Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! fórum

2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)

12756. Vimitu (válaszként erre: 12742. - Bettike2007)
2010. nov. 8. 16:19

Gondolom ezt a combig szakadást nem várják meg.... legalább is remélem. Ha olyan a helyzet akkor vágnak, de ha nem muszáj akkor nem. A combig szakadásnál még vannak durvábbak is, mint pl a végbél felé szakadás, vagy még annál is durvább, ha "ott" is bajok lesznek. Nem sintérek ezek a dokik :)Nem hagyják, hogy örök életemre elmenjen a kedvem a szüléstől.

Eleinte tartottam tőle, de hát sok beleszólásom nem lesz, mer a kórház ilyen protokollt követ.

12755. Dormira
2010. nov. 8. 16:05

Igazság szerint én is idegenkedek az eljárástól...

Lehet ha be is forditanák, visszafordulna...

12754. Bancsika (válaszként erre: 12749. - Dormira)
2010. nov. 8. 16:02

Csatlakozom renibabahoz!Én sem vállalnám be a beforgatást.Nem véletlenül történnek a dolgok sokszor úgy,ahogy.Ha ő nem akar befordulni minek erőltetni!Lehet megvan rá az oka!

De ezt úgy, ahogy renibaba is írta neked kell eldönteni.

12753. Dormira
2010. nov. 8. 15:59
Igen, én is ezt találtam, hogy a 2-es még jó. Végülis a dokim is látta és nem mondott rá semmit...
12752. Bancsika (válaszként erre: 12749. - Dormira)
2010. nov. 8. 15:50

Lepénnyel kapcsolatosan:

Lepénynek 3 érettségi foka van.Kettes,az közepesen érett, hogy mennyire meszes,azt a doki látja.Míg jól működik addig semmi probléma,ne aggódj.Lehet hármas is ha jól működik és ellátja a picit.Ezért csinálják az áramlás vizsgálatot,mert ott látszik hogy a lepény hogyan látja el a babát.Ha viszont pici eltérést tapasztalnak,mármint egy áramlás vizsgálaton,akkor ki kell venni a babót azonnal.Oxigénhiányos állapot miatt. Lepény miatt úgy,hogy kettes, ne aggódj mert a finisbe,36.hetes vagy.

12751. renibaba25 (válaszként erre: 12749. - Dormira)
2010. nov. 8. 15:42

sajnálom Dormira:(

személy szerint én nem vállalnám be a forditást, de ti, sőt legfőkképpen te kell döntsél.

szép kis méreteitek vannak gratula hozzá

12750. bettike2007 (válaszként erre: 12748. - Bancsika)
2010. nov. 8. 15:41
igen,karral kifele,szupermenpózban jött az amúgyis 4kgos babája
12749. Dormira
2010. nov. 8. 15:36

Sziasztok!

Ma megvolt a kontroll uh, még mindig faros a kiscsaj :(

Bár ezt tudtam magamtól is...

Viszont méretei alapján 36 hét 1 naposnak felel meg és 2700gr. a becsült súlya, úgyhogy megint belehúzott a növekedésbe (kiirás szerint szerdán töltöm a 36-ot).

A lepény viszont 2. fokú érett! Erre fogok most rákeresni, hogy ez mit jelent...

Megint mondták ezt a beforditást, úgyhogy megkerestem a dokimat, hogy akkor most mondja el úgy hogy férjecském is hallja. Férjem azt mondja, próbáljuk meg. Nem tudom. Azért elégé be van biztositva, vizsgálnak előtte, közben, utána és ha bármi gond van azonnal császár. Végülis, ha nem fordul meg, úgyis császár lenne. 37. betöltött hét után csinálják, akkor már nem is koraszülött.

Jövő szerdáig ezt el kell dönteni,vagy addig valahogy rádumálni, hogy forduljon be. Már 4kézláb kúszok-mászok egy ideje, meg már szinte minden neten lévő praktikát kipróbáltam, na még próbálkozok a többivel is, hátha valamelyik segit.

Holnap szintén korház, ctg és szülésznővel találka, na majd őt is megkérdezem erről a forgatásról...

Mozgásszámolásra nekem azt mondta a dokim reggel 9 és este 9 között legyen meg a 10 mozgás. Na nálam az már 9 előtt is simán megvan...

12748. Bancsika (válaszként erre: 12742. - Bettike2007)
2010. nov. 8. 15:32
Combjáig????Vágjanak!!!
12747. bettike2007 (válaszként erre: 12744. - Zsu-zsanna)
2010. nov. 8. 15:31
szerintem jó!Mi csak 30hetes uh-n voltunk anno akkor 1583g-ot becsültek a 38hetesen 3468g-ot
12746. renibaba25 (válaszként erre: 12744. - Zsu-zsanna)
2010. nov. 8. 15:30
szia nekem a 33 hetes adataim... 33+1 naposan: BPD 85mm, THX:94x86mm, FL: 66mm, súlyt nem szokott a dokim becsűlni
12745. Virág10 (válaszként erre: 12738. - Bancsika)
2010. nov. 8. 15:28

Igen, ezekre.

Szerintem különben érdemes mindent kipróbálni, mert sem a gátmasszázsnak sem a homeós bogyónak nincs mellékhatása.

Homeós bogyót homeós gyógyszertárban lehet kapni, de szerintem ezeket sima nagyobb patikákban is be lehet szerezni, mivel ezek közül több másra is jó, pl. amit szülés előtt kell vajúdásnál bevenni az jó fogfájásra is. Tényleg ezt lehet vajon a babáknak is adni fogzáskor? Majd megkérdezzük a dokitól, ha akkor eszünkbe jut.

Azt is hallottam, hogy érdemes vízbe feloldani és úgy kortyolgatni a szülőszobán.

12744. Zsu-zsanna
2010. nov. 8. 15:27

Sziasztok!

Pénteken voltam 32 hetes UH-on, bár szombaton már a 33. hetet töltöttem...

Ilyen adatokat mért a doki: BPD 83 mm, femur: 59 mm, haskörfogat: 276, becsülét súly 1843g.

Nektek milyen méreteket mértek?

12743. Virág10 (válaszként erre: 12740. - Renibaba25)
2010. nov. 8. 15:24
Köszi a segítséget!
12742. bettike2007 (válaszként erre: 12739. - Vimitu)
2010. nov. 8. 15:24
itt mindig vágnak és tökéletesen összeforrt gyorsan,még egy ismerősöm a combjáig repedt,lassan gyógyult és a mai napig érzékeny neki..
12741. renibaba25 (válaszként erre: 12738. - Bancsika)
2010. nov. 8. 15:23

egik nemrég szült barinőm sem birta a tejserkentő teát, a gyere nek fájt tőle a pocija,

ezt szedi : RICINUS COMMUNIS 5CH napi 2x5 bogyó

12740. renibaba25 (válaszként erre: 12737. - Virág10)
2010. nov. 8. 15:21

Virag most halsztam elő a mellszívómat , próbálok rájönni, hogy hol keressem rajta azt a számot:)

na átnéztem tüzetesen, nem talltam semmi ilyesmi számot, igaz nem magyarországon vettem, szóval lehet emiatt nics

a pontos nevét azért leirom: Tommee Teeppe closer to nature, electric breast pump

remélem ezzel is segitettem

12739. Vimitu
2010. nov. 8. 15:14

Gátmasszázs:

itt nagyon nagy divatja van. Már a szülés előtt néhány héttel neki lehet állni, van rá jó kis olaj és a házas életet is feldobja :)Sőt a szülés alatt is végig masszíroznak, nyomkodnak, hogy stimulálják a fájdalmat. Hát nem tudom mennyire lesz hatásos, de majd ki kell próbálni úgyis :)

Gátmetszés:

na ennek viszont itt nincs divatja. Sőt ellenzik. Az egyik védőnő elmondta, hogy mióta dolgozik (kb. 6 éve) összesen volt talán 8 gátmetszése. Ők pont az ellenkezőjével érvelnek: ha egy papírlapot szétvágsz ollóval, azt sose fogod tudni pontosan összeilleszteni, míg a szakított papírt sokkal jobban. És a fájdalom "állítólag" egyforma. Hát majd ezt is vagy kipróbáljuk, vagy nem. :)

De egyik ismerős aki ilyen szülés-elősegítés mellett szült, nem szakadt, homeós bogyókat szedett és szülés után már vígan üldögélt a babájával a kezében.

Majd meglátjuk....

Homeós bogyók:

úgy tudom, hogy nem kell kiíratni receptre, hanem a hoemós gyógyszertárakban lehet simán is venni. Én is beszereztem már az urtica-t.

Málnalevél tea: ma kezdem, ma töltöttük be a 36. hetet. És ma kezdjük a gátmasszázst is. De apát majd csak este avatom bele a programba :)

Na most megyek, készülődök, mert este doki-vizit.

Sziasztok!

12738. Bancsika (válaszként erre: 12737. - Virág10)
2010. nov. 8. 15:03
Igen, a málnalevél teát is többen dicsérik.A motherlove olajra gondolsz?ENnek a gyártónak van a tejet meghozó bogyója amit szintén nagyon dicsérnek.Ezekre gondolsz?
12737. Virág10 (válaszként erre: 12730. - Renibaba25)
2010. nov. 8. 14:48

Én múlt hét péntek óta, hogy beléptem a 34. hétbe iszom a málnalevél teát, állítólag felpuhítja a méhszájat.

A homeós bogyók jók!!! Fájdalmat nem csillapít, de jók! A gátmetszéstől nem kell félni, mert azt már nem érzed...-))) és jobb, mintha széjjel szakadnál (könnyebb és hamarabb is lehet varrni, jobban gyógyul9 esetleg azt mondta a védőnő, hogy vannak gátmasszázs olajok, azzal 1 hónappal kb. előtte lehet masszírozni a gátat (részletesen neten le van írva).

A szeptemberben szült barátnőm mondta, hogy homeós bogyóval indult meg a teje, mert a laktoherbtől semmi nem lett. Viszont a tea hátránya, hogy lehet, hogy van olyan összetevője, amelyik hasfájást csinál a babónak, náluk is ezzel volt a gond. Viszont a bogyó teljesen jó, én azt tuti felírom, ha kell a párom elmegy a patikába és a kórházba is be tudja hozni.

Légyszi segítsetek!

Akinek van otthon - lehet nem jól írom - Tomee Teppe mellszívója vagy kezdő csomagja megnézné nekem, hogy van- e a dobozon olyan, hogy ORKI vagy EMKI szám? Ez olyan mint a gyógyszereknél az OGYI szám. És megírná a számot is meg a termék teljes nevét? Azért kéne, mert ha van ilyen száma, akkor egészségpénztári kártyára meg tudnám venni, viszont mindenképpen ilyen márkát szeretnék. Köszi a segítséget!

12736. bettike2007 (válaszként erre: 12735. - Bancsika)
2010. nov. 8. 14:39
lehet benne valami,én nem ismerem ezeket a szereket,tény ha a lány megfázik adom a c-vitamint,teát,mézet stb.de a szülés jött ösztönszerűen.Persze ha ismertem volna valakit aki ezzel foglalkozik lehet én is szedtem volna,de akkor most nem tudnám hogy miért szültem meg 3.5óra alatt emiatt vagy amúgy is..
12735. Bancsika (válaszként erre: 12730. - Renibaba25)
2010. nov. 8. 14:19
Sógornőm homeo bogyókkal szült,és pik-pak meglett neki.Gátmetszés nélkül.Bár egyetértek azzal is,hogy ez alkat függő.Én most akarom megkérdezni a dokimat,hogy mit javasol,de én biztos hogy elkezdem szedni.Családban van,aki ebből külön levizsgázott,én tuti szedni fogom.Ha bármilyen betegség van a családban mi már csak ezeket a bogyókat nyomjuk,és egy szimpla megfázásnál is ezerszer jobban hatnak mint a ló adag antibiotikumok,arról nem beszélve hogy természetes dolgokat viszel a szervezetedbe.Na egy a lényeg,én támogatom ezt a dolgot 100%--ban.Van egy nagyon jó könyv,ami a fogantatástól a gyerek 3 éves koráig minden nyavajára leírja mit kell szedni.Szülés is részletesen benne van.
12734. zita-anyus
2010. nov. 8. 14:15
Titeket nem álmosít el ez az idő?Én alig bírok ébren maradni!!!Úgy látszik ez megint egy ilyen időszak :-)))
12733. Bancsika
2010. nov. 8. 14:10
Véleményem szerint is, az a lényeg,hogy mocorogjon,és ez a bűvös tíz meglegyen.Nekünk bőven több:-))
12732. Bancsika (válaszként erre: 12719. - Virág10)
2010. nov. 8. 14:08
Nekem a védőnő adta
12731. bettike2007 (válaszként erre: 12730. - Renibaba25)
2010. nov. 8. 14:07
nem semmit,én nem szedtem semmi homi bogyót,teát és fájdalomcsillapítót sem kaptam közben,mégis gyorsan tágultam,alkat kérdése,szerintem aki nem ilyen az ehet,ihat akármit,a test csinálja vagy nem csinálja a dolgát..
12730. renibaba25
2010. nov. 8. 13:49

sziasztok

nekem sem mondta adoki hogy számolgassak, mondjuk szerintem is az a lényeg, hogy minden nap érezzük, hogy mozog... de pl. az órához kötött mozgásnézés az nekem nem is menne, a kicsikémet ha nincs kedve nem tudom rávenni semmivel a morogásra:)

az én kishölgyem kb a 20 hét óta fejvégű , remélem igy marad, nem fog megviccelni a végére...

csajok akinek a dokija, szülésznője nem javasolt semmilyen szüléskönyitőt, málnalevél tea, homeopátiás cuccok attól még bevetettek valamit?

12729. Manon (válaszként erre: 12725. - Virág10)
2010. nov. 8. 13:24
nem tudom sajnos, nekem nem kell nézni, csak mikor néztem a kiskönyvem akkor láttam :)
12728. bettike2007 (válaszként erre: 12716. - Bancsika)
2010. nov. 8. 13:13
hűű nálunk még csak szóba se jött ilyen számolgatás,kérdezték hogy érzem hogy mozog?Igen akkor minden rendben,nem kellett számolgatni.
12727. bettike2007 (válaszként erre: 12714. - Bancsika)
2010. nov. 8. 13:12

igen,már nem igen van helyük,úgy 30ik hét után főként.Ha mindennap érzed legalább 5ször nincs baj,nem kell az hogy kirúgja a hasfalad:-D

Bár az enyém ha kénylemetlen volt a hely pl kocsiban ültem bizony jókora rúgásokat kapott a bordám:-D

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook