2009 szeptemberére várt babák (beszélgetés)
de ilyeneket ír és szülésznőként végzett 5 re:
"a fogantatástól 40hét csak elárulom hogy tudd! nem az utolso menzitől 40hét, nézd majdnem jelessel végeztem el a szülésznő képzőt és nem izgat ha te laikusként azt hiszed jobban tudod!"
na már itthon is vagyok...
Imo ne idegeld rajta magad,nem éri meg ;)
Ha betegszabira mész 15 napig betegszabi, amíg a munkáltató fizeti, 15 napon felül meg már a tb. És az már táppénz. Legalábbis én így tudom.
Én már azt sem értem, hogy a táppénz és a betegszabi közt mi a különbség? Én idáig azt hittem, ugyanaz a kettő...
lehet hogy jelessel végzett de kitörölheti vele a seggét
engem nem ez zavar, csak másokat teljesen összezavar pláne azokat akik még az első babájukat várják
az októberi babaváróknál kiborítanak
jobb ha nem olvasok át más fórumba mert kiakasztanak egyesek
meg még valamit nem vettem bele az előbb.... na jó inkább eldugulok, úgysem értek hozzá :D
szép délutánt nektek, mi megyünk torkos csütörtökre :DDDD
Jajj de hülye vagyok, a betegszabit csak nem vettem bele.... akkor viszont 41 napom van... na csak összejön valahogy a 180 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Tényleg megyek, jövőhéten meglátogatom az oep területi hadiszállását. :)
Köszönöm Otis, ezer hálám a sok infóért, hiába na, elvesznék nélkületek :)
puszi csajok, rohanok a buszhoz
Nálunk 2 éves volt decemberben a "nagy" fiam:) Tudja, hogy pocakban van a Kistesó:) És állítja, hogy kiscsaj lesz:) Sáruuuu (Sára:)
Nincs mit! Amióta pozitív lett a teszt, ezen agyalunk a férjemmel.
Egyébként, ha kedvezőbb infóid vannak, aranykeretbe foglallak!! :D
kiszámoltam, szabit belevéve július 2-ig kéne dolgoznom akkor...
ha felhívod a területileg illetékes Megyei TB-központot, nagyon készségesek.
...ööö..ezt nem értem...milyen 16 nap?
Köszönöm Otis az értékes infókat, jó lesz, ha beleásom magam és számolgatok kicsit....
:D akkor lesz 16 napom 2009-re....
Munkaviszonyban eltöltött naptári nap.
Esetünkben: június 29-én jár le. Innen lehet visszaszámolni a szabadságokat.
és a 180 nap az munkanap vagy naptári nap?
Na, ez a másik érdekes dolog: aki nem veszi igénybe a TGYÁST, szíve joga. De a gyed-et csak 6 hónapos kortól lehet igényelni. Ezért hülye lenne az a kismama, aki nem venné igénybe a TGYÁS-t. Jó kis jogszabályok!!!! Nem veheted igénybe, ha kapsz fizetést pl. Van, aki nem megy szülési szabira, hanem dolgozik. az nem kéri.
Úgy tudom, hogy a betegszabi is beleszámít, meg a szabi is beleszámít a 180 napba. Csak a táppénz nem. Mivel a betegszabi nem 100% fizu, ezért az is ront majd az átlagon, de ha te sokat keresel, mint vezető, akkor lényegtelen, mert hiába lenne a gyed-ed pl. 130/hó, mivel maximálták, csak 100.100-at fogsz kapni. Nekem számítana a betegszabi is, mert csak bruttó 150-et kapok fizetésként. (hm..mint helyettes bizbasz, mindegy)
és ezt a tgyást kötelező igényelni? nem lehet rögtön gyedet?
ne már, tényleg örülök neki, hogy már most kiderült, hogy nem jók az infóim. :)
csak ez megijeszt....
viszont most ahogy számolgatom, ahhoz hogy meglegyen idén a 180 napon, augusztus elejéig kéne dolgoznom, mert már kimerítettem a 15 nap betegszabimat (nem a terhesség miatt), febr. 11-től meg táppénzen vagyok...
Igen, jól írod. Tehát ez előző év a lényeg.
Most tök hülyén érzem magam, hogy felbosszantottalak!! grrrrrr....
További ajánlott fórumok: