Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 szeptemberére várt babák fórum

2009 szeptemberére várt babák (beszélgetés)

18153. Anitah (válaszként erre: 18151. - Monstro)
2010. jan. 26. 09:17

Köszi! :)

De aranyos lehet! :)))

18152. Anitah (válaszként erre: 18142. - Szofi2)
2010. jan. 26. 09:15
Mi is ugyanígy vagyunk, Gabuci mindig a fejére húzza a takarót és én is félek hogy nehogy éjszaka is ezt tegye! Éjszaka felébredek többször és nézem minden rendben van-e és kicsit lejjebb húzom a takaróját.
18151. monstro
2010. jan. 26. 09:10

Levike nagyon édes ahogy tátja aszáját az almának:) Az én lányom még sosem örült így neki:) igaz ahogy én látom nem lesz a kedvence az alma:))

Fülöpke nagyon ari a kép Marciról:) Jól áll neki a kapucni:)

Nekünk még a kórházba megcsinálták és olyan a képen mint egy döbrögi:) Csak a nagy feje, meg a kép pofazacsija látszik. Már akkor is olyan kis dundus volt.

Anitah ti is szépek vagytok a fiaddal a Tiszaparton:)

18150. Anitah
2010. jan. 26. 09:09

Gabuci is elég jól el van magába ha jól van lakva és nincs tele a pelus akkor simán el nézelődik. Körberakom a játékaival és azokkal elvan egy ideig, magyaráz nekik, birkózik velük, ami nem kell az meg repül. :) Van olyan is amikor nyűgisebb és egyfolytában szórakoztatni kell hogy jó kedve legyen. Imádja ha a hasamra ültetem és bohóckodok neki, arra jókat kacag! Peti jókat szórakozik ilyenkor rajtunk! :D

A tükröt Gabuci is szereti, mindig mosolyog amikor meglátja benne magát vagy engem. Azt olvastam hogy 2 éves korukra fogják fel hogy a tükörben saját magukat látják.

18149. Zodkacaj (válaszként erre: 18132. - Fulopke33)
2010. jan. 26. 09:05
nálunk ez mindig is így ment ... ezért nem nagyon tudok mással foglalkozni ha anna fel van kellve ...
18148. Anitah (válaszként erre: 18135. - Babszika)
2010. jan. 26. 08:58

Ez tök jó hogy vissza állt a tejtermelésed, a sógornőm is ugyanígy volt, megvette a tápit és azóta sem kellett használni. :)

Most nem tudom hogy a homeós bogyó és a tea-e az oka, de reggelre nagyon tele volt (van) a mellem! Pedig Gabuci felébredt hajnal 3-kor enni (pedig ilyet nem szokott csinálni), és mégis sok tejcim volt reggelre. 7-kor megint szopizott, most meg alszik mint a bunda! A védőnő azt mondta hogy 2-3 nap múlva lesz eredmény, ezért is csodálkoztam. Nem akarom elszólni, mert általában estére kell pótolni, remélem akkor is lesz tejcim! Mindenesetre furcsa hogy ez a kis bogyó és a tea mire képes! :)

18147. monstro
2010. jan. 26. 08:50

Szisztok lányok! Jó sokat írtatok:)) Párásító témához nem tudok hozzászólni, nekünk van kettő is, de nálunk 70%-os a páratartalom, úgyhogy nem használjuk csak levegőtisztításra.

A szilárd étel nekünk annyira bejött, hogy azóta ritkán van kelés éjszaka.Illetve ha van is az is olyan 3-4 felé:)

Pont tegnap beszéltem egyik barátnőmmel akinek szntén fia van és ő is ugyanezt mondta, mint ti, hogy alig van el a gyerek nélküle. Állandóan foglalkozni kell vele. Ilyenek ezek a fiúk, már most is csak a csajszi kell nekik:)) Az én lányom elég jól elvana magába. Ő inkább csak akkor igényli hogy foglaozzanak vele ha már picit nyűgi.

Ancsa kitartás, ha nem ad beutalót keress olyan helyet ahová nem kell beutaló. Engem nem érdekelne hogy mint mond a gyerekorvos. Bár ilyen hidegbe azért nehéz bárhová is menni, ha nincs autó:(

Búvárrreflexre azt mondta a nő hogy locsolgatni kell otthon esténként a gyerek fejét vízzel és akkor nem feleljti el:) Én ilyen mínszokba tuti nem viszem Szaszát sehová.

A tv nálnk is megy és mindegy hol van a leányzó addig tekergőzik amíg nem látja a tv-t:)

Képeket még nem néztem de ha befejeztem az irományt megnézegetem őket:))

Calli jó nektek én is kértem ajánlatot, de sztem szemtelenül drágák:)) Azért mert bababarát szálloda nem kéne egy 5 hónapos gyerekért napi 3000 ft-ot elkérni. De amúgy nagyon szupi hely:)

18146. Anitah
2010. jan. 26. 08:48

Fülöpke, a naplódban az "igénylő arcképe" szövegen jót nevettem! Annyira aranyos! :)))

Levi nagyon aranyos ahogy eszik, Gabuci is így tátog ahogy közeledik a kanál! :D

Monstro, látom nálatok is minden rendben volt Szasza csípőjével.

Huncut ez a kis csaj, tudja ő hogy mi jó neki! :))

18145. Anitah (válaszként erre: 18138. - Szofi2)
2010. jan. 26. 08:41
De édes! :))) Ezen jót mosolyogtam! :D
18144. annaluca
2010. jan. 26. 07:50

Ancsa, azt próbáltad, hogy kiiktatsz minden tejterméket az étrendedből? Keserves dolog, de hátha... Azért próbálj meg a dokiból kicsikarni egy beutalót, mert 3 hét iszonyat hosszú egy nyügi babával, főleg ha ilyen sűrűn eszik.

Fülöpke, ha van játszószőnyegetek, próbálj mindíg más játékot tenni rá. Nekünk ez bejött. A reggeli kajcsi után így elvan kb 30-40 percig. A legjobban a nagy tükröt szereti, mindíg elbeszélget a babával. Az is bevált, hogy néha a nagylány szobájába teszem le a szőnyegre, ott simán elnézegeti a sok vacakot. Ha főzök, a pulton van pihiszékben, v hordozóban, és a konyhaszekrény felső részéről lógatok le neki játékokat.

A tv nálunk is sokat szól, és Dávid is erősen érdeklődik a doboz iránt. Sőt ha vacsizunk, akkor - bevallom bűneimet - le is szoktam tenni elé, hogy tudjunk kicsit beszélgetni, nyugodtan enni.

18143. Szilvaaa (válaszként erre: 18141. - Szofi2)
2010. jan. 26. 05:06
Nálunk ugyanez a helyzet. Háttérzajnak elég gyakran megy a TV és Sára is mindig úgy tekeredik hogy vhogy szemmel tarthassa. Bálintnál anno a védőnő azt mondta, hogy nem kéne, de nekem annyira hiányzott, hogy emberi hangokat halljak... Aztán túlélte a gyerek:) Bálint most sem TV-zik sokat, mert nem köti le. Van 1-2 DVD, amit szeret azokat nagyjából nézi, de inább azok is csak be vannak kapcsolva és mellette játszik. A villogás, mozgás tetszik a gyerekeknek csak ne legyenek túl közel a képernyőhöz.
18142. szofi2
2010. jan. 25. 22:36
Lénára fel kellett adnom egy hálózsákot mert az az új hobbyja, hogy a takarót is a fejére húzza! Így nem merem otthagyni rajta éjszakára!
18141. szofi2 (válaszként erre: 18139. - Fulopke33)
2010. jan. 25. 22:35

Szerintem semmi baja nem lesz a tejnek éjjelig de holnap azért már ne add oda.

A tv nem hiszem, hogy káros lenne. Lénát is nagyon leköti. Az tetszik nekik gondolom, ahogy villog meg zajos:) Ha a járókában fekszik a kisasszony - amit már arrébb tettem, hogy ne lássa a tv-t - előfordul, hogy addig tekereg, hogy mégis lásson belőle valamit, illetve a hangra vigyel. Ha már nagyobbacska lesz akkor mással kell lefoglalni, bár mivel nálunk egész nap megy a tv a háttérben ez neki megszokott lesz sajnos:( Csak majd nem nézzük hanem játszani fogunk:)

18140. Fulopke33 (válaszként erre: 18138. - Szofi2)
2010. jan. 25. 22:00
nem baj egyébként, hogy monitort meg tévét "néznek"? Csak kérdezem, mert Marci is szokott, nagyon tetszik neki, de nem tudom, hogy nem káros-e. Sőt apa azon gondolkodott, hogy a digitális fotókeretbe nem képeket tölt fel, hanem babás képeket (cica, kutya, stb.) és azt mutogatja a gyereknek....
18139. Fulopke33
2010. jan. 25. 21:58

Mártonka bezabált és kidőlt már 9-kor. Kíváncsi vagyok meddig alszik.

Evett ciciből ahogy szokott + beszoppantott még 70ml-t üvegből. Maradt még 70 ml, azt már nem bírta, elfordult. Csajok, a megmaradt 70 ml akkor ezek szerint kuka? VAgy tarthatom még este-éjjelre, ha esetleg felébredne?

18138. szofi2
2010. jan. 25. 21:13

Annyira édesek ezek a fiúk a képeken:)

Levi pont úgy nyúl a kanál után mint Léna:)

Marcinak pedig olyan helyes az igazolványképe!

Hihetetlen, hogy már ilyen korban lehet igazolványuk!

Délelőtt nézegettük a naplókat Lénával és amikor meglátta Gabuci képét elkezdett hangosan beszélni a monitornak:))) Úgy tűnik tetszik neki:)))

18137. babszika (válaszként erre: 18136. - Fulopke33)
2010. jan. 25. 20:21
Anyukám vette egy vasedényboltban az Uránia mozival szemben. Általában konyhafelszerelési és vasedény boltokban kapható.
18136. Fulopke33 (válaszként erre: 18135. - Babszika)
2010. jan. 25. 19:39

jajj, de kis cukimanó! Hogy akarja enni!

Az üvegreszelőt hol vettétek?

18135. babszika
2010. jan. 25. 19:34

Tettem fel képeket Levike első almázásáról!

Mi ma voltunk a Normafánál, tényleg gyönyörű. Ittunk teát, meg vettünk mákosrétest is, nagyom finom. De, valami irtó hideg van odafent.

Párásításról nem tudok sokat, mi holnap tervezzük, hogy beszerzünk egy gépet. Majd meglátjuk.

Most, hogy megvettem a tápszert helyreállt a tejem. Úgy látszik ösztönzőleg hatott a tejtermelésemre:)

18134. babszika (válaszként erre: 18132. - Fulopke33)
2010. jan. 25. 19:31
Nálunk is ez megy mostanában. Teljesen leköt, mert alig van el nélkülem. Mivel a babakocsiban mindig alszik, három napja betesszük délután a kocsiba csak úgy rugiban és tologatjuk a lakásban.Most alszik:)Kíváncsi vagyok meddig lehet így átverni.
18133. benvik (válaszként erre: 18132. - Fulopke33)
2010. jan. 25. 18:57
Ilyenek ezek a gyerekek:-) Nekem is itt van most a kezemben, és nézi mit csinálok. Nehezítés, hogy sokszor csak 1szer alszik napközben. Amúgy elmehetek a két gyerek mellett udvari bohócnak:-)
18132. Fulopke33
2010. jan. 25. 18:43
Ti is folyamatosan szórakoztatjátok a gyereket 2 etetés között és amikor nem alszik? Mert azt veszem észre, hogy Kb. 2 hete Marcit szórakoztatni kell, látványosan tud unatkozni, igaz el van a játékaival, de max. 10-15 percig és annyi. Utána mi kellünk, és ha nem szórakoztatjuk, megy a hiszti. VAgy most kezdem elrontani a gyereket? !!!
18131. benvik (válaszként erre: 18126. - Ancsa 37)
2010. jan. 25. 18:24
Hát ez nehéz. Nekem mondjuk olyan a doki, hogy ha valamin aggódok, akkor szó nélkül írja a beutalót. Vagy ha felhívom, hogy valami nem tetszik, akkor kijön.
18130. Fulopke33 (válaszként erre: 18127. - Ancsa 37)
2010. jan. 25. 18:21
mi használunk,nem mindennap kapcsoljuk be, de pl.most 2 napja megy,egyebkent nálunk is lógnak a dobozkák a konvekoron. Én magamon is érzem, hogy túl száraz a levegő, nekem is száraz akkor az orrom és a bőröm, ha nem megy.
18129. benvik (válaszként erre: 18127. - Ancsa 37)
2010. jan. 25. 18:19
Mi még régebben vettünk egy vagyonért ultrahangos párásító kütyüt. Semmit nem ért, 1 év alatt meghalt. Ahogy letelt a garancia. Most éppen a létező legolcsóbb párásító megy, ez tök jó. Illetve van egy nagy légmosónk is, ami párásít. De most hogy ilyen minuszok vannak, és ennyire megy afűtés nem bírják, még holnap behozom a garázsból a másik olcsó kütyüt. Még az enyém volt kiskoromban:-) Csak azt annyira nem szeretem, mert hangos. Szóval én a legolcsóbbra szavazok. Illetve állítólag még az Avent nagyon jó, de egy vagyon. Na üvölt az úr utánam.
18128. Fulopke33
2010. jan. 25. 18:18
mi is 3 óránént eszünk, reggel 7-kor kezdünk,és eszünk 10-13-16-19-22 órakor, éjszaka alvás van. elvileg, de már 2 éjjel felkel fél 5 felé, 10 perc sírásra, aztán cumival visszaalszik 7, él 8-ig. Eddig ezt se csinálta. Most meg 4-koe evett, aztán olyan ordítást produkált most 6 előtt, mint még soha, megszoptattam és most nyugi van...biztonság kedvéért stére kiengedek 140 ml tejet, ha nem lenne elég a cici.De nem értem,mert van tejem, reggelente szinte csurog a használatonkívüli, de lehet ogy mégsem elég tápláló? Holnap kíváncsi leszek a mérlegelésen...
18127. Ancsa 37
2010. jan. 25. 18:13

Lányok, Andrisnak olyan mintha ki lenne száradva belülről az orra-lehet hogy száraz a levegő a lakásban? Pedig minden konvektoron lóg párásító edényke (és víz is van benne :-)

Van aki használ közületek párásító készüléket? Mik a tapasztalatok? Milyent érdemes venni és mik az árkategóriák?

18126. Ancsa 37 (válaszként erre: 18125. - Fulopke33)
2010. jan. 25. 17:59

És Marci milyen időközönként szopik?

A védőnő szerint már 4 óránként kellene, de Andris még a 3-at se tudja mostanság kivárni-még éjjel sem. Az előbb is alig telt el másfél óra szopi óta, üvöltött újra hogy éhes.

Persze, mert szegény hiába eszik ki is f*ssa. Nem a dokinak és nem az apjának vernyákol ez a szegény, és nem az ő mellüket ráncigálja, hanem az enyémet-ennyi idő alatt nem tudok tejet produkálni-ördögi kör. A férjem meg mondja a magáét: pótoljuk ki tápszerrel. Persze, ez a könnyű megoldás, de ettől a probléma nem oldódik meg.

Mit kell ahhoz csinálnom, hogy a dokim és a saját férjem higgyen nekem és ne okoskodó, túlaggódó anyukának képzeljenek?

Na, nem bosszankodom tovább, és bocs a panaszkodásért de fogalmam sincs, mit csinálhatnék.

18125. Fulopke33 (válaszként erre: 18124. - Ancsa 37)
2010. jan. 25. 17:11
Marci is csak anyatejes, és én is szeretném húzni legalább március végéig még. Bár most nem hízott 2 hete (de ezt már írtam). Holnap elviszem leméretni, kíváncsi vagyok hízott-e 1 hét alatt.
18124. Ancsa 37
2010. jan. 25. 16:32

Halihó! Hogy telt a hétvége csajszik? Mi tegnap felmentünk a Normafához-hihetetlen, milyen jó ott a levegő és mekkora a hó és milyen tiszta! Kár hogy nem szánkóval mentünk, a babakocsit alig tudtuk tolni a hóban. Na, majd jövőre...

Babaúszás-azért kellene most elkezdeni, mert a 3-4 hónapos kort ajánlják, mivel utána elfelejtik az ún. búvárreflexet-és ugye mi most vagyunk ilyen idősek. Én nem azért vinném Andrist, hogy megtanuljon úszni és bajnokot neveljek belőle-hanem hogy megszeresse a vizet, legyen egy közös családi élmény-apának is jusson a jóból-majd fele-fele arányban osztozunk az úszásokon. Persze, csak ha Andrisnak is bejön.

A doki is ajálotta, mivel kicsit túlmozgásos Andris-alig alszik, állandóan jár keze lába, éjszaka is dobálja magát-szóval jó lenne kicsit lefárasztani.

Doki...hát kicsit felhúztam magam-nem tudtam hozzá elmenni, csak apa hívta fel telefonon. Már nem véres Andris széklete "csak" hasmenése van és folyamatos ordít, éjszaka is tök zizi. Minden kaja után úgy összef*ssa magát szegény hogy szaladhatok átöltöztetni. Sőt, ma hajnal 2-kor annyira sikerült a projekt, hogy még le is kellett zuhanyoztatnom, az egész gyerek csupa sz*r volt. Kómásan nagy élmény volt mindkettőnknek.

A doki váltig állítja, nincs laktózérzékenység, mert a súlya gyarapodik, nem adott beutalót, csak egy ANTSZ-es székletvizsgálatra. Eredmény 3 hét múlva. Köszi...A férjem bevette a dumát, ő az orvosnak "hisz", én meg hiába magyarázom, hogy több szem többet lát, engem megnyugtatna egy negatív gasztroenteorológiai lelet-senki meg se hallja. És én sajnon autó híjján nem tudok elmenni a dokihoz. Robbanni tudnék!

Monstro, nagyon sajnálom apud kocsiját, remélem, gyorsan megjavítják és a biztosító ki is fizeti.

Szeleburdi, sajnálom ezt a szájpenészes tortúrát-tényleg, ezt mitől lehet kapni? Apával rendeződtek a dolgok? Szent a béke?

Olvasom, hogy itt lassan mindenki ad már mindenféle kaját a csemetéknek. Andris még mindig csak anyatejen él-remélem, még egy ideig így is marad-bár Sárut leszámítva ő a legfiatalabb gyerkőc a fórumon.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook