, így én is csak az újat kaptam kedden!
Erika! Örülünk, hogy itt vagy és jól vagytok! :) Majd mesélj, ha van időd!
Detti, gratulálok a kisfiúhoz! :) Ezek szerint még nekünk is lehet lányunk? A párom nagyon szeretné... ;)
Naiv, páran a fórumról latint is tanultunk, írd be az eredményt, majd közösen megfejtjük! :)
Mi a csuda volt éjjel? NEkem is szörnyű ájszakám volt, de én sajna nem álmodtam, hogy fáj a hasam! Hiába vettem be amgnéziumot, nem akart enyhülni.
:( Úgy féltem, hogy lesz valami a picivel.. :(