2010 Májusi babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Vegre megvolt az Uh a tegnap :))). Meg mindig lebegek az oromtol. A naplomban van 2 fenykep Szofirol...meg mindig kislany, most 100%-ra mondtak. Nem tul jo a minoseg, de nagyon ficankol, meg elbujt, orultunk, hogy ezt is sikerult igy lefenykepezni. amugy gyonyoru kisbaba, tokeletes!!!! Imadom!!!!
Voltam ma a nogyogyinal is, volt cukorterheles is. Itt elore nem vesznek le vert, ok adjak a lottyot mar elore be van keszitve, palackozva mint az udito, azt kell meginni elottuk, es 1 ora mulva csapolnak. Hat igen edes volt, de nem volt amugy rossz nagyon...picit narancs ize volt. Remelem jo lesz az eredmeny, mejd ertesitenek, ha nem. Ma megtudtam, hogy csaszarral fogok szulni a csipom miatt. Sajnos rossz a csipom, es a szules teljesen tonkre tenne... Igy lanyok ugy nez ki aprilis kozepen meglesz Szofi, mert ugy a 38 het korul lesz a mutet... Kiccsit meg vagyok nyugodva, mert tudom, hogy mire szamitsak, es erre keszulok lelkileg....
Nagyjabol ennyi volt...
Abszolút így igaz!!!
Azért tapasztalt kismami era is:)
A terhesség alatt megállapítják az anya vércsoportját, amennyiben negatív, akkor csinálnak meghatározott időközönként ellenanyagszűrést!
MIvel én negatív vagyok, párom pozitív, valószínű volt, hogy a gyerekek pozitívak lesznek. Már a szülőágyon szólta, hogy kérem az antit D-t.
Azt mondták már nem adnka szülés után automatikusan, hanem a babának is megnézik a vércsoportját és akkor kapok, ha pozitív, ha negatív nem adnak "feleslegesen".
De vetélés után egyértelmű, hogy adnak (mivel nem tudják meghatározni a magzat, embrió vércsoportját!!! Fontos, a későbbi terhességekre nézve. Volt a rokonságban, hogy a második gyerek nagy valószínűséggel emiatt született némi fogyatékossággal, mert nem adtak az anyukának szurit, de ez kb 50-55 éve volt.
Látom volt téma a fogadott doki...Én most már két szülés után azt mondom, nem is érdekel kinél fogok szülni, úgyis az utolsó 30-40 percben van szerepe, meg utána, hogy összestoppoljon, az meg tök mindegy ki csinálja. Sokkal fontosabb (nekem) lélektani szempontból, hogy a párom ott tudjon lenni, elvégre Ő már két szülést végigcsinált velem, szerintem tudja már a folyamatot.:) Másodiknál is volt, mikor mondta, na most már tuti nincs sok hátra, figyelte a "jeleket" és a doki utána mondta, hogy tényleg nincs sok hátra...:) szóval viszem a saját szüléslevezetőmet:DDD
Valakinek ez az anyuka, valakinek a barátnő, de aki végig segít a vajúdásban...szerintem fontos!
Derékfájáom: ma vettem egy sportcipőt, krémszínűt a kismamagatyámhoz, talán az jobb lesz, mint a csizma...nem bírtam magassarkúban már menni:(((
hát mamika: Dominik detto:S a fütyitémában, de szerintem alkat függő, mert Bálintnak sose piszkáltam, és egy évesen egyik este jóformán magától lejött, rendesen, ahogy kell. Domininak milliószor felhúztuk, de muszáj dokihoz menni vele (újra), mert mindig letapad neki kb 1mm-t:SSS
Olvasok tovább:) LÁtom ma belehúztatok:)
Nem,attól függ,hogy te kapsz-e anti-d-t,hogy ki tudd hordani a következő babádat.
Vérátömlesztésről én még nem hallottam,persze,lehet,hogy van,nem tudom.
Szia Erika!
Hogy érted,hogy attól függ,milyen a vércsoportja?-hogy kap-e ő is anti D-t vagy vérátömlesztést???
(Lehet,hogy hülyeséget kérdezek)
Szia!
Igen,köszi ha a kis gondokat nem számítjuk,akkor remekül. :-)
Szia Era!
Na igen, a tapasztalt kismami mindig jobb, mint a netes anyagok! :-))
Jól vagytok?
SZiasztok!
Bocs,hogy beleduma!
Ha rh negatív az ember lánya,minden alkalommal kell anti-d.vetélés után épp úgy,mint minden terhesség alatti beavatkozásnál,például magzatvízvétel.(én is kaptam most is)Sőt,a 28 hét alatt,már 3x csináltak ellenanyagszűrést.Ha meg van a baba,akkor meg attól függ,milyen az Ő vércsoportja.
Látom,mindenki jól van,és szépen kerekedik. :-D
Szia!
Igen, neked!:)
OK,átolvasom.
Köszi.
RH negatív vércsoportú anya terhesség kapcsán - ha magzata RH tulajdonságában attól eltér, pozitív - érzékenyítődhet, ugyanis a méhlepény keringésén keresztül az RH tulajdonságot hordozó vörösvérsejtek találkozván az anya bizonyos immunsejtjeivel - azt idegenként értékelve - ellenanyag termelésre késztetik. Így az RH poz. tulajdonságot hordozó sejtek károsodhatnak, tönkremehetnek (szakszóval haemolizálnak). Ezért a - különösen több terhesség után - a magzat vérképzése ill. egész szervezete károsodhat.
A folyamat vizsgálatára, ill. kivédésére megvannak a megfelelő vizsgáló ill. megelőző módszerek. Ezek egyébként a terhesgondozás részei.
Önmaga számára figyelmeztető jeleket nem tudok.
Itt nem említem - mert a gyakorlatban nem kell rá számítani -, hogy esetleges vérátömlesztés során érzékenyítődik az RH negatív szervezet RH pozitív vérrel. Ennek során adott esetben komoly transzfúziós reakcióval lehet számolni, ennek taglalása messzire vezetne, és még egyszer említem, ilyennel a gyakorlatban nem kell számolnunk.