2009 szeptemberére várt babák (beszélgetés)
Semmit. :-)
Tea, cirom, mézecske, és gőzölés. :)
Legközelebbre viszek, mert engem is feldühített a dolog. Főleg, hogy pl. az anyasági támogatásokról nem mondott semmit sem, mondván " a férjed úgyis jobban tudja, jogász, nem?" Totál kiakadtam! Mondtam neki ironikusan: " igen, hívjad fel nyugodtan, ha kell valami infó!!" Persze nem vette a lapot.
Köszi a válaszokat lányok. Én az első babánál a 8. hónap végéig dolgoztam és nem emeltek szobrot nekem:)) Szóval szerintem mindenki amint lehet húzzon táppénzre.
gyed összege a fizetéstől függ, egyénenként változó, de maximálva van. Asszem most bruttó 105.000 Ft nettóban 90 valamennyi...
Nekem kicsi bajom van, de tudtok segíteni?
Szétmegy a fejem, tiszta t@kony vagyok. Mit szabad bevenni?
nem így van Otis.. mi 2009-ben szülünk, így a 2008-as bérből lesz a gyedünk megállapítva.... ha valaki elmegy táppénzre akkor pedig mindenképpen a táppénzt megelőző 180 napot nézik. Legalábbis nekem így mondta egy hozzáértő.
Hú, én ezekben még egyáltalán nem vagyok képben..
És mennyi lesz a gyed?
Akkor mindig mielőtt mész itt felvilágosítást kapsz, és ahhoz kösd magad. Én ezt csinálnám. Ha ilyen kezdő, ja és pisit mindig vigyél, neki 10 sec bedugni az ellenőrző papírkát és leolvasni az eredményt.
Táppénzre nőgyógyi javasolhat, ír egy papírkát, azt elviszed a háziorvoshoz és ő köteles kiírni... a dokim már az első uh-n adott ilyen papírt mert mondtam neki, hogy nem akarok bejárni dolgozni... tehát még szívhang sem volt, már mehettem volna táppénzre....
de a gyed akkor maximális, ha ebben az évben megvan a 180 napod, amiből kiszámítják. Azért érdeklődöm, mert annyira szeretnék elmenni előbb táppénzre, mint 180 nap! Az május 26!!!
Jaj lányok, most vettem észre, hogy nekem ma tanfolyamra kellett volna mennem, jól elfelejtettem...teljesen szita az agyam...
Legszívesebben én is táppénzre mennék, utálok itt lenni. Aki táppénzen van vagy megy, az megírná, hogy ő a hanyadik héten íratta ki magát?
én is csak lestem!! Egyébként 22 éves, és nincs még gyereke. Valami rokkercuccban volt, először azt hittem, hogy ő valami asszisztensféle!
már táppénzen vagyok, csak ő ezt elfelejtette és itt szarrágóskodott, hogy mivel hétfő-kedden-szerdán nem voltam, az fizetésnélküli szabi.... mondom neki, hogy nem úgy van az....szar kis táppénzt kapok már hetek óta, mégis melózom, mert én továbbra is EMBER vagyok.... micsoda görény...
180 napon bőven meglesz, hivatalosan 7 év munkaviszonyom van már(folyamatos)...
az durva. lelkiismeretes nő lehet.......:-(
Én a SOTE I-re járta genetikai tanácsadásra. Beszélgetésből áll, illetve a doki elmondja mikre számíthatsz. Ebbe persze rossz dogok is vannak. De felvilágosít.
minden összetevőhöz beírta, hogy "negatív"
mit írt? negatív, vagy -.
Ha csak vonal, akkor nem vizsgált, ha neg. akkor tényleg negatív.
az előbb úgy felhúzott a drágalátos főnököm, hogy majdnem bevertem neki egyet.... már csak pár napot kell jönnöm... már hányni tudnék ettől az egész kócerájtól.....
most ülök az irodámban és nagyokat szuszogok, hogy lenyugodjak.......
Nyusszó, ha mindenképpen megtartanátok a babót, akkor ez valamilyen szinten csak egy stresszforrás.... de ezt nektek kell érezni, tudni, hogy vállaljátok-e.
Értelek. Ez a ti döntésetek. :)
Nem tudom, én még nem használtam. Én a vichytől narancsbőr ellenit használtam, az akkor kb 1 éve vagy 2, volt 5-6.000 Ft.
köszi, akkor megnézem
Nagyon drága?
Persze elmegyünk. Igazából csak attól tartok, hogy kételyeket, rossz érzésket kelt bennünk. Ráadásul a kisfiam olyan gyógyszert szed ami bizonyítottan magzatkárosító hatású, én nem is adhatom neki, persze nem zárható ki, hogy valamennyire találkozom vele (nyálban, pisiben kiválasztódhat stb.) Mi mindezekt mérlegeltük amikor döntöttünk a baba vállalásról és mivel senki nem tudja, hogy a kisfiam mitől lett beteg, nem tudom elképzelni, hogy jelen fázisban milyen használható tanáccsal tudnának minket ellátni. Persze még terhesség előtt elmehettünk volna és úgy hozhattunk volna "felelős döntést " a gyermekvállalásról, de mi pusztá az érzéseink alapján cselekedtünk. Most egy genetikai tanácsadó nem tudna nekem olyat mondani ami miatt elvetetnénk, de olyat igen amitől rosszul éreznénk magunkat és kételyeink lennének. Az életünk bizonyos szinten folyamatos aggódás a kisfiamért és ha őszintén bevallom ezért a babócáért is és nem akarok több felesleges stresszt.
Igen, úgy tudom. Vichyt csak patikában.
Hol lehet kapni azt a Vichy krémet? Gyógyszertárban csak?
További ajánlott fórumok: