2009 októberi babavárók (beszélgetés)
Jó reggelt!
Nekem még mindig nem jött meg ,de nem is hiányolom:)
Pedig számítottam rá,de így is jó:p
Itt totál borús az idő,szinte még sötét van.NIki virgonckodik az ágyunkban a zenélős rágókájával:)
Azthittem mikor felkelt enni,hogy olyan 5 óra van,de 6 óra volt.Kezdtem megszokni hogy reggel világosba kelünk.
Mindenkinek kellemes napot!
Az elején Martinkának is meghajlott a háta és nem engedtük ülni, most is inkább párnák között van el, de napok óta nagyon ügyesen felül a pihenőszékben, babakocsiban, mindenhol. Persze ő is ölben szeret a legjobban. Az imént odahajoltam hozzá mert hisztizett és belekapaszkodott a nyakamba. Olyan volt, mint egy kis csüngő majom. :)
Egyébként egész nap tiszti zizi az idő miatt...
Sziasztok! Szerencsére vendégek erre nem járnak, még csak most álltam neki a sütinek!
Az ülés a mászásból "lesz". Szerintem elég veszélyes hajlott háttal hagyni ülni őket. Persze Milu is állandóan ülni/állni akar, de fogjuk a hóna alatt, hogy ne nehezedjen súly a gerincére. Várom már, hogy szép egyenesen üljön, de pl. 8 hónapos az ismerősnek a babája, és most kezdett el igazából forgolódni.
Egyre többet alszik Milu éjszaka, tegnap 9-től fél1ig aludt utána 5ig.
Az tök jó:)
Sajna rokonságba nálunk csak 300 km-re van kisgyerek.Így max csak a szomszéd kislánnyal fog összebarátkozni.:p
Na akkor nem lesz gond :)biztosan élvezni fogja hogy saját magát tarthatja meg:)
Hogy tettszett neki a kiruccanás?
:)
öledben gondolom szeret ülni.
Szerintem az még korai hogy egyedül felüljön:)
De kitudja ,lehet Martinka szuperbébi:D
Niki se tud egyedül felülni:)
szió
Nálunk úgy zajlott hogy ugye Niki folyton ülni akart így leraktuk az ágyra mi is és segítettünk neki ,hogy a kezével támassza ki magát.Úgy hogy a lábaira támaszkodik vagy a lába között az ágyra.Utána ment anélkül.Mostmár ő is tud egyedül ülni és csak akkor dől el ha hirtelen mozdulatokat csinál:)ügyesen megtanulnak egyensúlyozni:)
Sziasztok!
Boldog nyuszit mindenkinek :)
Egy kérdés: hogyan tanulnak meg ülni a babák? Valamivel segitenem kell? Ha igen akkor hogyan?
Sziasztok! Jó húsvétolást mindenkinek! :)
Nálunk tiszta szar az idő. Fúj a förmeteg és szakad az eső...
Bili: Hát az még odébb van. Sógornőmnél a gyerekek 2,5 évesen lettek szobatiszták. Én azért nem szeretném ha Martinka odáig "húzná" de majd kialakul ez is. Mindenesetre engem nagyon zavar, hogy Rolika most volt két éves és még bekakil. Mindent mond, kerek mondatokban fejezi ki magát, rendkívül akaros de ha kakil nem is szól. Sógornőm azt mondja sebaj. Majd talán nyáron. Hát ő tudja.
Én úgy vagyok vele, hogy ha van egy ennyire okos, jól beszélő gyerekem akkor valahogy rá fogom vezetni, hogy akkor is szóljon ha betojt. De fél évesen korainak tartom a bilizést. Sokszor észre sem veszem mikor kakil. Egyből megérzem, de nem látom jelét, vagy éppen ott sem vagyok mellette. Nem hiszem, hogy tudná jelenzi ha kell neki.
unokahúgim is másfél éves volt,mikor biliztetni kezdték...de ott azért kezdődött el,mert nem volt pelusra pénz...:O(( viszont a kakival baj van,nem akar kakilni -és nem csak a bili a baj,hanem hogy nem eszik főzeléket..sajna :( no mindegy,azért ügyi nagyon...mindig szól mindenkinek mikor pis-pis -ilni kell :)))
na megy a Bridget Jones...nem tudom megunni...:))
Jóéjt