2009 októberi babavárók (beszélgetés)
Narancslé?Inkább őszilé.
A narancstól azt mondta a védőnő h fáj a pocakjuk.De tudod minden baba más:)Meg a vélemények is:)Szal próbálkozni lehet:)
3-4 litert naponta???
Nekem a védőnő azt mondta hogy csak reggel és este igyek 1 pohárral.
Ma alszik az én manóm is. kopp-kopp
Én is írattam fel tápszert de csak 1 dobozzal kértem a patikában. Így nem kellett annyi pénzt kiadni(remélem feleslegesen).
A laktoherb teát én iszom...hááát nekem anyira nem jött be. Olvastam a narancslét is, most azt próbálom du. pedig besörözök.
Na az szuper
Igyad is.Egy ismim ikreket szült és 6 hónapos korukig nem kellett pótolni.A laktoherbtől lett sok teje és 3-4 litert ivott meg belőle:)
Jah jó a sör.Mondjuk a tegnapi sopronit azt én is fintorogva ittam:D
Még van itthon Holstein,bevágom ebéd után:)
Laktoherb teát próbáltad már?
Én ma beszerzek egy dobozzal.Már nem tudom hanyadik embertől hallom h nagyon jó.
Akkor nem csak az én lányom volt tegnap ilyen. Én is hirtelen bepánikoltam h mi lesz ha nem lesz elég a tejcsi.Apa már induét is tápszerért,de zárva voltak a patikák és ügyeletre meg nem akart még plussz pénzt kiadni.
Így is dupla adagot írtak fel receptre,szal ha kiváltanánk ,akkor is tuti megmaradna...nem akartunk most fölöslegesen 5 ezret kidobni az ablakon.
Végül csak sörrel jött vissza,be is nyomtam fél litert és meglett az eredménye:)
Ma úgy tűnik nyugisabb...de nem akarom elkiabálni.
Az Infacol is mintha hatna,tök sokat pukizik és mostmár kezd ügyesen büfizni is,ami eddig annyira nehéz volt:s
Ja és persze termeli a kakit rendesen:p
Köldökcsonk még mindig megvan...hjajj...ma vagyunk 2 hetesek:)
Sziasztok!
Babaúszás: mi későn kaptunk észbe, már majdnem egyéves volt Andris, mire odajutottunk :-( Így aztán egyszer voltunk csak. Drága is volt, meg nem is éreztem jól magam közben.
De unokatesómék pl. mindkét gyerekkel jártak, igaz, nekik kellett is valami miatt. Olyan hiper-szuper fotókat készítettek közben a víz alatti merülésekről, mint a profik, ők nagyon élvezték. De ők járnak baba-angolra is, meg hasonlókra.
Van, akinek bejön az úszás vagy valami más, valakinek nem.
Andris pl. tavaly kezdett el járni úszásra, azt nagyon szerette.
Sziasztok!
Nem tudom mi volt tegnap Anitával de 2 óránként enni akart, alig aludt. Estére már a fagyasztott tejcit is elővettem neki. Este szoptatós leveseztem és az lesz a reggeleim is. Biztos ami biztos hozok sört is :)
Mondta a védőnő hogy 6 hetes kor (és 3 hónapos) körül több tejci kell...de ezt nem győzöm. Remélem ma többet alszik és kevesebbet eszik.
Épp tegnap beszéltünk mi is róla. Megint csak Lenikémmel tudok jönni, de hát bocs, az első gyerek miatt van a tapasztalatom, ami van, a másodikkal még kísérletezek én is. :D
Én is vittem 3 hónapos korától. Kerek 6 alkalommal. Olyan szép középfülgyulladása lett, hogy ihajj. A gyerekorvos azt mondta, ne vigyem inkább egy ideig. Közben nyár lett, elpancsoltunk a Balatonban (igen, ezerszer jobban ajánlják a természetes vizeket, mint a medencéket), a fejét nem dugtam vízbe, elvoltunk. Utána a babaúszáshoz már "öreg" volt, mert 6 hónapos kortól nem annyira ajánlatos már elkezdeni, de mivel kimaradt pár hónap, olyan lett volna, mintha akkor kezdene járni Leni.
Most nyáron akartuk, hogy úszógumival ússzon, a karúszóhoz azt hittem, még kicsi. Tévedtem. :) Olyan ügyes vele, hogy jó nézni is. Lassan megpróbáljuk, hogy menne-e nélküle is. Én nem érzem úgy, hogy a gyerekem hátrányban van, mert a végén nem tudtunk babaúszásra menni.
Simivel is lehet, hogy megpróbáljuk, de nem akarom 3 hónaposan még szerintem. Inkább 4-5. Ha nagy hozzá, akkor nagy. :P Egy 3 hónapos nem is tudta a gyakorlatokat még csinálni, mint pl. abba a szivacs hurkába kapaszkodva úszni (persze a szülővel), nem tudott még játékok után úszni (szülővel szintén), mert tökre nem érdekelte a kacsa meg a bigyó.
Lehet, hogy Lenikémnek nem vált csak be, de én kevesebbet látok benne, mint amilyennek képzeltem előtte. Amit tapasztaltam, hogy nálunk jobban bejött a baba-mama torna, a játszócsoport, zenés foglalkoztatók. Pedig szereti a vizet. Holnap is mentek volna Zalakarosba a férjemmel, de épp mandula- és fülgyulladása van, így törölve a dolog. :S
Most nem lebeszélni akarlak ám. :) Csak ha esetleg nem juttok el vagy nem jön be, nem kell elkenődni, mert ezer más dolog lesz még, ami program. Ráadásul veszélytelenebb. Én legalábbis Leniből okulva félek a fertőzésektől. Ja, meg a feneke is életében először akkor lett pöttyös, pedig csak babaúszás volt ott tartva, na de hát benne vannak a felnőttek is és másik babák. Ránézésre senkiről nem tudod, hogy baja van, mert nem kell igénytelennek lenni egy fertőzéshez.
NAh nekiálltam alkohol mentes sörizni...iszonyat szar íze van,de remélem lök egy kicsit a tejtermelésen:p
Ma egésznap a pocak miatt szinte óránként kért enni,totál leszívott:s
Nem akarnék tápszerhez nyúlni...
Értem ám:):)
AMugy nekem is kell gézlap miután behintőporoztam,úgy ahogy írod,háromszögbe hajtom én is:)
Ma vettük meg mi is az Infacolt.Mi a cseppentőjével adjuk.Szegénynek nagyon nem ízlik.
Ráadásul ma alig alszik..remélem nem ettől:s
Még mindig erőlködik.
Gondolom kell 1 nap h hatása legyen.
Ahogy a leírásban van. Felrázom, felszippantom, visszaengedem, megint szippantom... Kicsit kevesebb, mint egy teáskanálnyi lesz, a kanállal adom a szájába, nem a nyelvére meg ilyenek, mert akkor mosogathatnám a cseppentőt, ami macerásabb, mint a kanál elmosása. ;)
Szoptatás előtt adom, szépen elfogadja. Kivéve éjszaka, akkor a sötétben, kómásan nem adom, de lehet, hogy kéne. Ugyanis éjjel még nincs gond, de amikor hajnali 34/ 4 - 4 körül kel, nem akar visszaaludni és csak tekereg, nagy böfik jönnek, felébred tisztára, majd nézelődik a sötétben. Leteszem, vagy elvan kicsit, vagy azonnal sír. Én sem tudok aludni ugye. Mire végre elalszik, majdnem 7 óra és akkor meg Leni kel már lassan, vagyis minden nap 4 előtt kelek, amitől totál kivagyok és az senkinek sem jó ugye.
Szóval talán éjjel sem kéne elsumákolni az Infacol-t?
Akkor ez egy harmadik megoldás. :) Lénárdnak csak a hintőport volt, Simonnak csak az alkohol, nektek meg a kettőt együtt mondták.
Megpróbálom leírni, nekem hogy mondták most. Mutatni könnyebb lenne, de igyekszem. :) Egy 10x10-es gézlapot (nem egy darab, mert nekem az túl vékony, nem szív fel alkoholt, csak lefolyt mindenre), félbehajtottam úgy, hogy egy háromszöget kapjak, majd megint félbe, hogy egy még kisebb háromszög legyen. A sarkához tettem alkoholt, majd szétnyitottam, hogy újra a nagyobbik háromszög legyen. Utána a háromszög egyik sarka áll lefelé, a másik kettő oldalra, így tettem a köldöke alá. A két végét a géznek felfelé húztam, majd a jobb oldalit a balra, a bal oldalit jobbra a géz alá tűrtem.
Elég hülyén magyarázom, de tényleg nem tudom rendesen leírni most. A végén a kis géz úgy fog a köldökcsonk köré tekeredni, mint egy kis raviolli v. tortellini. :) Nem szokott lejönni sem, a pisi sem ázott fel odáig a pelus miatt.
Amikor már leesett a csonk, még picit alkoholoztam, de akkor már én is csak rátettem a gézlapokat. Ez persze elcsúszkált folyton.
Lenikémmel mint írtam, gondban voltam a köldökcsonkkal, alig gyógyult, szerintem levették nekik valahogy a kórházban, mielőtt leesett volna. :((( A végén vele vettem egy Chicco necc akármit, ami direkt erre való. A baba hasára kell húzni, mint egy kis haspánt, alá a géz és kész. Ez arra volt jó, hogy a be nem gyógyult, vérző, gennyes köldököt tudjam lefedni a gézzel, az ne csúszkáljon el és a pelus széle ne dörzsölje, ahogy mocorog. Sajnos már sok nap kínlódás után tudtam meg, hogy van ez a háló. Különben valami 4000Ft vol, tök drága, de már nem érdekelt.
Most meglepődtem, hogy azzal a kis csattal adták haza a babákat, de szerintem ezerszer jobb így, mint hogy leveszik és be sincs gyógyulva, utána meg ki tudja, hogy gyógyul és hogy fog kinézni. Mondom, Leni 2.5 éves és egy kifelé álló kis gombóc a köldöke. :S Simi 3 hetes múlt és sima a köldöke, majdnem teljesen lapos már. Erről ennyit...
Esetleg ha gondolod, próbáld ki ezt a kis gézlaptekerést. Nagyon egyszerű ám és nem macera. Külön törölgetni nekem nem kellett, azt mondták, az alkoholos gézt tekerjem oda és kész.
Ja, vagy úgy is lehet, hogy a gézlapokat bevágod a közepéig és a vágás vége lesz a köldök alatt, aztán így tekered köré. De ezzel az a bajom nekem, hogy a géz szálai beletapadnak a köldökbe, ahogy megvágod és már nem sima a szél.