2010 júniusi babák (beszélgetés)
sziasztok!
MA kezdtük meg a 4 napot hogy nem volt kaki. Szegényem annyira szenved, már nem tudok vele mit csinálni. VOlt lázmérőzés, torna, hajszárító, masszázs, és még kamilla teát is adtam neki, de még mindig semmi.Mit csináljak??
Ne aggodj! Hogy nézne ki, ha állandoan vigyorogna? :) Akkor nem aggodnál, hogy valami baja van? :D
Elég, ha naponta egyszer mosolyog. Neked sincs folyton jo kedved.
Sziasztok!
Nálunk van bufiztetés és peluscsere is éjjel. 2-3x ébred enni. Kb. 1 orát van fent az evéssel, bufivel, peluscserével egyutt. Amíg én kimegyek a szobábol, addig probálja magát elaltani. Tobbnyire cumi nélkul hagyom, de az nem tetszik neki, csak pár percig bírja, akkor visszamegyek, cumit adok neki, újra kimegyek, visszamegyek kb. 5-10 perc múlva és már csukott szemekkel cumizik. Néha még visszatolom a cumit, mert kiesik, de az elalvási része max. 20-30 perc, néha rogton elalszik, ahogy leteszem a kiságyba.
nagyon nincs jó kedvem
azon parázom hogy alig mosolyog a babim
reggel ha jó kedve van igen meg néha nappal de ennyi
már mindenféle gondot összeolvastam hogy mi lehet
apája szerint vigyorog eleget
anyós azt mondta a lányainak keveset
már pittyre álla szám
Eleddig az ölemben volt a Babuskám, most tudtam eltenni a kiságyába úgy, hogy nem üvölt, hanem alszik. Legalább össze tudtam söpörni a konyhában az összetört fűszertartó földi maradványait.
Szerintetek mi van akor amikor a baba éjjel egy nagyot sikít alvás közben. Rosszat álmodik? Tegnap föl is ébredt rá szegénykém és sírt ijedtében.
MOst mennem köll(ene) bíbelődni a pizzával, meg teregetni, de annyira nincs kedvem. Legszívesebben valami finom levest ennék, de semmi alapanyag nincs itthon. Marad a pizza, meg a víz.
Szerintetek lehetséges az, hgoy egy anyuka és egy apuka ne emlékezzen arra, ha kipirosodott volna a baba popsija? Anyósom szerint ki volt csípve a picur feneke egyszer. Nem volt türelmünk vitát nyitni.
Én is agylobot kapok egyszer attól, amikor összehasonlítgatják a mi "nevelési módszerünket" máséval. Teszek rá, hogy másnál mi jön be, ha nálunk nem működik. Ha elb.szom a gyereket, magamnak b.szom el. Ez a gyerek egyszerűen nem szeret egyedül lenni, én meg nem akarom azzal kínozni, hogy hagyom egyedül zokogni addig amíg heveny köhögési rohamot nem kap. Meg amikor beledumálnak, hogy pl: ne beszéljek a gyerekhez, hanem hagyjam egyedül gőgicsélni, meg ne vonjam el a figyelmét azzal, hogy fogom a kezét, vagy simogatom. A ciki az, hogy a gyerek amikor ez elhangzott éppen nekem magyarázott, és nem a plüsiknek. Az én gyerekem, úgy nevelem, ahogy én akarom. Kicsit mintha nyűgös lennék ma. Vagy kicsit sok volt az utóbbi pár napban az emberekből nekem. Bocsi, ez kikivánkozott belőlem. Itt legalább nyugodtan elmondhatom.
sziasztok!
se büfi, se pelenkázás éjjel, csak egy rövid szopi optimális esetben 4 körül és alvás 7- 7:30-ig.
sziasztok lányok!
ma nekünk is egész jó éjszakánk volt, este 7kor evett 8 körül már aludt, és 3kor kelt, majd 6,30kor, és még melletünk visszaaludt 7,30ig... jó volt! ha az első ébredés később van, akkor jó,mert akkor a második is később van, és nem mindegy hogy 4 vagy 6 óra, mert a ott nem nagyon szokott visszaaludni egyből...
lányok, akkor most Ti büfiztettek éjszaka?? mert oké hogy nap közben megoldható, bár például most is úgy aludt el, hogy még szinte fel sem vettem büfizni... és olyankor már hiába mászkálok, ugrálok... felkelteni meg nincs szivem...
most megyünk az első oltásra, szorítsatok... úgy izgulok....
zsuzsika! én is gondoltam már rá, hogy ebben a korban lehet valami hogy nem annyira szeretik a babakocsit.. gondolom ha már tudunk valamit a kezébe adni majd, akkor jobban el lesz, meg később ha már ülni fog és kilát... szerintem unatkoznak...
Töki sem aludja végig az éjszakát, illetve azért kétszer már előfordult. :-)
Az esték úgy zajlanak, hogy 8-kor eszik, utána fürcsi, játszunk, 10-kor megint eszik és 3-4-ig alszik, majd 6 körül kel megint, de akkor már nem alszik vissza.
Egyen csak az életem, úgyis olyan kis gizda az 5,5 kilójával. :-)
Visszasírom még ezt az időszakot úgyis. Imádom szoptatni,mikor hálás szemekkel pislog felfelé... Semmihez nem hasonlítható érzés és olyan hamar elmegy az idő... Eljön majd az az idő is, amikor puszit sem adhatunk mert az "ciki". :-D
Jó reggelt csajok!
Ettől az enyém ezt tudja, azt tudja, dologtól én is frászt kapok. Ráadásul, hogy az embernek a saját családja duruzsolja a fülébe a sok sületlenséget. Azt tudni kell, hogy anno mindenki csodagyerek volt vagy nem tudom... Nekem is már fél évesen biliztetni kellett volna a lányomat mert XY már bilizett ennyi idősen. Na persze...
Fúúú de nem várom ezt az időszakot. Egyenlőre csönd van. :-D De aztán jön, hogy ki mikor kezdett el beszélni, enni, mászni, menni, mikor lett szobatiszta stb...
Szép jó reggelt
ma nekem nem akart éjjel vissza alukálni ez a vacak
annyira megszoktam hogy éjjel eszik alszik hogy tiszta dili voltam
4 20-kor kelt 6-kor raktam le
még alszik meg aludnák én is de hát ugye itthon van a két sógornőm
Az hadján hogy most csinálják a fürdőjüket az emeleten mert az nekem is érdekem hogy meglegyen de már 7 óra után lejöttek a lépcső most még a mi szobánk melett van ők meg úgy közlekednek mint a raptorok
Megőrülök tőlük
az egyik táposabb mint a másik
napok óta tiszta dili vagyok
alig várom hogy vissza menjenek
Apa nővére még csak csinál valamit de melette olyan ötletekkel áll ekő hogy az kész
Na mindegy elvileg ötödikén vissza mennek a nagy angliába és végre se este nem keltenek fel elalvás után se reggel
Jó reggelt mindenkinek!
Este fél 10-kor aludt el a csöppem, kelt 3-kor, meg reggel 7-kor. Most meg visszaszundizott a mi ágyunkban.
jó reggelt Babák, Mamák! :))
Kis aranyom reggel 7 óta a kiságyban dumál és vigyorog ezerrel..annyira édes...:)))) jó kedve van ma nagyon:))))
olyankor szokta Nekem a puki felébreszteni, vagy a pocakfájás,
ezért ha tehetem, már nem rakom le evés után aludni, de azért így is beleszaladunk néha...
nekem is rengeteget van ölben, de alváshoz direkt nem
ma pl. elég rossz napunk van....nem akar aludni sehogy sem, babakocsiban is másfél órát toltam, az utsó tíz percben aludt el, most a nagyágyban velem elbóbiskolt, direkt még nem vártam meg míg rendesen alszik, átraktam a kicsibe...nyafi van, most felváltva ülünk az ágya mellett:)
Nálunk amúgy a nap legnagyobb ordítása a fürdés vége, imád pancsolni, bohockódni a vízben, de hát nem lehet ott egész este.
Sziasztok!
Mostanában nálunk is fél óra, 40 perc az alvás, aztán játék, és újra el kell vhogy altatni, olyan hamar elfárad.
Múltkor elkezdett sírni a babakocsiban, és szerencsémre pont akkor értünk egy jó kis rázós észre, rögtön elaludt.
Nyugi Eszty!
Mi is ölben sétálunk. Pedig eddig a babakocsi volt az aduász.