Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 októberi babavárók fórum

2009 októberi babavárók (beszélgetés)

4141. azure_ (válaszként erre: 4140. - Kri76)
2009. máj. 25. 19:29

Ma hallottam, hogy volt akinek a 32. héten a méhe feljebb húzta a méhlepényt így nem lett semmi gond. Úgyhogy bízzuk a testünkre. :) Nálunk is az első, én jövő hónapban töltöm a 35-öt. Pontosan azért mindegy mi a neme, csak egészséges legyen.

De hát nem vagyunk egyformák, az anyám meg majd megbékél. Ha meg nem úgy is jó. Ez van. :)

4140. kri76 (válaszként erre: 4138. - Azure_)
2009. máj. 25. 18:20

Nálunk mindenki örül. A lényeg, hogy egészséges legyen.

A dokim annyit mondott, hogy ez még mehet feljebb, de a legrosszabb esetben, ha nem, akkor császáros lesz.

Azért kell vigyázni is, mert előfordulhat vérezgetés v. koraszülés. De ez a legrosszabb.

Lehet, hogy minden simán megy, de arra próbált felkészíteni szerintem, hogy mi a legroszabb és mi a legjobb, ami történhet.

De én már 33 éves vagyok és Ö lesz az első babánk.

4139. azure_
2009. máj. 25. 18:08

a kislányhoz gratulálok!!! :)

Nálunk az anyám nem is emésztette meg, hogy nem lány unokája lesz. Miközben az első és egyébként is mindegy!!! Karina lett volna a neve. :) De hát nem lány hanem egy nagy fiú! :)

4138. azure_ (válaszként erre: 4136. - Kri76)
2009. máj. 25. 18:06
Nagyon érdekes amit írsz, mert amikor a 18 hetes 4D uh-on voltunk akkor nekem azt mondta a doki, hogy teljesen lent van a méhlepény a méhszájamnál. Még rá is kérdeztünk, hogy és ez nem baj? Ő azt mondta egyáltalán nem. Ma viszont a védőnő is mondta, hogy elég baj, mert az is nyomja a méhszájat tehát lehet azért nyílt ki nekem a külső. Hát ennyit arról, hogy ki mit mond. Számtalanszor találkoztam már ellentmondásokkal és nehéz ilyenkor, hogy mit higyjen az ember. Mindenesetre jó, hogy írtad, mert ezt legközelebb megkérdezem. Szerettem volna természetes úton megszülni...
4137. Ildi87 (válaszként erre: 4136. - Kri76)
2009. máj. 25. 17:42

Gratulálok a talán kiscsajhoz! :D

Úgy látom nagyon lányos banda vagyunk, bár még várjuk ki a végét! De ha így marad az állas jó dolguk lesz a fiúknak ennyi csajszi között! :)

4136. kri76
2009. máj. 25. 17:33

Képzeljétek el, túl vagyunk az UH-n. A doki azt mondta, nem biztos, de úgy néz ki, hogy lányunk lesz. (Csenge baba)

De sajna azt is hozzátette, hogy a mélepény a méhszájhoz közel tapadt meg és úgy néz ki, hogy csak császárral fogok tudni szülni. Kímélő életmód, kevés mozgás. Hát ezt nehezen tudom elképzelni magamról.

De csütörtökön újra megnéz és akkor tud biztosat mondani.

4135. kri76 (válaszként erre: 4126. - Hanna Vanda)
2009. máj. 25. 17:24

Ha sokat gondolsz arra, hogy megcsalnak és nem foglalkoznak veled, be fogod beszélni magadnak teljesen.

Foglald le magad és a gondolataidat, mert ha a párodat sokat fogod nyúzni, te fogod belehajszolni a féltékenységeddel abba, hogy megcsaljon. Ezt nem bántásként mondom, csak tapasztalatból.

Ha nagyon nem bírsz magaddal, nem szégyen szakemberhez fordulni. Én ezt tettem jó pár éve (kb. 4 évvel ezelőtt) és a kapcsolatunkat most biztosnak érzem.

Ha támadólag mondod el a problémádat, Ő védekezni fog.A legrosszabb mondat így kezdődik: Mert te...

Ha úgy kezded: Nekem ez nem esik jól, mert én...

Nem érzi támadásnak és nem érzi azt, hogy védekeznie kell.

Persze, ez csak az én véleményem.

És tényleg nem bántani akarlak, kérlek ne vedd annak. Remélem, nem úgy írtam, de tudom, hogy nagyon szókimondó és bántó tudok néha lenni.

2009. máj. 25. 17:16

hmmm csajok én a káposztától voltam kegyetlen rosszul

de nagyon édes száju vagyok és vigyáznom kell, egyébként nem vagyok válogatós...nem is voltam.

4133. azure_
2009. máj. 25. 16:02
A terhességem első harmadában rá sem bírtam nézni a húsra. Most már jöhet egy kevés csirkemmel, vagy pörkölt, de abból is inkább szaft. :) A fene a válogatós mindenemet. Viszont tegnap ettem egy szelet tortát és utána a kisbabánk örömtáncot járt ott bent. Valószínű neki is ízlett. :))
4132. mreich
2009. máj. 25. 15:58

Sziasztok!

Mostanában én is szívesebben eszem zöldséges kajákat, lecsót meg mindenféle wokban sült zöldségeket.

2009. máj. 25. 15:50
Szia Vanda:D
2009. máj. 25. 15:47
Hát átnéztem a novemberi babázokhoz istenem egyszerüen nem akarnak szóba állni velem!!Nem irnak nem olyanok mint ti.:(
2009. máj. 25. 15:41
na jó léptem csajok remlélem tudunk már végre valamikor dumcsizni:)Sziasztok
2009. máj. 25. 15:11
van itt valaki????
2009. máj. 25. 15:00
Hát csajok ma néztem nagyott nött a pocakom alulról szabályosan kikerekedett olyan jó volt nézni a tükörben azt leszámitva hogy ma vérvételem volt és a 4 nadrág jött rám hasba:(De nem bj mert legalább tudom hogy jól van és gyarapszik.Súlyt igazábol nem tudom hogy szedtem e fel mert reggel mértem mgam és voltam 77 kg nem tudom mi van a védönönél még multkor 75 voltam de majd kiderül.Kicsit parázok hogy ennél vastagabb leszek.De remélem nem akkora mint egy ház mert elég a mostani tast súlyom a többi a babáé legyen:)
4126. Hanna Vanda (válaszként erre: 4104. - 116212323c)
2009. máj. 25. 14:52
Hát eddig ugy néz ki hogy rendezödnek egy kissebb fenyegetéssel.:)Nem akartam mert nem az erösségem de bejött:)Mondtam neki hogy haza utazok a mai napon ha megvan a vérvétel meg minden egy pár napra ha ö nem segit akkor majd segitenek nekem ez otthoniak kilábalni a depiböl.Erre kimentünk a birtokra sétálni és teljesen elterelte a gondoltaimat olyan imádnivaló volt.Tudta hogy mi a bajom csak azt hitte én akarom elmondani de tegnap le se szált rolam nem csinált semmit csak az eném volt remélem innentöl rendezödik minden és oda figyel rám mindenben.Habár volt egy hüyle álmom hogy kiment az erdöbe (mert van saját ) megnézni hogy mi a helyzett a fákat meg hogy nem e lopják és nem engem vitt magával hanem azt a csajt aki rá van vagy volt állva csak miattam nem volt köztük semmi mert nekem udvarolt.én meg itthon vártam öket tiszta rossz volt.Istenem csajok miért van az hogy egyszerüen olyan féltékeny vagyok hogy csuda életemben nem volt ilyen érzésem és nem tudok megszabadulni ettöl az érzéstöl néha ez kerget az öületbe mert nem is merem kimutatni.A hétvégén motoros találkozora megyek Bélapátra tök jó lesz alig várom 3 nap csak vele.
4125. Imo (válaszként erre: 4120. - Zandyka)
2009. máj. 25. 14:18

lehet hogy az üzletben arra gondoltak, sok kismama nem szereti mutogatni a súlyát és a fekete az slankít, úgyhogy őket is megcélozzák mint vásárlókat

hátha többen szülnek, mint halnak

4124. kri76
2009. máj. 25. 14:14

Ma már annyira nincs kedvem dolgozni, hogy az már fáj. De már csak bő 1 órát kell kibírnom és megyünk a dokihoz.

A tepsis csirke picit éhessé tett már, de ha hazaértem, én is főzök valami finomat. (Persze, ez még órák kérdése.)

Én nem csak kismama boltban nézek ruhát, sőt.

Gumis derekú csini nyári szoknyát vettem olyan boltban, ahol azt hittem, csak cicababás cuccok vannak.

Egyébként még a német ... és ...-ban láttam egész jó felsőket, amik szinte a végtelenségig nyúlnak.

4123. azure_ (válaszként erre: 4120. - Zandyka)
2009. máj. 25. 13:50

Székesfehérváron a Szent György Kórházban fogok szülni. A szülőorvosom Blaskó Ervin, szülésznőt még nem válaszottam. A picikénk kisfiú. :)

A szigorú fekvésről egyébként annyit, hogy holnap körzeti orvoshoz kell mennem, csütörtökön nőgyógyászhoz, úgyhogy a héten többször kimozdulhatok. :)

A gyászruha nekem sem jön össze a kismama ruhával, de én láttam olyan anyakönyvi hirdetést aminek az volt a szlogenje, hogy a bölcsőtől a sírig, a születéstől a halálig. Hát gáz nagyon!

4122. Imo (válaszként erre: 4121. - Zandyka)
2009. máj. 25. 13:35
a májat csak néha-néha egyél ám, mert sok benne az A vizamin
4121. Zandyka
2009. máj. 25. 13:09

Én sem vagyok mostanában túl "húsos", inkább a tojás, na meg a csirkemáj minden mennyiségben...Imádtam a csiperkegombát, most azt is alig bírom megenni:(

Husik közül végülis mindegy, csak ne legyen zsíros. Jómúltkor anyósom főzött csirkepörit, nagyon finom lett de centi vastagon állt rajta a zsír:((( pedig bolti volt... Ettem fél tányérral, és elég is volt, pedig amúgy szeretem, de nem esett jól.

