Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 Májusi babák fórum

2010 Májusi babák (beszélgetés)

13933. Candy82
2010. ápr. 1. 11:34
a pici babának nem indult be a bélműködése, feladta a külzdelmet a kis teste... pedig ugye a 28. héten már a mai orvostudomány életképesnek tart egy babát... ezért reménykedem minden nap, hogy a mi kicsink minél tovább bent marad, hogy egy életerős legény váljon belőle...
13932. fbab8271ce
2010. ápr. 1. 11:33
36. hétre született 3 kg fölött...toxémiával volt kórházban az anyuka...ennyit tudok...egészségesen született másnapra meghalt...
13931. Manna74
2010. ápr. 1. 11:32
Igen, én is olvastam. Szörnyű, hogy ilyesmi megtörténhet... :((
13930. Candy82
2010. ápr. 1. 11:30

én kedden olvastam, írtam is nektek itt a fórumon mekkorát sírtam aznap, felfoghatatlan hogy mit élnek át a szülők, én is gyújtottam neki gyertyát, és jelet is küldtem, mással úgysem tudom támogatni, ez egy hatalmas harc lesz nekik amit belül kell megvívni... :-(((

Drága Lalóka baba, azóta is könnyezek ha rá gondolok.

13929. Anikó-77 (válaszként erre: 13924. - Fbab8271ce)
2010. ápr. 1. 11:29

Húú ez engem is sokkolt!!!! Szegénykém, vajon mi történhetett? Ennyi szomorú hírt.

Nagyon-nagyon vigyázzunk magunkra.

13928. 57bac4a377 (válaszként erre: 13924. - Fbab8271ce)
2010. ápr. 1. 11:21

:(

Megnéztem..

Szomorú:(

13927. Rozali.w
2010. ápr. 1. 11:21

Sziasztok!

Mi délben indulunk Ózdra Ádámmal, úgyhogy most kívánok mindenkinek nagyon kellemes húsvéti ünnepeket, sok locsolót, (vagy ahogy mamika is mondta, aki keveset akar, annak keveset :) ).

Megpróbálok majd a hétvégén is net közelébe kerülni, hogy lássam, mizujs Dodóval, meg persze mindenkivel a fórumon! :D Tessék írni, aki ráér, hadd legyen majd olvasnivalóm! :)

(Én is olvastam Bibócska történetét. :'( És itt történt Debrecenben, ahol valóban olyan felkészült orvoscsapat dolgozik, hogy hihetetlen. Szegény pici baba. Sírtam egész este, ahogy olvastam. A jó Isten őrizzen meg mindenkit ekkora tragédiától!!! :( )

Jók legyetek!

13926. birgi74
2010. ápr. 1. 11:20
Zsu, a mi babánk neve Bálint lesz... megtennéd, h kijavítod ezt is? köszi!!!
13925. birgi74 (válaszként erre: 13920. - Manna74)
2010. ápr. 1. 11:19

Manna! köszi! :)

a vizesedés dolog engem is érdekelne!

13924. fbab8271ce
2010. ápr. 1. 11:17

gyújtotta, gyertyát Lali manó emlékére...

de ami ma sokkolt az rekag...:(((((((

13923. 57bac4a377
2010. ápr. 1. 11:13

Candy!A nyugodt szó nálam nem jelent semmit:))

Manna!Nekem az ananászlé bevált,igaz,h nekem nem dagad a lábam,csak iszonyat kemény.(Ritkán vagyok egy helyben:))

Bibócskáról olvastatok? :|:(

13922. Anikó-77 (válaszként erre: 13917. - Candy82)
2010. ápr. 1. 11:11
A keményedések miatt már a 28. héttől járok ctg-re hetente, meg 2 hetente vizsgálatra. Meg magas volt Blanka szívhangja és így én is nyugodtabb vagyok, hogy hétről-hétre tudom minden rendben. Egyébként a 36. héttől kell menni alap esetben.
13921. Manna74
2010. ápr. 1. 11:04
Zsu! Kérlek töröld ki a kérdőjelet az Erik mellől! Nagyon úgy néz ki, hogy ez marad a végleges neve a kispasinak! :)
13920. Manna74
2010. ápr. 1. 10:57

Sziasztok!

Én is 19-én megyek a nődokihoz és nagyon-nagyon várom már!!! :)

Keményedni rendszeresen szoktam, főleg, ha "sietősen" megyek valahova vagy sokat ülök egy helyben, de ha pihenek egy kicsit elmúlik hamar. Szerencsére nem vizesedek, remélem ez így is marad és görcsölni sem szoktam. Tudja valaki, hogy a vizesedés mitől van? Meg lehet előzni valahogyan?

Birgi! Gratula az esküvőhöz!!! :)

13919. Candy82
2010. ápr. 1. 10:52
na igen, néztem én is a márciusi fórumot és ott február eleji, közepi babák is lettek... bár ugye sokunknak még az április is korai
13918. fbab8271ce
2010. ápr. 1. 10:47
április van végre....örülök, h nem lett márciusi babánk a táblázatban!!! csak eddig nem mertem elkiabálni!
13917. Candy82
2010. ápr. 1. 10:44
emiatt van ctg, vagy más oka is van? nekem még csak majd a 36.on kell elkezdeni (vagy már ott tartasz? meg is lesem)
13916. Anikó-77 (válaszként erre: 13750. - GTimi83)
2010. ápr. 1. 10:39

Sziasztok!

Végre süt a nap. A kedvem is jobb. Már annyira szenvedek, tegnap úgy begörcsölt a hasam, hogy nagyon kétségbe estem. Már vagy 2 napja a jobb combtőmnél is érzek néha nyilalást, ha megyek.

Erre a dokim tegnap azt mondta minden rendben ctg ok. Majd jövő héten újra ctg utána héten meg uh. Már nagyon várom.

Timi, köszönöm az infót be fogom szerezni.

13915. Candy82
2010. ápr. 1. 10:25

már jövő héten UH? juj de jóóó, én csak 19-én megyek, de már nagyon kiváncsi vagyok a kis méreteire...

pont addigra szerintem mindennel kész leszünk a babaszobába is :-)

13914. birgi74 (válaszként erre: 13913. - Candy82)
2010. ápr. 1. 10:23

:o) köszi!

jövő kedden megyünk a 35-36.heti UHra... :) juhéjj! már alig várjuk, kíváncsi vagyok, egy hónap alatt mennyit nőtt, változott! :)

13913. Candy82
2010. ápr. 1. 10:17

Birgi most néztem csak a friss képeidet.

Gratulálok az esküvőhöz! És Bálint baba is milyen szép!!!!!!!!!

13912. Candy82 (válaszként erre: 13909. - 57bac4a377)
2010. ápr. 1. 10:14

Szia!

Remélem azért jól vagy! Akkor nyugodt húsvétotok lesz? :-)

13911. birgi74
2010. ápr. 1. 10:13

azt mondja az orvosom, aki amúgy a természetes szülés elkötelezett híve, hogy ha így marad a baba, és nem fordul egy fokot se semerre, akkor kénytelenek leszünk megbeszélni egy időpontot... mert eg yprogramozott dolog ebben az esetben sokkal jobb, mint ha pl megindulnak a fájások, vagy esetleg elfolyik a magzatvíz, de a baba keresztben van teljesen... mert akkor egy sürgősségi császár az nagyobb trauma, nem nekünk, neki vag ynekem, hanem a babának, és veszélyes is emellett, mert ugye keresztben nem lehet megszülni, és esély van rá, h gubanc lesz, ha megindul... viszont ha csak egy ici-pici hajlandóságot is mutat a baba arra, h elindul valamerre fordulásban, pl a kis fejével vag ya fenekével a kismedence felé, ha nem is fordul be teljesen, akkor még van arra lehetőség, h a méhösszehúzódások befordítják, és természetesen tudom megszülni. én ebben reménykedek, mert egyrészt ez volt mindig is az álmom, másrészt meg félek a műtéttől :) plusz ha valami programozott, akkor százszor annyira félek tőle, mit ha spontán :) de ez ugye itt most nem elsősorban rólam szól, hanem a babáról, és ha az orvosom, aki nem híve a császárnak, azt fogja mondani, h márpedig itt császár kell, akkor én nyilván nem fogok ellenkezni.

a bába akit választottam amúgy imádnivaló egy nő! most várja a harmadik babáját :) azt mondja, imád szülni, és a férje már "meggyanusította", hogy csak azért esett megint teherbe, mert annyir aszeret szülni :)

13910. 57bac4a377
2010. ápr. 1. 10:13
Az újonnan érkezőknek üdv!:)
13909. 57bac4a377
2010. ápr. 1. 10:11

Sziasztok,szép napot!:)

Remélem mindenki jól van!

Mamika!Kívánom,h semmi komoly ne legyen Dodóval!

Többieknek is minden jót!

(Sajnos alig van időm csevegni,plusz a kedvem is sokszor nulla.)

Hamarosan indulunk Agárdra,ahol találkozunk a volt férjemmel,mert a fiúk nála húsvétolnak.Szóval nagy izgalomban pakolnak most szét mindent,amit vinni akarnak,én meg utánuk vissza mindent,amit nem.

Jók legyetek!:)

13908. Candy82
2010. ápr. 1. 09:59
hát császárnál szerintem felesleges, habár attól függ h tervezett vagy hirtelen módon lesz e császár, hiszen a bába a vajúdásnál kell...
13907. birgi74 (válaszként erre: 13906. - Candy82)
2010. ápr. 1. 09:45
igen, lesz bábám, remélem, a szülés is termésetesen zajlik majd. nem tudom, h a császárnál is kell-e bába... :( még reménykedem azért. :)
13906. Candy82
2010. ápr. 1. 09:38

Szia Birgi!

Úgy egy hete nekem is sűrűbbek a keményedések, de nem kíséri semmilyen görcs, észre se venném ha nem nyúlnék oda. A védőnő szerint ez ebben a korban már normálisnak mondható. A vizesedéssel kapcsolatban, nekem hétfőn kedden volt kicsit dagadtabb a bokám, de tegnap már nem. Sajnos keveset ültem, ha ültem is csak sima széken, nem volt fenn a lábam. Ha majd visszarendezzük a lakást, akkor újra úgyis sokat fekszem, talán nem lesz gond.

Hamarosan úgyis kezdem a málnalevél teát, majd az kihajtja belőlem a vizet. Meg vki múltkor írta hogy egy egész napos főtt krumpli diéta csodákat tett...

Lesz bábád?

13905. birgi74
2010. ápr. 1. 09:22

sziasztok!

hogy vagytok csajok? :)

Candy, a sógornőm is ilyen mindig_a_szülés_előtt_költözős_felújítós típus :) most született meg a harmadik babája, de mind a három terhessége előtt költöztek, illetve újítottak fel éppen :)

néhány kérdés: nálatok mi a helyzet a bokadagadással? haskeméynedéssel, görcsökkel? nekem kb 3 hete nagyon sokszor keményedik a hasam, kb egy hete a bokáim eléggé dagik, van amikor nem látszik a bokacsontom, van úgy, h a lábujjaim és a lábfejem (főleg a bal) is dagi lesz. pedig nem megyek olyan sokat, mint azelőtt. vannak kis görcseim is, néha nagyobbak is, de a dokim és a bába is azt mondja, h ez jó, mert így edz a méh a szülésre, nem kell aggódni, sőt, van, h kis barnás-rózsaszínes folyás is van...állítólag az is normális, mert h ahogy rövidül a méhnyak, meg a méh húzódik össze, a hajszálerek megpattannak. eddig mondjuk csak kétszer volt ilyen, és nem piros, vag yélénk, de azért picit megijedtem. amúgy tök jól vagyok, leszámítva az éjszakai forgolódást (különös tekintettel arra, h a babám még nem fordult be, harántfekvésben van, tehát teljesen keresztben), és minden erőmre szükségem van éjszaka, hogy el tudjak fordulni. pont mint egy partravetett kisbálna :) remélem, azért befordul, mert ha így marad, esély sincs a természetes szülésre. igaz, még van kb 5 hete(m)... állítólag az utolsó pillanatig is van rá esély, h meggondolja magát :)

mamika, neked a harmadik baba jön? mikor fordultak be a babáid anno?

szép napokat!

13904. Candy82
2010. ápr. 1. 08:25

Sziasztok!

Mamika várlak a hírekkel! SZorítok a picinek!

Ma az utolsó nap, hogy itt vannak a festők. Tényleg megterhelő kicsit így a terhesség vége felé felújítani, de hát eszünkben sem volt festeni, elakartuk adni... :-(((

De nagyon érdekes szép festés lett, majd mutatok nektek képeket. Ugyan nem csinálok szinte semmit egész nap, csak járkálok nézem őket, vagy ülök, egyik sem jó. De estére már nem volt dagadt a bokám, szóval talán csak egyedi alkalom volt a hétfő meg a kedd.

Este chilis babot ettem, kicsit erős lett, féltem is a baba nehogy rosszul érezze magát miatta, de éjszaka aludt mint a bunda, nem is éreztem reggelig, amikor lecsurgattam a baracklevet... :-)

Ha ügyesek leszünk mamámmal és anyósommal holnap, holnapután ki is takarítunk, így a húsvét már viszonylag normális körülmények között jöhet.

Szurkolok nektek, akik szintén ebben vagytok, hogy mielőbb végezzetek, pont azon gondolkoztam az márciusi fórumot nézve mennyi baba érkezett előbb 1 v másfél hónappal. Hát én most azt sem tudom hol vannak a cuccaim, nemhogy szülni menni!!! :-D

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook