2010 augusztusára várt babák (beszélgetés)
Kár hogy nekem nincs én is sokat hallgatnám,olyan jó volt múlt héten is mikor a védőnő meghallgatta.
De akkor tényleg forog lefelé a babád mert nekem bal oldalt a köldökömtől jó 10 centire sréhen találta meg azt mondta rá tipikus haránt fekvéses baba ahogy a nagy könyvbe írva van.Hurrá:-(((
Mert a fejvégű babák szívhangja a köldök közelében van.
Az én hasam is ilyen csak nekem állandóan kemény.
Alul van a hájacska:-),és feljebb viszont a mellem aljáig nagyon kemény.Az tök jó ha kezd befordulni a kicsi lányod,drukkolok,csak jobb lenne simán szülnöd.
Az nagyon jó, tényleg sokat segítenek. Nekünk ilyeneket nem engedtek meg, hogy kimenjünk a boltba. A húgomra sokat vigyáztam (fél tesó) 11 voltam, mikor született. Mindig azt mondta nevelőanyám, neki elég, ha vigyázok rá egész nap. (hát mégse volt elég:( ) Jó is, ha megszokják ezeket a dolgokat, sokkal talpra esettebbek lesznek. Nekem állandóan a fejemhez vágták, hogy nem vagyok elég talpraesett, de hogy is lettem volna, ha a 4 falon kívül nem láttam a nagyvilágot?:( Szóval mikor kiindultam külföldre, akkor lehurrogtak, hogy nem fog sikerülni, nem vagyok hozzá elég talpraesett. Hiába bizonyítottam már, hogy nem vagyok hülye (lediplomáztam 4-esre), nem hittek bennem. Eltelt 2 év, és akkor kezdték el elhinni, hogy meg tudok állni a saját lábamon. (párom jól beolvasott nekik:S) Most, hogy jön a baba, már tök normálisak, felnőttként kezelnek (ideje volt, lassan 27 vagyok:D) Most már én és apám, és nevelő anyám között szent a béke, ennek örülök:D
Gratulálok a gyerekeidhez, jól csinálod, felkészíted őket az életre, és ezért hálásak lesznek majd neked később (most még lehet, a francba kívánják a házi munkát:D)
Én is hosszú vagyok, de szeretek pofázni, és szeretem, ha hasonszőrűvel találkozom:D
Teljesen igazad van!
A nagyim volt ilyen mivel 10 évesen árva lettem úgy érezte mindentől meg kell óvnia és ebbe a házimunka is bele tartozott.Semmit nem engedett megcsinálnom.Nagyon nagyon szerettem és ha eszembe jut ami sűrűn van most is bőgök de gondold el mikor magához vett én 10 ő majdnem 80 éves volt.Sok volt a generációs különbség sok mindent nem tudtam vele megbeszélni,se amikor megjött,se az első szexuális tapasztalatot amit egy anyával egyszerübb,legalábbis ha jó a viszony.Én már felvilágosítottam a lányom,muszáj sokkal hamarabb érnek mint mi annó.
Mikor meghalt én se tudtam semmit a magam kárán tanultam meg,főzni,takarítani mindent.
De a mai napig áldom a nevét és nagyon hiányzik.
Így is azért a Zsolti sokat segít elmegy bevásárolni,ha ovi van ő hozza és viszi a Ricsit mert egymás mellett van a felsős suli meg az óvoda.A páromnak is szokott segíteni a házba és kinn a kertbe is.A Brigi is segít és ő még kitartóbb is ,hiába lány:-),őt is már simán el tudom küldeni a közértbe,van hogy ő hozza el a Ricsit az óviból,mostanában már a főzés is érdekli,el szokott mosogatni,és sokat foglalkozik az öccsével olvas neki,játszik vele.A Zsoltinak nincs türelme hozzá.Már most azon aggódik hogy a baba miatt majd nem tud aludni,olvasni,tanulni stb..
Szóval egy szavam se lehet rájuk persze ha nem szólok maguktól nem nagyon csinálják,de melyik gyerek csinálja fülig érő szájjal?:-))
Porszívózni,ágyazni,felmosni,port törölni utálnak,de nem baj.
És jó tanulók.A Brigi szín ötös.A Zsozsó meg nagyon sokat javított,félévkor volt egy csomó hármasa,de megígérte hogy évvégére kijavítja és be is tartotta,csak négyese és ötöse lett.Büszke is vagyok rájuk.De muszáj is tanulni mert már hetedikbe megy és mindjárt itt a pálya választás ,nem mindegy hogy 4,5-ös tanuló vagy 3-mas.Bár még csak 1 hónapja találta ki mi akar lenni,állitólag szakács végül is az jó szakma enni midig fognak az emberek.A Brigi már 3 éve mondja hogy ő gyerek orvos lesz és ha így marad a tanulmányi eredménye,véghez is viszi,tudom!
A mai világban azért egy érettségi,egy nyelvvizsga,egy szakma,számítógép ismeret kell.
Bocsi nagyon hosszú voltam:-))
Erre azért nagyon vigyázz, most nem azt mondom, hogy kioktatásul, csak én ismerem ezt a gyerekoldalról. Korán elváltak a szüleink, apámmal maradtunk 3-an gyerekek. 10 éves voltam, mikor apukám új anyukát hozott a házhoz. Addig mi csináltunk minden házi munkát. Aztán ő kivett mindent a kezünkből (szegény gyerekek, ne dolgozzanak, inkább játszanak, meghát benne volt az is, hogy csak úgy szerette, ha ő csinálja meg, mert akkor tudta, hogy meg van csinálva. Ha mi csináltuk, akkor mindig talált benne valami kivetni valót)Teltek múltak az évek, és nevelőanyám egyre jobban belefáradt, de akkor se engedte meg, hogy mi csináljuk, csak mondta, hogy jó lenne, ha segítenénk, de mikor segítettünk, akkor rávágta, hogy nem jól csináljuk. Mire felnőttünk, teljesen elege lett az egészből, és ránk fogta, hogy a mi hibánk. Nem engedett oda soha a konyhába, egy rohadt krumplit nem tudtam megpucolni rendesen. (na ő nagyon durva véglet volt) Úgy jöttem ki Angliába, hogy nem tudtam főzni, max tésztát, vagy ilyesmit. Mindent egyedül tanultam meg. Nehéz volt, mert nem csak főzni nem tudtam, de az anyagiakhoz se értettem, csak ösztönösen. Takarítani tudtam, azt megengedte. De a mosógépet se tudtam elindítani, meg hogy mire kell odafigyelni egy háztartás vezetésénél...szóval nehéz volt, de valahogy gyorsan ráéreztem szerencsére:D A főzésbe is elég jól belejöttem gyorsan:D
Szóval a jó akaratával csak ártott nekünk is, és önmagának is.
Tényleg nem kioktatásnak szántam. Bocsi.
Jó reggelt Csajok!
Fany akkor az egyik ilyen palackodat faxold el nekem:-))Nem nagyon sikerült kipihenni magam és lassan órát lehetne állítani hozzám hajnal 1-3-5-7,menetredszerüen wc:-(, úgy keltem fel az ágyból mint akit agyonvertek,na mindegy majd csak jobb lesz.
Elég sokat vannak befogva a gyerekek persze a kicsin kívül.De tudod sok mindennel úgy vagyok hogy ha én megcsinálom ,akkor tudom hogy megvan rendesen csinálva.A párom haragszik is érte mert azt mondja hogy egy 13 és egy 10 éves már bőven segíthet,de én ilyen hülye vagyok inkább megcsinálom helyettük:-))
Köszi megkaptam a jelet:-)
Remélem reggelre kipihenem a fájásaimat.
Jó éjt nektek és a babócáknak.
Lányok, egy fura intim kérdésem lenne (így fürdés időben :-))
egy ismerős tanácsolta, hogy lehet edzeni a bimbót azzal, hogy fürdés után érdes törülközővel megdörzsolgetjük, hogy szokja az igénybevételt (?) nehezebben sebesedik ki szoptatásnál.
először röhögtem egy jót rajta, mert hát mi köze egymáshoz a törülközőnek meg a babavákuumnak, de ahogy közeleg az idő, mégis, lehet érdemes lenne ilyen praktikát bevetni, ha használhat.
esetleg hallottatok ilyesmit, netán többgyerekes anyukák próbálták is? van-e tapasztalat, érdemes-e kínozni szegény kis rózsaszín bimbómat, vagy úgyis mindegy neki?
Jaj,csajok most "nyavajgok" egy kicsit.
Úgy kivagyok mint a liba,ma takarítottunk,főztem,a kórházi pakkomat és a kicsi cuccát pakoltam össze.
Közben 4 adag kisbaba ruhát mostam le is száradt a nagy melegben,most végeztem a vasalással,a párom megcsinálta a kicsi szekrényét,meg felszerelt egy kis lámpát hogy ha majd éjszaka felkel,ne a nagy villanyt kelljen feloltanom.
De beszakad a hátam,leszakad a hasam.
Jajj!!!!!!!!!!!!