2009 októberi babavárók (beszélgetés)
Kedves babázó anyukák valami velem is történik aki már babázik és ide néz segítsen. . . . please!!!!!
Most reggel olyan volt mintha kicsit bepisiltem volna elázott a bugyim és a tisztaságibetétem. . . . vizes-fehéres-barnás valamivel,és utána ilyen barnás nyálka szerű dolog is. . . . . ez lehetet a nyákdugó????Bocsi ha kicsit undorító amit írtam, de nem tom mi ez. . . .
Sziasztok!
Teljesen megértelek...már én is bőgtem egyik nap mert amikor hazaérünk az oviból Máté bringázni akart de a hugi már éhes volt és be kellett jönni. Utána meg a szokásos sírás miatt nem tudok vele foglalkozni. Annyira sajnálom. Most azt csinálom hogy anyukámat megkérem hogy munka után utazzon le hozzánk hetente kétszer így ovi után csak a nagyobbikkal vagyok.
Én is takarítok, főzök, mosok, vasalok...stb. általában amikor alszik. Ha nem alszik és nem sír akkor a hordozóban van. Mi az első gyereknél csináltunk a hordozóból hintát..keresek majd képet.
Remélem tudok segíteni.
Én vettem egy hintát és viszem magammal Hédit mikor ébren van. Nézelődik, hallgatja ahogy meslek, vagy azt magyarázom miért kell a sajtot duplán panírozni :)
A csajszi szintén sokat bukott és annak ellenér hogy már a fülén is savanyú tej folyt még mindig szopott volna :(
Aztán Bogi említette, hogy az általam fogyasztott tej és tejtermékek okozhatnak ilyet. Azóta nem eszek túrót és már csak hébe-hóba bukik.
Szerintem hamarosan megoldódik a 2 gyerekes gond. Ha majd Simi már mászik, vagy legalábbis is érdeklődni kezd a játlékok iránt, akkor már Lenike is tud vele kicsit játszani :)
Jövő ilyenkor meg már fogócskáznak :)
Tudom mit érzel, csak én nem az anyám miatt, hanem az ex miatt :((((
Kívánok neked egy lottó ötöst!!!
azure!
Köszönöm a jelecskét! :)
Sziasztok!
Nálunk is apás szülés volt és Gábornak az a véleménye, hogy csodálatos volt. Őt nagyon boldoggá tette, hogy ott lehetett. Azt mondta, hogy mikor ment hazafelé akkor zokogott a boldogságtól. :)
Azóta is rajongásig imád minket ami nekem nagyon sokat jelent.
Rossz élményei nem voltak, sőt. Azt mondta nem vészes. :))))
Sziasztok!
Mi nem terveztünk apás szülést, végképp nem terveztem, hogy anyukám is ott lesz. A végén a férjem is és anyukám is ott volt. De nagyon jó dolog volt, hogy ott volt az a két ember, akik igazán fontos számomra.
Érdekes ez az apás szülés körüli dolog.
Nyílván mindenkinél másként csapódik le ,de azt kizárt dolognak tartom ,hogy ezekután az apákban negatív élmény maradjon bármiről is.
Nálunk legalábbis teljesen pozitív dolog volt minden.Mai napig emlegeti ,hogy ezt kár lett volna kihagyni.Főleg azt a pillanatot h Ő láthatja meg először kibújni a saját gyermekét.
Azt h szenvedni látott..ezen nem is témáztunk.Tudta h fáj és azt is h erőt kell adjon ,ami maximálisan megtörtént,és ez megint egy plussz dolog a számára.
Nálunk is hatalmas változáson ment keresztül a kapcsolatunk.Másként néz rám,tisztel ezerrel és lesi minden kívánságomat.Sőt sokszor összebújva pityergünk egy kicsit,csodálva h milyen gyönyörű a lányunk és itt van velünk.
Na de ez csak a mi történetünk és csak leírtam h én mint gondolok a dologról:)
Mi Anyák mindnyájan Hősök vagyunk mert kihordtuk a gyermekünket:)
Én lekopogom ma angyal volt a lányunk.3 óránként szopi,büfi és alvás.Ma szinte ez ment.Annyi volt h reggelinél és ebédnél beraktam a hordozóba és levittem a konyhába h tudjak én is kajálni,ő meg közben elaludt.
Most perpill cumizik az ágyába mert most valamiért nem hajlandó elaludni csak cicin,most pihentetem,mert nem egyszer ráharapott,azthittem a szemem is kiugrik:D
Ja és sírni csak akkor szokott ha pelenkázom kaja előtt,meg persze ha követeli a kaját.Amugy meg nem szokott sírni.Kop-kop
Kriszti, nem tudtok külön menni valahogy? Bárhogy...
Shyana, nem is tudom, mit mondjak. Anyukád szégyellheti magát, amiért ilyen helyzetbe juttatott és nem is érdekli.
Hanna, szerintem beszéljétek meg a dolgot és kész. Nem kell úgy túlbonyolítani ám ezt a szülés témát. Értem, hogy a párodnak most nem tetszik, de ezt visszacsinálni nem lehet és azt kell nézni, hogy nektek jó legyen, nem elmúlt dolgon bánkódni.
Miért lett volna jó, ha bent van? Látta volna, hogy szenvedsz? Látta volna esetleg a nem túl szép látványt? Mert lemaradt pár percről??? A fiatokat még annyit nézegetheti,hogy el sem lehet mondani! :) Kivéve ha addig csesztetitek egymást butaságokkal, hogy majd jól nem látja. :(
Nekem sem volt bent a férjem, pedig sima szülésnek indult. Be akart jönni, mondtam, még várjon, mert rohadt rosszul vagyok. Esküszöm, nem érzetem mást, csak hogy ez pokolian fáj és már egyre elviselhetetlenebb. Nagyon sűrűn jöttek nagyon erős fájások. Sem állva, sem ülve, sem sehogy nem volt jó. Ezerszer jobban fájt, mint első szülésnél, pedig ott oxitocin is volt, ami elvileg jobban fáj. Hát nekem nem jött be a "második szülés könnyebb" mese. Úgy gondoltam, OK, max. bejön később, legalább kevesebb ideig lát kínlódni. Aztán császár lett. Jobb is, hogy nem jött be. A műtőbe nem jöhetett volna úgysem. Előtte meg azt látta volna, hogy rohadtul szenvedek, meg hogy a doki a teljes súlyával nyomná ki belőlem a babát, de semmi. Utána meg a rohangálás, pánik, kapkodás, telefonok sora, hogy azonnali sürgős császár, nem gerincérzéstelenítés, mert arra sincs már idő, villámgyors altatás és vágás... Ezért jött volna be? Jobb így szerintem. Így is el tudja képzelni, mi volt ott. Mondta párszor, hogy kár, hogy nem jött be, de én mondtam, hogy az életünk nem ezen múlik és a kisfiunkkal való kapcsolatunk sem, úgyhogy téma lezárva. :)
Elhidegülés. Érdekes, én nem érzem így. Hööö... Valami jó is történik velem. :)) Inkább mintha szorosabb lenne köztünk valami, mint eddig. Ő is szeretget és bújik, nekem is jól esik a közelsége. Még akkor is, ha ezek csak futó percek, mert Simi nem hagy élni minket. :)
Lányok... De most őszintén... Légyszíves, mondjátok meg nekem, mit csinálnak a babáitok, amikor nem esznek és nem is alszanak? Mert Simi szerintem sokat sír nagyon. OK, hasfájás. De ma is az ment, hogy fél 1 körül kezdett enni, utána mire befejezte, böfi, akármi, feszengeni kezdett, sírt, sírt és sírt... Ölben, ágyon, ágyában, vállamon, karomon, bárhol. Néha pár pillanatra abbamaradt, de csak max. erőt gyűjtött a következő síráshoz. 2 óra telt így el, majd úja adtam neki enni, mert már sajnáltam. Ja, közben csak bukott, bukott és bukott. Én nem kaki és pisi miatt öltöztetem folyton, hanem a bukás miatt. Utána elnézegelődött a mi ágyunkon, cumival. Most is alszik, itt nálunk, de nem túl mélyen, közben a cumit szopogatja.
Tudom, a cumi is ellenség... Nekem is új, de ezzel megnyugszik. Jó dolog a szoptatás, na de ha már egyfolytában bukik egy baba, akkor gondolom csak nem kéne folyton még etetni, nem?
Tessék, már nyitva is a szeme.
És hogy ti mennyi mindent tudtok csinálni egy nap... Én alig valamit. Simi rövideket alszik, ébren nincs el túlságosan, de hát nem is aludhat 24 órát, az igaz. Közben mire Lenit is öltöztetem, enni adok neki. Ma is már bőgtem, mert kis édes 2,5 éves kis csöppségem egyedül reggelizett, egyedül ebédelt, mert egyszerűen annyi időm volt csak Simitől, hogy kitegyem a kis kajáját az asztalra. Próbáltam, hogy kimegyünk mi is, de csak ordít a konyhában is, már Lenikém mondta, hogy "nem tudok enni, mejt a Simi mindig síj".
Na, hát én meg ettől a 2 gyerek dologtól vagyok lelkileg készen, nem a férjem miatt. Lehet, hogy miatta azért nem, mert már azon nincs is időm rágódni, mit gondolhat ő? :) Ő felnőtt, tud tolerálni dolgokat, de a gyerekek gyerekek ugye.
Sziasztok!
Elegem van ebből a frontból vagy mi ez.Egész nap sír a bébi:(((
Úgy tudunk csak kicsiket aludni,hogy fekszem mellette és simogatom.
Nálatok is ez van?
Szió!
Valószínűleg azért nem nyugodt a babód mert te sem vagy az.Mindig ugyanazt átérzik mint a szülő.szerintem.