2010 januári babavárók (beszélgetés)
Tegnap először fordult elő,hogy nem aludt du-án.Bírta sokáig,aztán 8-kor fürdetés volt,és mire megcsináltam a kakaóját,már be is aludt.Olyan fura volt,mert mindig este szokott még virgonckodni.Jól kidőlt a szentem.Most viszont alszik Apával.
Én fiam meg állandóan a micimackót és a süsüt nézi.De egész nap!Még boltba sem hajlandó velem eljönni.
Pikk-pakk kinövik ám a ruhákat,tényleg nem kell sok.Én nem is mosom ki mindet,csak amit fel fogok használni.Kaptunk sok rövid ujjú bodyt-t,de azt feleslegesnek tartom most kimosni.Majd tavasszal.
Én is mostam ma,de egyenlőre a saját ruháinkat.A babaruhákat még ezután fogom feltéve ha hozza a húgom.Jól ki is fáradtam.Szívesebben mentem volna Csiribirit nézni a nagylányommal,mentek moziba és nagyon tetszett neki még énekelte is a dalokat.
Köszi mindenkinek az infót,hétfőn lerendezem magunkat.Legalább én sem idegeskedem szülés után,hogy elkapja a baba.Fiamat amúgy nem tartom fontosnak,hogy beoltassuk,mert eddig még nem is volt beteg egy-két kisebb megfázáson kívül.Csak ha már magunkat is beoltatjuk,akkor őt sem hagyom ki.Jövőre remélem,nem lesz ilyen gondunk.
Ma volt itt anyukám,megkértem nézze át hogy szerinte minden babarucink meg van e már és hogy elég e.Őszerinte aki 4 gyereket felnevelt már elég bőven.Még overál kell,de azt kapunk a kishugomról,meg mondta anyu hogy eddig nem mondták de van ott is bőven még ruci
Én még nem mostam bébiruhákat, majd hét múlva kezdem rendezgetni azokat, most még Pesten vagyok, és előkészitem a férjemnek terepet amikor nem leszek itt..értsétek..vasalok...pakolok..előre főzök ilyesmi
Olibabi alszik, úgyhogy megyek és olvasok egy kis suttogót! Még jövök! Kellemes napot addig is mindenkinek!
Ma kimostam a harmadik adag babaruhát, szerintem még egy mosás és minden tiszta lesz! :-)
Nálunk is úgy működött, hogy odamentünk, mondtuk a doktornőnek, hogy oltást szeretnénk és mondta, hogy semmi akadálya most be is adja! Ugyanez volt Olinál is! Tele van a hűtőjük oltóanyaggal!
az én babám most nagyon lusta bezzeg este nem hagyott ja és megint fájogatok uh gyorsan megfőzök aztán vissza is fekszem nehogy megint korház legyen belőle.
szia!
Én még mindig az oltástól tartok, de a Káplár is helyeselte h beadasd? Csak azért kérdem, mert a párom is beadatja magát, és hűt most már én is elbizonytalanodtam...lehet h mégis csak túl kéne esni rajta? A Fenyvesi védőnő nagyon ellene van mindenféle oltásnak, bár mondjuk a gyógyszereknek és mindenféle mesterséges dolognak..
Én a terhesgondozóba kapom,így is úgy is várok,nagyon is sokat.De ott talán nincs annyi beteg,bár látok köhögő kismamákat sajnos.
Igazad van.Nekem szerencsére a nőgyógyászom adja a táppénzes papírt.
Na majd később jövök csajok.
Én megtanultam szemtelen lenni az orvosnál mert csak a táppénzes papirért nem fogok a sok beteg közt várni hogy össze szedjek valamit ha valakinek nem tetszik az meg b.....hatja.
Akkor majd megkérdezem Anyukámat,hogy mikor rendel a doki.
Most mondja a párom is,hogy nem kell patikába is elmenni.
Ja,én azt hittem,hogy bemész a dokihoz,felírja receptre,és utána vissza hozzá és beolt.
Nem tudom,nálam ugy volt hogy bementem a házidokihoz,elmondtam hogy mit szeretnék.Elővette az oltást ,beadta.Ennyi volt.Nem kellett receptért mennem.
Miért,nem kell?
Csak úgy odaadják a kezedbe a patikában?
Szia!
Miért kell recept?
Egyébként engem is a frász kerülgetett mert sokan köhögtek ott,én félre is vonultam.
Azt nem tudom,hogy mikor alszik a babóm,mert tegnap is állandóan rugdosott.Éjszaka is,amint kimegyek pisilni,egyből jelez,hogy én is fent vagyok ám!:))
Ma teszek fel képeket.Majd írok előtte.És most megcsinálom a teámat,mert eléggé megfáztam.
Sziasztok!
Szerintem én is beoltatom jövőhéten magunkat,kicsi fiamat is.Csak most meg vagyok fázva és nem tudom,hogy ilyenkor jobb-e várni,míg rendbe jövök.
Csak az lesz a rossz,hogy sorba kell majd állnom a dokinál,ugye receptre.És az a sok beteg!
Sziasztok!
Vikibene köszönöm hogy írtál.
Túl vagyok rajta,beoltattam magam én is.A háziorvosom örült hogy az oltás mellett döntöttem,de mondta hogy eddig én vagyok a 2. kismama akit beoltott.Azt mondta hogy ennek nem így kellene lennie,sokkal több kismamára számitottak,de a rémhírek sajna elérnek mindenhova.Rákérdeztem a higanytartalomra,és azt mondta hogy állítólag ez nem olyan higany mint amire mi laikusok gondolunk,ez tartósítószernek minősül a vakcinában,és 2-3 nap alatt kiürül pisivel a szervezetből.Azt mondta hogy ennél sokkal károsabb higany kerül belénk ha 2 szelet tengeri halat eszünk ebédre.
Szóval örülök hogy így áll hozzá a dolgokhoz,jó volt végre orvostól is hallani a véleményt.
Na ez jó sok lett,bocsi:)
Szió! Most értem csak ide! Csak a H1N1 ellen oltattunk! A védőnő múltkor egyébként beszélt valamiféle keresztvédettségről is, tehát lehet, hogy ez még segít a másik influenzákkal szemben is! De ő egy védőnő ehhez nem ért! Most már 5 nap telt el az oltás óta és semmi bajom nincsen tőle! Azt gondolom ezek után, hogy nem is lesz, jelentkezett volna már valami ha lett volna! Olcsi 19 hónapos tegnap délután kapta meg és nála sincs semmi tünet, se láz, se levertség és bágyadtság! Csak azért írom őt is, mert ő mégis kisgyerek még és szerintem rájuk sincsen rossz hatással!
Na lányok megyek a dokihoz.Majd jövök még.Sziasztok!
Szia!
Ugye milyen jó a picivel álmodni??Én imádom mikor róla álmodok.Olyankor mindig mosolyogva ébredek.
Sziasztok!Én sem aludtam túl jól éjszaka,mert a lányaimnak mindig volt valami nyűgük.Viszont gyönyörű álmom volt,szoptattam a kis manómat és olyan kellemes nyugalom volt körülöttünk:)
Pontosan,elég kemény igy is a helyzet azt hiszem,mindenkinek meg van a véleménye,és ez igy is jó.De nem mindegy hogy ki hogy közli
Tudod amíg én sem mertem oltatni addig azok társaságát kerestem akik ellene vannak de amióta eldöntöttem magamban , hogy beadatom azóta idegesített mindenki maszek véleménye....hát igen ezt az ember maga dönti el! Tegnap én is legszívesebben felrúgtam volna a gyógyszertárost, hogy mit jajgat meg húzkodja a száját , majd nem tudom ha ő lenne a helyemben mit csinálna...könnyű osztani az észt én is tudnám , ha nem lennék terhes és nem tartoznék felelősséggel a gyermekem felé!!!!!!!!
Huh,az kellemetlen lehetett.Én nem is tudom mikor voltam utoljára lázas és beteg.Azt tudom hogy voltam már influenzás,de hogy mikor,passz.Egyébként a páromon és apukámon kívül mindenki ellene van a környezetemben.Igy nem is tudják hogy ma megyek oltatni...engem ne bizonytalanitson már el senki,igy is nehéz volt dönteni.
További ajánlott fórumok: