2009 októberi babavárók (beszélgetés)
Szia! Egyszer én is elhagytam a kerekét a babakocsinak. Mindig vissza kellet tennem, mire hazaértem vele 20-szor leesett. Poén volt nagyon :D
De a párom hazaérve egy mozdulattal megcsinálta. A mienken van egy fém drót, amit fel-le lehet mozgatni rajta. Az nem volt a helyén. Neked milyenfajta a kocsid?
hát jó lenne ha nálunk is lenne..
Én a mi babakocsinknak ma hagytam el a kerekét :(( úgyhogy muszály beszereznem egy másikat
Sziasztok!
Nem tudtok véletlen nagyon olcsón sport babakocsit?
Szisztok!
Nálunk én hiába nem adok nasit a nagyanya meg adja neki,most ott tartunk hogy Máté is kezd válógatni!Amire rá mutat ebéd közben azt adják is oda neki!Azt persze hozzá kell tenem,ha nem anyunál ebédelünk ha nem a párom és anyosóm házába.
Kezd elegem lenni a neveltetésükből!Mátét is állandóan kolbászal tömnék!
sziasztok!
Rami 3-szor kakilt ma :)
ha már itt tartunk :)
én is csak max kaják közben szoktam adni neki egy túró rudit változó,hogy mikor!
de ha jól belegondolok ennyi nálunk a nasi!eszik 1 nap 4 -szer 5-ször kétlem,hogy éhes lenne !
a nasi az meg nálunk felnőtteknél is pótcselekvés!
na ezt pofázom én Gábornak h ne adjon nasit,de mindig ezzel jön h csak egy kicsit.
Viszont nem tudom miből termel ennyi kakit,mikor alig eszik:)Ma is 2x
Ja és Niki kezdettől fogva válogatós:s
Lányok, lányok! Ha nem adnátok nasit (pl 3napig) tuti fogyna a kaja is. Ha a foga adjatok almát, meg kenyérhéjat. Szerintem tök felesleges ilyenekkel tömni őket. Persze nálunk is van édesség. Túró rudi, szigorúan kaja után, keksz meg ha kevés volt a vacsi. Milu már 2szelet kenyérnél tart,egy 10dkg kolbásszal vagy 2-3 virli, ez a reggeli vagy vacsi. Ebédre főzelék( ma pl semmi,ilyen is van) vagy rendes kaja, 1 gyerektányérral, du gyümi vagy krémtúró. Nasival a nagyszülők "tömik" de általában meg se szokta enni, mert jól belakik ebédre és nem fér bele. Szóval vigyázzatok ezekkel.
A lányom másfél évesen lett válogatós, hagytam, és mára ott tartunk, hogy sült krumpli-sült krumplival, ezen él....
Halihó
Kajálással mi is szenvedünk.Alig eszik,de nasi az megy ezerrel.Gondolok itt pl a pukira vagy a kekszre.Néha kap megint bébiételt,meg is eszi.Gondolom ,most ilyenje van,vagy a fogai miatt eszik folyékonyabb dolgokat.
Ja kint van a 9dik fogunk,ami már a második rágófog:)
Örülök, hogy Milu alszik most már.
Bebe gratulálok a fiadhoz, nagyon ügyes.
Nálunk most olyan időszak van, hogy alig eszünk, de egyfolytában megy a konyhába, és nyami-nyami. Valamelyik nap épp 5féle kaját próbáltam neki adni, amit szeret, persze egyik sem kellett neki. Nem tudom miért csinálják ezt. Nálunk is azt eszi amit mi, de azért vannak kedvencek, krumpli a legjobb. Régen szerette a spenótot, már az sem kell neki. Ki érti ezt? De most sztrájkol a kajával.
Most hogy jönnek az örlőfogak (3 bucit érzek a szájában) egész éjjel rajtam lóg! Kicsit szopik, de inkább csak a szájában tart, nehogy elmeneküljek :S
Szóval 2-3 óra egyik cicin, elzsibbadok és átteszem a másikra ott is 2-3 óra. Ha nem váltogatnám a cicit ő is egész éjjel aludna 8tól 7ig.
Hédike még mindig "kihasznál"? Egész más színű a világ reggel, ha kialudtam magam!
Milu úgy alszik el, hogy a cicimet fogdossa, néha a mellkasomat "szopizza", maga a szopizás nem kell neki, csak az odabújás. Szép lesz, ha majd bölcsibe megyünk, aztán nyúlkál a pólóm alá alváskor:D
Jó reggelt!
Nálunk semmi kajapazarlás nincs, mármint hogy kifújná, örül ha ehet. A legjobban a fokhagymás kajákat szereti, a kedvenc: a carbonara spagetti,
a sajtot nem szi meg darabolva, de ha benne van a kajában igen. Ki érti? A másik kedvenc: bármilyen főzelék. A sült krumpli is jöhet, bármilyen leves.
A krumplipürét nem eszi meg, de a főtt krumplit igen. Gyümölcs az mindengy, csak ne legyen mandarin vagy narancs.
Ja és kolbász legyen minden nap, zabálja, és azóta végig alussza az éjszakákat.
VÉGIG elejétől a végéig! Jó sok hónapot vártam rá...
Igen, kap bébiételt is még, de azt is szokott amit mi eszünk. Ha épp csak uzsonnázunk, amivel nem ültetem bele a székbe, pl. babapiskóta, azt is kifújja. Szórakozik vele. Ugyanígy a vízivás is.
Csak akkor hajlandó inni, ha tényleg szomjas, holott én szeretném, ha kaja után pár korty lemenne. Nem mindig jön össze. Ez van. Olvastam egy könyvben, hogy másfél-két éves kor között van ilyen időszak, amikor kevesebbet esznek, mert kifújják a kaját, persze ez sincs minden gyereknél. Az is lehet, hogy a fiú mivolta miatt van.
sziasztok
Nagyon ügyes a fiad :))))