2010 Júliusi Babák (beszélgetés)
Mert 20 decit írtál!!! :DDD
Hááá...nem biztos! :D De jól néz ki, nem aggódok! :):):)
Ugye, a sajtosba csak 2 deci tejöl kell? :DDD
Küldj egy kicsit, lécci-lécci
Neten kerestem rá, majd kiderül milyen, mindenből 7,5 dkg kellett (cukor, liszt, margarin), 2 tojás, 1 ek kakaó, 4 sornyi étcsoki összemorzsolva, 1csomi vaníliás cukor, és 1kk sütőpor, ez 6 darabhoz! De most jut eszembe, hogy elcsesztem, mert fél csomi vaníliás cukrot kellett volna beletenni, na mind1! :D
A sajtosba meg ugyanúgy 7.5 dkg liszt és margarin, 1 teáskanál só, 15dkg reszelt sajt, 20 dl tejföl, és 1 tojás, meg 1 ek sütőpor! :)
Hú csajok benéztem a sütőbe, és nagyon állatul néz ki a sütim, yeee...férjem elment sziget-kört futni, mire hazaér lesz fini süti! :)
A muffinrecept honnan van? Nekem van itt fenn egy a Hoxán, édes, ha gondolod, próbáld ki, nekem mindig sikerül, még egyszer sem tudtam elrontani!!! Apukám lassan már függő, ha eljön, mindig kell sütnöm. Az év végét itt tölti, már leadta a rendelést: muffin és lasagne... :DDD
Jajj úgy örülök neked! Nagyon szorítok!
Hát anyukám 9hónapig azt falta...amúgy jót tesz a bőrnek, és nyugtató hatása van. Hát a nővérem az a megtestesült nyugalom. :)
Életemben egyszer ettem élesztőt, mert apukám állította, hogy az jó. Végülis csak 3 napig forgott a gyomrom megállás nélkül. Utána 2 évig még a boltban is elkerültem... :DDD
Sziasztoook! Sütiről van szó??? Én épp ma vettem muffinsütőt, sütöttem is sajtos napraforgómagos és csokis muffint! :) Még sülnek, szóval nem tudom milyenek, de elég jól nézett ki már a tészta is! ;-)
Hát Én mindig mást kívánok, úgyhogy szerintem ez hülyeség! :D Meg anyukám a nővéremmel élesztőt zabálsz 0-24h, az meg nem édes...az undorító! :D
Most, hogy nyúlni kezd a beszárítás, már látszik, hogy bal oldalon kb. 3 centivel hosszabb a hajam... :( Mehetek fodrászhoz. De mikor???
Szia Én köszi kérdésed nagyon jól csak azért nagyon várom a keddet :D :D
Sziasztok Lányok! Hogy vagytok?
Akár lehet is benne valami... De az is lehet, hogy csak kevés a gyomorsavad! ;)
Sziasztok!
Én azt hallottam,ha édeset kívánunk kislányunk,ha savanyút akkor kisfiunk lesz.
Lehet ebben valami?Én mondjuk inkább a savanyúra bukom,pedig elég édesszájú vagyok.
köszi, a fiú névhez inkább a Zsombort írd, köszike!!!!
Most irigykedem ám! Milyen sütit ettél?
na megjöttem, gyomorrepedésem lett :-) megettem egy sütit, plusz juhtúrós pogácsákat
És ha Ő kislány lesz szeretnétek még babát?
nem nem ,lányom! már van egy fiam, most egy kis puncis miatt szenvedek ennyit, remélem:o)))
inkább ne is beszéljünk a sütikről. futkároz a nyál a számban...egy kis francia csokitorta....
Egész Sopronban nem lehet kapni, Zalaegerszegen bezzeg majd' mindenhol van. És most, hogy írtam róla, még jobban kívánom. Kocka alakú anyajegye lesz??? :DDD
Köszönöm, most már ezt is tudom:)
PuncsKOCKA, nem torta az, amit én írtam.
Az egy végtelenül gagyi sütemény, tipikus cukrászati kuka. Így készül: végy egy rakat sütiszélt, amit nem lehet eladni, mert a tepsi szélén volt, de ne legyen kérmes, vagy legalábbis ne nagyon. Locsold meg puncsaromával, de ne tocsogjon, inkább egy sűrű massza legyen belőle. Talán kell még bele egy kis cukor, de igazából gőzöm sincs. Mikor a massza jól összeáll, nyújtsd ki kb. 1-1,5 centi vastagra, majd vágd kocka alakúra. A kockákat egyesével vond be csokival, azaz gondolom étbevonóval.
Kb. ennyi lehet, már amit a kinézetéből és az állagából ki tudok következtetni.
És egyszer egy nagyn okos eladó be akarta nekem mesélni, hogy a puncskocka az igazából a mignon!!! Nem vesztem össze vele, de azóta se mentem az üzlet 5méteres közelébe!!!
én egyszer tettem olyan balgaságot, hogy vizsgaalanya voltam egy fodrásztanulónak...nem volt ideje befejezni, így az egyik felekb 5 centivel hosszabb maradt, mint a másik. azóta is úgy van:)
én meg semmilyen édes meg nem tudnék enni, csak sóst, vagy savanyút:o) pedig édes szájú vagyok...
Na a végén engem is rávesztek a sütizésre :D :D
:P
További ajánlott fórumok: