Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 szeptemberére várt babák fórum

2009 szeptemberére várt babák (beszélgetés)

1323. Borsi :-)
2009. febr. 4. 18:03
Csilla,van valami híred?Izgulunk Érted!
1322. Borsi :-)
2009. febr. 4. 18:01

Sziasztok Lányok!:o)

Minden rendben van,13mm a babó és ott vert a szívecskéje nagyon gyorsan.Lehetett látni a köldökzsinórt,ahogy lebeg kicsi.Integetett is...:o)

Csinált a doki streptococcus gyorstesztet is,szerencsére nagatív lett.Legközelebb egy hónap múlva kell mennem,akkor csinál egy integrált tesztet,down-kór szűrés.Elkezdődik a vérvétel...de legalább nem kell éhgyomorral menni.

Mehetnék a védőnőhőz is a kiskönyvért,de csak a köv.vizsgálat előtt megyek el hozzá babonából.

1321. moki-kopi
2009. febr. 4. 17:33

Hahóóóóóóóó!

hol vannak már az uh-ás hírekkel a csajok???? annyira szurkolok és már nagyon kíváncsi vagyok!

képzeljétek hazafelé szállok fel a buszra,erre mindenféle berregés vagy más hangjelzés nélkül összecsukta az ajtót... frankó volt, ha picit később lépek fel, akkor a hasamat vágja telibe... Volt aki fel se tudott szállni... éljen a bkv!

jó úszkálást Szeleburdi, de csak óvatosan ;)

2009. febr. 4. 17:32

Sziasztok!

Örülök, hogy jó híreket olvashatok ma. Benvik, szuper, hogy már jól vagy:) Azért még próbálj pihizni kicsit, már ha tudsz.

Monstro, üdv köreinkben:)

Réka, Otis, örülök, hogy minden rendben a pocaklakóitokkal:)

Akik a héten mennek uh-ra, annak megy a drukk ezerrel.

Én meg várom a jövőhét keddet. Próbálok csak pozitívan gondolkozni. Megnéztem a kislányom papírját. Akkor is a 6. héten mentem először uh-ra, mert pecsételtem. Ott sem volt még egyértelmű szívműködés, csak sejthető volt. Jaj, imádkozom, hogy egy hét alatt történjen odabenn valami változás, persze pozitív értelemben. Nagyon rossz ez a várakozás, lassan mennek a napok...

1319. da5a93d992 (válaszként erre: 1318. - 94c13d8e1e)
2009. febr. 4. 16:54

2 éve lakunk itt, kb. 8-10 embert ismerünk (a falu is viszonylag nagy): szomszédok, postás, pap, védőnéni, meg egy idős házaspár akikhez tojásért megyek néha :) Talán majd a babával ismerkedünk kicsit. :)) Tampont nem akarok rakni, mert azt hallottam az a 12. hétig nem igazán jó használni. Bár dokim is mondta, hogy tamponáljak...:) A hideg víz sokat nem árthat, melegbe úgysem megyek bele.

A kiskönyv télleg randa :) a kutyáim oltási könyve ezerszer szebb hihihi.

2009. febr. 4. 16:50
Jó kis hírek Szeleburdi :) Neked hogy tetszik a kiskönyv? Szerintem ölég randa... Már ezen is spórolnak. Nem baj., legalább lehet csicsázni :) Jó uszizást, estleg rakj fel egy olívaolajba mártott tampont, biztos ami biztos, nehogy elkapj valamit. 8-an? legalább lesznek kortársai :)
2009. febr. 4. 16:45

Voltam a védőnőnél, mondta, hogy a faluban 8-an vagyunk egyszerre kismamák, és ez rekord :) 4-5 szokott lenni. Nem baj, legalább lesz utánpótlás. Megméregetett: pulzus, súly, vérnyomás, kaptam ingyenes magazinokat meg a kiskönyvet. A vizeletet kiértékelte: sok a C vitaminom (ugye a felesleget az ember kipipili) :) Erről ennyit, szóval nem kell több C vitaminkát szednem.

Hiányzik az uszodázás, pénteken muszáj elmennem, nem bírom nélküle :)

2009. febr. 4. 15:49

Szép délutánt kismamák. Egyik szemem sír, másik nevet!

Csilla, nagyon nagyon reménykedve várom a mai UH híreket, rettenetesen szurkolok Neked és a Babáidnak!!!! kérlek írj amint tudsz, hogy mi volt!!! Ha mégis rossz hírekkel érkeznél, akkor meg Savanya mellett Neked is kiegészítjük a fórum nevét: 2009 szeptemberére és ...-re várt babák-ra. No meg ne számolgasd a peteérést, döntsd a párod az ágyba minden nap ;) abból gond nem lehet :)

Otis, Réka: juhéééééé!!!! Ti aztán értetek az ember lányának megörvendeztetéséhez!:)

Benvik: jó, hogy újra közöttünk, gyors lábadozást kívánok... Nem szedsz valami homeopátiás finomságot?

Judy, hajrá a holnapi UH-n, nagyon szorítok, bár biztosan nincs rá szükségetek, hisz minden rendben :)

Monostro nagyon örülök én is Neked, üdv a fedélzeten!

Nekem kezd elmúlni a sok rosszul létem, már csak az étvágytalanság és a fáradtság marad meg. Juhé :) fogytam is eddig 2 kg-ot, aminek nem különösebben tulajdonítok jelentőséget, mindenesetre örülök, hogy nem plusz lettem ennyivel így az első 2 hónap alatt. Ma felhívtam a szülésznőt, de már tudta... Ilyen pletykásak ezek az orvosok? :)

1315. Imo (válaszként erre: 1308. - Moki-kopi)
2009. febr. 4. 11:53
nem szabadulsz meg tőle olyan könnyen:))
1314. otis (válaszként erre: 1313. - Benvik)
2009. febr. 4. 11:50

Vigyázz magadra!

Megkérdezhetem, hogy milyen gyümölcsöket eszel?

1313. benvik (válaszként erre: 1311. - Otis)
2009. febr. 4. 11:39
Az Elevitbe van Cvitamin. Most is csak egy sima megfázásom van, a fűtetlen Volánbusz miatt. Kabátban szétfagytam rajta, és több, mint 1 óra a menetideje. Szó szerint remegtem. Láz rám nagyon nem jellemző, nem is tudom megmondani, mikor volt utoljára. Amúgy meg eszem gyümölcsöt is.
1312. moki-kopi
2009. febr. 4. 11:38

Sziasztok!

lassan hazadöcögök, szép napot!

Borsi majd gyere a hírekkel :)

puszi csajok!

1311. otis
2009. febr. 4. 11:33
Az is tény, hogy attól nem lesz a babának baja, ha nem eszel C-vitamin, elveszi tőled, és neked lesz bajod. Pl. könnyebben fertőződsz ezzel-azzal, majd jön a LÁZ. Na az már súlyosan károsítja a babát.
1310. meli-79
2009. febr. 4. 11:31

Nekem még a rokonok, meg ismerősök nem tudnak a babáról, úgyhogy nem is nagyon tudnak ijesztgetni,

de azért már lassan el fogjuk mondani a közeli hozzátartozóknak, a nehezén, az első rizikós heteken, már úgyis túl vagyunk, azt mondják, a 8. hét után már 98% az esélye, hogy megmarad a baba :)

1309. meli-79
2009. febr. 4. 11:29

sziasztok,

Réka, otis, örülök a sikeres ultrahangnak, végre jó híreket is lehet itt olvasni :)

benvik, jobbulást, ilyenkor egy sima náthából is nehezebb kimászni (legalábbis ezt látom :S)

1308. moki-kopi (válaszként erre: 1306. - Imo)
2009. febr. 4. 11:25
:DD most megnyugtattál, már attól féltem, hogy örökre eltűnik az életemből :DDDDDDDDDDD
1307. benvik (válaszként erre: 1305. - Otis)
2009. febr. 4. 11:20
Én nem értek hozzá, csak saját tapasztalat, hogy én egyszer sikeresen túaldagoltam a C vitamint. Szétmarta a hugycsövemet. Amúgy tuti egy csomó mindent lehetne használni terhesség ala, de biztos, ami biztos alapon ráírják, hogy nem. Pl az orrkenőcsre is rá van írva. Én inkább óvatos vagyok vele.
1306. Imo (válaszként erre: 1304. - Moki-kopi)
2009. febr. 4. 11:15
ne aggódj majd a 30. hét után visszajön:)
1305. otis
2009. febr. 4. 11:12

Ásványianyagokból doktoráltam, és ehhez rengeteg tudományos cikket el kellett olvasnom sok év alatt. Mivel felszívódásuk és hatékonyságuk szorosan összefügg a vitaminbevitellel, róluk is sokat olvastam.

Jómagam, saját belátásom szerint, napi 1000mg C-vitamint szedek. Nem kérdeztem meg az orvosomat, mert meggyőződésem, hogy jobban vezet le egy szülést, és ért az UH-hoz stb, mint én, hiszen ebbe ásta bele magát, de a vitaminokról ő is csak azt mondja, mit tanult az egyetemen. Rengeteg dologról pl. gőze nincs, pedig a meddőséggel kapcsolatban szerintem kellett volna tudnia (ha érdekel titeket kifejtem majd, mire gondolok). Ettől még hansúlyozom, hogy remek orvosnak tartom. Ért a kismamák nyelvén, megnyugtat, támogat és kiváló szülész és radiológus.

Szóval: amit a dobozon feltüntetnek, az nem a te érdekedet szolgálja, hanem a gyógyszergyárat védi! Ez fontos!

1304. moki-kopi (válaszként erre: 1303. - Monstro)
2009. febr. 4. 10:32

refluxom van, azt hittem, hogy majd a terhességtől még több savam lesz, de mióta van a pocaklakó, alig égett a gyomrom... úgy látszik, hogy fordítva vagyok beprogramozva...

Egyél sokszor keveset, és semmi fűszeres meg csípős, inkább kekszek. Remélem hamar jobban leszel.

1303. monstro (válaszként erre: 1287. - Da5a93d992)
2009. febr. 4. 10:29

én sajnos egész nap rosszul vagyok hálistennek nem sokat doglozom, ha otthon vagyok fekszem és pihenek:)

Lányok ti hogy álltok a terhességi gyomorsavval? Nálam még csak két hete kezdődött de szinte mindentől fáj a gyomrom...

1302. moki-kopi (válaszként erre: 1301. - Benvik)
2009. febr. 4. 10:26
sajnos én sem kívánok túl sok mindent, a legtöbb ételtől émelygek.... na de ez legyen a legnagyobb bajunk :)
1301. benvik (válaszként erre: 1300. - Monstro)
2009. febr. 4. 10:24
Én sem tudok most enni semmit:-((( Valahogy nem kívánom az ételt.
1300. monstro (válaszként erre: 1291. - Moki-kopi)
2009. febr. 4. 10:21
bár én tudnék csak fele enyit is enni:) de azért legközelebb vigyázz magadra :)
1299. monstro
2009. febr. 4. 10:20
nekem azt mondta a dokim hogy csak magyarosrszágon tartják enniyre jónak a c vitamint de klinikai tesztek nem igazolták soha hogy valóban olyan jótékony hatása lenne az immunredszerre vagy valami másra, de hát ez a "mi" vitaminunk:)
1298. monstro
2009. febr. 4. 10:19
Akkor egész nap mást sem eszünk majd csak mindenféle vitaminokat:) egyet reggelire egyet tízraira és így tovább:)
1297. moki-kopi (válaszként erre: 1296. - Benvik)
2009. febr. 4. 10:16
:) itt mindig tanulok valami újat. Köszi!
1296. benvik (válaszként erre: 1295. - Moki-kopi)
2009. febr. 4. 10:13
Ez így van, ezért egyszerre nem szabad bevenni. Minimum 1 órának el kell telnie a kettő között. A dokim világosított fel:-)))
1295. moki-kopi (válaszként erre: 1294. - Benvik)
2009. febr. 4. 10:12

hűűűű, fene gondolta volna, hogy tényleg árthat a c vitamin... de akkor ezt jó lesz megjegyezni.

Nekem pl. az sem tetszik, hogy a terhesvitamin mellé javasolják a magneB6-ot, pedig annak meg ott van a papírján, hogy vastartalmú készítménnyel együtt ne szedjük, mert akkor a vas nem szívódik fel... na köszi...

1294. benvik (válaszként erre: 1292. - Moki-kopi)
2009. febr. 4. 10:09
"Terhes és szoptató anyukák az előírások betartásával szedhetik a készítményt. Azonban a terhesség idején naponta túl nagy mennyiségű (napi 100 mg) Cvitamin fogyasztása káros lehet a magzat számára, ezért kerülendő." Ez a Béres 200mg-os Cvitaminja.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook