2009 szeptemberére várt babák (beszélgetés)
Nem, csak ha akarod:-) De sokkal macerásabb a csőrös pohár.
Hát én sem díjazom. Nem is akartam rászoktatni én. Mi mentünk egyszer be a Mekibe, mert Krisztinek vittem az útra kaját, magunknak nem. Gondoltam ő megeszi ott a hamiját, mi meg eszünk valamit. A sorban előttünk Happymealt kértek, meglátta a játékot. Jó, valamit kapjon ő is onnan, a többi meg az enyém alapon vettem egy ilyet. Mellettem ült, szó nélkül belenyúlt a nuggetses dobozba, kivette, és elkezdte enni. Csak néztünk, mert akkoriban elég komoly étkezési zavarral küzdöttünk. És megette, pedig el sem tudtam képzelni, hogy ő egyeltalán hozzáér a húshoz. Az a műkaja bezzeg kellett neki.
Az oké hogy előre megcsináljátok és lefagyasztjátok a cuccokat de ha kiengeded akkor nem kell valamit csinálni vele? elég csak melegíteni? Én pl utálom a fagyasztott cuccokat mert egészen más íze van mint a frissnek. Úgyhogy én inkább simán fagyasztanék és nem készen, mert talán úgy egy fokkal jobb az íze:)
Szofi, fülöpke nagyon ügyik vagytok hogy főzőcskéztek:)) nekem még rá kell venni magam...
Az én lányom csak játszik vele, inni nem nagyon iszik belőle, meg úgy általában semmiből:)
Csőrős pohárból kell adni neki a tápszert?
Nálunk már régóta 3-as aventes cumi van mert a 2-esből nem jött a milupás tápi:)) most akartam, én is váltani, de sehol sem találok 6+-os cumifejet. Próbáljam az X-es mamosat, az is jó az aventes cumisüvegre.
Én kfc-s vagyok inkább vagy burgeres:) de kéthavona vagy ritkábban eszünk:)
Cumik: mi az 1-es cumit használjuk a tápihoz is. Kipróbáltam a variábilisat is (avent), de a legkisebb folyástól is öklendezett. Mivel Dávid is szopizik, így szerintem nem gond, hogy nem csak belecsorog a tápi a szájába, hanem meg is kell "dolgoznia" érte.
Husi: Én a céklával együtt főztem egy kis nyúlgerincet, majd onnan kivéve elég sok főzővízzel turmixoltam. Elég guszta lett :) Kihűlve tettem a jégkockatartóba.
Én sem díjazom a mekis kajókat, így ünnep számba megy, ha bevisszük Lucát.
én nem tudom, mi szopizunk, a tápszert cumisüvegből kapja, de ezek még az első cumisüvegek,mi még nem cseréltünk. Ma ivott vízet csőröspohárból, de tudott belőle inni.
Pár alkalom után rájön, hogy nem kell annyira szívni. Elvileg 6 hótól van a csőrös, de van olyan baba, aki korábban is tud inni belőle.
Egy kérdésem lenne: Janika már elég régóta cumisüvegből eszik napközben, reggel szopizik, és közben kap olyan kajákat is, amit kanalazunk. Eléggé meg van szegényke keveredve, MAM-os cumisüvegünk van amire szereztem 2+-os cuclit (gyorsabban folyik a tejci, de ez 2 hónapos kortól 4-ig ajánlott). Ezután jönne a 3-as fokozat (nem kaptam, pedig ez az ami 4-6 hós között jó) és utána az X-es (6 hónap felett). Ezt ma kipróbáltam (bár még korai volt, mert még 2 hét múlva tölti csak be a 6. hónapot). Szegénynek hirtelen annyi tej ömlött a szájába, hogy állandóan meg kellett állnia evés közben, félrenyelt, stb. és végül elkezdett sírni, és nem akart enni (ekkor visszatettem a 2-es cuclit). Hogyan szoktatjátok rá a babákat arra, hogy ne akarjon ilyen erősen szívni (tehát hogy tudjon csőrös pohárból inni majd és utána pohárból)?? Egyáltalán mikortól kell azt elérni, hogy pl. csőrös pohárból tudjon inni a baba? Mert amíg szopizik reggel, meg lesz keveredve......
Nem nehéz, csak ne vágd meg magad a sütőtök puculásánál. Na az kemény meló, én ma tettem el a mélyhűtőbe kettőt. Még vár kettő rám, csak Zéti felébredt.
Más a pasi. A lányom a pofámba köpte:-) Csak az üveges Hippben ette meg a húst. Az igazit soha. A mai napig alig eszik húst. Egy időben meg önként vega volt:-( Most már azért hajlandó pár falat husit enni. De a kedvence akkor is a Mekis nuggets. Gonosz anya vagyok, mert én nem szeretem ilyenekkel etetni, így csak az Apja vesz neki időnként. De ha már meglátja, hogy az Apja Mekis zacsival jön haza, vagy a kocsival megáll egy Meki előtt, majd kiugrik a bőréből örömében. Na kb kéthavonta van ilyen:-))))
én is ma főzöm meg a sütőtököt. Nagyon kíváncsi vagyok, de elsősorban magamra :-) Éjfélkor kezdődik az Alias, addig be akarom fejezni és csak altatás után kezdem :-)))
Egybe megfőztem én is és kis cuki csomikat csináltam belőle (turmixolás után), úgy fagyasztottam le. Aztán csak elő kellett venni és belecsempészni az eledelbe.
Hogy működik ez a fotófüzet, hol, mit kell csinálni?
Még sosem csináltam:-(((
fogalmam sincs, még sose csináltam, nemhogy a gyereknek, de még magunknak sem :-))) gondolom a főzőlével együtt összepepecselve :-)
Gusztusos, fehéres-barnás trutykó...ahogy rápillantottam megkívántam, majdnem elettem a fiam elől...:)))
Én már előbb ragadozót csináltam a Csipiszből, mint az előírás, 4,5 hónaposan már ette (mert akkor sajna a tápit nem ette, csak növénytől meg nem lakott jól...), de most visszaalakultunk vegetáriánussá :))
A tejpépet viszont a héten kezdtem vele etetni, nagyon bejött neki :)
Persze, hogy bejön Zétinek a husi hisz igazi férfi:)
Tényleg izgi ez a hozzátáplálás:)
Köszi lányok! Úgy csinálom Fülöpke ahogy mondtad:) Már fő neki a csirkemell összekockázva és utána turmixolom és lefagyasztom. Vettem neki körtét,sütőtököt,almát,répát,banánt úgyhogy mostmár elkezdek főzőcskézni neki. Sajna még itt nem volt olyan nagy a választék ezért zöldségeket nem is kaptam:( De azt majd veszek hétvégén:)
Fűszerek nélkül ráadásul:-) Izgi:-)
Hallottam már, aki lefagyasztja főzve. Nekem nyersen van, külön becsomagolva. Egybe főzök mindent és kész. Ja és ma ragadozót csináltam Zétiből. Bejött neki a husi is:-)))
Milyen egy csirkemell összeturmixolva?:))
A nagy szakács (vagyis én:-)))) tanácsot ad: úgy halottam, hogy megfőzöl egy egész cs.mellett, összeturmixolod és jégkockatartóban eladagolva lefagyasztod... ha jól mondom.....
az enyém se:( semmit, csak éjjel amikor adok neki tápi helyett, megissza aztán addig üvölt amíg meg nem kapja a tápszerét:)) Bízom benne hogy nyáron már lesz szomjas és akkor inni is fog:)
Sziasztok!
Sajnos még nem vagyok jól ezért,nem igen vagyok gépnél,próbálom elolvasni és behozni a lemaradásom,de nem könnyű.Jázminka se gyógyult meg még teljesen,még mindig hurutosan köhög.
Az étvágya visszatért!!!
Lányok egy hülye kérdésem lenne. A csirkét főzve is lehet fagyasztani vagy csak nyersen? Csak mert olyan furinak tűnik, hogy egy-egy kockát kell majd megfőzni:)
Nekem soha nem iszik egy kortyot sem.-(
Annaluca biztos jó lesz a fotófüzet! Nem is drága.
Szerencsére ízlett Lénának a "főztöm":)) Bevágott 160gr-ot! Csak most nem ivott utána teát:(
További ajánlott fórumok: