2010 Májusi babák (beszélgetés)
Olvasgatok most itt a neten, hogy abszolult gyakori mellékhatása a terhességnek, azért " ijedtem " meg, mert eddig nekem nem volt ilyen fájdalmam.
Hasfogó pántot lehet venni, arra rátaláltam, majd utánna érdeklődőm bababoltban, biztosan lehet kapni.
Köszönöm a segitséget! És a Tanácsdokat!
mamaika? még nem érkeztél meg?
Szia!
Én is küzdök derékproblémával sajnos, terhesség előtt is fájt már elég sokat... Most épp azzal kísérletezem, hogy a labdán ülés segít-e ezen. Nem tudom, mi a pontos neve, nagy átmérőjű labda, amit tornához is lehet használni.
Szerintem most nő a leggyorsabban, lehet, hogy azért fáj a derekad. Azért elég hirtelen kell elbírnia a plusz kilókat.
Kismamaboltban láttam valamilyen hastartót, nem tudom, mi a neve, de az pont arra való, hogy a derékról leveszi a terhet. Nézz utána.
Sziasztok!
Hú lányok, nekem tegnap este óta olyan érzékeny a derekam, nem irhatom azt , hogy fáj, csak olyan furcsa.
Lehet hogy a hasam húzza? Létezhet ilyen?
A párom azt mondta, szerinte ő ugy látja nőt most a hasam.
én már 6 kilót hiztam összesen, most megpróbálom magam visszafogni, este már nem akarok majd enni, mert sok lesz ez ha igy halad ugy érzem.
Mi lehet velem?
A hasam is feszül kicsit, a nővéstől? Létezne?
Ki hogy van?
Irjatok!
Én szerencsére nem vagyok kívánós, helyettem a férjem az! :)
Van itthon ellipszis trénerünk, azzal kísérletezem, persze csak óvatosan és nem régóta, lehet, hogy túl óvatos voltam...
Az úszás nagyon hiányzik, szeretnék menni újra, de ilyen időben... nem sok kedvem van és félek egy kicsit a nyavalyáktól is... :( Hamarosan viszont muszáj mennem, mert nem bírom tovább!!! :)
Sziasztok!
Én 2 kilónál tartok, viszont minden nap eszek valami édességet. Egyszerűen muszáj!
Mozogni sajnos nem nagyon mozgok, teljesen ellustultam mióta itthon vagyok. Hétfőn voltam először terhes tornán, másnap kis izomlázam is volt, de nagyon jól esett. Heti 1x van, biztosan megyek majd mindig. És kitaláltam, hogy úszni is fogok, de még nem jutottam el sajnos egyszer sem.
Számomra is hihetetlen, de azt sem bánnám, ha végig így maradna. Persze tudom, erre kevés az esély...
Hangsúlyozom, nem fogyózom, rendesen eszek, kb annyit, mint a terhesség előtt, mozgok is egy kicsit. És sajnos bőven van felesleg, amiből még akár fogyhatnék is...
Sziasztok!
Mamika én is így jártam a szoptatással ezért nem is tudok véleményt mondani a mellszívókról. 4 hónapig tudtam csak szoptatni, de már akkor is pótlással. Aztán már nem is vacakoltam többet vele nem volt képes csak 20gr-ot szopni annál nagyobb volt a kínlódás, hogy szopi meg tápszer mire befejeztük kezdhettük elölről. Én is eldöntöttem, hogy most másképp állok hozzá akkor nagyon kikészültem, hogy képtelen vagyok szoptatni és tömhetem tápszerrel. De felnőtt attól is :)
Sziasztok!
Mamika, várunk ám a mai híreiddel!:)
Pici, ahogy Ficergő írta, nem mindenhol van ez a macera a védőnőkkel, nekünk egyben megy le a doki, védőnő, labor.. minden egy helyen. Plusz a terhesség alatt jön 4x látogatni a védőnő. Meg majd szülés után jó sokszor, de nem tudom, hozzánk minek fog jönni, mert szegény mostani védőnőm feleannyit sem tud a babákról és terhességről, mint én. :( Amikor mondtam neki tegnap a genetikát, csak nézett rám nagy, kerek szemekkel, hogy miiiii???? :o Aztán, mikor kiment egy picit, a legelső védőnőm odajött és szépen megnyugtatott, hogy ez normális, nem kell aggódni! ;) (őt imádtam, az egyik egyetemi tanárom felesége és nagyon intelligens nő! Kár, hogy nem a mi körzetünkhöz tartozik. :( )
Jó reggelt!
Tegnap voltam terhesgondozáson. Millió ember volt nálunk is Rozali... Több mint 3 órát ültem az OTI-ban. Persze ebben benne volt a labor, védőnő és a doki is. Nálunk szerencsére egyszerre, egy helyen elintéznek mindent.
A védőnő elfelejtette megmérni a vérnyomásomat, én meg annyira nem feszegettem a témát :) Persze tudják ott, hogy már papírom is van a "fehér köpeny szindrómáról"... A jó hír, hogy még mindig nem híztam!!! Nem is hiányzik, alapból van rajtam még jócskán felesleg, úgyhogy a baba biztosan nem látja kárát. Legközelebb cukorterhelés...
A védőnőm meg közölte a dokival, hogy anyósom is védőnő (már nyugdíjas)... :)
Nem olyan vészes ha jó védőnőt fogsz ki, nekem eddig mind a három rendes volt!:)
Ja és ők járnak ki rendszeresen miután megszültél hozzád tanácsot adni, segíteni, megnézni, hogy milyen körülmények között nevelitek a babát!
Én ezt jó dolognak tartom csak az a baj, hogy azoknak nem nagyon tudnak segíteni, akik rászorultak!
Na meg sok védőnő szarik az anyukára is meg a babára is és nem megy szülés után!
Nekem mondjuk mindegy ha jön jön, ha nem, akkor nem!:)
Nalunk ezeket a dokinal csinaljak egyuttal a rendelesen.
Legalabb nem kell 2 helyre jarni.
Akkor "megusztam" ezt a reszet az otthoni eü. ellatasnak.;D
Hát igen kell járni, mert aztán csúnyán néz, de nem tudom, hogy lenne-e más következménye is!
Súlyt mér, vérnyomást,vizeletet vizsgál kis teszt csíkkal, de azt hiszem csak a fehérjét nézi benne mást nem, na meg a sok jótanács!:)))
Ajaaaj,megertem,hogy Levit nem akarod magaddal vinni.
Otthon a vedönö miket csinal?Kötelezö hozza is jarni?
Mielött elfelejtem Mamika!
Minden jot holnapra.
Szia Mamika!
En anno Avent Isist hasznaltam,szerencsere megtartottam.;)
Nekem bejött,igaz nem tul sokaig tudtam szoptatni sajnos,ennek ellenere.
Jócakát mindenkinek, holnap jövök és várom az infókat!!!
Sziasztok!
Nekem a Dominiknál 4hétig a Levinél meg 6hétig volt tejem, nekem semmi nem használt, se praktika se taktika se homeo se állandó cicin lógás se betartott 3 óránkénti evés se fejés se sok ivás se sok evés, egyszerűen semmi, de semmi!:(((((((
Vannak ilyen alkatú nők, hát én ilyen vagyok és ezen nem görcsölök ezt már eldöntöttem, mindent megteszek, ami tőlem telik, de amint azt látom, hogy nem járok sikerrel és a gyerekem alkalomról, alkalomra nem lakik jól, akkor pótolni fogok!