4120. Zandyka (válaszként erre: 4109. - Azure_)
2009. máj. 25. 13:04

Azure, gondolom jót tett a lelkednek hogy kimozdulhattál:) Majd írd meg melyik kórházban fogsz szülni, kinél ha van dokid. A többit tudom:) Ja, meg ha tudni fogod lány vagy fiú azt is beírjuk.

A kismamaruháról annyit, hogy képzeljétek nálunk Baján olyan bolt van, hogy "Kismama-és gyászruha" hát égnek áll a hajam. Nem mellesleg bementem, de a kismamaruha-kínálat az 6xl-es tiritarka NAGYmamablúzokból állt:( Szörnyű... És még ki merték írni!!

4119. Zandyka
2009. máj. 25. 12:59

Sziasztok Lányok!

Kriszti, Ildi, jót főztök:D Ildi, próbáld egyszer ki a mézes-citromos csirkét, az is nagyon fincsi!

Kriszti én így egybe nem csináltam még, vizet tettél alá, vagy enged annyit a husi hogy elég legyen? Azure, a lecsó is príma, bár én azt tavaly nyár óta nem nagyon főztem, akkor viszont kb. 40 üveggel úgyhogy nekem csak serpenyő-melegít-rá a tojás- és kész:) mert amúgy dög vagyok pucolgatni hozzá mindent, egyszerre a 15 kilót egyszerűbb volt:D Nem mellesleg abszolút tartósítószermentes, és pl. pizzaalapnak (kis pariszósszal) is ezt használom!

Nálunk ma megszavaztuk hogy paprikáskrumpli lesz:) gyors, fincsi.

4118. azure_
2009. máj. 25. 12:17
Én most dobtam fel egy lecsót. Valahogy nem kívánom a húst. Inkább gyümölcs és zöldség. Érdekes mert nem vagyunk vegák. Párom biztos le is szúr, hogy miért keltem fel, de nem bírtam ki. :) Ma nem fáj a tágulás, úgyhogy fürgébb lettem. Ma mérlegeltünk is a védőnőnél és nem híztam egyenlőre csak két kg-ot, de az meg a magazatvíz, a méhlepény + a bébi. Állítólag mostantól kell majd vigyázni. :)
2009. máj. 25. 12:14
na megyek én is ebédelni,jó étvágyat mindenkinek!
4116. kriszti198307 (válaszként erre: 4112. - Ildi87)
2009. máj. 25. 12:14
De jó neked ti már csuklatok,biztos érdekes lehet én nem nagyon érzem még a mozgását szerintem elég lusta baba lesz.
4115. kriszti198307 (válaszként erre: 4113. - Ildi87)
2009. máj. 25. 12:13
tényleg azt én is régen csináltam már lehet szerdán majd azt csinálok,nem tudom páromnak hogy fog izleni majd!
2009. máj. 25. 12:10
Vissza olvasgattam miket írtatok!Én csütörtökön voltam dokinál és úgy ált a fütykös hogy csak na!Azt mondta a doki föl izgattuk az uh-al.Ja és tud valaki valamit arról hogy mitjelent a kettős méhlepény?Az most jó vagy rossz,idegesit a dolog!Azt mondta a dokim hogy kettős méhlepényem van!" hét múlva megyek a magán rendelésére oda hívott most,de kijelentette hogy nehogy vigyek bár mit is,mert nem azért hívott oda csak hogy benne legyek ott is a gépbe.
4113. Ildi87 (válaszként erre: 4111. - Kriszti198307)
2009. máj. 25. 12:10
Ez nagyon jól hangzik! Éhes is lettem. Én ma mézes mustáros csirkét fogok csinálni. Ja meg este megyünk sütögetni. Tegnap bográcsoztunk, ma grill.., adok a kalóriáknak. :)
4112. Ildi87
2009. máj. 25. 12:07

Sziasztok!

Szerencsére, lekopogom..., teljesen elmúlt a húzódás, szóval lehet hogy csak tényleg növekedett a drága!

És képzeljétek, tegnap este megvolt az első csuklásunk, legalábbis amit én éreztem. De apa sajnos lemaradt róla, tegnap volt a szülinapja és egy kicsit kiütötte magát a lelkem, úgyhogy nem volt szívem felkelteni, hogy ő is érezze.

De olyan kis mókás volt. Először le se vágtam, aztán az lett furcsa 1-2 perc után, hogy ugyanabba az ütembe nyomatja, és nem csak egy pontom, hanem úgy az égész kis testével. Szóval ebből gondolom hogy biztos csuklott, mert 3-4 percen keresztül, nem rugdos ütemesen ugyanarra a helyre! Édi volt! :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook