Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 októberi első babát várók! fórum

2009 októberi első babát várók! (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
2010. febr. 3. 08:23

Tsá lányok! Írtam a Róza baba naplóba a blog díj miatt!

Remélem Csabika, Martinka, Balázska, Borcsi és minden fórumozó kismama picije jól van.

Rózám kiválóan érzi magát, imádja, ha foglalkozom vele, ezért mostanában hanyagolom a netet! :-)

1389. azure_
2010. febr. 1. 19:35

Igen pontosan. Ha most nemet mondok akkor jövőre nem keresnek. Úgyhogy menni kell, csinálni kell. Habár én azért kímélő üzemmódban vagyok. :) A többiek a húzóerő.


Ma Martinka is alig evett. Folyamatosan bealudt kaja közben, aztán meg fél óra múlva fent volt és nyűgösködött. Alig bírtam vele. Most alszik de megint alig evett. Gondolom hamarosan felébred ismét és eszik egy keveset.

1388. 612c4ee548 (válaszként erre: 1386. - Azure_)
2010. febr. 1. 18:14

Örülök, hogy ügyesen sikerre vitted a karriered, a soraidból így értem.

De ha te nem mennél most, akkor tönkretennéd a cégeteket, ergó téged is a kényszer visz rá, nem? Mert azért te sem szeretnéd, ha jövőre nem lenne munkád. Engem a párom tart el, így itthon babázhatok.

1387. 612c4ee548 (válaszként erre: 1385. - Gazsika)
2010. febr. 1. 18:10

Balázskát közelgő névnapja alkalmából köszöntöm! :-)

És a hozzátáplálás sikerességéről, néhanapján beszámolhatnál. A én picimnek lanyhult az étvágya, hát lehet hogy ez érhető azok után, hogy 3 hónapos kora előtt már megduplázta a születési súlyát. Szerintem most lassabb tempóban folytatja a fejlődését.Ma gondoltam arra, hogy át kéne állni a 3-as etetőcumira. Aventet használok.

1386. azure_ (válaszként erre: 1385. - Gazsika)
2010. febr. 1. 11:35

Hűű azért úgy látom a soraidból, hogy téged a kényszer visz rá, hogy dolgozz. Szerencsére az én életem nem ilyen nehéz, nálam az van, ha nemet mondok jövőre egy db munkánk nem lesz. Szóval tönkretenném a cégünket.

Egyedül maradtál? :( Mi történt? Persze nem muszáj válaszolni ha túl indiszkrétet kérdeztem, vagy estleg még nem tudsz róla "beszélni".

1385. gazsika
2010. febr. 1. 11:02

Sziasztok!

Látom, nem vagyok egyedül ezzel a munka dologgal... Azt hittem, csak nekem muszáj dolgozni menni ilyen pici baba mellett, de másként nem megy! Nekem annyi a szerencsém, hogy ameddig nem tavaszodik ki, addig nem kell mennem dolgozni, csak majd ha jó idő lesz. Többek között ezért kezdtem etetni Balázst, ha a férjem tudna most támogatni minket és ha nem maradok egyedül amikor a baba 6 hetes lett, akkor most tuti nem adnék neki semmit, csak anyatejet. De az élet nem így akarta, hát a fiamnak hamar eleven és talpraesett kisembernek kell lennie, hogy kibirjuk ketten! Hozzáteszem, azért szoptatnám kizárólagosan, mert nekem táplálékallergiám van, és ha a babát tovább szoptatnám, talán neki nem alakulna ki az allergia...

1384. azure_
2010. febr. 1. 09:28

Sziasztok!

Huligán32 szerintem az almát nyugodtan megpróbálhatod. Állítólag a rostos részétől, mármint ugye a sűrűjétől helyrejön az emésztése. Én azért próbáltam neki néhány kanálkával adni de nem eszi meg. Így maradt a leve. Imádja és kakil is rendesen. :)


Igazán a munka úgy van, hogy van egy (illetve kettő) cégünk és az egyikben nagyon sok megbeszélésre kell elmennem majd utána elkészíteni az árajálatot. Ez annyit jelent, hogy ha elindul a szezon akkor szinte minden délután menni kéne, délelőtt meg ülni a gép előtt. Ez tuti nem fog menni, de így is van már heti 1-2 megbeszélésem. Aztán hétvégeken meg a munka fizikai része. Abban én most nem veszek részt mert fejnem kell, de néhány hónap múlva már oda is mennem kell. Muszáj, mert különben a többiek "szívnak".

Hát így jártam, de anyu nagyon sokat segít így nem kell izgulnom minden miatt.

2010. jan. 31. 21:44

sziasztok! Még nem adtam neki én semmit, ma egy kis sült tököt szerettem volna pépesítve, de a párom lebeszélt.(Mostanában nagyon nézi, amikor eszem)Kissé zavar, hogy nincs széklete, mostanában egyik nap van, másik nap nincs.Ez az alma dolog étkezés előtt izgatja a fantáziámat, ha lesz enregiám, akkor facsarok neki friss almalevet.Most még fehjek, mosogatok, sterilizálok. Nem tudtam a sterilizálásról leszokni, mert félek, hogy mosogatószermaradvány marad a cumisüvegben, ezért még sterilizálok aztán eltörölgetem papírtörlőkendővel az összes cumisüveget és fejőgépeket. Két kézifejő van használatban, elég macerás. azure, dolgozol baba mellett? Nem semmi a tempód akkor!

Ma belenéztem anyámékkal-mert átvittük Rózsikát is- Jézus utolsó megkísértését.

Szerintem mást elítélni azért mert másképp csinálja, nem helyes.

1382. azure_
2010. jan. 31. 19:45

Pont azt írtam én is Boginak, hogy a tápszer helyett inkább én akkor elkezdem a hozzátáplálást. Ha nem lesz elég a tejem. Ugyanis Martinkának elég nagy az étvágya. 160-180 ml-ket eszik három óránként és újabban éjszaka is felkel egyszer olyan éjfél-kettő között. Szóval fejem a tejem és hát félek nem lesz annyi, hiszen reggel ugyan sokat tudok fejni (350 ml) a kettőből de utána nyögvenyelősen jön le a 160. Azt pótolgatom a reggeli pluszból. De mondjuk hamarosan 200 ml-t enne? Akkor mi a fenét csinálok? Ezért gondoltam, hogy akkor inkább gyümölcspép, mint tápszer.

Nem tudom miért hadakoznak annyira a hozzátáplálás ellen. Látod Vic is írta, hogy ő bizony már eteti mással. De hát ezzel nincs semmi baj. Szíve joga. A fórumon az ember a saját véleményét nyilvánítja ki és az nem mindig egyezik a másokéval. De hát nem is vagyunk egyformák.

Én is megkóstoltattam Martinkával a reszelt almát de nem kell neki. De egy hónap múlva már mi is próbálkozunk.

Engem viszont sokan tuti azért köveznek meg mert dolgozom és muszáj lesz mennem sokszor nekem is hétvégenként és nem fogok tudni fejni úgyhogy májusra már javában kellene ennie Martinkának minden mást is. Habár akkor már több, mint 6 hónapos lesz.

1381. Kiscsillag84 (válaszként erre: 1379. - Azure_)
2010. jan. 31. 15:57

én 6 hetes koromba már a grízt kaptam mert akkor mást tápszert írtak fel és anyum azt mondta nem voltam hajlandó meg enni.

mint tudod Vera Csabi nem anyatejes ezért is kezdtem a táplálást.

1380. Kiscsillag84 (válaszként erre: 1378. - Azure_)
2010. jan. 31. 15:53

igen olvastam Bogi írását én is elmentettem.

azért nem mertem írni a másik fórumon mert ott sokan "megköveznének" mert adok Csabinak mást is, mint írtam ízlelgeti és szívesen eszegeti de csak kis mennyiséget mire ki lehet majd váltani egy étkezést az nálunk is minimum egy de lehet két hónap lesz.

1379. azure_
2010. jan. 31. 13:04
Ja és még valami. Régebben (például amikor mi voltunk ilyen picik) ilyenkor már simán etették velünk a babapiskótás almát meg a többi pépes dolgot is és semmi bajunk nem lett az égvilágon. Sőt. :) Mostanság meg akkora a kampány az anyatej mellett, hogy lassan az aki négy hónaposan hozzátáplál már máglyára van ítélve. Én ezt nem venném ilyen komolyan. Hiszen a baba ha elfogadja és megeszi nem lesz tőle semmi baja ennyi idősen. Annyi, hogy hamarabb szokik le az anyatejről.
1378. azure_
2010. jan. 31. 13:01

Hűű hát ez a hozzátáplálós téma jól meg tudja osztani a véleményeket de én úgy vagyok vele azt is elfogadom aki ilyenkor már hozzátáplál meg azt is aki nem. Én egyenlőre azok táborát erősítem akik csak anyatejed adnak a bébinek, hiszen az ízeket érzi ő az anyatejen keresztül is és látszólag még elég neki. Egyéként a reszelt almát már megpróáltam neki adni de nem hajlandó megenni. Kilöki a kis nyelvével így nem erőltetem. Mi a kaki miatt 8 hetes kora óta iszunk almalevet. A reszelt alma levét fogom fel egy pohárba, leszűröm és napi egyszer kaja előtt megkapja. Ez olyan 50 ml, de akkor is megeszi mellé a 150 ml tejcit. Viszont azóta kakil rendesen. Szóval ez inkább praktika, mint hozzátáplálás.

Én is úgy hallottam egyébként, hogy érdemes délelőtt és délben adni neki ilyen kajákat mert ha fáj a pocakja könnyebb napközben vígasztalgatni, mint éjjel. Egy-egy étkezést érdemes egyszerre kiváltani a szilárd pépes cuccokkal. Fbogi a másik fórumon nagyon jó tanácsokkal látott el minket. Én ki is másoltam magamnak a gépemre. Ha kell elküldöm priviben, de visszaolvasással bizti megtaláljátok. Kiscsillag szerintem te olvastad is. Nem tudom a naplódba betetted e én oda nem mert a gépen könnyebben megtalálom.


Én ha betöltöttük az 5 hónapos kort próbálkozom majd a szilárdabb ételekkel. Az meg még minimum egy hónap.

1377. Kiscsillag84 (válaszként erre: 1376. - 612c4ee548)
2010. jan. 31. 11:57

szia

nagyon sokat tanakodtam mert nagyon ellentétes dolgokat kaptam a végén úgy döntöttem elkezdem neki adni a dolgokat Csabi napi egyszer kap tápszeren kívül mást is, de még mennyiségeket nem eszik. Almát, barackot kapott ezeket szereti

kapott krumplit azt megeszi de a sárgarépát még nem jön be kétszer próbáltam de nem ette csak kilökte a nyelvével a szájából.

kis hozzáfűzés nekem azt mondák tízóraira és uzsonnára adjak dolgokat első körbe

amit belinkeltél abból az este 9 órakor a gyümölcs szerintem nem jó a legeslegvégén kell elhagyni a reggeli és esti szopást/tápszert de mindenki úgy csinálja ahogy az ösztönei súgják és ahogy a babájának jó.

1376. 612c4ee548 (válaszként erre: 1375. - Gazsika)
2010. jan. 30. 21:50

Én is olvasgatom a Mit egyen a gyerek? 15 kiadását, ott ezt találtam:


"Kb. 4 hónapos 5200 grammos, anyatejes/tápszeres csecsemő tápláléka:

11óra: 190 g szopás/tápi

9 óra: kb.30 g gyümölcs

15óra:szopás+kb 100gburgonyás répafőelés babnyi margarinnal

19 óra: 150 g szopás/tápi

21 órakb 30 g gyümölcs

23 170 g szopás/tápi


Összesen:850 gramm( már naponta kétszer kap gyümölcsöt és délben főzeléket babnyi margarinnal.)"

Ezt csak azért másoltam be, mert vannak, akik csak szoptatják/tápszerezik kicsinyeiket, számomra azonban kecsegtető a hozzátáplálás is.

Csak mert biztosan örülne már az ízeknek!


Gazsika! Balázska mit szól az almához?


Kiscsillag, azure, ti is hozzátápláltok? Én még információt gyűjtök a témában, nekem sem sok az időm, lehet, hogy kevesebbet fogok Hoxázni, mert ugyanebben a könyvben olvastam azt, hogy az első 3 évben alakul ki a személyisége (ezt amúgy is tudtam..)más minden együtt töltött idő a babával ezerszeresen megtérül. A babával amikor ébren van amennyit csak lehet, foglalkozni kell. Én pl. haragszom magamra akkor, ha amikor ébren van internet előtt ülök, ő meg nyűglődik és igényelné, hogy vele legyek.

A párom keze is ekcémás hónapok óta és van egy nagyon jó új krém Exxema a neve.( de nem biztos, hogy babának is jó)

Az enyémnek imádom nézegetni az ínyét, tök aranyos, még nem jön a foga. Már előre félek, hogy nagyon fog sírni tőle.

1375. gazsika
2010. jan. 30. 15:53

Sziasztok!

Mi is itt vagyunk, de általában csak olvasok, és már rohanok is tovább. Nem egyszerű egy pici gyerekkel egyedül, nem sok időm van netezni.

Balázs ma 4 hónapos! Igazi nagyfiú. Azt hiszem, hogy a fogacskája szenvedteti, mert az elmúlt pár napban nyűgös nagyon, kezecskéje a szájában, folyik a nyála...

Hétfőn kezdtem almát adni a fiacskámnak, ebédre eszik pár kanállal. Nagyon aranyos, nem tiltakozik ellene egyáltalán, sőt látszik rajta, hogy szívesen eszi. :) Eredetileg nem akartam 6 hónapos koráig semmit se adni neki, kizárólag szoptatni, de volt nálunk egy ismerős gyerekorvos és ő javasolta, hogy kezdjek neki, úgyhogy belevágtam. Egyébként ekcémás a bőre, pont úgy, mint nekem volt babakoromban. :( Ezért is hívtuk el az ismerős doktornénit, hogy megnéze a gyerek bőrét, mert a gyerekorvosunk már kétszer látta, de csak annyit mondott, hogy majd elmúlik... :(

1374. azure_ (válaszként erre: 1372. - 612c4ee548)
2010. jan. 30. 07:36

Csak gyerek orvos írhatja fel, de kérdezd meg, hogy melyiket adná mert van három adagos és két adagos. Értelemszerűen a két adagos olcsóbb. Egy szérum ára olyan 17500 ft körül van. Nekünk alapból a két adagost írta fel. Nem tudom egyébként mi a különbség...


A naplós díjjal én adtam akkor fel a leckét mert én küldtem el Kiscsillagnak. :))))))


Pelenkát amúgy mi Pamperst használunk. A liberót nem próbáltam, viszont az első két méretnél nekünk a huggies jött be. A hármas méretnél váltottunk a pampersre.

Egyébként dm-es libero kuponom van egy csomó ha kell valakinek.

1373. 612c4ee548 (válaszként erre: 1368. - Kiscsillag84)
2010. jan. 29. 22:30

Mi per pill Liberót használunk, de mindig más, ami épp akcióban van.:-) Pampöszt is vettem, mert egy zöld nagy műanyag doboz volt hozzá az ajándék.

Ezzel a naplós érmével jól feladtad a leckét! És cornwalltól is kaptam, tökre tetszik a dolog, csak ma este nem érek rá megcsinálni, mert azt se tudom, azt a jelet hogy lehet letölteni, képként kell? Na majd holnap vagy holnapután megcsinálom, nagyon köszönöm Neked, jól esett!

1372. 612c4ee548 (válaszként erre: 1371. - Azure_)
2010. jan. 29. 22:27

Igen, az unokatesóm kislánya is 3 hétre bekerült, lázas volt és minden. Ezt a hírt ma tudtam meg, úgyhogy most úgy látom nem kéne sajnálni rá a pénzt.Az unokatesóm annyira aggódott, hogy 10 kilót lefogyott tőle. Egy dokinéni azt mondat hogy igaz, hogy nem véd minden rotatörzs ellen, de a beoltott babák elkerülik a kórházat! És az szerintem már valami.A háziorvosom közelebb van, vajon ő is felírja, vagy csak gyerekorvos?

Ezen a fórumocskán kevesebben vagyunk, de vagyogatunk... :-)

1371. azure_
2010. jan. 29. 10:40

Sziasztok!

Bocsi, hogy közbekotyogok. Nem is tudtam, hogy van még egy októberi babás fórum. :) Látom ismerősök is vannak...


Na szóval rota: Mi beadattuk, annak ellenére, hogy a dokinéni azt mondta ne és inkább helyette imádkozzunk. Na nekem ki is lőtte ez a beszólás a biztosítékot.

Van két adagos ami így olcsóbb is, nekünk azt írta fel. Ha jól tudom 16 féle vírus ellen véd és a többi ellen nem, de az a 16 sem kevés szerintem...

Habár a szám, ami ellen nem véd valóban sokkal nagyobb.

Az egyetlen egy ellenérv egyébként az volt, hogy drága, mást nem tudott a védőnő mondani. A másik fórumon Micimackó Bencével elkapta a vírust és az utolsó pillanatban értek be a kórházba. Azt írta, hogy senkinek nem kívánja azokat az órákat. Engem meggyőzött többek között az ő története is.

1370. 612c4ee548 (válaszként erre: 1369. - Moki-kopi)
2010. jan. 29. 10:15

Szia! Köszi az infókat!A pneumot ki kell váltani, fel kell íratni? A meningot biztos...

A rotán vég vacilálok, de arra felé húzok,hogy ne vegyük meg, miután te is írod és mástól is hallom, hogy nem az összes rota törzs ellen nyújt védelmet. De még alszom egyet-kettőt rá. ( bár nem sok időm van, mert 6 hónaposig meg kell kapja az adagokat.

Sajnálom,hogy beteg voltál, Miért nem fejtél? Le szeretnéd Borcsit választani?

Én azon tűnődöm, hogy bár van tejem de érdemes lenne e 4 hónapos korától hozzátáplálni valami főzeléfélével. pl. répa.

A gidám elvan az újjaival, kevés az étvágya, alig szopik, taovábbra is fejek ezerrel. Kicsit uncsi, de már megszoktam. Tejem kb úgy két hete van dögivel. Ha van időd máskor is kukkancs be! Minden jót vigyázz magatokra. Borcsinak puszi.

1369. moki-kopi
2010. jan. 28. 10:35

Sziasztok!


már megint lemaradtam, állandóan begyullad a mellem, megint marhára fáj, másfél napig nem fejtem a szoptatások után és tessék, már meg is lett a baj... a múltkor is 39,6-os lázzal vergődtem, aztán egy kamionnyi antibiotikum rendbe tett...


Szerencsére Borcsival minden oké :)


Mi beadattuk a rota ellenit, mert bár nem védi meg mindentől, de legalább valamennyitől igen, és nem szeretnék napokat kórházban tölteni szegénykével.. na de majd kiderül.

Kérjük még neki a pneumococcus ellenit és a meningot is. Pneumo ingyenes, a meningo asszem 2ezer forint körül van. Mindegyiket javasolta a gyerekorvosunk.


Sajnálom Huligán, teszveszen lehet írni panaszt csak nem tudom, hogy hova. Először írj az eladónak, hogy nem működik a szívó.

Borzasztó, hogy milyen emberek vannak.


Tegnap voltunk csípőszűrésen, ott is minden oké, Bori állandóan vigyorog, éjszakánként viszont megint kel két-három alkalommal, sebaj, majdcsak lesz egy máshogy is :)

1368. Kiscsillag84 (válaszként erre: 1367. - 612c4ee548)
2010. jan. 27. 21:46
olvastam a naplódat, olyan szomorú hogy vannak ilyen gerinctelen emberek. nem tudom mi ilyenkor a teendő. teszveszen nincs akinek irhatsz. milyen pelust használtok?
1367. 612c4ee548 (válaszként erre: 1366. - Kiscsillag84)
2010. jan. 27. 08:10
most azon pörgök hogy becsaptak a teszveszen, ilyenkor azt se tudom kihez kell forduljak segítségért. De az is meglehet, hogy buktam a 15 ezer ft-ot. Egy rossz elektromos fejőgépet kaptam az előre utalt pénzemért!!
1366. Kiscsillag84 (válaszként erre: 1365. - 612c4ee548)
2010. jan. 26. 09:18

Szia

a tüdőgyulladás ellenit kapta a nevét nem tudom neked leírni jövőhéten kapja a 4 hónapos kötelezőt akkor kapja abból is a másodikat így megint a két combijába kap egy-egy szurit. hogy vagytok? mi újság felétek?

2010. jan. 24. 16:52

egy dr. nőt megkérdeztem elég nyakatekert és nem egyértelmű választ adott.A naplómban olvashatod a válaszát. A párom megkérdezte tőle, hogy az, hogy nem kerül korhíázba az egy dolog, de beadatás után van e biztosíték arra, hogy nem kapja mega rotavírust!!

Mellesleg ti a kötelező oltásokon kívül beadattok Csabikának még valamit?

1364. Kiscsillag84 (válaszként erre: 1363. - 612c4ee548)
2010. jan. 23. 17:38
tudom nagyon drága ezért nem adatuk be mi se. azt hallottam hogy 12 féle rota vírus törzs van és az oltás 6-ra nyújt védelmet, mire jön a nyár addigra baboink ellenállóak lesznek akkor szokott jobban előfordulni.
1363. 612c4ee548 (válaszként erre: 1362. - Kiscsillag84)
2010. jan. 23. 14:46
jó. Képzeld a patikában megérdeklődtem mennyi az oltás, egy oltás 18 ezer és kettő kéne belőle hogy hasson, hát így inkább nem oltatjuk be.
1362. Kiscsillag84 (válaszként erre: 1361. - 612c4ee548)
2010. jan. 23. 11:40
Inkább azt mondogasd,hogy sok-sok tejcid lesz és ne parázz. Csabinak nincs cumija kórházba míg bent voltunk a szájába adták a csecsemősök de itthon már nem kellet neki mindig kiköpte.
1361. 612c4ee548 (válaszként erre: 1360. - Kiscsillag84)
2010. jan. 23. 10:07

Tegnap este már hozzá is kellett nyúlni az egyikhez( összesen 2*95ml tejet tudtam félretenni)

Tegnap nagyon gagyarászott és mosolygós volt. Nekem viszont fája torkom bújkál bennem a megfázás mindig pengeélen táncolok az enyhébb lefolyású és a nagyon durva megfázás között.A gidi is tüsszög, pedig állandó 25 fok van bent és 3 réteg ruha rajta.Visszatérve kedvenc témámhoz a fejés és anyatej ügy. Még mindig az a parám, hogy ha megfázok elmegy a tejem, pedig az elektromos fejőgép még meg se érkezett.(postán)

Na de nembaj. Az enyém még messze van a fogzástól, az újját szopogatjam de olyan erőseb, hogy bevörösödik. Ekkor a cumkót a szájába nyomom, de mindig kiköpi.Ti használtok játszócumit? Ja? És a rotavírus elleni oltás: Én úgy döntöttem beadatom, már csak az a dilemmám, hogy háziorvos felírja-e.( mert az közelebb van, mint a gyerekorvos)

❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook