2009 szeptemberére várt babák (beszélgetés)
Nem engedték haza tegnap sógornőméket a kórházból, mert Ádám kicsit besárgult, szegény Krisztának meg begyulladt a melle, 38 fokos láza lett. :(
De bízunk benne hogy mára már helyrejönnek és jöhetnek haza!
Szofi, barátnődék mikor mennek haza a kórházból? Jól vannak?
Jól tetted, így legalább tudod mire kell jobban figyelni majd. Én azt ajánlom várj vele 1-2 hónapot, de ha mégis megcsinálod a kék masszát ne sokáig kavargasd, ha beleöntött a formába rögtön nyomd bele Szasza kezét és a lábát (bár szerintem náluk nem lehet egyszerre megoldani mindkettőt)és tartsd benne 1 percig! Utána már öntheted hozzá a gipszet.
Szerintem nagyon jól nézhet ki! Majd írd meg hogy sikerült ha megcsinálod.
remélem Nektek sikerül majd!
De aranyos és figyelmes! :-))
Én is elkezdem ma a sütést, főzést, úgyhogy most nem sokáig maradok. Még mindhárom pasim húzza a lóbőrt, csörögni nem akarok, úgyhogy várok egy picit aztán megyek a dolgomra. :)
Majd írd meg milyen lett a süti!
Én is azt csinálok 2 tepsivel, az egyiket elvisszük, a másikat itthonra (a fiúk kérésére, meg vendégvárásra), azon kívül + 1 tepsi kókuszos kockát.
Sütök rántott húst, meg sajtos csirkemellet krumplipürével. Az utóbbi a kedvenceink közé tartozik! :-) Meg megcsinálom ma a salikat is. És még a levesről nem beszéltem (itthonra). Lesz dolgom!:-)
Fülöpke, aranyos a tiétek is, abban az a jobb hogy ha elrontod még kijavíthatod, míg ezt nem.
Amúgy baromira szép lett volna, mert először beleöntöd a masszát, abba belenyomod a kezét, lábát, aztán az egészre ráöntöd a gipszet, és miután megköt, az elejéről lehúzod a kék színű masszát, ami ekkorra olyan mint a gumi, szépen le lehet húzni a gipszről. Végeredmény: a gipszből kidomborodik a kéz és a talp. És az még külön jó benne hogy a ezének ill. lábának a párnácskái, redői, minden szépen látszódik benne. :-)
Később én mindenképpen megcsinálom majd!
Sziasztok!
Monstro, megcsináltátok a lenyomatot?
Mi jól elszúrtuk! :((
A gél-es zacsiban por van, amit össze kell keverni vízzel, na ez eddig megvolt, de kicsit csomós lett, én meg úgy gondoltam szét keverem a csomókat is. A fene sem gondolta hogy ez ilyen gyorsan köt. Lényeg az, hogy amikor beleöntöttem ezt a kék masszát a műanyag tálcába (amit adtak hozzá), belenyomtam Gabuci tenyerét, ami addigra már majdnem megkötött, de az én fiacskám ahelyett hogy ügyesen tűrte volna széttett ujjakkal frankón belemarkolt a cuccba és szét mócsingolta az ujjaival. :SSS Én meg olyan okos vagyok, hogy az szörnyű, gondolhattam volna hogy ez hamar megköt, hamarabb kellett volna belenyomni Gabuci tenyerét, de lehet akkor sem lett volna jó, az miatt hogy nem tartotta rendesen a tenyerét. :(
A képen úgy van hogy a tenyér és a láb egyszerre van belenyomva a cuccba, na ezt külön szám lett volna megcsinálni, mert ahhoz egyszerre kellett volna a kettőt belenyomni, 1 percig benne tartani míg megköt. :/ Úgyhogy faca a helyzet! Úszott az egész, + feláldoztam egy m.a. tárolóedényt és egy fakanalat, de lett egy képkeretünk. :S
Szóval Monstro, ha nem csináltad még meg várj vele egy-két hónapot amikor már szépen bele tudja nyomni a tenyerét. Úgy terveztük Balázzsal hogy veszünk majd másikat és pár 2-3 hónap múlva megcsináljuk.
Monstro a sírós elalvás elkerülésére nem tudom mi lehetne a megoldás:( Mi azon szerencsések közé tartozunk ahol a baba egy hang nélkül elalszik ha leteszem az ágyba, legyen az nappal vagy este. Nagyon ritkán előfordul azért, hogy sírdogál - ha már olyan fáradt, hogy nem tud elaludni. Ilyenkor egy-két percig simizem az arcát és már alszik is:)
Előbb-utóbb Szasza is átalussza majd az éjszakát és nyugodtan fog elaludni is:)
Annyit már olvastam amit ide írtatok és látom jól halad Marci az almával:) Lénának most úgy szoktam tízoraira adni, hogy fél almát-egy banánt - ma még egy fél körtét is összeturmixolok és kész. Főzeléknek meg egy almát két kicsi krumplival.
Ja és mi össze-vissza kezdtük a hozzátáplálást. Alma-burgonya, sütőtök, babarck szóval mindenféle:)
De aranyos vagy:)
Apáztunk egész nap, nagyot sétáltunk meg voltam edzeni. Lassan eljutok a naplókig is:)
Babszika, látom ti is tortáztatok, nagyon jól néz ki, milyen lett? Nehéz elkészíteni?
Callista, pillepalack jó ötlet, legközelebb kipróbálom.
Fulopke, olvastam, hogy jól sikerült a tökfőzés,ügyes vagy. Nekem is megjött hozzá a kedvem:-)
Monstro, az a torta nagyon-nagyon guszta, biztos finom volt.
én is ezen gondolkodtam, kész anyagi csőd. Nekünk is ez még csak a 2. doboz, de ez már sajna gyorsabban fogy:-/
Inkább én is kajáltatni fogom, de nekünk az még idő, még csak most kezdtük a hozzátáplálást az almával.
4 hónapos kora óta kapja a tejpépet is és az se HA-s úgyhogy én is bízom benne,hogy nem lesz baja tőle....
De le a kalappal a tápszeres anyukák előtt---hát ez baromi drága hogy sűrűbben kell már...Eddig csak tartalékba vettünk egy dobozt mindig és az jó sokáig kitartott.Vagyis volt olyan ki kellett dobnom mert egy hónap alatt nem fogyott el fél zacskónyi.Most meg...
Mi lenne ha többet tudna enni.Most 150ml vízzel csinálom már...de van hogy hagy az alján.
Szóval nem kis pénz lesz.
AZt nem mondom hogy hozzá lehet szokni, én fél év alatt sem tudtam, de azért kibírható:))
Nálunk akkor kezdte el átaludni az éjszakákat amikor már mást is kapott a tápszeren kívül ami laktatóbb. ez ment kb 1 hétig, utána meg azért kelt fel éjel mert jött a foga:)) én már úgy vagyok vele hoyg előbb utóbb csak átalussza az éjszakát:))