Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 januári babavárók fórum

2010 januári babavárók (beszélgetés)

3935. Vica28
2009. nov. 18. 17:09
Sziasztok.Ma voltam dr-nál,picit aggodom,mert hirtelen nagylett a két baba közt a sulykülömbség.1810gr a másik 2100gr.Végülis nemmondták h baj.Dokim szerint bekéne feküdnöm a kórházba..kérdeztem,h bajvan?Aztmondja nincs,csak az ikerterheseket bekell fektetni szülésig..pfff.:(
3934. Veri1976
2009. nov. 18. 17:00
Köszönöm a válaszokat!!!Ki fogja gyűjteni a telefonszámokat? Szívesen küldöm!!!!!
2009. nov. 18. 16:45

Nálam az volt az érdekes,hogy amikor a nagylányomat szoptattam olyankor mindig kellett hogy legyen 1 pohár innivaló a közelben mert nagyon megszomjaztam szopi közben.Naponta megittam vagy 3-4liter folyadékot és persze volt is rengeteg tejem.A kicsi lánynál már nem szomjaztam meg szopi közben és nem is ittam csak kb 2liter folyadékot és vele is sok tejem volt.

Én homeos bogyót szedtem Urtica Urens ch5-ös-t és most hogy segített-e vagy sem nem tudom mert nekem mindkét lánnyal sok tejem volt.Bár az is igaz,hogy igény szerint szopiztak.

3932. micsuned (válaszként erre: 3927. - Veri1976)
2009. nov. 18. 16:08
Amint megszületik a baba.Nekem is bevált, napi 1 litert ittam.Minden etetés után megittam egy bögrével.Nagyon sok folyadékot kívántam.
3931. micsuned (válaszként erre: 3926. - Veri1976)
2009. nov. 18. 16:07
Még nem kaptam meg, kénytelen leszek elmenni a durva dokihoz beadatni.Csak azt várom, hogy a férjem itthon legyen, mert nem akarom a gyereket is vinni a rendelőbe.Egyébként a környezetemben már sokan kaptak, és senki sem lett rosszul, csak a karjuk fájt 1 napig.
3930. okinaaa (válaszként erre: 3925. - Micsuned)
2009. nov. 18. 15:52
Tényleg nagyon jó ötlet.
3929. okinaaa (válaszként erre: 3927. - Veri1976)
2009. nov. 18. 15:49
Szülés után.Nagyon jó amúgy,nekem bevált,csak úgy ömlött tőle a tejem.:))
3928. Veri1976
2009. nov. 18. 15:37
Úgy látom mindenki eltűnt........én is kimegyek levegőzni, majd visszanézek!
3927. Veri1976
2009. nov. 18. 15:05
Mikortól érdemes elkezdeni inni a lactoherb teát ? Tudja valaki?
3926. Veri1976
2009. nov. 18. 15:04
Ez aranyos Ötlet! Kati te sem lettél rosszul az oltástól? Holnap valószínű én is megkapom! Félek egy kicsit de tudom ,hogy csak azután fogok megnyugodni!
3925. micsuned
2009. nov. 18. 13:56
Arra gondoltam, hogy most már hamarosan jönnek sorban a babák, és előfordulhat, hogy valaki kórházba kerül, és ilyen esetben jó lenne tudni az illetőről.Szóval mi lenne ha mindenki megadná valakinek a mobilszámát, és ha valami történik, írhatnánk egy sms-t.Persze nem kötelező, csak szerintem jó lenne.Mi a véleményetek?
3924. micsuned
2009. nov. 18. 13:35
Nekem most már van hetek óta előtejem, de Bazsinál nem volt semmi, és amikor megszületett egyből volt.Pedig indított császár volt, és mégis.Én annyira imádtam szoptatni, és már nagyon várom.Pedig kisebesedett mindkét mellbimbóm, de szerencsére hamar begyógyult, és 9 hónapig szopizott Bazsi.Én még akartam volna, de őt már nem érdekelte.
3923. vikibene (válaszként erre: 3922. - Ee7835cc73)
2009. nov. 18. 13:25
Oli is jól szopizott, 16 hónapos koráig szoptattam, de akkor már 4 hónapos terhes voltam és úgy voltam vele, hogy két babót nem szeretnék egyszerre szoptatni! És nálunk is ez volt a szitu, hogy végén már csak játszott vele! Emlékszem augusztus 20-án szoktunk le, mivel kint voltunk a városban az ünnepségen később értünk haza, és gondoltam itt a remek alkalom, nem adtam didit és simán elaludt, másnap sem adtam és érdekes mód nem is követelte és azóta eszébe sem jut! Ez számomra a legfurcsább, hogy így elfelejtette, úgy imádott didizni, néha már az utcán is követelte volna magának és így egyik pillanatról a másikra, mintha törölték volna a memóriájából! Nem gondoltam volna, hogy erről fogom tudni a legkönnyebben leszoktatni! De gyanítom ha nem jön a kistesó, akkor a mai napig szopnánk, mert nem lett volna szívem elvenni tőle, de így a jó!
3922. ee7835cc73 (válaszként erre: 3921. - Vikibene)
2009. nov. 18. 13:17
Nekem is volt bőven tejem és fejtem is meg fagyasztottam,de szerencsére nem volt rá szükség,mármint a fagyasztott tejcsire.10 hónap után vettem ki a fagyóból és sajnos akkorra már nem volt felhasználható állapotban,megkeseredett :(7 liter tejet kellett kiöntenem:(De az vígasztal hogy 18 hónapig szopizott a kicsilány és ő bírta volna tovább is csak már én untam,mert a végén már csak reggel és este cicizett,de sokszor csak szórakozott inkább.Így leálltunk vele.
3921. vikibene (válaszként erre: 3918. - Ee7835cc73)
2009. nov. 18. 13:08
Én is emlékszem még rá, milyen durva volt a mellem, majd duplájára dagadt, át kellett jó párszor maszírozni, hogy kijöjjön minden bent maradt tejci! Olivérrel amikor hazajöttünk nekiálltam fejni és olyan 3-4 hónapos koráig minden szopi után fejtem, kivéve éjjel! Lefagyasztottam és milyen jól tettem! A 2 hónapos kontrollon kiderült, hogy nem szopizik eleget, mert annyira lusta volt és mondták, hogy minden szopizás után pótlást kell adnom neki, elszomorodtam, de vigasztal, hogy volt a fagyóban tej, így soha nem kellett tápszerhez folyamodnom, az a tejci pont elég volt arra, hogy ráálljunk a nagyobb mennyiségre! Miután ráállt a rendes mennyiségre utána le sem lehetett vakarni a didiről, úgy belejött! Nekem nagyon nehezen indult a szoptatás, emlékszem milyen sokat sírtam szenvedtem érte, de megérte! Mindenkit csak bíztatni tudok rá és arra is ha nem megy könnyen akkor sem szabad feladni, és érdemes fejni, sosem lehet tudni! Csak azért írtam le ezt, hátha erőt ad majd valakinek, ha hasonló cipőben fog járni! :-)
3920. ee7835cc73 (válaszként erre: 3919. - Szzsuzska88)
2009. nov. 18. 13:08
Ez tényleg így van,nincs összefüggésben az előtej a későbbi szoptatással,de azon tudsz segíteni,hogy 1 kicsit előbb legyen tejed.Mármint hogy minél hamarabb tudd szoptatni a babát.
2009. nov. 18. 13:02
Nekem sincs még előtejem,utána olvastam és szerencsére nincs összefüggésben az előtej azzal hogy tudom-e szoptatni a kislányomat.Ezen nagyon aggódtam és ez megnyugtatott.
3918. ee7835cc73 (válaszként erre: 3917. - Vikibene)
2009. nov. 18. 12:52
Nekem van már előtejem jó pár hete.Szülés után 2 nappal már tudtam is szoptatni a kicsi lányomat.Remélem ez most is így lesz.
3917. vikibene (válaszként erre: 3914. - Okinaaa)
2009. nov. 18. 12:48
Nekem nincs még előtejem, de szerintem nem is lesz, mert Olivérnél sem volt!
2009. nov. 18. 11:21
Tegnap nálunk is este aktivizálódott a gyerek... és tisztára olyan volt mintha beszélgettünk volna.. a párom teljesen odáig volt..kapcsolat létesült:D
2009. nov. 18. 11:16

Sziasztok!Most értünk haza a kicsi lányommal a sétából és úgy elfáradt,hogy lefeküdt aludni és szerintem már alszik is.

Hát az én kis maszatkám is mocorog egyfolytában.Szerintem a lányaim együtt nem mocorogtak ennyit mint az öcsikéjük.

3914. okinaaa
2009. nov. 18. 10:52

Tegnap este Apa rátette a kezét a pocakra és úgy rugdosódott,egyből elvette a kezét,hogy ez neki nagyon fura érzés,mert eddig csak a kis popóját érezte.Nekem is bizarr,hogy sokszor a talpát érzem.Ahhoz képest,hogy azt írják,hogy most már a baba a nap 90-95%-ában alszik,egész nap érzem.:))

Előtejetek van már?Nekem még mindig van,múltkor mutattam kicsi fiamnak,és azóta mindig meg akarja nézni a tejet.Meg állandóan megpuszilja mind a két mellemet és a tesót is.Keresztet vet a puszijával!:))

3913. vikibene
2009. nov. 18. 10:43

Ennyit mozogni öcsém! Boti baba teljesen szétrúgja a pocakomat! Nem sokat pihen! ha a tesója a közelben van és hallja a hangját úgy rákezd! Remélem akkor is így fogják szeretni egymást hogyha kibújik! :-)

Szerintem sem aggódj ezen presike! Kicsi lassítasz a tempón és nem lesz gond! Ez, hogy nem kell bejárnod dolgozni és egy olyan ember társaságában tölteni a napot akit nem is kedvelsz éppen elég lesz a nyugalomhoz! Pihenj!!!!!!!!!!

3912. mona180
2009. nov. 18. 10:14

Presike tényleg ne aggódj nekem is megvan rövidülve a 28.ik héttől.

KÉpzeljétek tegnap hazajött melóbol a férjem és kicsit elfeküdtünk úgy hogy a pocim a hasához ért és a kis tökmag bújt a z apához meg simogatta apa meg már furán nézett hogy mit csinál vele ez a gyerek de tetszett neki.

3911. okinaaa
2009. nov. 18. 10:13

Sziasztok!

vikibene:szép nagy a pocid!

presike:szerintem épp ideje volt,hogy otthon legyél.Nekem is meg volt rövidülve a méhszájam a kisfiamnál,és a végére meg zárva volt.Pihenj tényleg sokat.Ezek tényleg jelek,hogy lassítsunk magunkon!Kitartás,nem lesz baj!

hokuszpokica:köszönöm,de május 9-én ünnepeljük,mivel Gergely.De azért tényleg aranyos vagy!

3910. Veri1976 (válaszként erre: 3876. - Presike)
2009. nov. 18. 09:51
Presike! Semmi okod az izgalomra! Nekem a 22. héttől nyitva van a külső méhszáj egy kicsit....emlékszem én is teljesen odavoltam de nyugi ez egy csomó nőnél így van....aztán a belső meg vajúdás közben sem akar és sokszor császár a vége......szerintem semmi gond ne félj!!!!!!!
3909. szzsuzska88 (válaszként erre: 3908. - Vikibene)
2009. nov. 18. 09:43

Hát igen,ha pisilni kell nálam felmegy a pumpa:)

Inkább próbálok még aludni,csak nehogy egyszer bepisiljek:)

3908. vikibene
2009. nov. 18. 09:39
Én sem aludtam volna rosszul, ha nem ébredtem volna hajnalban arra, hogy pisilnem kell, de annyira lusta voltam felkelni, hogy nem mentem ki Wc-re és ezért többször is felébredtem!
2009. nov. 18. 09:23
Akkor én mázlista vagyok az alvásban,én is végig aludtam az éjjelt,sőt mi több,negyed 9-kor keltem.
3906. szzsuzska88 (válaszként erre: 3904. - Presike)
2009. nov. 18. 09:22
Presike,sajnálom amin keresztül mész,biztos hogy nem könnyű,de ez a szükséges rossz.Otthon pihenj sokat,és ne agyalj,minden rendben lesz.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook