2009 októberi babavárók (beszélgetés)
Sziasztok!
Most olvastam a neten az Infacol betegtájékoztatóját...jól értem hogy minden egyes evés előtt kell adni?
Öszintén ilyen pellenka árak mellett ,még nem vettem magamnak semmit ,mióta megszültem.Na meg várom,hogy hátha összemegyek egy kicsit még.Még 2 hét van nagyjából hátra a 6 hétig.Addig ugy sem lehet tornázni,sajnos utánna sem gözerövel pedig legszivesebben ezt tenném.
Meg azt olvastam,hogy császárosoknek nem is javasolják a hasizom prés dolgokat minimum 3 hónapig:(((
Na meg szoptatni akarok még nagyon sokáig:)))
Ugy ,hogy még várok a ruha vásárlással:))
Sziasztok,
Tényleg milyen csendes a fórum!
Tegnap voltunk a védőnéninél, és 4kg felett van a Manó, viszont cm-ben ugyanannyi, szóval valahol rosszul mérték...én szemmel is látom, hogy hosszabb. Minden rendben van !
Vettem magamnak egy farmert szerencsére ugyan akkorát, mint a terhesség előtt. Előtte voltam egy boltban, ahol az eladó - nem bunkón- közölte, csak kis méretű nacikat tartanak, mert arra van kereslet, a nagy méretben is a comb rész szűk. Szóval vastag vagyok a mai divathoz!!! Hát egy kicsit befordultam...
Ti hol vesztek nadrágot? Nekem végül egy kinaiban sikerült...hát az meg nem a minőség...
Hali!
Köszi a tanácsot.
Folyamatosan 3 óránként fejek. Most a 20 ml-ről eljutottunk 1 hét alatt a 40-ig. Tudom, nem sok, de én már így is örülök.
A sok okos ember csak azt nem érti, ha ekkora a mellem, miért nincs elég tejem. Mindenkinek csak azt tudom válaszolni: "a mérete nem függ össze azzal, hogy kinek mennyi teje lesz."
Feladni nem fogom, csak olyan rossz, hogy így dupla annyi munka és még nincs is testközelben a babád.
Persze, picit csalunk, hiszen így is lehet közel hozzám, de mégsem az igazi.
Sírtam azért, hogy rossz anya vagyok és azért is mert nem akart menni a szoptatás. Na ekkor a párom mondta, irat fel tápszert, mert Ő nem bírja nézni, hogy a baba is és én is csak sírunk egy idő után. (Maga ez a stressz sem tett jót, mert kezdett egyre kevesebb lenni.)
Mióta biztonságban érzem magam (van tápszer, ha nincs tej), nyugodtabb vagyok. Nem érzem azt, hogy éheztetem a babámat.
Sziasztok!
Nem tudom mi van ma de a kisfiam szinte egész nap sirdogál :( szinte még semmit nem aludt. Csak úgy tudom megnyugtatni ha rárakom cicire
Nem akarok okoskodni, de akinek van teje, SZOPTASSON, KÖNYÖRGÖM!
Az, hogy "van eltett tej", meg "vár a házimunka", meg "megyünk valahová, jól beetetem a gyereket előre", szerintem nem indok a szopi kihagyására!
Ne sértődjön meg senki, nálunk is itt a tápszer, használtuk is eddig, de most próbálunk leállni róla, úgy érzem, ennél fontosabb dolgom most nem lehet, mint a babámat szoptatni, amikor csak kéri!
Hát nem tudom.Nekem nem a teától lett hasfájós,és nem látom h rosszabb a helyzet pedig elég rendesen iszom a teát.Tudom énis ellene voltam,de mikor már azt látom h nem lesz elég a tejcsi akkor mindent megteszek h ne éhezzen.Az Infacol meg hat neki,így már most nem erőlködik és eddig mondjuk nem is sírt a pocakja miatt.
Szerintem ilyen téren is külömbözőek a babák:)
De nem kell nyúlni semmihez, ha szoptatsz, te! :) Elkeseríteni nem akarlak ám, de annyit nem fogsz tudni lefejni, hogy ha nem lenne tej, kihúzzátok mégis egy ideig anyatejjel. Gondolj bele, hány litert kellene tudni most produkálni plusszban ahhoz!
Én sem vagyok egy nagy magabiztos anyuci, de a tejjel még nem rendültem meg eddig. Most gondoltam párszor, hogy mi van, ha kevés, de csak mert nem ömlik belőlem úgy, mint Lenivel. Viszont az, hogy 2 hét alatt hízott kb. 750g-ot, nekem bőven elég megnyugtatás, hogy van tejem, nem éhezik, hiszen a kevéstől biztos nem hízna ennyit.
Kaptunk mérleget kölcsön, de már tovább is állt a mérleg. A faluban van egy, ami jár körbe, mivel mi nem használtuk, továbbadtuk a férjem barátjáéknak, akiknek most múlt 1 hetes a babája.
Én nem vagyok profi szoptatásban és el tudok bizonytalanodni ebben is és más babás dolgokban is, de én is azt mondom, amit Bogi, hogy érdemes próbálkozni.
A másik amit nem értek, miért tűnik a tápszer egyszerűbbnek? Mire az ember összepancsolja... Pláne éjjel... Bele sem akarok gondolni, hogy minden éjjel többször ki kellene mennem kotyvasztani. Persze, ha muszáj, az más. Csak pl. ha elmegy is valahova az ember, vinni a vizet, tápszert, de hol melegítsed meg? Stb.... Mivel most tudok ülve szoptatni (csak úgy szoktam), imádom, hogy ha mentünk is valahova, nem kell már rohanni haza az etetés miatt.
Infacol. Itt örömködtem, hogy segít. Első 2 nap kb. utána meg mintha még jobban kínlódott volna. Most hol adom, hol nem, mert már nem tudom eldönteni, mikor teszek jót vagy mikor ártok. :S Magamban meg fohászkodok, hogy még ezt a kb. 2 hónapot bekkeljük ki valahogy, ami még vissza van a varázslatos 3 hónapos korig, amikor általában elmúlik a hasfájósok gyötrelme, mert addigra többnyire megerősödik a kis gyomruk.
Ja, most azt csinálom, ha adok is Infacolt, kevesebbet, mint amit ír a tájékoztató. Adom is meg nem is. :D
Ez a baba angol a másik "halálom". :)) Pláne, mert idegen nyelveket nem, vagy alig beszélő anyukák szájából hallottam, hogy KELL, mert különben nem tanul meg a gyerek sosem rendesen angolul, stb. Hahahahaha... Hát még magyarul sem tud! Minek tanuljon angolul??? Ezen kívül saját magam vagyok az élő példa, hogy semmi köze a babaangolnak vagy a babaszuahélinek a későbbi fogékonyságra az idegennyelvekre. Nyilvánvalóan nem jártam babaangolra meg semmi egyébre, mégis az idegennyelvek lett a kedvenc témám. Nem szívesen hangoztatom, mert olyan dicsekvésnek hangzik, pedig esküszöm égre-földre, hogy nem az és még kínos is nekem erről beszélni, de a 3 felsőfokú nyelvvizsgámat mindenféle csecsemőkori előképzettség nélkül szereztem, sőt, szégyenlem is valahol, de sosem tanultam később sem úgy, hogy leültem volna és tanultam volna. Ennyit erről. Szerintem akinek van érzéke kicsi tis, na meg kedve, az megtanul egy nyelvet, amikor eljön az ideje. Akinek nincs hozzá érzéke, nála veszett fejsze nyele az egész és csak egy felesleges macera a gyereknek.
A nyelv is egy készség inkább. Ez olyan, mint ahogy én hiába jártam énekkarra, mert járt a fél osztály. Hamar beláttam, hogy nem a műfajom és csak pazarlom ott az időmet. :D Na meg reménytelennek is éreztem, én nem tudok énekelni és kész. Az autóban egyedül megy nagyon jól, meg itthon a gyerekekkel, ha a férjem nincs itthon. :D Ennyi elég is nekem. ;) Sorolhatnám még, mi mindenben nem lennék sosem profi, de nem akarom magam égetni. :D
Viszont lehet, hogy akinek meg nem megy a nyelv, egy kész matekzseni, vagy festőművész vagy sportban verhetetlen.
Ezt jól kifejtettem megint. Azért írtam le, mert sokan kudarcnak élik meg, ha a gyerek nem érdeklődik ez vagy az iránt, pedig a másik gyereke milyen kis ügyes. És? Hála az égnek, nem vagyunk egyformák, különben nehéz lenne az élet. ;)
Sziasztok,
a szoptatáshoz annyit mondanék, hogy az első gyermekemet nem tudtam szoptatni-ott élő hulla voltam, 1 gyerek tele bizonytalansággal el is ment a tejem a tápszerezés kezdetekor.
Most úgy áltam hozzá, hogy nem szedtem semmi homeó bigyót, mert akartam szoptatni, és nem ébresztgettem a kisfiamat, mert idő volt, viszont ha egy órában 3-szor akart enni, annyiszor kapott, vagy ha 1 órán keresztül evett, azt is lehetett és lehet most is. Nagyon sokat eszik Milus és most már nem félek, hogy elfogy a tejem. Reggelre mindig fejnem kell, de csak egyszer sikerült 60ml-nél többet fejnem, általában ennyi, viszont nagyon béna kézi fejőm van. Ezt is csak azért csinálom, mert betonnak érzem a melleimet.
Szóval teljesen lazán, amikor üvölt a babám, akkor kap tejet, már kihallom, ha máshogy sír. Van olyan nap, hogy 10-szer kér, ma pl. a reggeli evés csak 7 percig tartott, de este meg egy órát. Emiatt elég gyorsan kell a házimunkát végezni, de már az a rendszer hogy hétfőtől-péntekig hajtok, szombat-vasárnap, meg csak a minimálisat csinálom és pihenek...mint egy munkahelyen...
Szóval van remény, kitartás!
Szia!
Nálunk nincs hasfájás, és a szénsav se bántja. Én úgy vagyok vele , amit én jóízűen megiszok az csak használ. Lehet, hogy lazán veszem, de mivel a Milánon semmi változást nem veszek észre ezért iszom tovább.
Sziasztok!
Én lefagyasztom amit tudok fejni.
most cumis üveget kapot mivel volt tejem amit lefejtem és ezt meg etettem vele mert tejem van böven de nem akarom hogy megromoljon nekem a hütöben és volt még 100 g azt most edtük meg..
a melleim feszülnek rendesen mert hirtelen annyi tejem lett hogy nem gyözöm fejni evés után..
jo reggelt mindenkinek
Van egy kérdésem.Nekem elmult a vérzésem és csak a méhem tisztult de az ilyen átlátszos volt ma regggel elmentem wc re és még mindig ilyen átlátszos aztán most mikor mentem pisilni ismét már élénk piros vérzésem van.Ez normális?Nagyon meg ilyedtem mert éppen örültem hogy elég a tisztasági de már ott tartok hogy nem mert a bugyim is olyan lett...Ez nagyon remélem normális mert nagyon meg ilyedtem...
Sziasztok Mamik!
Tegnap nagyon jó napunk volt.Alig volt nyűgös,sokat aludt.asszem már hat az Infacol,mert nagyokat pukizik és telerakja a pelust.
Ma reggel is olyan szinten h nálunk is ruha csere volt és csak vizes ruhával tudtam lemosdatni mert ráment volna az egész popsitörlő:D
Ja és végre leesett a köldökcsonk is:DOtt virított a reggeli pelusba:)Bizti Niki annyit ficánkolt h a pelus szépen leszedte.Szép nagyon,csak icipici seb van rajta.